Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
A cikkben az alkalmazott memória IC-k típusa nem felel meg a valóságnak, mert ezket a GTX 780-as kártyákon lehetett megtalálni. Az "elírás" az NVIDIA által küldött képek (GTX 780 Ti helyett GTX 780) miatt van.
A GTX 780 Ti kártyákon SK Hynix H5GQ2H24AFR-R2C típusú IC-k találhatóak, melyek 7GHz-es effektív sebességre képesek, nem pedig 6GHz-re, mint amennyit a Samsung K4G20325F0-FC03 típusú IC-k tudnak. -
westlake
félisten
Érdekes. Azt el tudom képzelni, hogy az AMD, vagy az NVIDIA ilyen teszteket készít, de hogy a matricázó_gyártók is, azt már kevésbé. Az idő pénz (főleg náluk). Azt tudom elképzelni, hogy 1-2 programmal lemérnek 3-4 kártyát. Kiindulási alapnak jó (lenne), de én erre a dologra nem vennék mérget.
-
westlake
félisten
A 780Ti és a TITAN PCB-je nem ugyanaz.
#339: Erre semmi bizonyítékod nincs. Elhiszem, hogy a boost "bezavar", de nem kicsit túlzás, hogy négy kártya biztosan különböző eredményeket adjon. Amennyire valószínű, hogy különböző eredmények jönnek ki, annyire valószínű, hogy megegyező eredményeket kapjunk. Talán volt már nálad 3-4 darab megegyező kártya és csináltás is ilyen jellegű tesztet? Szívesen átolvasom.
-
westlake
félisten
Szerintem ezek a felvetések tévesek. Nem sok értelme van abból kiindulni, hogy melyik kártyának hány százalékos a hibahatára. Főleg nem lehet emiatt kijelenteni, hogy az egyik, vagy éppen a másik kártya a jobb. Jelenleg adott két kártya (AMD R9 290X, NVIDIA GTX 780Ti). Lehet teszteket készíteni "beállított" körülmények között, de végképp nem életszerű. Nem hiszem, hogy a valódi felhasználókat nagyos is érdekelné, hogy LN2-vel, túlfeszelve milyen a különbség a kártyák között. Úgy kell összehasonlítani, ahogy az azokat eladták. Pont.
-
westlake
félisten
Nem tudom, hogy mi ez a generációs fail, miért van az, hogy minden gyártó szemét valamiért? Senkinek nem jó semmi. "Drága", "hibás", "nem is új technológia". Mindig van valami, ami miatt szidni lehet valakit/valamit. Akiknek ez a mániájuk, tartsanak egy kis önvizsgálatot, hogy saját maguk mennyire tökéletes.
-
westlake
félisten
EVGA 03G-P4-2883-KR (Supeorclocked) 169+ÁFA, rendeltem is kettőt.
EVGA 03G-P4-2881-KR 169+ÁFA (mondjuk ennek 159k+ÁFA-nak kellene lennie)
ZOTAC ZT-70501-10P (Premium Pack = Splinter Cell Compilation) 159k+ÁFA
Jövő hét keddre érkeznek. Magyar nagykereskedés. -
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #59 üzenetére
Defaulton eltérés a chip-ek között? Ez nagyon nagy fail lenne az NVIDIA részéről.
#65: A teljesítménybeli különbségek sem kicsik.
-
westlake
félisten
válasz
Malibutomi #55 üzenetére
A 290X már nálam van, a 780Ti-t pedig jövő hét szerdán kapom meg. Multiméteres mérést már régóta tervezek, az mutatja majd meg a valós fogyasztásokat.
#57: Nem ugyanazt hozza. Nem vagy elég figyelmes. Nem mondták még, hogy sosem egy tetsztet kell elolvasni?
-
westlake
félisten
Nem tudom mit gondoljak, de felületesen átolvasva a TPU tesztjét, majdnem mindenhol megvan a 10%-os különbség a 290X-hez képest. Nem lehet, hogy valamit "elnéztetek"?
-
westlake
félisten
Oliverda:
Érdekes felvetés a másik topikba. Valóban megegyezik a 780 és a 780Ti panelja? Linkeltek regébben egy képet a Ti-ről, de ott voltak eltérések a 780-hoz képest. Mi az igazság?mod: Hogy lehet, hogy a TechPowerUP-nál járt kártya máshogy néz ki, mint a ti kártyátok?
-
westlake
félisten
válasz
KillerKollar #23 üzenetére
Van. Olvasgass külföldi fórumokat a Ti tuningpotenciáljáról.
#20: Jelenleg igen, megéri. Vagyis ezt csak jövő héten mondhatnám, mert akkor lehet majd kapni a Ti-t. 50k-ért kapsz egy kevesebbet fogyasztó (ebből adódóan jóval halkabb kártyát) és jóval nagyobb tuningpotenciált (az előzetes adatok alapján). Ja és még ott van az általad is említett 2% teljesítménybeli különbség.
-
westlake
félisten
Oliverda:
A GTX 780Ti mellé kaptatok egy TITAN-t és egy sima 780-at is tesztelésre?#7: Mármint fél éve járt nálatok a 780 és a TITAN?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tiszavirág-életű volt a Radeon R9 290X királysága? Cikkünkből kiderül, hogy mennyire ütős az NVIDIA válasza.
- Friss előzetesen a DOOM: The Dark Ages
- AliExpress tapasztalatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Renault, Dacia topik
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Tab S9 8/128GB Csak kipróbált 12 hó jótállás! Állapot 10/10
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest