Új hozzászólás Aktív témák
-
Értelemszerűen a 8 magos CPU-k nagyon erősek, viszonylag kis rétegnek van szüksége ennél nagyobb számítási kapacitásra, azonban ha arra gondolok, hogy milyen terhet rónak a procira a masszív IO műveletek, nem beszélve arról, ha több PCI-E háttértároló van használatban, akkor biztosan nem árt a 12/16 magos upgrade lehetősége.
Heveny kétségeim vannak, hogy ahol otthoni felhasználáskor a 8 mag kevés lesz, ott majd a 12 mag megoldást jelent... Ez hosszú távon esetleg előfordulhat, de ugye ezekbe a lapokba várhatóan a Zen3 is belemehet. Feltételezhetjük, hogy teljesítmény/fogyasztás terén némi előrelépés lesz, tehát egy feltételezett Ryzen 4700X olyan teljesítményű lehet talán, mint egy 3800X ma. Vagyis adott esetben ne zárd ki, hogy a procicserénél nem Zen2-re, hanem Zen3-ra lépsz...A PCI-E 4.0 SSD-k teljesítményelőnye nem akkora, hogy az megérné a felárat egy olyan usernek, aki nem munkára használja a gépet. Hamarabb tölt be a játék? Szerintem ha valaki erre használja, vegyen dupla akkora SATA drive-ot inkább, ha már az új COD is 164GB-ot húz le a netről... Lassan 1TB sem elegendő pár játék tárolására.
Várjuk ki a végét mit hoznak ki ebből, nem vagyok biztos benne, hogy 2-3 év múlva nem az NVMe meghajtókra fogunk alapértelmezettként tekinteni.Plusz a VGA kártyákat is etetni kell, egy 16x PCI-Express 4.0 kártya fele annyi idő alatt töltheti be a textúrákat, mint egy 3.0-ás... Itt pedig most lehet, hogy egy SATA-s SSD lenne a szűk keresztmetszet. Ez adott esetben azért nem hangzik rosszul, nem?
Azon kívül úgy néz ki, hogy az új konzolok egyfajta cache-ként fognak tekinteni egy gyors NVMe SSD-re. Érdekesen hangzik, nem?
Ha tudsz valamilyen területet, ahol jobban kihasználhatóak ezek a lapok, mint egy klassz B450-es, kíváncsi vagyok.
Érték per ár terén a B450 jobb jelenleg, ez nem vitás. A kérdés, hogy a PCI-Express 4.0 mennyire lesz kihasználva a jövőben. Tűzbe mernéd tenni a kezed, hogy nem lesz értelme 2-3 év múlva? Én nem igazán. Az AMD összes VGA kártyája 4.0-ás már, és a pletykák szerint belátható időn belül jönnek az RX5800 és RX5900, sőt RX5950-es Navi-k. Hogy aztán a Navi2-nél mi lesz, az még érdekesebb kérdés. Adott esetben én arra számítok, hogy az X570-es lapban előnyöd származhat az ilyen kártyákból majd. Persze ez csak feltételezés...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Apró probléma, hogy nem veszed figyelembe azokat, akik nem akarnak 12-16 magos Ryzent, de időtállóság miatt szeretnének PCI-Express 4.0 támogatást. Nekik tökéletesek lehetnek az ilyen alaplapok. Az a 25 ezer forintos plusz pedig elég sok, lehet, hogy ilyen szempontból mondjuk 3600X helyett vesz 3700X-et. Vagy 2x8GB RAM helyett 2x16GB-ot. Melyik jelent nagyobb előrelépést?
Hát nem biztos, hogy a drágább alaplap...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Janus27
tag
A VGA driver mára rohadt bonyolult lett, nézelődtem már benne de nem sokat értek belőle. Powerdvd alatt már sikerült kikapcsolnom a gpu gyorsítást de a probléma úgyis fennált. Plusz van egy érdekesség ami számomra érthetetlen, ha videólejátszás közben elindítom a feladatkezelőt és rámegyek a teljesítmény fülre akkor a GPU résznél a decoder 0%-os terhelést mutat viszont az enkóder 20-70% közöttit (videóminőségtől függően), pedig dekódolás történik és nem enkódolás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY BEAST - 32 GB (2X16) Kit. DDR5 5200 MHz AMD EXPO
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest