- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegla80
addikt
Elmúlt 2 éves a masinám és még mindig kiválóan teszi a napi dolgát Linux Mint11 LXDE vel.
Én elégedett vagyok -
winhate
őstag
Milyen Bios od van ?
Nalam
Core Version : 0301
Build Date: 07/07/11
Ec Firmware Version : EPCG -011egy kis hibajavitas :
(bocsanat elneztem)BIOS - ADVANCED - IDE CONFIGURATION - SATA Run Mode Configuration
allitsd at Enhanced re
majd megjelenik utana a
Configure SATA as
-
bord
csendes tag
x101 nél tuti van ilyen beállítás a biosban (ssd volt gyárilag benne) mert én nem találom?advanced -ide configuratin -primary ide master -type- auto,cdrom,armd beállítás van.main,security,boot fülön még hasonlót sem találok.
-
winhate
őstag
Erdemes atallitani AHCI re mert addig IDE egysegkent fogja hasznalni .
-
-
winhate
őstag
Adata -t nezz 32gb vagy 64gb
arban teljesitmenyben a legjobb
-
bord
csendes tag
asus eee pc x101 -hez keresek ssd-t,hol érdemes venni rendelni?
-
winhate
őstag
Itt erdemes meg csemegezni a hozzaszolasok kozott. Sok hasznos info van.
Aki SSD t szeretne boviteni:
-
haris
őstag
-
bord
csendes tag
újból segítség kéne nekem
a múltkor telepítettem Tiny7 ami szépen fut is,viszont annyi hibája van usbs net nem megy rajta.A barátom németben használná és csak annyit mondott valami ......32.exe fajl hiányzik neki.Sajnos az egész nevét még nem tudta megmondani,esetleg nem tudjátok mit kéne még telepíteni?
-
Mire elég a 8G SSD? Kb. mindenre
-
haris
őstag
Szerinted én miért az asszony gépére tettem?
Eddig elégedett vele. Az előbb lelkendezve hívott maga mellé, mert véletlenül megtalálta az Asztal kocka elforgatását, és leesett az álla, hogy ezmegmiez...
Gondoltam nem mondom meg neki, hogy ez csak az "üveggyöngy az indiánoknak"Amúgy tényleg villogós darab, jópofa, ahogy animájla az ablakok nyitását csukását, ahogy az elmentett felhasználó neveket "elővarázsolja" stb. De ezekkel a csilivilli animációkkal lehet átcsábítani a berögzült ablakosokat.
-
haris
őstag
Szia,
bocs, hogy csak ilyen sokára írok.
Na mivel felcsigáztál, gyorsan feltettem a feleségem eee904HD-jére élesben.
Szerintem az lesz a baj, hogy virtuálgépen próbáltad. Én próbáltam előbb live-ként, akkor nem engedte frissíteni a nyelvi csomagokat, aztán feltettem az említett gépre élesben, és rögtön telepítés után szintén nem "magyarított", bármit próbáltam is, nem szedte le a csomagokat, aztán végigfuttattam a frissítéseket, és amikor már nem talált többet, akkor jelezte, hogy legutóbb nem lett befejezve a nyelvi frissítés, akarom-e most. Azt mondtam mehet, és megcsinálta, egérrel legelőre hoztam a magyar nyelvet, szólt, hogy csak ki-bejelentkezés után lesz magyar, megtörtént, azóta magyarul kommunkál velem.Próbálgasd angolul, aztán ha tetszik, akkor tedd élesbe, és engedni fogja a magyart is.
-
8HAA
tag
Segítek a dilis lelkednek!
Másnak írtam hogy még használható és nekem bejön 8gb SSD-n !!!!
Én most sem szeretem a kurtított változatokat ezért Win 7 Ultimate-t használok 64gb SSD-n, valamint XP prof van a 8Gb-n.
Picit vissza olvasnál akkor tudnád értelmezni más gondolatait és hogy kinek válaszolnak
Különben meg te azt használsz rajta amit akarsz, de nem kellene így másnak beszólni főleg hogy nem is neked írtam. -
haris
őstag
Zorin OS 6-ot próbáld ki. (Usb-ről is tudod, live -ként, nemkell legyalulnod az EasyPeasy-t.
Tulajdonképpen a Zorin 6 egy Ubuntu 12.04, de kinézetre nagyon hasonlít más Op rendszerekre. (választható XP, Win7 vagy iOS) Egy próbát megér, gyors és mint a legtöbb Linux ingyenes. Hátha neked is bejön. -
haris
őstag
"Igaz alap esetben bővítés nélkül Tiny 7 jó választás xp-után, bár én nem szeretem a kurtított windows változatoka. Van egy Windows 7 Home Premium Lite 32 bit HU változat ami nekem még "bejön", 3 Gb +Lapozófájl bár el van távolitva egy csomó dolog használható és stabil."
Értelmezd már kérlek mit írtál!! Segítek:
Tin7 jó, de te nem használod, mert nem szereted a kurtított windows változatokat, ezért egy Home Prémium Lite (azaz kurtított) változatot használsz, amiből el van távolítva egy csomó dolog, de azért az még jó és stabil.... -
Mogcaa
aktív tag
minden megy rajta, teljes értékű ubuntu
linux mindenre jó kivéve játékok az meg amúgyse menne rajta
érdekes volt hogy felraktam és nem ment a füles ha bedugtam de frissített és utánna ment
ja meg fn+hangerő és mute gombokat nem kezelte de azt átállítottam alt+ azok a gombokmeg lehet szokni
szóval minden ok ennél jobban szerintem xp sem menne rajta, végülis jó a sebessége és pici rendszer szerintem érdemes kipróbálni -
Mogcaa
aktív tag
hali valaki segítsen kaptam egy ilyen gépet, hogy használható oprendszert rakjak rá.. linux mint nem teljesen magyar és valamiért nem szedi le a nyelvi támogatást ubuntu nem fogja a wifit meego meg nem volt magyar ami fontos mert egy betűt nem értenek ahhoz ami nem magyar
most a meego 1.2-t szedtem le, megy pendriveról de mikor telepítek és kiválasztom a magyart megáll és nem megy sehova még 20perc után is ott állt... :S mit ajánlotok erre az atomerőműre ami vállalhatóan megy és MAGYAR -.-
-
bord
csendes tag
Köszi már minden megoldódott.Esc nyomogatása nem akart bejönni(nyomogattam folyamatosan induláskor de az nem jött be ),mire rájöttem mikor kell megnyomni, ráadásul ar4a is gyanakodtam rossz boot usb-t csináltam. magyar nyelv fent van 16gb sd-n a progik ,2gb ram bővítés és 8gb ssd-n még 3 giga szabad hely van.Hibernálás kikapcsolva lapozófajl átméretezve.Frissíteni,lehet ,érdemes,vírusírtó kell rá?
-
bord
csendes tag
Tiny7 telepítésében tudna valaki segíteni mert sehogy nem akar sikerülni
-
8HAA
tag
Hát igen
Neki biztos nem volt ZX Spectrum 48k számítógépe
Kérdésére nekem ez ugrott be, nem is tudom miért -
pingween
csendes tag
láma kérdés, de mikor pendriveról megpróbáltam feltenni rá egy win 7-et a gyári meego helyett sehogy sem tudtam előhozni a BIOS-t (DEL, F2, F9, Esc nyomogása nem jött be, pedig több helyen ezeket írják), hogy átírjam a bootsorrendet, bekapcsolás után szinte azonnal betöltött a grub (a meego bootmanagere).
akinek sikerült rá más oprendszert feltenni hogyan hívta elő a BIOS-t?
-
ityam
őstag
Hali
Egy olyan kérdésem van hogy ha a 32Gb os SSDs változatot vesszük amin win7 starter is van akkor szét van e partícionálva az SSD? Vagy egyben van?
Kb mennyi helyet foglal el a win7 starter rajta?
Köszi
Ityam -
Rick4
félisten
Én is ráraktam volna akármit, ha az autóm gyári BT-os szoftverei és a benne lévő autógáz programozó szoftvere linux-szal kompatibilis lenne. Fogalmam sincsen mennyit bírhat, ritkán használom egyszerre annyit hogy lemerüljön. Ott volt a reális az 3.5 óra, ha használom is. Holnap veszek egy zsebwifit, mivel van másik noti, amúgy is az kellett, ma lett volna lényeges, de valószínű csak a tiny7-tel lesz gond.....
-
-
Rick4
félisten
Használja valaki a kicsit tiny7-tel meg pl vodás mobilnet modemmel? Ma rádugtam, de nem akart menni. Mindenféle betárcsázós hiba, stb...
-
Rick4
félisten
Akksi elég jól bírja:
-
jap
aktív tag
Mennyire nem támogatja a 4Gb modult? Ha beletenném, egyáltalán nem ismerné fel? Valaki próbálja már ki!
-
8HAA
tag
Igaz alap esetben bővítés nélkül Tiny 7 jó választás xp-után, bár én nem szeretem a kurtított windows változatoka. Van egy Windows 7 Home Premium Lite 32 bit HU változat ami nekem még "bejön", 3 Gb +Lapozófájl bár el van távolitva egy csomó dolog használható és stabil.
MeeGo pedig nekem nagyon nem gyere be, pedig próbáltam vele barátkozni esküszöm. -
8HAA
tag
Felesleges rá a Windows 7 32-bitt is ha úgy nézzük. 8Gb ssd-n Xp prof 32bit van és azzal szerintem repül 2Gb rammal.
Most frissítettem az élményindexet mivel az elején telepítés után jöttek a win frissítések + vga driver....
Mostani Élményindex:
Proci 1.9
Memória: 4,6
Aero: 2,8
Grafika: 3.0
SSD: 5,9 -
8HAA
tag
Miért volt kár? kipróbáltam és működik rendesen! 32bit-es progit pedig minimálisan és piciket érdemes használni és nem észrevehető a lassulás. Különben is Atom N435 a leggyengébb láncszem amitől azért repülni nemfog
SSD:
Interface mSATA
Size 51*30*3.5mm
Weight 62~72g
Capaciy 8GB~128GB
Flash MLC
Max. Sustained read 155MB/s (110 körül nálam)
Max. Sustained write 55MB/s (40 körül nálam)
Random Read IOPS@4K 3200
Random Write IOPS@4K 300
Input Voltage 3.3V± 5%
4KB Random Write 2W
Standby 0.3W
MTBF >2, 000, 000 hours
ECC 8bits for 512KB
S. M. A. R. T support
Operation Temp., 0~70 degree
Storage Temp., subzero55~95 degree
Warranty 3years -
8HAA
tag
Kihoztam belőle a maximumot 2Gb ram és 64Gb sataII SSD.
