Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
lehet, hogy felreerthetoen fogalmaztan.. azt, hogy nagy vektorok kezelese hardverfuggo, nem ugy ertettem, hogy a driver feladata egy nagy buffert szetbontani kezelheto darabokra.. annyit akartam vele mondani, hogy minden hardver kulonbozo mennyisegu memoriaval rendelkezik, es hogy egy adott architektura akar lehet olyan is, hogy nem tud nagy bufferekkel optimalisan dolgozni (nem tudom, hogy van-e ilyen, de ki tudja)..
gyakorlatilag ez ugy nez ki, hogy az eszkozon elerheto valamilyen mennyisegu globalis, konstans, lokalis, es privat memoria.. ezeket az adatokat az OCL runtime-tol le lehet kerdezni.. ezek, es az alkalmazas memoriaigenyenek tudataban neked kell beosztanod, hogy hogyan gazdalkodsz a memoval.. nagyon nagy adatok eseten mondjuk egy kezelheto darabra lefuttatod a kernelt, visszaolvasod az eredmenyt, aztan futtatod megint a kernelt egy masik adatdarabon, es igy tovabb..
1-2 evet talan nem kell varni, beta driverek mar most is vannak.. ATI vonalon nem tudom, mi a helyzet, de nVidia-ek ugye a CUDA architekturara epitettek az OpenCL implementaciojukat, az meg mar eleg kiforrott..
ja, es ebben a Quadro-ban az a 256 mega/32 stream proci kombo keves tud lenni neha, akkor mar inkabb valami 512MB-os FX770m/HD3650, vagy hasonlo
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Lexus, Toyota topik
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jogász topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest