- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Assdak
őstag
Pár éve már nem volt ATI kártyám. Azóta sikerült már nekik értékelhető drivert összerakni, vagy még mindig azzal a foskazal ccc vel szívatják a jónépet?
-
waithEard
őstag
Hogy mi voltam én? (Olvass már vissza egy picit...)
Idézlek: "Sajnos ez a hokameras meres hibas, igy ertekelhetetlen."
Te vonsz le következtetéseket két kép alapján. Pl: "3 milliós a hőkamera" és hogy nem értenek hozzá.
Én pusztán kiváncsi lettem volna, mire alapozod "szakértői" véleményedet? Miért is értékelhetetlenek a képek?[ Szerkesztve ]
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
Peathee
senior tag
Alapos teszt lett szokás szerint.
DE miért nincs Surround teszt 3 monitoron? 5040x1050 vagy feletti felbontáson. Ma már nem egetverő összeg három egyforma monitor beszerzése... -
proci985
MODERÁTOR
Fel eve cf+eyefinityzek, ket jatekban lattam komolyabb problemakat. Termeszetesen en se neztem mindent.
Altalaban egyebkent meg remek latni, hogy itt a topikban mennyien expertek cfbol, amikor tudomasom szerint az egesz phn van max 5-10 ember multimonitoros cf komboval.
Mondjuk teny, hogy 1gpuval a jatek startok egyszerubbek szoktak lenni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Manbal
senior tag
Ez megint egy ilyen NVidia féle "marketing', a xar GPUból kiadnak egy gyárilag tuningoltat, 200k-ért... taps!
Mikor kijön a Sapphire R9 290X Toxic , az meg erre ver rá kb. ugyan ennyit, és "csak" 150k-ba fog fájni, nem mellesleg sokkal jobb GPUval!
-
Angel1981
veterán
Ez gyorsan jött!
De a felső házban továbbra is a sima 290 a legjobb vétel! -
Jack@l
veterán
Lesz 6 és 12 gigás verzió is ebből, azt hiszem Ti Black editionak hívják majd.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
TTomax
félisten
válasz Malibutomi #190 üzenetére
Persze a tesztelt 4 játékban... a maradékban meg....
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Malibutomi
nagyúr
válasz jacint78 #181 üzenetére
"Those times have changed, at least on the new Radeon R9 290/X series. The new CrossFire technology has improved upon the CrossFire experience in a vastly positive way. Playing games on the Radeon R9 290X CrossFire configuration was a smooth experience. In fact, it was smoother than SLI in some games. It was also smoother on the 4K display at 3840x2160 gaming, and it was noticeably smoother in Eyefinity at 5760x1200."
[link] -
oriic
HÁZIGAZDA
Köszi a tesztet. OK leggyorsabb vga, de árban még mindig jobb a 290x.
Live-Die-Respawn
-
Tidus
addikt
Szeretettel olvasom az olyan fórumtársak írásait akik azt ecsetelik hogy mit mennyiért vennének meg. A tettekkel kell dobálózni, azt hogy mit szeretnénk az csak egy dolog.
Miért probléma neked hogy magyar oldalon egy 200 k.-s kártyát tesztelnek, főleg úgy hogy az adatlapodon az ötödik földrész van megjelölve.
Ezeket a dolgokat nem a kelet európai bérekhez, és európa legroszabb valutájához a forinthoz árazták be.
Akinek nem tetszik a termék paramétere, és az ár/érték arány az nem veszi meg.
Aki pedig nem Gamed Evolved párti az nem fog rá beruházni, akár mennyivel olcsóbb. -
Prof
addikt
válasz Cooley18 #186 üzenetére
Hat igen, tuti jon 6 GB RAM-os 780Ti-bol, ahogy jo hutesu 290X is. Azok lesznek majd az ajanlott vetelek szerintem. Bar a 14 centis ventihutest mar extrem kategorinak tartom, biztos lesznek majd nitros/ vizes oc tesztek.
Amugy az ajanlasokra visszaterve, szerintem nem sokat segit egy leendo laikus vasarlonak ha minden kartya ajanlottat kap Pedig szerintem ez lenne az egyik szerepe a cikkvegi ertekelesnek.Lenyeg van ar es featureverseny is vegre megint, kulonben ez a kartya 8-900 dollar korul jott volna minimum es nem most, hanem csak jovore.
Remelhetoleg a mar 8 eves, konzolra fejlesztett, gyenge PC atiratok kora eltunhet, az uj generacioknak koszonhetoen. Van esely ra, hogy vegre megint a kornak/ a hardverek kepessegeinek megfelelo programokat kaphatunk. Az AMD-nek meg az OPenCL-t kene eroltetnie, hogy jobban jatszhatoak legyenek az amugy cpu miatt lassabban futo jatekok az APU-in.
Nagyon varom mar a Mantle-s BF4 tesztet, meg, hogy milyen hofokokat/zajszintet hoznak ki a nem ref hutos 290-esekbol
[ Szerkesztve ]
-
Cooley18
aktív tag
Akik nem játékra veszik, vegyenek majd 6GB-os változatot vagy Titant. Amúgy csak a Titan az átcímkézett K20X, miután a 780Ti-ben az összes SMX blokk aktív, tehát 2880 CUDA mag áll rendelkezésre, míg a K20X-ben 1 le van tiltva (2688 mag). Meg aztán a fő feladata az volt, hogy a leggyorsabb 1GPU-s legyen. Ezt teljesítette. Bár elképzelhető, hogy csak a szar hűtés tartja vissza a 290X-et a tróntól.Csak hát a 290X max 94 fokon üzemel olyan hangerővel, hogy megmaradni nem lehet mellette, a 780Ti pedig max 83 fokon tűrhető hangerő mellett. Vicc. Viszont nagy előnye az AMD-nek, hogy az árdifiből nem gyenge hűtést lehet rá venni. Megnéznék egy tesztet, ahol mondjuk egy Prolimatech MK-26-os bordával meg valami f@sza 14centis ventipárossal kínálják meg a 290X-et.
-
Prof
addikt
válasz jacint78 #167 üzenetére
Azert a Frame Time-ok manapsag mar sokkal jobbak, teljesen elvezheto szerintem.780TI SLi vs 290x CF 4K teszt is
Ami erdekes hogy jatekrol jatekra (AMD-s cim, NV-s cim), hogy valtozik a frame time. Valoszinu nem 1 perces melo CF/SLI-re jol optimalizalni.
Metro-ban az AMD megeszi az NV-t, mig Skyrimben forditva. Teny frame variance-ban az NV meg mindig jobb joval.[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
válasz Cooley18 #183 üzenetére
Szerintem ezek a kartyak az elsok amivel lehet mar 4K-ban, vagy tobb monitorral eleg sok jatekkal, elvezheto sebesseggel jatszani.
Igenis szamit a RAM mennyisege, mert sokan nem jatekra veszik a 200 ezres kartyat. Aki nem csak jatszik annak a Titan meg mindig jobb valasztas (6 Gb RAM, nincs DP nerf, csak ECC/HyperQ-t vesziti el a paciens) Nem veletlen, az egy atmenet a jatek es profi kartyak kozott.
Egy pitianer C4D animacio is megfekteti ezt a 3GB RAM-os kartyat.
(ha egyszer annyiert komplett gepet kap amin ugyanazok a jatekok kb. ugyanugy futnak)
Ajanlom a kovetkezo cikket RAM kerdesben [link]A Bioshock-ot beneztem igazad van, mea culpa
Amugy a kartya 1 eves, csak eddig -nek hivtak.Tesla K20X Raktak ra masik matricat, kevesebb memoriat, modoltak a biost (nagyobb orajel, mas DeviceID, DP nerf) es kapott egy aktiv hutot+csatikat. (kicsit hihetetlen a Tesla ilyen specekkel passziv )
A 780Ti marketing koltseg majdnem nagyobb, mint a kartya "fejlesztese"Amugy tenyleg pont jo az ara (ha nem a 200ezret nezi az ember), es valoban 700 dollar-ert kapni lehet majd, venni fogjak karacsonyra mint a cukrot es jol befutottek az AMD-nek megint.
Nagyon jol csinaljak a penzugyi reszet azt meg kell hagyni akarcsak a szoros fejlesztoi kapcsolatokat, amivel akar 57 FPS-essel is verik az AMD csucskartyajat: 900p Diablo 3
Meg szerencse, hogy par nap es itt van az Atlas (K40 12 GB RAM)-al.
[ Szerkesztve ]
-
Cooley18
aktív tag
A csúcskártyákért mindig is elkérték a pénzt rendesen, mi ebben olyan meglepő? Oké, most először az AMD nem szállt el, és komolyabb árversenybe kezdett... Ettől még a 780Ti most a csúcskártya, és ezért elkérik a felárat. Ez emészthető még szerintem is, pedig nem vagyok milliomos. Pláne, hogy sok az elvakul nV fan, akik így is megveszik (és nem Magyarországból kell kiindulni), szóval üzletpolitikailag teljesen rendben van az ára.
A több GPU-s rendszer pedig sosem lehet alternatívája az 1GPU-snak, pláne akkor nem, ha CF-ről beszélünk...
Az összegzést nyilván átlag FPS alapján csinálják, nem számít bele külön a minimum FPS is, jó nagy hülyeség is lenne, bár így felmerül a kérdés, hogy miért az alapján teszik ki a játékoknál a rangsort, de ez mellékes.
A BioWare-nek pedig semmi köze az BioShock-hoz.Az ajánlást meg is indokolták, mondhatni feltételhez kötötték, így teljesen helyén való.
A 3GB memória pedig még így több, mint amire az elkövetkezendő pár évben szükség lesz. Jelenleg szerintem a létező összes játéknak elég UHD, de még 7680x1600-as felbontás, 4xMSAA, brutál felbontású textúrák mellé is. Ha meg 3 UHD-s monitoron akarsz 3D-ben 16xMSAA mellett max grafon játszani, akkor várd meg a 6GB-os modelleket, és vegyél belőlük 3-at...
-
Prof
addikt
Koszonjuk a tesztet. Az Nvidia megint odatette magat a legrosszab ar/ertek arany kiralya cimert.
En inkabb 800 dollarert vennek 2db 290-es AMD-t ami porbaalazza ezt a kamu gyariOCs kartyat.Vagy egyet es akkor meg belefer egy 6 magos Intel proci is a budget-be
Szerintem a Bioshock-t ki kenne venni a jatekok kozul. 760 veri a 7990-et na persze 1 min fps elony amugy 2x olyan gyors az AMD karin. Nem merne publikalni az AMD lassito kodot az Infinite-bol a Bioware az hetszenseg.
Semmikeppen nem erdemli meg az ajanlott cimet az itteni teszteredmenyek alapjan, meg ha a kulfoldi oldalakon levo tesztekben nagyobb elonye is van. 57 fps vs 78 Splinter Cell FullHD
Amugy a Ph-s tesztben olyan kicsi kulonbseg a karik kozott, hogy siman driver verziok, szobahomerseklet, szellozes/ meresi/kerekitesi hiba kategoria is lehet.200k-s kartya ajanlott cimet magyar tesztben nem kaphatna. Korabban az ar/ertek arany alapjan ment a plecsniosztas, ugy latszik ez mar nem divat. (ahogy a sima 290, a 290X is ajanlottat kapott)
Csak a netto FPS szamit semmi mas, mindenki milliomos.A kartya reszemrol a Tetszett cimket kaphatna meg.
A 290 ajanlottat, a 290X meg tetszett-et szinten. Majd a nem ref hutos AMD kartyak kaphatnanak jobb plecsnit ha megerdemlik3 GB memoria, 6 helyett Titanhoz kepest, 3 vs 4 helyett 290-hez kepest, tervezesre is gyengebb.
[ Szerkesztve ]
-
crysis88
tag
Idézet a PH tesztből : A GDDR5-ös chipek a Samsung műhelyéből származnak, és K4G20325F0-FC03 típusjelzésüknek megfelelően papíron 6 GHz-es effektív sebességre képesek, így a GTX 780 Ti-re minden bizonnyal válogatott darabok kerültek fel.
Idézet a techpowerup tesztből : The GDDR5 memory chips are made by SK Hynix and carry the model number H5GQ2H24AFR-R2C. They are specified to run at 1750 MHz (7000 MHz GDDR5 effective).
Most akkor ezt többféle memóriával is szerelik vagy mi
Asus Z97-A , i5-4690k @4.2 Ghz , Scythe Ninja 3 , Corsair 16 GB DDR3 1333MHz , Gainward Phoenix GTX 1070 , Seasonic S12II-520W , Kingston HyperX FURY 120GB SSD , Samsung 500GB HDD , Seagate 2 TB HDD , Cooler Master HAF 912 Plus
-
aktív tag
-
huskydog17
addikt
Szia Abu!
Először is köszönjük a tesztet!
Tudom, egyszer már felhoztam én is a témát, de olvasva a hsz-eket, újra bátorkodnék megkérdezni:
A Grid 2-t mikor szándékoztok beletenni a program csomagba? Korábban írtad, hogy a Showdown helyett ezt tervezitek berakni, csak nem tudom jelenleg hogy áll ez a terv. Technológia szempontból ugye a Grid 2 talán a legfejlettebb, legalábbis a motort figyelembe véve.
Azt még nem értem, hogy a Tomb Raider-nél ugye ha be van kapcsolva a TressFX, akkor a Radeonok-nak elvileg lényegesen gyorsabbnak kéne lenniük, ugyanis azt az effektet gyorsabban képesek számolni. Ezzel szemben a gyakorlat azt mutatja, hogy a Kepler-ek 0 lemaradásban vannak. Ez hogy lehet?
Van még olyan, a közeljövőben megjelenő játék, amit tervezek belerakni a csomagba? (Pl.: AC4-re írtad, hogy talán. Az új COD gondolom nem játszik, helyette ott a BF3-4. Na majd a Watch Dogs tavasszal. )
A Splinter Blacklist tehát kizárólag azért nem játszik, mert túl régi motorra épül? Ennek ellenére nagyon jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Reggie0
félisten
válasz waithEard #114 üzenetére
Az, hogy megvettek egy draga muszert meg nem jelent semmit. Gondolom akkor szerinted akinek draga autoja van az meg vezetni tud jol. Evidens nem? Raadasul egy 3 millio forintos hokamera egyaltalan nem draga, inkabb kozepmezony. Egyebkent jol latszik, a perspektiva alapjan. Ha meghosszabbitod a cpu hutoventillator eleit, akkor a ket kepnel a metszespontok teljesen mashova mutatnak a terben. De a cpu mellett jobbra talalhato kondi tetejenek a sikja is teljesen elter a ket kepen. Ezek a nagyitastol nem valtoznak.
De a hibat ok nem vetettek, hiszen ok nem hasonlitottak ossze a ket hokameras kepet. (Te voltal.) -
nagyúr
hát, Jen Hsun Huang tényleg nem bírja elviselni, ha nem az ő p*****e a leghosszabb most megnövesztette 6%-kal, így teszttől függően 2-10%-kal a konkurens CEO előtt jár. derék munka!
a kártya egyébként meglehetősen unalmas, a szó jobbik értelmében - ahogy lehetett sejteni, előkerült a teljes értékű GK110, az órajelek konzervatívak (-> tartalék), és a hő / hang / fogyasztás a Titan környékén mozog, valamivel felette. összegészében olyan, amilyennek egy prémium terméknek lennie kell - és eme tulajdonságánál megragadva sikerült is közel azonos teljesítmény mellett a konkurencia fölé árazniuk vagy 25%-kal. de ezen nincs mit meglepődni - a prémium kategória pont annyira híres az árhatékonyságról, mint az nVidia a szégyellősségről. szóval jó kártya ez, csak nem annak van kitalálva, aki az ár / teljesítményre esküszik.
a tesztet pedig köszönjük
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
wood1y
csendes tag
Az hogy lehet hogy nektek a HD7870 Tomb Raider teszt 1980x1200-ban 19-27 fps-et megy? En most megneztem, ugyanilyen beallitasok mellett 31 - 57 fps. (meg a procim is ugyanaz, 3770k)
-
westlake
félisten
EVGA 03G-P4-2883-KR (Supeorclocked) 169+ÁFA, rendeltem is kettőt.
EVGA 03G-P4-2881-KR 169+ÁFA (mondjuk ennek 159k+ÁFA-nak kellene lennie)
ZOTAC ZT-70501-10P (Premium Pack = Splinter Cell Compilation) 159k+ÁFA
Jövő hét keddre érkeznek. Magyar nagykereskedés.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
őstag
Ha végigolvastad a tesztet,töb helyen is megemlítik az egy GPU-s csúcsot. Köztük a legutolsó mondatban is. Semmi másról nem volt szó "hirtelen",te vagy figyelmetlen.
"Ennek fényében mi elsősorban azoknak ajánlanánk a bruttó 199 000 forintos ajánlott fogyasztói árral rajtoló GeForce GTX 780 Ti grafikus kártyát, akik az aktuális leggyorsabb egyetlen GPU-t alkalmazó megoldás mellett az NVIDIA exkluzív szolgáltatásaira és játékcsomagjára is igényt tartanak."
-
-
-
the_mad
aktív tag
"Az NVIDIA a GeForce GTX 780 Ti gyors piacra dobásával máris visszavette a régóta tartó párharcban az első helyet."
Nem vett vissza semmit, mert még mindig a 7990 az ász.
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
törölt tag
Köszönöm a tesztet
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Motion_Blur #156 üzenetére
Ja már mikor kijött a 290 lehetett tudni, hogy alig többért mint a Ti lehet egy 290CF-et építeni majd.
-
seederking
őstag
Karácsonyra ilyet kérek a jézuskától....
-
Shatter98
tag
köszönjük a kiváló tesztet
-
Pipó
őstag
válasz Cooley18 #154 üzenetére
Szerintem meg akár az arányok is jelentősen változhatnak. Kiderülhet, hogy egy napsütéses júniusi napon a pl. gtx670 OC kártyáját (csak mert nekem most ez van és nem akarok másra mutatni) frissen R290-re cserélő user boldogan beszereli az új kártyát a 28 fokos szobájában lévő gépébe és alig változó fps-t, de dupla hangerőt kap a pénzéért cserébe. Ami mondjuk a tesztekből nem jött le neki (mert ott a 20 fokos asztalon nem vette a végletekig vissza az órajelet a gpu, és nem pörgött annyin a venti). Egy kicsit lehet, hogy sarkos a példa, nem akarok flémelni, csak rávilágítani, hogy megnőtt a jelentősége a tesztkészítés életszerűségének.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Motion_Blur
félisten
Első magyar kiskerárak: 220-230K
Csak egy százassal több mint egy R9 290
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Teljesen jogos,én ennek fényében is jelenleg jobb vételnek tartom.Nem vagyok egyik gyártó elkötelezett híve sem még mielőtt bárki ezt felételezné..,.most is egy Amd-t favorizálok miközben Nvidia kártya elégedett tulaja vagyok
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Cooley18
aktív tag
Attól még az erőviszonyok, tehát az arány nem nagyon változik, hiszen ugyan abban a konfigban tesztelik őket. Habár olyan szempontból jogos, hogy a gyengébb hűtésű kártyát jobban visszafoghatja, ha egy kevésbé jól szellőző házban van. Viszont nagyobb probléma szerintem, hogy ha az egyik kártyát mondjuk 20 fokos szobában mérik, a másikat 26-ban, akkor máris komoly eltérések keletkezhetnek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Oliverda #137 üzenetére
bonusz: a Far Cry 3 is gaming evolvedes volt, ehhez kepest az elso hetekben a 6950en szornyen ment, CFfel meg meg marciusban se volt az igazi.
Pipó: szerintem felesleges, jobb hazakkal siman lehet hozni az open testbench ertekeket. csak szellozest tekintve kb 30-35ezerbol megall egy Raven03, egy olyan konfig ala ahol csak a videokartya 200k ez meg vallalhato kiadas. VGAszellozesre meg nagyon annal nincs jobb a piacon.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Pipó
őstag
Én inkább ott látom most a bibit, hogy az új energia menedzsmentek miatt a valóságos használatot kellene szimulálni a tesztekkel, vagyis be kellene költöztetni a tesztkonfigot egy viszonylag jobb házba. Az asztalon tesztelés mostantól nem ad reális képet a vásárlónak, nyugodtan mondhatjuk, hogy "kvázi" tuning. Nyáron nyugodtan lehet a 28-30 fokban is tesztelni (klímát szerintem 10% alatt használnak) és majd kiderül, mit tudnak a kártyák teljesítményben, hangerőben.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
őstag
Jó kis tszt,külön köszönet.
A kártya árát kicsit feljebb vártam,de remélem lesz újrapozicionálás árakban is NV oldalon. Külföldi oldalakon olvastam,hogy lesz másfajta 78 Ti is,erről mit lehet tudni? (6GB-os és 12GB-os változat fog megjelenni. )Másik:Lesz Karácsonyig egy középkategóriás teszt,az új radeonokkal és a GTX 600-as szériával?Vagy ilyen jelebleg nem várható?
-
Peat;)
veterán
válasz Cooley18 #146 üzenetére
Szerintem az utóbbi időben sikerült a PH!-nak ismét semlegesebb nézőpontot felvennie, szerintem rendben van a teszt. Régebben utalásokat lehetett érezni az AMD GCN technológiája irányába, miszerint rengeteg potenciál van a kártyákban, ami lehet hogy így is van, csak elég sok címnél úgy néz ki nem sikerült kihozni. Azóta változott a kép és sokkal inkább a jelenből indulnak ki még egy ilyen kártyánál is amit nem 3 havonta cserélgetnek az emberek. A PH! teszt arra tökéletesen jó hogy itt gyorsabb egy nvidia az összegzésnél és valakinek belefér az ára, eltekintve ettől a teszttől és kategóriától is akkor az neki tökéletes választás. Az AMD-t preferálóknak van nehezebb dolga szerintem, mert nekik kell utánajárni hogy a régebbi vagy kevésbé ismert játékokban hogyan teljesít a kártya, mert az nv-nél ez könnyen megsaccolható hogy azokban elég jók.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdekes a techpowerup szerint a 780ti 2560x1600-as felbontáson gyorsabb mint a 290x. Nálatok meg pont fordítva van. http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_780_Ti/17.html
-
Cooley18
aktív tag
Ez is egy teljesen érthető nézőpont, csak épp nem fair. Itt akkor a probléma valóban az idővel van. Mert én sem azt mondom, hogy a mostaniak helyére más játék kerüljön, hanem bővíteni kellene a repertoárt. Akkor már népszerűség szerint is mehetne a tesztbe pár játék, nem kizárólagosan technológia alapján. Már csak azért is, mert az emberek nem aszerint vesznek játékot, hogy abban milyen technológiákat sorakoztatnak fel.