Win 7 ultimate 64bit minden frissítés telepítve, minden hardver felismerve, vírtuális memória 2gb engedélyezve, 50 másodperc boot és leállást mértem.
Nem gondoltam volna hogy 64 Bit-en is működik rendesen, de igen!
Kellemesen használható pici pc! -
Rick4
félisten
közben csináltam egy tesztet az ssd-ről, hát, ssd-k között gyenge, de notivinyónál még így is gyorsabb...
-
TomPack
őstag
Én is feltettem az említett 7-est! Tényleg szuper, csak szerintem kevés neki a ram. /a lapozófájlt egyből kikapcsoltam, lehet azért/ Másnap vettem bele 2giga ramot, azóta oké, és mintha még gyorsabb is lenne. Próbáltam a meegót, ubit, xp-t is, de ez fog maradni.
A wifi érzékenységével semmi gondom! Hozza ugyanazt a jelerőséget, mint az asztali gépen használt usb wifi stick, amin 10cm-es antenna van. /a szomszéd osztja meg a netet, sokfalon, és messziről jön, és 3-4 rovátka a "térerő". A telcsimen Galaxy Mini ebben a helyiségben már nem tudok wifizni 0-1.
-
Jano_023
őstag
Újabb fejlemény, már nem tudtam szerkezteni sajnos.
Úgy tudom kikapcsolni a gépet ha nincsen tápon, mert különben újraindul.Az kis EEE PC 1005HA-nak is van olyan gondja hogy ha ki van kapcsolva és rádugom a töltőt magától elindul. Ilyet sem tapasztalt senki ?
-
Jano_023
őstag
Sziasztok, mint irtam feljebb feltettem a Tiny WIN7-et és a wifi probléma megoldódott. Most olyan problémája van a gépnek hogy nem kapcsol ki.
Úgy értem, hogy mikor leállítom akkor olyan mintha újraindulna. Szóval nem lehet lelőni. Ilyet tapasztalt valaki már ? ez beállítás vagy más probléma lehet ? Segítsetek! köszi -
Jano_023
őstag
Nekem nem az ment rá. Ez: Windows 7 driverek!
-
arnd
senior tag
-
Jano_023
őstag
Nem tudom, már elvitték a lapost remélem nekik a házban jó lesz.
MÁS: Tapasztalatok a Tiny windows 7-el kapcsolatban:
Mivel nekem 8GB SSD-s korlátom volt ezért olyan OS keresetem ami nem foglal sokat és lehetőleg WIN 7-es. Tényleg nagyon jól bevált. Kellő képen gyors volt és marad az isntall után 4,6GB helyem a 8-ból. Egyedül a video k. drivert kellet feltennem és minden ment rendesen. A Wifi-vel volt némi gondom ugyanis eléggé kis hatósugárban működött csak. Sajnos ezt nem tudtam hogy orvosolni mert elvitték a készüléket tőlem. Esetleg még valaki tapasztalt hasonlót ?
Összegezve, én csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a megoldást. -
Jano_023
őstag
Hali, na feltettem a windows 7 Tiny-t és azt kell mondanom eddig nagyon jól bevált. Video drivert kellet csak hozzá vadászni azon kívül minden megy. Az SSD-n is maradt 4,6GB az install után.
Egy aprócska gondom van amiben a segítségeteket kérném. A Wifi kártya nagyon gyenge. Ezt arra értem hogy a másik szobában már eldobja a jelet. Nekem egy EEE 1005HA-m van és itt ahol a másik eldobja a wifit még kiváló jelerősséget mutat ez mitől lehet és hogy tudnám orvosolni ?
-
xwing
csendes tag
Van valakinek tapasztalata az Easy Peasy 1.6 oprendszerrel X101-en?
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Keresztanyám kapott egy ilyen gépet és most kicsit bajban vagyok. Ő csak a win ismeri és a feltettem rá a win 7 startert de kb. 6mb maradt üresen. A kérdésem micro sd-vel nem lehetne valahogy megoldani hogy a rendszer a kártyát is belső tárhelynek lássa és arra pakoljon. Olyasmire gondolok mint ami mostanában a androidos okostelókon is megy. Tudom a kettő nem ugyan az, de valami ilyesmi megoldást keresek. Előre is köszönöm a segítséget!szerkesztve:
közben találtam egy ilyet de ez nem arra van vagy igen ? Ha csak a lapozó filt rakná át már az sem lenne rossz. -
HavocS
senior tag
Gép zsír. Akksiidő lehetne nagyobb, ha emiatt vastagabb lenne a gép, én nem bánnám.
Silverlightért f...korbács!! -
Rick4
félisten
Remélem még nem késő, tiny7 a Te rendszered, felrakva 2.5GB, és nagyon korrekten szalad. Nincsen driverhiány, minden működik rendesen. Pl word 2007-es ikonra katt után 2 sec múlva használható... Az asztali gépem az 1 sec-kel gyorsabb, de lemértem, ez a 25%-ra merített akksi töltésekor, bekapcsolva 25W, a másik 225W..
-
arnd
senior tag
XP gond nélkül felmegy az ACHI vagy mifenét kell átkapcsolni a BIOSban. Én utána valami univerzális driver csomagot használtam, gyakorlatilag minden műxik, a hardver gombos hangerő nem, meg talán a wifi kikapcsolás sem ment, de ebben már nem vagyok biztos.
Megkeresem a driver csomag nevét... -
winhate
őstag
Szia
Segitseget szeretnek kerni.
