Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
"Ja, én is (mint a cikk író) majdem elfelejtettem a legfontosabbat: a géppel MIALATT FullHD 1080P videót veszek fel, EGYIDEJÜLEG 16MP képet is csinálhatok (bár szerintem is elég lenne az 5-8MP is). Ehhez csak le kell nyomni az exponáló gombot (ha már megy a videófelvétel, ami a fényképtől függetlenűl tovább folytatódik míg le nem állítjuk)"
Ez jó lenne nekem is, de az SZ-20-ból kimaradt sajnos
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
KTU
addikt
gépvásárlás előtt vagyok, kérhetnék pár publikus képet [link]
a videó közbeni fényképezés, ez nagyon jó
én is 2 géppel mászkálok ha van valami családi esemény"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
balnan
csendes tag
Elnézést, előbbi hozzászólásom futtában írtam a mobilomról anélkűl, hogy elolvastam volna a cikket és a hozzászólásokat.
Most mindkettőt megtettem a PCmen és újra hozzá kell szóljak.
Május 5-én vettem a gépet és pont annyiba került mint a számomra alternatív Samsung hmx-h300 videokamera(349Euro). De ezt választottam anélkűl, hogy arról is bármi tapasztalatot olvashattam volna, vagy valódi videófelvételét láthattam volna.
Azóta több száz képet készítettem vele mindenféle időben az erős napsütéstől (pl. Atominium Brüsszel) a félhomályosig (pl. Mátyás templomban belűl a tegnapi nyitott éjszakán), zöld kirándulásokon, sárkányhajó versenyen stb.
A gép szép és a fókusszal semmi baj nincs. A cikk író csinál valamit rosszúl.
A 3D hez jobb ha több a fény, de nagyon jó 3D képeket csináltam vele katedrálisokon belül is. De annak 1 lencsés esetben megvan a külön technikája és jól kell megválasztani a témát is (mélységben megoszló tárgyak, háttérben nem sétálók stb.).
A tele fényereje engem is idegesített amikor papíron olvastam az értékét, a gyakorlatban viszont eddig nem tünt fel, hogy halvány vagy zajos lenne a kép. Nyilván vannak jobb lencsék is ebből a szempontból, de mint írtam a Halászbástyát éjjel is kitünően vitte és a Várnegyedet Pestről napos időben abszolut tökéletesen szuperzoo(ú)mmal is.Azt kell eldönteni, hogy
-kell e a nagy zoom valakinek (nekem kell, mert gyakran nem lehet közel menni, vagy időigényes)
-zsebbe akarjuk e tenni, vagy máshová (én hosszas töprengés után a zsebet választottam, mert egyébként nem cipelem magammal és hiába van a szuperebb gép otthon a polcon).
Ha ez a kettő fontos, akkor ez egy szuper gép, mindenkinek ajánlom.
A 1080P video egy bónusz, nekem az is fontos volt. A kamera (vagy kihajtható LCD fényképezőgép) mellett az szól, hogy azt filmezésnél jobban le lehet szorítani (pl a hasunkhoz), így stabilabban lehet kézből is dolgozni.Ja, én is (mint a cikk író) majdem elfelejtettem a legfontosabbat: a géppel MIALATT FullHD 1080P videót veszek fel, EGYIDEJÜLEG 16MP képet is csinálhatok (bár szerintem is elég lenne az 5-8MP is). Ehhez csak le kell nyomni az exponáló gombot (ha már megy a videófelvétel, ami a fényképtől függetlenűl tovább folytatódik míg le nem állítjuk). Vagyis amikor a fiam átvette idén a kitünő bizonyítványát, nem kellett előkapnom a kamera mellé egy fényképezőgépet a kézfogási pillanat jobb megörökítéséhez.
Ez már máskor is jól jött volna, mert a két gépet nem sikerült mindig jól működtetnem, a kis felbontású fénykép (amit a videóból később kinyerek) pedig kiábrándító volt. Ezenkívűl nem kell 2 gépet vigyek magammal, 2 féle akkuval, esetleg eltérő memóriakártyákkal. Persze ha elromlik vagy ellopják akkor jó ha kettő van …. -
balnan
csendes tag
Hónapok óta vártam rá, nekem pár nappal azelőtt kellett, hogy az első példány megjelent idehaza, ezért Brüsszelben vettem meg (szerintem Európában is az elsők között, mert egy darab felvételt nem találtam róla a neten sehol) és rögtön ki is próbálgattam mielőtt bármit olvashattam volna róla bárhol a neten. Full HD kamerán gondolkodtam alternatívaként.
Nagyon tetszik.
Különösen a 3D (amióta rájöttem hogyan nézhetem meg sima 2D full HD TVmen papirszemüveggel a 3D-s képeit). A Video felvételei is ragyogóak (nekem).
A zoom-ja príma, pont tegnap fényképezgettem koromsötétben a kivilágított Halászbástyát total zoommal kézből, 1 db kép sem lett elmosódott.
Csak az a fránya akku. Sajnos a 3D-t a gép rakja össze fényképezés közben, vagyis közben várni kell és eszi az akkut. A szuper finom fullHD nem különben. Vagyis 3db akku nélkűl nem érdemes elmenni egy drága utra 1 napnyi felvételért (8GB televételéhez). De szerencsére van hozzá olcsó akku.
Vagyis évek óta erre vártam, nem kell mást vigyek, mindenre jó.
-
supercow
őstag
válasz PRO-peller #48 üzenetére
egész jó a gép, dslr után furcsán kényelmes a kompakt váz... a videó minősége is kellemes meglepetés. jpg persze észrebehetően rosszabb, de családi használatra elég.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
rumos14
nagyúr
válasz PRO-peller #46 üzenetére
szólítottál!
tényleg egész kellemes gép, a 16 mpixelhez képest a képe is rendben van, de azért nem mondom, hogy világverő. a Canon SX220.nál pl. nem jobb szvsz. -
supercow
őstag
válasz PRO-peller #46 üzenetére
Már megvan a HX9V ma jött meg fincsi
-
supercow
őstag
válasz PRO-peller #42 üzenetére
Széép
Más: Pólus MédijaMárktban van kint egy Sony HX9V ( 5V és 7V is van egymás mellett ), feleségemet vittem magammal, kezébe nyomtam, beleszeretett. Megnéztük, eldöntöttük. Jövő héten rendelem.
-
PRO-peller
senior tag
válasz PRO-peller #41 üzenetére
Vájjá! Megtaláltam az egyik képen a fazont! Csúcs! Komolyan!
-
PRO-peller
senior tag
Ezt elmesélem: Ovi évzáró a gyereknek hétvégén. Mindenkinél ilyen-olyan fgép, kamera stb. Egy ipse aztán igencsak kitűnt a tömegben. A lelkes nagyapa vmi marha nagy Nikonnal a kezében rajta egy 40 cm hosszú obi. Oldalán nem kicsi fotóstáska. Ez még ok. De ott lógott a csuklóján a kompakt Pana!
Bizonyára különbözünk. Ezt megértem, de ezen aztán jót röhögtem. Még tennék fogadást arra, h az alapvető fotós fogalmakkal sem volt tisztában. Pedig költhette volna az unokára is a rakás pénzt. Ej-ej!
-
-
supercow
őstag
válasz PRO-peller #38 üzenetére
DSLR-t adok el épp most, mert nem tetszett a nyaraláson a hátizsáknyi felszerelés és a videó hiánya. Külön volt a kamera és a DSLR, töltők, objektívek, kábelek és minden más. Mindkettőt eladom, veszek egy kompakt superzoom gépet, ami tud HD videót és elfogadható képeket is csinálni, ráadásul zsebben elfér. A Sony HX9V-t még nem fogtam kézben, hétfőn megyek tapizni, esetleg ezt az Olympust is megnézem. A Sony videó minősége tetszik, az egyik legjobb stabilizált zoom van benne. a GPS nem fontos, ki lesz kapcsolva, a vaku az esetek 95%-ában csukva lesz. A kompaktot egy kézben fogom, nem gond a vaku helye.
Esetleg tudja valaki, hogy a Pólus Edigital és/vagy MMarktban van-e kirakva valamelyik? Vinnék SD kártyát próbálgatni.
-
PRO-peller
senior tag
válasz borabora11 #37 üzenetére
Volt már, h leszóltak engem mert egy gépen nem tartottam jónak a vaku helyét. Márpedig igen is zavaró lehet a vaku rossz elhelyezése és ez a jelenség sajnos nem ritka. Meg lehet szokni, h "jól" tartsa az ember az ujját, ám ha ritkán használod a masinát ez a beidegződés roppant macerás. Ami a családi fotógépet illeti, szintén egyetértek a paraméterekkel. Kicsi, mindent tud és ezen belül elfogadható minőséget adjon, netán egész jót. Egy ideje nem hagy nyugodni a kisördög, h veszek DSLR-t, de tudom, h a családos-kirándulós használatra voltaképpen csak pénzkidobás a DSLR. Inkább Disney-Land kompakttal, mint a Dunakanyar DSLR-rel.
-
borabora11
csendes tag
Szia!
Csak egy apróságot szeretnék megjegyezni a HX9V-vel kapcsolatban. Te tartottad már a kezedben. Ha igen nem akarom elhinni, hogy nem zavar a vaku helye. Egyszerűen használhatatlan. Mi is azt néztük ki a családnak, de kezelhetetlenül rossz helyen van, nem lehet fogni normálisan. Persze lehet szakmázgatni, hogy miben jobb, de szerintem ha egy gépnek már a vaku rossz helyen van már kár beszélni a többiről. A 100v jó kis gép, de nagyon nagy (nekünk). Nyilván mindenkit más vezérel. Nekem FZ20-am volt eddig. Szerettem, de sosem vittem magammal, mert zsebben nem fért el. Nagycsaládosok vagyunk így minimálisra kell redukálni a cipelni való tárgyak számát. Ezért ha ezt a kategóriát vesszük alapul a Sony kiesik. Marad a Panasonic vagy az Olympus....
-
Matthu
aktív tag
Ezek az új kompaktok inkább a technikai bravúrokról szólnak mintsem a fényképezésről. A képminőség szerintem gyalázatos....
-
PRO-peller
senior tag
4 részes tubusba rakták az optikát. Hány (műanyag) lencséből áll az optika vajon? Végálláson lassan lekókad a tubus vége. Megkérném a szuperzoomosokat nézzék meg a galériájukat hányszor csinálnak végálláson képet? A videonál esetleg látom értelmét, de ott is a 15x zoom több a kelleténél. Olyan vásárló veszi, aki zöldfülű és nem tudja, h a több nem jobb.
-
ROBOTER
addikt
válasz Napfénysüti #5 üzenetére
Ez a mondatot ösztönösen úgy olvastam, hogy kár volt legyártani, mert anyaghasználattal (környezetszennyezéssel) jár.
-
polika
senior tag
Nem tudom hogy lehet a képminőséget jónak nevezni, nem vagyok pixelvadász és nem 1:1-ben szoktam nézni a képeket de iszonyúan elkent gyatra minőségű mintaképek vannak. Az "álomszerű" jelző használata az egyetlen éles képpontot nem tatrtalmazó a zöldeken (fenyős kép) brutálisan elhasaló gépnél szerintem átverés.
Nyugodtan írjuk oda, a képminőség a 16MP/kis szenzornak megfelelően szar.
Komolyan nem értem a 16MP-elt ezeknél a kompakt masináknál, lepaktáltak ezek a gyártók az SD kártya gyártókkal vagy minek erőltetik ezt? A kirándulós képeket 15x13-ban hívják elő az emberek maximum, aki A3-as vagy 60x40-es nyomatot akar az nem ilyen géppel fog neki, akkro meg minek a 16MP?
6-8 MP BŐVEN elég lenne. A vicc az egészben hogy szinte az összes kicsit igényesebb hobbi kattingatós is inkább a kisebb felbontású jobb képet készítő masinákat venné meg, mégis ezt a szart akarják az emberek torkán lenyomni.