De aztán mindegy is, hiszen végül úgyis az olvasó dönti el, hogy mennyire ad egy-egy teszteredményre. Sőt, sokan nem is összegzést nézek, csak azokat a játékokat, ami őket is érdekli. Ha pedig nem szerepel a tesztben az a cím, akkor megnézi máshol.
Csak hangot adtam a gondolataimnak...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet ideje lecserélnem a GeForce 7800 GTX kártyám? Vajon hány százalékkal gyorsabb? Bocs de úgy látom a legutóbbi VGA vásárlásom óta körbeért az Nvidia számozása (Égi jel vagy mi )
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Cooley18 #138 üzenetére
Sok játékkal játszanak sokan, még sincs benne a tesztben. Előbb a technológiát nézzük, aztán a népszerűséget. Sajnos 2013-ban a Batman: AO semmi olyat nem mutat fel, ami miatt be kellene, hogy kerüljön. Ha átírták volna a motort, és raktak volna bele egy rakás compute effektet, akkor lenne miről beszélni, de így ez kevés például egy BF4 mellett. Tudom, hogy ez egy nagyon magas mérce, de ez a játékok oldalán is egy technológiai verseny.
Én amúgy megértem, hogy az NV partnerei nem engedhetik meg maguknak azt a grafikai minőséget, amit a BF4 megad, de ilyen formában nincs miről beszélni. Lesz az adott játék helyére olyan nevező, amely minőségileg közelebb van a BF4-hez. Nekünk mindegy, hogy egy játék TWIMTBP-ös vagy GE-s, csak technológia legyen mögötte.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Tidus
addikt
Ez a konkurencia válasz lépés halkan és csendben érkezett, a számtekes világban sok embernek leesett az álla. De a szinvonalat tartani kell.
Szerintem ezt itt is leírhatnám. -
_Atesz
addikt
Szép ára van..
-
jacint78
addikt
válasz Oliverda #137 üzenetére
Korabeli csúcskártyákat nem lehetne bevenni az ilyen tesztekbe? Csak mert nehéz eldönteni, hogy például GTX 280, 480, 580-ról mégis mi az amire érdemes váltani, ez szerintem nagyon fontos lenne. Még az is jó lenne, ha nem lenne mindenféle felbontáson tesztelve, csakhogy tudni lehessen, hogy mégis mi az ábra.
type your text here..
-
Cooley18
aktív tag
Attól, hogy régi motorra épít, elavultnak tekinthető technológiát használ, még rengetegen játszanak vele, innentől kezdve máris van létjogosultsága a tesztben. Az idő már más kérdés, az nekem sincs soha semmire, ezt meg tudom érteni, de ez sem mentség szerintem arra, hogy az összegzésben szereplő adatok nem teljesen fedik a valóságot.
Oliverda #137: Akkor jól sejtettem. Megoldjuk!
Az összegzés eredményéből mégis az látszik, hogy jelenleg az AMD felé billen a mérleg. Ha más oldalak összegzéséhez viszonyítunk, akkor mindenképpen.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz Cooley18 #126 üzenetére
Hajjaj! Ráadásul annyit hogy alig tudjuk elkölteni. Segítesz?
Komolyra fordítva: Legutóbb néhány hete küldtem email-t az NV-nek, hogy majd szeretnének bővíteni a repertoárt több új NV támogatott címmel. Ebből azóta kapásból kiesett a Watch_Dogs, mivel eltolták a megjelenést. A Batman esélyes, hogy bekerül, az Assasin's Creed pedig még itt sincs. Az a helyzet, hogy az elmúlt időben lényegesen kevesebb NV-s cím jött ki, és mi fontosabbnak tartjuk a csomag frissen tartását, mint azt, 50-50% legyen az arány. Néhány éve bottal kellett ütni az AMD-s címek nyomát, egy ideje pedig fordult a kocka, most ez van, jövőre vagy azután pedig lehet hogy megint más lesz a szituáció.
Amúgy érdekes módon nem egy Gaming Evolved címed jobb az NV mint az AMD: Tomb Raider, BioShock, Crysis 3, stb., de ez néha fordítva is igaz, ergo nem biztos, hogy számottevően változtatna a helyzeten ha más lenne az arány.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Régóta 9-10 játékkal tesztelünk. Ez nem hiszem, hogy meglepő az olvasók számára. Valaki kevesebbel tesztel, valaki többel. Nekünk ennyire van időnk. Az összeválogatásnál is eléggé szigorú szabályokat tartunk, amiről már írtunk a PH blogban. Keress rá
Mi szegény ország vagyunk, a válogatás során a legjobban tuningolható kártyák nem hozzánk jönnek.(#134) Cooley18: A Blacklist az UE2, érdektelek. A CoD: BO2 helyett van a BF3, csak az egyikre van idő. AC3 használhatatlan. a B2 és a Dish DX9-es. Mellesleg utóbbi GE partnerprogramos.
AC4 majd kiderül. A Batman: AO UE3-as, az is elég régi már.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Cooley18
aktív tag
válasz IreN!CuS #130 üzenetére
Nem kell kimaradniuk, csak kerüljön be más is. Pl.: Splinter Cell: Blacklist, CoD: Black Ops 2 vagy most már a Ghosts, AC 3 vagy lassan a Black Flag, Batman: Arkham Origins, Dishonored, Borderlands 2. Kapásból mondtam +6 címet. Máris lenne 15 játék, abból 7 Gaming Evolved és 7 TWIMtbP partnerprogrammal. Más oldalaknak is sikerül megtalálni az egyensúlyt, nekik miért nem? Ilyen szempontból - ne haragudj Oli - ez igen is az ő hibájuk.
Abu85: Én ezt megértem, de így meg akkor mit sem ér a teszt, hiszen nem egy valós képet mutat.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
Pedig nem is Abu tesztelte, akkor 10%-ot ver a 290x a 780ti-re.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
IreN!CuS
őstag
válasz Cooley18 #129 üzenetére
Az a baj ,hogy írod csomó játék "Gaming Evolvedes" még is te milyen más játékokat raknál be?Ez nem a PH és nem Oli/Abu hibája úgy gondolom ,manapság a legtöbb játék Evolvedes.Azért meg ne maradjon ki top cím mert nem független.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
És ha nem 2% hanem 10% akkor megéri már a felárat számít , valamit is?Költői nyugi....
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Cooley18
aktív tag
Még mindig nem igazán lehet adni a ti tesztjeitekre. Most komolyan, összesen 9 játékkal teszteltek, és abból is 7 Gaming Evolvedes... Más tesztekhez képest nálatok az nV kártyák rendre legalább 5%-kal rosszabbul teljesítenek. És ne gyertek azzal, hogy "mi nagyobb felbontáson tesztelünk", mert máshol is az 1920x1080(1200) meg 2560x1600 teszteket néztem, és ott is mindenhol 8-9%-kal erősebb a 780Ti, mint a 290X (Uber). Nem szaros 2%-kal... És valahogy a tuning is mindig gyengébben sikerül, mint máshol. Nektek fizet ezért az AMD?
[ Szerkesztve ]
-
LSL1337
őstag
válasz Bjørgersson #121 üzenetére
talán mert ettől nem süketülsz meg, és nem fogyaszt annyit...
szerinted 0-100 skálázódnia kéne az árnak a teljesítménnyel?jah, hogy tom's hardvernél a bolti 290x alacsonyabb órajelet bírt csak mint a referencia 290?
abszolút versenyképes alternatíva, de ha ár/teljesítményt akarsz, akkor miért a leggyorsabbat nézed?
titan-nál gyorsabb, és olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Raysen623 #120 üzenetére
Félrebeszélsz.
Tervbe van véve a Mantle API megnyitása?[/Érted, tervbe van véve... Majd egyszer talán nyílt lesz. Most nem az.
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Bjørgersson
félisten
~2%-kal gyorsabb és ~25%-kal drágább a legerősebb egyGPU-s AMD-nél. Az nVidiánál még mindig nem normálisak..
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Raysen623
addikt
"ha nem tűnt volna fel, perpillanat az előbbi pont ugyanolyan zárt, mint az előbbi... "
Igazán szépen sikerült megfogalmazni...sebaj értettem így is, sőt ilyen még velem is előfordul néha
1. Neked hányás, azonban én kivételesen is erősen fogalmaztam, mert így legalább felfigyelsz rá.
2. Azért a két komment közt van némi különbség, már ami a terjedelmet illeti...Volt NV karim is régebben, több is, szóval van összehasonlítási alapom szerencsére. Nem a versengés zavar, bár igen minnél gyorsabban ragál valaki, annál jobban jöhet ki belőle. Ezt a csatát az NV nyerte, no de a háborút is? A Mantle zártságáról még annyi, hogy az NV szándékosan nem akar vele foglalkozni, meg megkapta rá a lehetőséget....ez tény.
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Egon
nagyúr
válasz Raysen623 #113 üzenetére
Egészségére? Nekem úgy tűnik, te hánytál itt az előbb...
Csak azt nem értem, ha úgysem fogsz sosenem nV-t venni, miért zavar ez a szerencsétlen kártya? Az olyan csúsztatásokról már nem is szólva, mint amit Mantle-ról és a PhysX-ről írtál: ha nem tűnt volna fel, perpillanat az előbbi pont ugyanolyan zárt, mint az előbbi...
Summa summarum: köszönjük, Emese!#117-re: mondod te, aki 5 hsz-szel feljebb szólt be egy vélemény-nyilvánításra. LOL. Más szemében a szálkát...
[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
H.Ezredes
őstag
Ennyi..... Nvida 4Ever
►Herman Ezredes™◄►BMW Garage™◄► BMW szervizelés és tuning ◄► Minden ami BMW !! ◄
-
Raysen623
addikt
Én nem tudom Ti hogyan vagytok ezzel, de nekem már elegem van a f@szméregetésből.....AMD csinál egy új architektúrát, amire az NV gyorsan összetákol valamit, persze attól még ugyanolyan gáz a kártyája mint korábban, de elmondhatja magáról hogy egy makkal hosszabb a farkam 2% te jó ég hova ......
A végeredmény nem itt fog eldőlni hanem hogy az új konzolportokat hogyan fogja tudni futtatni az NV Mantle hiányában.....lefogadom, hogy majd gyorsan írnak rá valami saját megoldást ami megint annyira lesz jó mint az exkluzív Physx baromsága...lehet tőle jobb a játékélmény valamelyest, de ettől még nem fogok NV karit venni soha a büdös életbe....Az árából pedig simán veszek egy PS4-et inkább és nincs gondom a gép bővítéssel sem jó ideig...szóval leszarom a NV győzelmét...
[ Szerkesztve ]
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Szép ára van,7990 lenne inkább helyette az az érzésem.
-
gyuszaa
őstag
Én is arra vagyok kíváncsi mert az lesz életszerű körülmény a potenciális vásárlóknál, nem a ref.
Csupán a hűtő lecserélésével gyorsulás lesz egy azonos kártyánál, az új powertune miatt.
(Erre még rájöhet később pluszba a driveres csiszolás is, mivel új fejlesztés a hawaii)Itt nv-nél ez máshogy van valóban, ez is teljesen megfelel hűtés ügyileg.
Na meg a hab a tortán egy cf vs sli, egyaránt vizezve. Azon belül meg 1080p 1440p és 4K-s felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
Nem rossz, de ennyi penzert szamomra felejtos, inkabb egy r9 290-n. Na meg azert varok olyan tesztet is ah egy normalis hutovel ellatott 290X-l osszeeresztik. Na jo, a gtx-n is lehet jo huto
-
afrojack1
senior tag
Szép darab
Ám ti 8.-ból mikor elballagtatok mit csináltatok elsőbe pc szerelésnél leírnátok 1,2,3-ban mit tanultatok gépszerelés vagy az alap ez idevaló stb??
SC: Herczku_Death
-
KAMELOT
titán
-
Integra
titán
másképp nem is lehet, harapjunk bele
néztem, hogy mire cseréljem az 5870 vapor x-et, néztem az nv-t is, mert pont nem érdekel az nv-ati háború, azt veszem, ami többet ad és jelenleg a 290x-nél nincsen jobb felső kategóriában. ez is filléreket fog érni hamarosan, pont ezért nem vagyok hajlandó 10%-ért többet adni 50 rugóval, a leglegleg hülyítés meg nálam nem játszik. biztos van, aki kiad, én nem. megvárom természetesen a vapor x-et belőle, remélhetőleg jobb lesz, mint a gyári megoldás és nem fog elszállni vele az ár....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 350.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest