Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Még egy kérdés. Ugyan követtem a CUDA és egyéb technológiák megjelenését, de mély ismereteim nincsenek még. Talán te kapásból tudod a választ.
Az általam portolandó tudományos számítás extenzíven használ exponenciális függvényeket. Az architektúra támogat exponenciális vagy logaritmikus lebegőpontos műveleteket is? Igazából itt most egy kicsit elkezdtem félni is, mert valószínűleg a GPU-ban levő floating-point egységek nem erre vannak kihegyezve/optimalizálva. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Köszi a választ.
Akkor a te általad említett 96MB-os vektoros példában te magad gondoskodtál valami kóddal ennek a feldarabolásáról? Lehetőleg én nem szeretnék ezzel foglalkozni, mert hw függő. Persze írható hw független kód a darabolásra, de elvárnám, hogy a drvier/OpenCL architektúra ezt megtegye. -
tocsa
senior tag
válasz
sghc_toma
üzenetére
Kösz a választ.
Legszívesebben már most átportolnám a project-et. A float végülis nem nagy érvágás, szerintem még mindig elég pontosságú lenne a number crunching. Ez biztató, hogy 96 megás vektort is vitt a cucc. Mondjuk elvégre is ha ilyen tudományos számításokra gondolunk (márpedig a GPGPU megoldások erre jók), akkor értelemszerűen felmerül a nagy mennyiségű adatok kérdése. Látom, hogy mi a veszélye annak, hogy a nagy vektorok lekezelése hardver/driver függő, de elvárom, hogy működjön. Ugye az API mögött nekik kell megoldani transzparens módon az adatok kisebb méretre darabolását, ha túl nagyok.Mostmár csak várni kell 1-2 évet, hogy kijöjjön az ATI és az nVidia is driverekkel meg kiforrjon kicsit a cucc, meg kell egy olyan Quadro-s laptop, ami neked van, aztán prezentálni tudnék a megrendelőnek egy OpenCL-es verziót.
-
tocsa
senior tag
Egyébként nagyon szép munka, köszönet érte.
Azt hiszem megpróbálok majd portolni egy project-et OpenCL-re, ha lesz már megfelelő hardver és driver rá. Nagyon bíztató!Kérdések, amik felmerülnek bennem:
- milyen pontosságot támogat? Végülis float is jó lenne, de a portolandó program double (lévén a double ma már a koprocesszor "alap" formátuma, amire legjobban optimalizált (ok, most itt az MMX és SSE-ről nem beszélek))
- hogy tűri ez az architektúra, hogyha egyes vektorok 5-10 megabájtnyi méretűek? -
tocsa
senior tag
Elütés: "már írtam az előző bekezsésben"
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Lenovo Thinkpad 13 G2 Intel i3-7100 laptop (hiányos, de működik)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Milyen desktop Quadro-t erdemes venni?