-
flexxx2
őstag
Túl drága, akkor már inkább egy fuji hs10 ennyiért
-
rumos14
nagyúr
erről a gépről: lenyűgöző, hogy ekkora vázba 24x zoom-ot beleraktak. de azért egy bekezdést minimum írtam volna a tele végen f6.9 fényerőről - már ha ezt egyáltalán lehet erőnek nevezni. tudatosítani kellene a nem annyira hozzáértő olvasókban, hogy ez mit is jelent: azt, hogy a tele vége csak erős napsütésben használható elfogadható eredménnyel. az pedig, hogy sok esetben képtelen fókuszt találni a gép, szerintem nagyon is komoly gond, hiba. én a képminőségtől sem estem hasra, sőt, kifejezetten agyonmosott képeket készít. ha szabad javasolni, jó lenne egy pár "általánosabb" tesztkép: kimész az utcára, épületeket, embereket fotózol, beltéri vakus képek - várhatóan ilyen témákra használja az egyszeri júzer a gépét.
-
Gabor970
addikt
Minek eröltetik a full HD-t, ha a gép keépfeldolgózó része lassú hozzá? Ez jól látszik a videó végén a kép hullámzásából. Szívesen megnézném a 720p-t, talán ott ok.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
MarQs
senior tag
Jó kis gép, kompaktok között ma mindenképp tetszetős, de ez azért nem ordas nagy para?
--> "Apropó élességállítás: azt tapasztaltuk, hogy az SZ-30MR esetenként nem képes megfelelően fókuszálni, hiába dolgozunk ideális körülmények közt. Így például napos időben, megfelelően kontrasztos témánál (lásd fenti kép) tízből egyszer sem tudott élesre állni a gép. Ez a hiba többször, több helyen, több témánál is előfordult, leginkább széles látószögű gyújtótávolságokon."
Nem vagyok egy nagy kameraman - szívesen olvasnám a hozzáértő kontra reakciókat - de sejtésem szerint ez kicsit fájós egy ilyen gépnél, nem?
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
supercow
őstag
Nem tudom eldönteni hogy ezt vegyem vagy a Sony HX9V-t.
-
Czibor10
tag
Nagyot csalódtam a gépben, pozítívan. Amikor láttam, hogy 16 mp, 24x zoom, és ilyen kis méretű, nagyon rossz képminőségre számítottam, de így összességében vállalható masina. Bár megfelezhették volna azt a 16 mp-t, és hiányoznak a manuális beállítások, de a kategóriájában egyedülálló gép (kompakt méretű super zoom).
-
supercow
őstag
válasz Napfénysüti #13 üzenetére
megnéztem az FZ45-öst, de bridge gépet nem szeretnék, inkább kompakt testbe épített bridge tudású gépet...
-
supercow
őstag
válasz Napfénysüti #13 üzenetére
köszi, stabilizált 1080p videót, nagyobb zoomot és korrekt képminőséget keresek.
-
zoon811
csendes tag
Ez nagyon szép gép !
FAN
-
MLaca
őstag
válasz Kevinmaster #6 üzenetére
"[...]Ha még picit várunk a vásárlással, akkor bizonyára kedvezőbb áron is beszerezhető lesz majd a masina; egy tizenötezerrel olcsóbban már ajánlott vétel lehet, ezért megelőlegezzük neki a díjat." - plusz még a sok más funkció és szolgáltatás miatt, amik baromira tetszettek. a "nem kellene" meg túlzás, egyedül az a gond, hogy nem váltotta ki a KMSZ-t (Kütyü Megszerzési SZindróma).
http://mlzphoto.hu/
-
supercow
őstag
tudtok ajánlani egy ennél jobb superzoom gépet, ami tud stabilizált hd videót zoom használattal? 100e körül.
-
Kevinmaster
tag
De ha ennyire nem kellene, akkor miért ajánlott?
-
Napfénysüti
nagyúr
Kár az anyaghasználatért.
Més que un club!
-
PRO-peller
senior tag
Néhány adat az adatlapról: 16 mp (1/2,3"-en), F6,9 végállás, 99900 Ft. Ezek a hátrányok.
-
ló úr
őstag
Mi az a szuperzúm? Vmi mosogatószer? Én eddig csak Super Zoom-ról hallottam,de lehet rosszul tájékozott vagyok.
[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest