Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aram

tag

válasz Cifu #82 üzenetére

Hát ezzel mondasz valamit.

A bajom az, hogy egyelőre nem látok olyan szcenáriót, ahol a PCI-E teljesítményét ne kellene baromi erősen megtámogatni CPU oldalról. Értelemszerűen a 8 magos CPU-k nagyon erősek, viszonylag kis rétegnek van szüksége ennél nagyobb számítási kapacitásra, azonban ha arra gondolok, hogy milyen terhet rónak a procira a masszív IO műveletek, nem beszélve arról, ha több PCI-E háttértároló van használatban, akkor biztosan nem árt a 12/16 magos upgrade lehetősége.
    A PCI-E 4.0 SSD-k teljesítményelőnye nem akkora, hogy az megérné a felárat egy olyan usernek, aki nem munkára használja a gépet. Hamarabb tölt be a játék? Szerintem ha valaki erre használja, vegyen dupla akkora SATA drive-ot inkább, ha már az új COD is 164GB-ot húz le a netről... Lassan 1TB sem elegendő pár játék tárolására.

Ha a VGA oldalról nézem akkor szintén jól jön a minél magasabb játékbeli teljesítmény, amit alapbeállítások mellett sajnos a magasabb számozású procik kínálnak, vagy oc-zik az ember, ilyenkor pedig szintén előny a méretesebb tápellátási megoldás. De ez a legkevésbé CPU igényes, ha azt nézem, hogy egy 3700X mire képes 65W TDP-vel, szóval itt lehet jó egy a tesztelt lapok kategóriájából.

Szóval, igen ez lehet az, a szerintem szűk réteg, aki profitálhat belőle és akiket nem vettem figyelembe, ahogy fogalmaztál. Új Radeon tulajdonosok (egyelőre), maximum játékra használt számítógéppel (értsd nem jobban hajtva a CPU-t teljesítmény szempontjából).
    Amúgy tényleg érdekel a téma, ezért is szóltam hozzá. Ha tudsz valamilyen területet, ahol jobban kihasználhatóak ezek a lapok, mint egy klassz B450-es, kíváncsi vagyok. :) Természetesen azzal, hogy mire lehet költeni ezt a különbözetet sokan tisztában vagyunk, de a kisebb koltséget fel lehet hozni a regebbi chipset-ek mellett is. Azt gondolom, hogyha komolyabb számítógép építésébe kezdünk, akkor az nagyon nagyon drága lesz, főleg ha csak szórakozunk az eszköz segítségével. Ha ennyit költenék gépre, akkor en mindenképp rááldoznám ezt a különbözetet.

A választ telefonról írtam, ha van elütés/hiba, elnézést miatta. :)

Ez a felirat 20byte!

Új hozzászólás Aktív témák