Win7 sikerult siman felrakni de hianyzik mar ott is jopar driver.
A legnagyobb problema hogy alig marad hely (kevesebb mint 1gb)Megprobalkoztam az XP -vel felbuzdulva az irasodon.
Mi fogad legeloszor ?
Nem lat semmilyen meghajtot ,driver kell az SSD -nek, es az hogy pakoljak fel amikor semmi sincs ezen a gepen csak USB ? Raadasul sehol semmi meghajto foleg az ASUS oldalan ?Ha megkerhetlek legyszives segits.
Elore is Koszonom
-
winhate
őstag
meego egy kalap xar
kb 1 napja probalgatom de egyre jobban elmegy tole a kedvem.
Hm azt mondjatok ubuntu vagy winfos is felmegy ra ?
-
kecsawi
senior tag
Ubuntu 11.10 lett rárakva, szépen dolgozik, jobbnak tűnik, mint a meego
-
baliii
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #75 üzenetére
Meego for ASUS.
Egyébként a hangszóró is megy tökéletesen, persze nem kell tőle nagy teljesítményt várni, de teszi a dolgát. A képernyő sípolást nem hallom, de alapból csak fél és háromnegyed szint között szoktam állítgatni a fényerőt, mert bőven elég nekme az is, de ha felteszem maxra akkor sem hallok semmit.
A hűtés pedig pár perc után bekapcsol és teszi a dolgát, talán ez egy picit zavaró, de elég halok szerencsére, és a gép sem lesz meleg, csak langyos! -
baliii
senior tag
Hello mindenki!
Kicsit több, mint egy hete vettem gy ilyen kis x101-est, leírnám a tapasztalataimat, hátha hasznos lesz valakinek!
Az extreme digitalban vettem a gépet, múlt hét pénteken. Már csak úgy tudtam rá lecsapni, hogy figyeltem, mikor fut ki valaki a foglalásból, és gyorsan lecsaptam rá. Nem szép dolog, de kifizetődött, mivel én még 45ezer ft-ért vettem, de az új készlet már 50ezerbe került, és az is elfogyott, de rendelésre még van. Szerencsére pont fekete színű volt ez a bizonyos útolsó darab
A gép felépítése nagyon jó, nagyon egyben van, nem recseg vagy ropog, nem volt hiányérzetem a jó kis T60-as Thinkpadem mellett sem, pedig arra igazán nem lehet panasz! A billentyűzet is megfelelő, lehet vele jegyzetelgetni, weboldalak címének beírásához és facebook postokhoz tökéletes, de egy doktori disszertációt azért ne ezen írjatok meg. Minden esetre szerintem a billntyűzet is tljesen rendben van! A touchpad jó nagy a gép méretéhez képest, kellemes tapintású, matt felületű, rejtett gombokkal, nagyon szép az egész!
A gép nagyon könnyűés vékony, kíválóan alkalmas arra, hogy betedd a táskádba és ha gyorsan kell valamire, csak előkapod. Az akku kb 3,5-4 órátbír, de egyben még nem merítettem le, ugyanis számomra egy tabletet helyettesítő termékről van szó.
Ezt úgy kell érteni, hogy ha nincs kedvem bekapcsolni a mási gépemet, vagy épp nincs kedvem azt cipelni magammal, csak felkapom ezt és kinyitom, 10mp alat bekapcsol, mehet a facebook, email csekkolás, netezés. Sokan mondták, hogy ne vegyem meg mert gyenge, kicsi az SSD a windiws7-nek (ráfér...), de nem értették, hogy nekem nem erre kell, hanem pont ara amire kitalálták, netezni. És ebben tökéletes, youtube 360p sima ügy, 480-al is elboldogul, de az néha kicsit receg... Minden weboldal hibátlanul és gyorsan bejön, a görgetés folyamatos, nincs semmi hiba. Csak flkapom, kinyitom, netezgetek fél órát éskész, ráadásul így jó pár napig kitart az akku is.
A MeeGo teljesen használható, könnyen átlátható, teszi a dolgát, és ráadásul gyorsan, még a gyengécske hardveren is tökéletes! kicsit lehetne testre sabhatóbb, témákkal, hátterekkel, de így sem rossz.
Összességében azt kell mondanom, hogy teljesen meg vagyok vele elégedve, mind hardveres, mind szoftveres szempontból, remélem, ez hoszabb távon is így marad! Véleményem szerint eleve ilyennek kellett volna lennie egy netbboknak már a kezdetekkor, kicsi, könnyű és egyszerűen használható, nem egy teljs értékű gép konkurenciája, hanem egy tableté, ráadásul jóval olcsóbban.
Eddigi tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom! -
bberkes
csendes tag
Sziasztok!
Maga a gép teljesítményileg jó arra amire szánták, tehát ha facebook-ra, levelezni, zenét hallgatni stb. Aki tudja, hogy milyen teljesítményt vesz, az nem fog benne csalódni.
Viszont!
Mindenkit szeretnék figyelmeztetni, hogy vigyázzon a kijelzőjével!!!
Kb. 3 hete vettünk egyet párom húgának, és a múlt héten felnyitván az az örömteli kép fogadta, hogy a a kijelző be van repedve. Kívülről nem érezhető semmi (ahogy simítom) viszont gyönyörűen hosszában repedések látszanak. A gép nem esett le, nem esett rá semmi és nem lett közécsukva semmi.
Valószínűleg annyi behatástól történhetett, hogy a kijelző sarkánál fogva nyitotta vagy amikor megemelte, akkor "rászorított" (bár ilyen könnyű dologra azt hiszem nem nagyon kell).
Nem azt akarom itt bizonygatni, hogy nem a mi hibánk, hanem csak szeretném mindenkinek felhívni a figyelmét arra, hogy a vékony kivitelnek lehet hátránya is!
Lehet hogy 1 millióból kifogtuk az 1 anyaghibásat, de ez bizony előfordulhat!
Utánanéztem és eddig kb. 3 ember írt (nem ebben a fórumban és nem ilyen típusú bár ASUS netbookkal kapcsolatban) hasonló élményekről.Nem kívánom senkinek, de ha esetleg járna így még valaki, akkor írjon és többen hátha meggyőzzük az ASUS-t, arról hogy ez garanciális hiba.
Jajj! igen! Azt el is felejtettem írni, hogy az edigital szervizében még nem találkoztak hasonló esettel ezért ott ez nem garis hiba. -
foxxmotor
tag
Én vettem egy MeeGo -s változatot. Nagyon meg vagyok elégedve a géppel. A MeeGo nekem kicsit butácska volt, ezért tettem a gépre egy Kubuntu 11.04 -et. Hibátlanul fut rajta. Megy minden elsőre, nem kell buherálni, és használat közben gyorsabb mint a MeeGo.
-
Crus
őstag
válasz
Sanyi.mTs #64 üzenetére
Nem... pendrive-ról telepítettem.
Drivereket a hw azonosítók alapján szereztem be, az Asus utilsokat, meg próba-cseresznye alapon, de már minden megvan szépen működik minden funkció.A webcam kivételével, mindenhez kellett driver, megy ugye ajánlott is a lehető legfrissebb.
Viszont azon gondolkodom, hogy egy 64 bites XP-vel, nem lehetne-e még többet kisajtolni vajon a cuccból? Így is több, mint elégedett vagyok (720p mkv ugye), de hátha :-)
-
Boxi88
őstag
Hát nem lettem lenyűgözve a gép láttán... abszolút nem bejövős, akár milyen jó árban van.
-
Pete55555
addikt
válasz
echterion #65 üzenetére
45e HUF, ennyi a hivatalos kiskereskedelmi ára pl ITT
A nyomi euronics-esek 50-ért adják -.-(#67) Boxi88: Igan, sajnos szerintem sem ér meg, még ennyit sem, 2x ennyiért kapsz AMD brazos-os netit, ami azért sokkal komolyabb teljesítményre képes, ár-érték arányban bőven jobb ennél a gépnél. De hátha leljebb megy majd az ára, 35ezerért már elég jó vétel
-
echterion
nagyúr
Nyamm, tetszik a két cicus.
A videót sajnos csak otthon fogom tudni megnézni, itt a proxy nem engedi be.Addig valaki megmondaná, mennyibe is kerül egy ilyen kis masina? Lehetne hosszabb utakra alternatíva esetleg.
-
Akos96
senior tag
Sziasztok! Az X101H verzió elérhető már valamilyen "komolyabb" boltban is? Eddig nem igazán találtam, csak az alap verziót (8GB SSD).
-
Pete55555
addikt
válasz
forgonati #61 üzenetére
Majd mondd el a tapasztalataidat
Sokat én mondjuk nem várnék tőle, szerintem oylasmi sebessége lesz, mint a te gépednek, de ennyiért, ilyen méretben szvsz még mindig jó vételnek tartom. És mindenképpen kiváncsi lennék rá, hogy te mit mondasz rá, mert még nem döntöttem el, hogy ezt a gépet vegyem-e meg, vagy inkább részletre 100 körül valamilyen Brazos-os net/notebookot, és minnél több ember véleményét hallgatom meg, annál jobban le tudom szűrni, hogy milyen képességei lehetnek.
-
Pete55555
addikt
válasz
forgonati #58 üzenetére
Azt írtad, hogy visszafele fejlődik a technológia, ami nem igaz. Ma egy ilyen vékony könnyű, 3 cellás gép 45ezerért olyan szinten van, mint a tied, anno 90 ezerért. Szerintem ez azért fejlődés.
És gondolom neked nem MeeGo van a gépeden, márpedig ha rádobunk erre is egy XP-t (Pl.) akkor ez is viszi a 720p-t. -
Crus
őstag
A GMA3150 alapvetően kevés a full HD-hez, ezen a 2 magos 1.5-ös proci sem segít... ha a GPU számolja azért, ha a proci azért.
Értem, hogy írtad, hogy szinte tökéletesen, de ez pontosan mit jelent? Mert valami nem stimmel.A másik dolog az, hogy egy akkora kis képernyőn, ilyen picike felbontásban az 1080p-nek (1920x1080 ugye) nem sok értelme van.
-
forgonati
őstag
"az 1000hd 6cellás aksival bír 3,5-4 órát , x101es ugyanezt tudja 3 cellással"
Tisztában vagyok vele. Nagyjából ugyanannyit bírnak, ha feltételezzük hogy mindkét gépnek jó az akksija. Viszont számolj azzal hogy ez a celeron kb. antik darab már. Még jó hogy többet zabál. Azonkívül az 1000HD-ben normál 5400 RPM HDD van, ami ugyancsak zabál, jóval többet mint egy 8GB SSD. Vagy lecsupaszított USB kulcs. Vagy mi a tököm van abban. Szal oké hogy az én akkum nagyobb, de többet is fogyaszt a gép.
Viszont még mindig nem vágom hogy a 900-as celeron miért van ugyanazon szinten mint az X101 1,3-mas procija. Bakker pár év már van köztük azért, és ennyire sehova nem fejlődött a dolog? Az X101-en ugyanúgy akad a 720p videó?
Hozzáteszem, a 720p videó az enyémen szigorúan csak a standard 900MHz-en akad picit, de ha a SuperHybridEngine progival "Super Performance-re" állítom akkor megemeli 960Mhz-re, úgy már simán megy a 720p. De az még mindig csak 960MHz az X101 1,3GHz-jével szemben. És ezen a 720p nem akad. Azon igen. Fura.
Ja és én nem csengettem érte 90 rongyot. Hova má'. Használtan vettem 50-ért. Annyiért megérte, mert korrekt masina, ha nem vár tőle csodát az ember, nem csalódik.
-
HartgeH3-2.8
addikt
maki12 : Rájuk bizony
haris: Szerintem igen a bal a barna én ő rá tenném a voksom, aztán futószalagon jönnének a ferde szemű gyerekek XD "Sajnos idehaza csak fehér vagy fekete kapható" az még hagyján de legalább belső memóriával jönnének ki, azt már említeni sem merem hogy megfelelő proci sem ártana beléjük
-
simonzé
addikt
Na szóval: Szemeztem ezzel a kis kütyüvel. De az észérvekre hallgatva mégis inkább egy J&W Minix netbookot vettem kétmagos 1,5-ös procival, GMA3150 VGA-val, 1GB/250GB párosítással. A többi paramétere megegyezik az X10-essel. A gép imádnivaló, Gyönyörűen ráment a Linux Mint és a MeeGo is. Ja, az ára 54e Ft. Szóval egy tizessel drágább, de fulll HD-t is elbír szinte tökéletesen. Ennyi felárért sokkal inkább bejön, és van belőle fehér is.
Ja, akku valós használat mellett közel 3 óra (wifi, normál fényerő, videózással is) -
haris
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #53 üzenetére
A baloldali a barna ugye?
Sajnos idehaza csak fehér vagy fekete kapható. a képen látható barna és piros csak "illusztráció" -
maki12
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #53 üzenetére
a lányokra gondolsz?
-
HartgeH3-2.8
addikt
A bal oldalit, de úgy rendesen..........
-
haris
őstag
válasz
forgonati #51 üzenetére
csak részben van igazad...
az 1000hd 6cellás aksival bír 3,5-4 órát , x101es ugyanezt tudja 3 cellással
az 1000hd 1,45 kg, x101 0,97 kg
ha újan vetted az1000hd-t kb 90 ezret csengettehettél érte x101 45 ezer
illetve szerintem azért a wifi eldobálás, és a prohardver betöltése a meego -nak is betudható. más (akár linux) oprendszerrel nem hinném hogy előfordul. -
forgonati
őstag
Azért ez visszafelé fejlődés érdekes. Nekm az öregecske EEE1000Hd-mben egy eléggé öreg Celeron van, 900MHz, Banias mag, 512 cache. És az is kb ugyanígy megy, 702p videókkal már azért megakad, nagyobb felbontás meg már értelemszerűen kifekteti. De mondjuk egy 720x576 2GB méretű divx a legkisebb gond nélkül megy rajta, mellette még netezek is.
Ebbe az X101-be 1,3-as proci van, tehát elvileg 400Mhz plusz, mégse teljesít semmivel jobban. Érdekes. -
Crus
őstag
Ez így egész egyszerűen nem fair kijelentés.
Feldobtam egy XP-t frissítésekkel, driverekkel, codec pack, Asus utilsok, böngésző, flash, stb. és még van picivel több, mint 5 GB szabad helyem az SSD-n. Tessék kikapcsolni a hibernálást, a rendszer visszaállítást (én mondjuk 300 MB-ra vettem le) és az 512-1024 virtuális memória is elég. De mondom, akinek ez elégtelen, annak ott a microSD (16 GB-os pl. 5k körül) vagy várja meg az OCZ 30 GB-os SSD-jét 13 ezerért.
A készülék nem csak netezésre alkalmas, hanem kommunikációra is, Skype-ot használtam már rajta többször, érzékeny a mikrofonja és teljesen jól hallottam a hangszóróin a másik felet, webcam is ment, minden oké volt.
Párom ezen játszik pár flash játékával, pl. Farmerama azt mondja teljesen korrekt rajta... én már ezen fórumozok és baromi nagy előny, hogy kicsi, könnyű, akksija sokáig kitart (főleg az Asus okos kis akksi takarékos progijával) és szó szerint bárhol elfér, a gyak. teljesértékű billentyűzet pedig nagyon okés, ha gyorsan el kell küldenem pl. egy árajánlatot, vagy levelekre kell válaszolnom.
Gondolkodom rajta, hogy veszek egy USB-s GPS modult és megnézem azzal is... végül egy is full EU utcaszinten 3 GB-ba megvan és akkor még többet tudna a kütyü.
És ne felejtsük el: 44.900 Ft-ért!
-
Findzs
addikt
volt nekem is "szerencsém" egy ilyenhez
a 8 gb -os ssd nagyon kevés ráadásul az valójában 7 gbsemmi másra nem jó csak netezni, és az az elgondolás sem álja meg a helyét, hogy telefon helyett ezzel netezzen az ember
a telefon mindig nálam van és üzemidőben is jobbakkor már inkább egy ilyen:[link]
-
Crus
őstag
A röntgengép és az SSD bizonyára jó barátok tudnának lenni...
Az a gáz, hogy ennyiért ez a vas, abs. nem rossz vétel, de sokan úgy távozhattak, hogy mi ez a hulladék, amiben még hangszóró sincs, rossz a wifi és még a ph is tetü rajta... Hogy nektek miért nem szólt azt nyilván nem tudhatom, nekem több is megfordult már a kezemben, egyet magamévá is tettem tulajdonjogilag és ez rész IS kifogástalanul ment.
Tehát továbbra is: bővíthető SSD-vel, hiszen az SSD fogalom nem foglalkozik a csatolófelülettel, pusztán tudatja, hogy szilárdtest meghajtóról van szó, mely félvezetős memóriát használ adattárolásra. Tudtommal az első SSD-k -a hadseregben- sem Sata-k voltak, teljesen elfogadott pl. a PCI-e interfész is esetünkben. Egyébként hamarosan 12-13 e körül érkeznek az ebbe a készülékbe is passzoló OCZ SSD-k. Más kérdés, hogy van-e valóban értelme.
Úgy tűnik a magasfrekis hang a MeeGo sajátossága ennél a készüléknél, mert már túl vagyok pár op. rendszeren ezen a vason, de max. fényerőnél csak MeeGo esetében tapasztalható a jelenség. Lényeg: pl. XP alatt max fényerőnél sincs gond.
A MeeGo úgy fest a legrosszabb választás erre a gépre, mert bár bootidő tekintetében a legjobb, de minden más téren alulmarad. Az esetleges új tulajoknak feltétlenül ajánlom pl. egy XP vagy egy Ubuntu feldobását, mondjuk Operával és máris szaladni fog az a 420p-s flash. Azt meg már senki nem fogja nekem elhinni, hogy egy K-lite társaságában a 720p mkv 24 fps-el, percekig 0 droppal megy, ritkán eldob 1 framet... ha nem látom nem hiszem el.
1080p persze halál... 12-15 fps, flash esetén a 720p ennyi.XP-s driverek és utilok beszerzéséhez sok sikert kívánok, szép feladat volt, mire minden pöpecül ment, de megéri
Még annyit, hogy XP alatt Operával semmi gond nem volt a ph és az index behozásával, a scroll is szépen megy!
-
marihonalja
csendes tag
Ne ajánlgassátok a silverlightot, mert úgy sem telepítem fel
-
pheke
tag
Kicsit szigorú így, de akkor én is pontokba szedve:
1. Az lehet, hogy VAN benne hangszóró, de nem működött és sajnos nincs röntgengép a szerkesztőségünkben, hogy átvilágítsuk a tesztcuccokat, de ígérem rajta leszünk, hogy beszerezzünk egyet.
2. Nem azt mondtam, hogy nem bővíthető, hanem, hogy "speckó" meghajtó van benne, így normál notebookvinyókkal, SSD-kkel nem lehet bővíteni a gépet.
3. Mint azt a videóban is említettem csak találgattuk mi lehet az oka és a ventire gyanakodtunk, de természetesen biztosan igazad van, ettől MÉG elképesztően idegesítő jelenség és ha épp nem akarom, vagy nem célszerű akárcsak egy icipici egységgel levennem a fényerőt akkor ezt a hangot kell hallgatnom.
Köszi az észrevételeket!
Üdv:
pheke
-
haris
őstag
Pedig van benne hangszóró. Én kipróbáltam euronicsben és szólt a youtube.
Úgytudom csak 1db mono, de kell lennie benne... -
Pete55555
addikt
Csatlakozom. Olyan célokra kellene nekem is egy netbook, amire egy ilyen brazos-os gép felelne meg, de reméltem, hogy némi kompromisszummal ez az X101-es is elég lesz rá, de sajnos csalódnom kellett
Ez, hogy már a Ph oldalt is akadozva hozza be, elég illúzióromboló, ha csak a flash videónál gondolkodna azt még elnézném neki, de ez így elég gáz... pláne, hogy eldobálja a wifi jelet. Jó lenne ez a gép, de kicsit erősebb CPU/GPU páros kellene bele, csak akkor nem 45e lenne, hanem 65-70.
Viszont ez a Lenovo nagyon jó gépnek néz ki, így képről nagyon jó billentyűzete van, és maga a vas is gyönyörű, szvsz. Utána is olvasok
-
forgonati
őstag
Valaki elmondaná nekem, miért ez ta tetves Silverlightet kell használni, ami nem képes pufferelni előre? Hogy rohadjon meg. Az RTL most-on se tudok semmit megnézni mert akad mint állat, és innen Hollandiából semmi videóformájú hírhez nem jutok. Mobilnettel csatlakozok a laptopomon és kínszenvedés az összes ilyen Silverlight szerű cuccot néznem
CSak tényleg kiváncsi vagyok miért pont erre esett a választás. Köszi
-
Cyberpunk
félisten
Hehe nekem holnap jön az Edge Plus E125
-
SLYM
veterán
srácok most komolyan. hányan vagytok olyanok akik megveszitek a 60-80k-s telefonokat, amikkel neteztek. akkor már nem lenne jobb venni huszonx k-ért egy sokkal szebb telefont, meg mellé ezt a cuccot? és akkor ugyanott vagy árban, csak van egy 10x nagyobb kijelződ, plusz sokkal jobb billentyűzettel lehet netezni, ami már nem idegesítő, mert a netezés telefonokon az. simán ajánlott kategória a cucc, kicsit jobb procival, beépített hangszóróval, kicsit több tárhellyel és az idegesítő hang nélkül különösen ajánlott lenne nálam
-
Crus
őstag
Tárgyi tévedések:
- A készülékben VAN hangszóró és teljesen korrektül szól egy netbookhoz képest, természetesen sztereo.
- A készülék SSD tárolója bővíthető, a Supertalent gyárt pontosan ilyen mini PCI-e csatis SSD-ket, kérdés, hogy minek ebbe pl. egy 64 GB-os, mert szvsz totál felesleges ez nem arra való, meg akkor már inkább egy olcsó microSD és arra mehet pel, mp3, divx, etc.
- A magasfrekis hang NEM a venti miatt hallható, hanem a maxra feltolt fényerő miatt van, feltételezem a LED-es háttérvilágításnál van valami "szériahiba" vegyétek le egyetlen 1 egységgel a fényerőt és máris ok, megszűnik a zavaró hang!
-
zsoltyyy
senior tag
Hát ez elég nagy csalódás. Kicsit jobbra számítottam azért... Meg az az "SSD".... Na mindegy végül is ennyi pénzért annyira nem rossz...
-
Probber
őstag
Ez és a Windows-os verzió közötti különbség csak maga az OS és egy gomb a billentyűzeten? Tehát akár erre is mehet rá mondjuk az XP?
-
maki12
senior tag
én a gépet nem,de a két csajt a képen 1 éjszakára szivese
-
SLYM
veterán
sziasztok, hogyan tudom nézni az adást?
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Silentfrog #8 üzenetére
Hát te aztán most szépen lebuktál, asszony tudja már?
-
pusszycat
nagyúr
Nem úgy volt, hogy a meego-t
pics**ööö lapátra teszik?Samsung BADA...Samsung Wave a hullámok ereje! Bada 2.0 : A Tenger ereje
-
HXY
addikt
2,5" 9.5mm-es SSD mehet bele?
RAM intergrált? DDR2 v. 3?
-
callmeakos
veterán
Ez tényleg megéri az árát
-
imibogyo
veterán
Ez most miért nekem jött?
Mi van veletek ma? Egy másik topicban kérdeznek, de nem válasz gombbal, itt meg kapok választ látszólag totál oda nem illő témával?
Azért tesztelném őket is, sőt szívesen csinálnék videót is, csak egy kicsit messze laknak, de legalább többször...... na mindegy nem fejezem be a gondolatomat
-
DraXoN
addikt
sajnos én is rég letettem róla, hogy élőben nézzek egy ilyen műsort
Nekem csak a felvétel marad...Nekem jegyzettelésre egy 701esem van (4G 512ram). Megfelelő számomra a funkcióját tekintve.. Bár az mai szemmel már kicsit vastag gép, és kicsi a felbontása a kijelzőjének... Ezért keresek majd utódot, de jó lenne ha az előd 3 és fél, 4 óra üzemidejét hozná... Úgy néz ki ez a gép akkor kiesik...
-
megint a nézhetetlen silverlight... durva hogy egy IT site gyakorlatilag némi pénzmagért cserébe windózpécéhez köti a látogatóit
lehetne egy kis gerincetek srácok
-
imibogyo
veterán
Gondolom, nekem szántad
Na akkor az üzemidő kuka...
Az "erőmű" dolgot nem kérdésnek szántam.Csak úgy átsuhant az agyamon, pici negyedik gépnek, tehát tényleg csak szövegszerkesztés, kis CSS, HTML programozás. Tehát semmi 3ds max renderelés.
De akkor így, ennyiért felejtős.
-
45k a jelenlegi ára.
Ha valakinek a szokásos multimédiás pötyögésre kell a gép, akkor ne vegyen ilyet. Ha e-mailre, jegyzetelésre, akár fb-ozásra és hasonló tevékenységekre akarod használni, akkor arra megfelelő az üzemidő függvényében.Várom én is - az írásos - tesztet.
-
cannibal
senior tag
Én cirka 2-2,5 órás üzemidőről tudok. Az meg, hogy nem egy erőmű gondolom számodra is kiderült a specifikációból.
Többen is írják, hogy max. divx video illetve a youtube-on is le kell mondani a jobb minőségű videokról. Remélem a teszt fényt derít a nyitott kérdésekre
-
imibogyo
veterán
Hát biztos nem fogja szétszedni a házat sebességben.
De szerintem minden az ártól függ. Ha mondjuk egy 20-40k Ft között adnák, akkor nekem vonatozós/buszozós gépnek biztos megfelelne, ha elég hosszú az akksis üzemideje.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Címre!
De csak majdnemSzokásos nyomorgatós teszteket várjuk Pheke bá'!
Szerk.: 6-kor lesz ugye? Csak, mert a cikkből kimaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M1 2020 13" (A2337) 8GB/256GB, akku: 100% (35 ciklus), garancia: 2026.10.12.
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar - Garancia - 0 ciklus
- 20.000 ft tól elvihető ELITRO részletfizetés. Lenovo Legion 5 Gaming kompromisszumok nélkül!
- Hp Zbook Studio G8 workstation, Intel Core i7-11850H/32GB RAM/512GB SSD/NVIDIA T1200/15,6" FHDIPS
- Lenovo ThinkPad X240 - i5-4300U/8GB/500GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest