Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Lézervágás, gravírozás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
R.I.P. ST60 és a kistesói.
"We will remember them!"
-
Ijk
nagyúr
válasz
M@trixfan #41 üzenetére
Azok járnak igazából rosszul akik jelenleg házimozira használnak egy jó közép vagy felsőkatategóriás plazmát és az 2-3 éven belül kipurcan garanciaidőn túl. Ha eddig megtörtént akkor vett másikat, ezután majd kereshet használtpiacon, mert hogy egy 250-280k-s ST60 képminőségét ilyen kedvező áron nem kapja meg az szinte borítékolható. (ST széria szerintem a házimozizás csúcsa, olyan szempontból hogy már Kuro közeli minőség és halandó ember is meg tuja fizetni)
Csak annyit tudok mondani hogy mihamarabb be kell vásárolni kiterjesztett garanciával aki még akar jó minőségű tv-t, vagy régi plazmája van. -
gógyi
aktív tag
Kár, pedig pont most szerettem bele a plazmába!
Remélem az otthoni kihúzza még 8 -10 évig. -
And06
aktív tag
és akkor mondja valaki, hogy az embereknek nem csak a "x.rra" van igénye, és nem csak elektronikai téren, bárhol. mindenfele csak "downgrade" megy, persze egyre fancybb, az a lényeg.
-
tabu3x
tag
a plazmát valójában a 4K és az OLED nyírta ki. nagyon jól látják a panánál a trendeket. eddig lehetett a jobb képminőséggel érvelni, de ahogy egyre több 4K és OLED tv lesz elérhető, plazmát már tényleg senki sem választana, így kár további erőforrást a plazma technológiába invesztálni.
-
M@trixfan
addikt
Köszönjünk egyrészt a tudatosan vásárló vevőnek, hogy ebbe az irányba terelték a piacot!
Másrészt köszönjük az aggresszív koreai márkáknak ezt a fantasztikus marketing hadjáratot amivel sikerült az átlag embert az egységenként nagyobb profitot realizáló LCD felé elvinni!
Hiába mondják sokan, hogy van jó LCD, persze 500 000 Ft-tól felfelé, de a vásárlók zöme ezalatt választ. Még ha engedékenyebb vagyok akkor is kb. minimum 3-400 000 Ft fölött kell nézni LCD tévét 50"-os méretben. Plazmánál gyakorlatilag egy 250 000-es modellnek is olyan paraméterei vannak amit dupla áron lehet LCD-ből megkapni, de vannak olyanok is amit semennyiért nem lehet LCD-ből a fizika miatt. A fogyasztás felemlegetésétől már egyenesen herótom van.
Azért haragszom a Panasonicra, hogy ha nem is fejleszti tovább a paneleket a gyártást hagyhatta volna még. A stabilan jól működő OLED-ekig semmi sem éri el a plazma minőségét. LCD-vel bármit csinálnak, akkor is csak egy optikailag szűrt, nem saját fényforrású, gyenge mozgásmegjelenítésű technológia lesz. Engem az aggaszt, hogy az Apple nem hsznál OLED-et sehol sem. Nemhogy notebookokba, de még a telefonokba sem tesz a nem kielégítő színhelyesség és fényerő miatt. Lehet az élettartam miatt sem, amiről a többi gyártó nagyokat hallgat. Nagyon gondolkodom, hogy most kellene plazmát venni, mert utána évekig nézhetjük a több millió forintos árakat 50"-65"-ért.
-
Neszójábe
senior tag
Én amikor 2007-ben lcd-t vettem, azt hittem, hogy minden képpont egyenként van megvilágítva...
Aztán amikor jött a led, azt hittem, hogy ez lesz az...
Vicc, hogy évek óta várunk a technikára (oled)...
Ha valaki most vesz egy 65 colos vt-t, vagy ne adj isten zt-t, akkor ígérje meg, hogy vigyáz rá és pár év múlva eladja nekem... -
RZozo
aktív tag
Szomorú hír.
3 éve használok Panasonic plazmát és a mai napig ámulok a képminőségen (káva vastagságát lesz@..om), talán pár év múlva az 5 év garancia lejárta után lecseréltem volna újabbra, de erre úgy néz ki, hogy kevés lehetőség lesz.
A gyártás leállásával a kínálat csökkenésével együtt akár még az árak is emelkedhetnek sajnos. De ne legyen igazam. -
elefant
őstag
meg az sem utolsó szempont, hogy az igazán népszerű képméretekben, (42" jellemzően) az LCD panelek előállítása jóval gazdaságosabb volt.
egyébként a marketing is bejátszott. éveken át hallottuk mindenhonnan, hogy a plazma halott, a boltok jó részében is fikázták a technológiát, közben a kép minősége bombajó volt.
-
P00By
nagyúr
Szomorú!
-
Ijk
nagyúr
Hidd el hogy a marketing csinálta ki a plazmát elsősorban. LCD-t nagyon keményen támogatta, míg plazma ellen néhány értelmes szakoldalt leszámítva komoly lejárató hadjárat folyt.
Másfelől a plazma inkább a közép és felső kategóriában van jelen, annak a piaca pedig sokkal gyengébb. Itthon az eladások túlnyomó részét a 100 ezer forint alatti készülékek teszik ki. -
junior11
veterán
Sajnos várható volt... A Panasonic sorra szabadul meg a veszteséges részlegektől...
-
Madwe
nagyúr
Plazma szerintem nem azért nem volt kelendő, mert hogy nincs vékony kerete, nehezebb és többet fogyaszt, bár biztos sokaknál az is fontos szempont...
Inkább a beégő képek, világos szobában nem jó csak sötétben tipusú dolgok dönthettek... Mert hiába sokkal szebb a képe, ha egyszer mancika nem tudja a fényes nappalijában minden nap nézni a Barátok köztöt az rtlen, mert úgy alig lát valamit a kijelzőből és fél év után odaég a logo, akkor nem érdekli hogy egyébként filmnézésre tökéletes lenne a plazma... Input lag miatt pl játékra sem jó... Csak filmet nézni, az meg, ezek szerint, nem egy jó biznisz...
-
ub80
újonc
Ne sokáig halogassátok egy esetleges plazmaTV megvásárlását, mert fogynak...
-
lcee79
addikt
G20-asom utódjának pár év múlva is egy pana plazmát szántam volna, de erről lemaradok ezek szerint
(kereslet pedig azért "nincs" mert a kevésbé felkészült vásárlókat lebeszélik az eladók, akik az samsung meg lg lcd-k után nagy jutalékot kapnak...)
Engem percekig győzködött a euronics-es eladó hogy ne ezt a G20-ast vegyem, holott több havi utánajárás után kinéztem a konkrét tipust... (akkor épp pont ott adtak 15% kedvezményt így ott vettem meg, de csak rendelésre hoztak, mert még kiállított darab sem volt belőle...)És akkor azt mondják hogy sokat fogyaszt bla-bla
(előtte egy 32 colos sima lcd tv-m volt fix 140W!!! fogyasztással, és miután megvettem a plazmát kaptam vissza pénzt év végén mert kevesebb áramot fogyasztottam mint az LCD-vel... igaz az még nem hipertakarékos akarom mondani lecsökkentett fényű háttérvilágítású parasztvakítás inkábbLED-es lcd volt hanem sima mezei lcd
de akkor is)
Na mindegy pár év múlva nézegethetem az LCD tv-k átláthatatlan kavalkádját, ha új tv-t akarok venni...
(vagy megveszem a legakciósabbat azt jóvan)
-
TaMo
csendes tag
Én most vettem meg az első HDTV-met egy GT60 személyében, valami mesés képe van, de ezek szerint ez az utolsó is a plazma technológiából.
-
LackoMester
addikt
Hát ez szomorú hír, nagy kár.
-
krx21
nagyúr
Ez a hír több szempontból is durva: Eddig csak a plazma fejlesztés leállásáról volt innen onnan hírek...
De, hogy a gyártás is megszűnik és pont a Panasonic lesz az első, aki ezt bejelenti...Meghalt a Király! De hol van az új király???
-
joey04
titán
Hát akkor nagyon vigyázok a G30-ra.
A keret ki a fenét érdekel egy tévénél?
A fogyasztás meg nem annyival magasabb főleg úgy, ha azt vesszük, hogy egy 280k-s plazma hozza kb az 5-600k-s lcd-k szintjét, sőt... A különbségből bőven visszajön az a pénz, amit a fogyasztáson elbukunk. -
nihill
őstag
Egy képmegjelenítő eszköznél végül is mi más számítana, ha nem a keret és a vastagság
Talán lesz még lehetőségem lecserélni a 40u20-at egy 50st60-ra, bár kevés az esély rá -
kskcsg
csendes tag
fene... :/
50GT50-et cserélek nagyobbra
PM ha érdekel valakit.
(nincs egy éves se, hibátlan képpel, 0sávosodást véltem felfedezni rajta) -
JanR
addikt
Na ez nagyon sajnálatos hír. Nem rég adtam el a régi plazmámat, most led van helyette, de nyomába sem ér, pedig elég jó képfrissítése van a TV-nek. Kíváncsi vagyok mi lesz az a következő TV ami képes lesz olyan képet produkálni mint egy plazma
-
skyboi
tag
Ebből is látszik, hogy az emberek többségét cseppet sem érdekli a képminőség, márka nélküli, elrejtett design teszt mellett alapvetően totálisan másik készülékre tenné le a voksát. A hölgy vásárlók például zömében csak a designt nézik, illik-e adott tárgy az enteriőrbe, vagy sem. Nekem is volt/van plazmám, konzoljátékhoz pl.konkrétan nincs náluk jobb. Filmben is nehéz megközelíteni.
-
Locutus
veterán
Tavasszal még egy 65-öst be kell húzni a 42-es helyett, nincs mese...
-
SpongyaBob
veterán
'Hiába a plazma tévék jó képminősége"
Még jó hogy ez a legfontosabb, ebben pedig ver mindent. Nekem dumálhatnak itt a keretekről meg a dinamikus kontrasztról meg a súlyról. A marketing eldöntötte a piacot.. Hát ennyi.
-
Ijk
nagyúr
Nem gondoltam hogy ilyen hamar bedobják a törölközőt.
Valószínűleg a samsung és az lg is hamarosan követi őket.
Szóval akinek fontos a képminőség az legkésőbb márciusig ejtse meg a vásárlást, mert aztán ki tudja mennyit kell várni értelmes árú OLED-re. -
nincs mese, el kell kezdeni félretenni egy vt60ra.
-
Tomics
addikt
Nekem is panasonic plazmám van, addig nem cserélem le amíg be nem döglik. 2 éve vettem 5 év garival, szóval még egy ideig marad. (42G30)
A samsung szerintem még hoz ki új modelleket jövőre plazmából. Gödön gyártják őket, ami úgy tudom megszűnik, de átkerül Jászfényszarura a gyártás (ahol a ledesek is készülnek).
-
mhmpista
aktív tag
Ezek után az lesz az érdekes hogy a samu és a eldzsi mikor jelenti be hogy ők is befejezték.
Vagy esetleg ráhúznak még 1 évet?
Kiváncsi vagyok.RIP pana-plazma
-
Akkor még gyorsba be kell szereznem egy 50gt60-at
-
TeeJay
félisten
az egyszerű ember mivel tud menőzni a szomszédnál?
hány colos és milyen vékony a TV-je
a többihez nem ért
mai napig nevetek azokon akik azt hiszik hogy a LED TV ezerszer jobb az LCD-nél
a plazmáról meg mindenki azt tudja csak hogy kilowattokat fogyaszt...LCD sem lesz ám rossz 4K panellal utána meg 1x majdcsak jön az a fránya OLED már végre
-
ldave
félisten
Mint 2 hetes Pana plazma tulaj, engem is elszomorít a hír, de hát ez van, ilyen a fogyasztói világ...
-
15115
tag
Reméltem, hogy csak pletyka az egész amit híreszteltek legutóbb, de sajnos igazzá vált
A plazmát azok szidják akik nem látták még a képét, olyan mint a telefonoknál az oled kijelző...
[ Módosította: mukibuci ]
-
ALBY
senior tag
Nem baj ha ronda a kép csak kicsi legyen a káva
-
madgie
titán
Tudom, hogy nem Máltai Szeretetszolgálat egyik cég sem, de én magánszemélyi mivoltomban kicsit megorrolok rájuk, amiért veszni hagyják a jelenleg egyetlen értelmes tévétechnológiát.
Hajrá OLED, ne kelljen sokáig az állóképre, monitornak való LCD-t néznünk.
-
_Atesz
addikt
Emlékszem, amikor még először láttam plazma tv-t, nem hittem a szememnek.. Gondolom az OLED lesz az utód.
-
KTTech
veterán
Szomorú hír... sqjnos az LCD-k képmimőség terén poros nyomukba se érnek a plazmáknak... remélem az50G30-am kihúzza a Pana OLED-ig...
-
flakter
tag
Pedig pont idén karácsonyra szeretnék venni egy Panasonic plazmát szülőknek (Pana rajongók). Remélem ebből a hírből kiindulva az árakat is lejjebb csökkentik, hogy elfogyjon minden árucikkük
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég hivatalosan is bejelentette, hogy az idei üzleti év végén felhagy a plazma televíziók gyártásával.
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest