- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
válasz Cingáriusz #25 üzenetére
Múltkor szereltem egy Zalman S2-be egy gépet a 0-ról.
Annyi pozitívum volt azzal a házzal kapcsolatban, hogy könnyű.
Zalman névhez főleg a régi termékei fényében amiket fogtam ház-hűtők-ventilátorok nem méltóak ezek a mostani termékek. Régen egy szintet és minőséget képviseltek. Mostanra inkább a hagyjuk meg a szép emléküket kategória...
Erről az Akyga márkáról nem hallottam...
Ha hardvereket-számtech alkatrészeket választok-nézek akkor adott márkákat kapásból ignorálok avagy figyelembe sem veszem... próbálok a minőségre menni lehetőleg a jó vagy ha nem a legjobb ár-érték arányban.
Az ilyen neve nincs márkákkal meg nem lövöm lábon magam.
Inkább a biztosra megyek.Ha nincs más akkor jöhet a hosszas kutakodás, hogy egyáltalán mi fán terem az adott termék és milyenek a tapasztalatok-visszajelzések az emberektől akik meg is vették az adott terméket és nem csak tesztoldalakat nézek...
De leginkább a bejáratott és általam ismert márkákra teszem le a voksomat. Azok hozzák mindig azt a szintet amit elvárok.
Pl a háznál maradva... a mostani Thermaltake Core V71 házam 48 ezer Ft-ba került. A TT márkáról már régóta hallottam és ismertem, mert nem kicsi név a piacon és sokféle termékük van.
A TT Core V71 előtt egy Corsair 200R házam volt amit 13 ezer Ft-ért vettem.
Az egy midi ATX ház. Egyedül azért lett lecserélve, mert kitaláltam, hogy én épített vizet akarok adott hűtési (és így adott radiátorvastagság-méret mellett) teljesítmény mellett.Ehhez kellett egy nagyobb ház, de az sem volt mindegy hogy milyen elrendezésű-kialakítású legyen.
Ekkor jött képbe a TT V71.
Na már most viszont a kezeim között fogva olyan full gagyi hatást kelt a Corsair után ez a Thermaltake ház... sokkal több pénzért... úgy hogy ez egy zászlóshajó terméke volt anno a TT-nek... ez így egy rossz vicc...
Csak azért nem vittem vissza a TT V71-et mert akkor mikor vettem nem volt más alternatíva ami hasonló szellőzéssel, kialakítással és elrendezéssel bírt.
Anno havernak kényszerűségből választottam a leendő új gépéhez egy Thermaltake Commander MS-I-t... az is egy kalap sz@r volt amúgy, de nem volt más akkor és ott a boltban aminek épkézláb szellőzése és elrendezése lett volna adott árszintig bezárólag...
Szóval háznál magam részéről avagy magamnak vásárolva a TT cuccait inkább kerülni fogom... vagy 2x meggondolom igen erősen hogy pénzt adjak-e érte...
A Corsair meg alsóbb kategóriában is hozza azt ami elvárható attól a márkától.
Ezek után és mert mint írtam volt kezemben régen Zalman termék amikor még jelentett valamit ez a márkanév... inkább nyugodjon békében...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
MeszesKPT
őstag
Na ez végre jónak tűnik szellőzés szempontjából, de tényleg lehetett volna egy kicsit vastagabb.
-
őstag
Nem annyira vészesek egyébként. Árukhoz képest egész elfogadható némelyik Zalman ház, és anyaghasználatban is vannak sokkal-sokkal gagyibb házak. Építettem i3-as házba gépet, szerintem rendben van. Még pont megüti azt a szintet ami nem teszi gagyivá. Előtte kipróbáltam Akyga házat. Na, az aztán egy silány, ultragagyi fröccsöntött műanyag. Súlya, mint egy csomag parizeré Szerintem a Zalman egész jól lőtte be azt a minőségi és ár szintet, ami bőven jobb választássá teszi, mint a 10K alatti noname vackokat. Hogy rondább lenne mint a SilentiumPC háza (ami egyébként biztos vagyok benne, hogy jóval drágább). Hát, ahogy én látom csak picit más mintája van az előlap rácsozatána, egyébként pontos mása
-
Puma K
nagyúr
válasz Cingáriusz #23 üzenetére
Ez kisebb mint a hírben szereplő, és meg merem kockáztatni, hogy anyaghasználatra és minőségre is rosszabb ez a Zalman mint szintén a hírben lévő darab.
Továbbá ez a i3 ronda is.
10-13 évvel ezelőtt a Zalman jó névnek számított... mostanra mintha átmentek volna full gagyiba...
-
őstag
-
Puma K
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #21 üzenetére
+1
A Meshify C nekem sem tetszik...
Továbbá annak az elején a 2 oldalt nincs kilyuggatva az előlap, hogy még több levegőt tudjanak beszívni az előlapi ventilátorok.
A másik 5 ház engem is érdekelne
-
Locutus
veterán
válasz HELLAFLUSH #19 üzenetére
Hogyne lett volna tavaly ilyen... pl a meshify C. De még vagy 5-öt fel lehetne sorolni...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
HELLAFLUSH
őstag
én tavaly vettem egy NZXT H500-at, kinézet ide vagy oda de sokkal melegebbek a harverek mint az előző filléres Cougar MX310-ben ha tavaly lett volna hasonló mint a cikkben említett akkor inkább azt vettem volna.
-
freemanone
addikt
A borda 160mm-ben megáll, a venti pedig pár milivel tehető lejjebb is akár..... egyik havernál S340-be pont így sikerült beépíteni.
Ettől függetlenül tényleg fél centin múlik több jó hűtő beépíthetősége.Illetve az NH-U12A kimaradt a komolyabb hűtők köréből, az alapból is befér.
-
veterán
Nagyon jó és szép ház, még az ára nem ismert de akkor is bármikor elfogadnám. A Lengyeleknek egyre jobb dolgaik vannak.
duree54
-
veterán
A legjobbak :
Noctua D15 : Height (with fan) 165mm
Be Quiet Dark Rock pro4 : 163mm
Deepcool Assasin III 165mm
Zalman CNPS 20x 165mm
Thermalright True Spirit Power 171 mm
Thermalright Silver Arrow 163mm / Silver Arrow IB-E Extreme 163mm
Phanteks PH-TC14PE 171mm
Cryorig R1 Ultimate 168mmEgy huto van ami olyan jo mint az elmezony , es el is ferne :
Thermalright Le Grand Macho RT (159mm) , csak ezt mar nem kapni sajnosViszont ,hogy legyen jo hir is ;aki nem maximalista hofok teren : a Scythe Ninja5 / Fuma2 pont befer (155 mm / 154,5 mm )
-
Locutus
veterán
Melyik léghűtő nem fér bele 161mm-be? Még a D15 is csak 160.
Amúgy persze hogy jó ház, elvégre csak lemásoltak jólbevált recepteket, bár itt ott kissé hiányosan, ami a részleteket illeti. (pl Meshify C, "szinte" tök ugyanez a koncepció és méret)
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Puma K
nagyúr
Ez egy kur... rohadt jó ház!
Megoldották a megfelelő szellőzést ráadásul úgy, hogy körbe van pakolva porszűrővel!
Alapból adnak hozzá egy 10 ventilátor vezérlésére képes ventilátorvezérlőt!
Mindezt kompakt méretben!Ha nem lenne gondom azzal, hogy a jelenlegi full tower házamban -583 x 230 x 560 mm- éppen, hogy passzentosan elfér az épített víz radiátora és a rajta lévő ventilátorokkal -30+45+30mm- meg a szivattyú+tartály a házban... akkor erre, a címben szereplő kuckóra már váltanék is!
Ráadásul a házban széthányós hűtővel ellátott VGA-kat alulról is meg lehet támogatni légmozgással... arról nem is beszélve, hogy az elejét végig lehet pakolni ventilátorokkal amik közül mindegyik friss levegőt tol befele a házba.
Ugyan nekem is van utólag rendelt 10db PWM ventilátor egyidejű szabályzására képes ventilátorvezérlőm -2db is-, de ez így amit ebbe a házba belepakoltak és megvalósítottak az nálam összességét tekintve 10/10!
[ Szerkesztve ]
-
-
Snowy_owl
őstag
Az a baj ezzel is, hogy el lehet menni bármeddig. Egy időben a teljesen passzív gépért voltam megőrülve, de aztán mire rájöttem, hogy az ám nem olyan egyszerű, mint ahogy én gondoltam úgy döntöttem hagyom a francba, és megpróbálom megfelelően összeválogatott, alacsony fordulatú ventilátorokkal annyira lehalkítani amennyire csak lehet. Ez össze is jött szép lassan, és most ez így elég. De biztosan érdekes amit összehoztál, kíváncsi lennék mit építettél.
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
-
Tikakukac
titán
Le lehet olyanra is szűrőzni egy dobozt, hogy azt egy évig se kelljen takarítani. Nekem a külső vizem ilyem. Most hadd ne soroljam mennyi tervezés kellett ehhez, milyen ventik és milyen méretek. Ezt így desktopban összehozni lehetetlen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Snowy_owl
őstag
Jó ház ez, nekem Silentium SG1 van, ami igazából szerintem koppra ugyan ez, kivétel, hogy nekem nem plexi az oldallap. Árához képest a felhasznált anyag megfelelő, egészen minőségi, viszont aki ezt veszi azzal azért számoljon, hogy ez a porszűrés nem egy nagy cucc benne, simán porosodik így is, csak mondjuk feleannyira mintha egyáltalán nem lenne.
[ Szerkesztve ]
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
lemusz
addikt
Tetszik.
-
veterán
Majdnem tökéletes ház lett a gamereknek , csak pár mm hiányzik, hogy beleférjenek a top léghűtések
Akinek AIO ja van ,annak jó választás lehet, főleg ha mondjuk 20 körül megállna az ára.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- BESZÁMÍTÁS! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest