- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi19
őstag
Szerintetek, ez mennyire kompatibilis egy N8-al??
-
bringasisti
őstag
válasz
Just486 #25597 üzenetére
Az első két N 8 asommal voltak komoly érintési problémák, volt mikor írtam róla a virslit javasolta az intellektuel fórumtárs. Kétségtelen, hogy bőr problémákkal küzdök, de megfigyeltem ha bekrémezem a kezem vagy ha jobb kézzel tarom és bal kézzel toszogatom sokat segít.
-
Na, hogy ne legyen tovább ezzel vita: Igen, régebben a meztelen telefon volt a kezemben. Most meg a vastag szilikon tokban van.
/Bördzöszni és Nindzsázni meztelenül szoktam vele./
Hazajövök, kiveszem a tokból, töltőre teszem és meg
nyomkodomsimogatom a kis drágámat.Aztán írok!
-
Just486
senior tag
válasz
stewe780 #25596 üzenetére
Egyáltalán nem így van. A vastagabb szigetelőanyaggal nem romlik arányosan a képernyő érzékenysége. Vagy hozzáérsz, vagy nem, nincs más opció. A működésüknek nem feltétele a megfelelő föld, csak az optimális működésüknek. Egyrészről ha nincs töltőn a telefon, a különbség gyakorlatilag észrevehetetlen, ha töltőn van akkor meg egészen biztos hogy pontatlanabb, mint tok nélkül. De gondolom nem nagyon szoktad a képernyő zajszintjét mérni tokkal, meg anélkül.
Majd ha visszakaptam az N9 -em ,veszek fel videót, hogy bemutassam, miről beszélek. - Ott szerencsére elég kevés gondot fordítottak a probléma kezelésére.Abba meg ne is menjünk bele, hogy normál esetben ilyennek tényleg nem lenne szabad előfordulnia, dehát a legtöbb ház elektromos rendszere jobbára össze vissza van mókolva.
-
Just486
senior tag
Jól mondod (és te mondod jól), földelési problémából ered a kapacitív képernyők megőrülése töltés közben, csak nem a konnektor a a föld, hanem te, magad.
A legtöbb kapacitív képernyővel szerelt telefonon (mondjuk úgy, az értelmesebb típusokon) a külső burkolat valamely része fémből van, ezt kell megfogni, hogy az érzékelés pontossága helyreálljon.
Ez nyilván N8 esetében nem egy nagy kihívás, Lumia 800-900 -nál már csak a hátlap egy kis része fém (amiről ha tokban hordod, el is emeli az ujjad) Általában egyébként a telefonoknál a képernyő körüli keretet használják erre a célra.. Ha nem találni a készülékházon fémet, amire ki van vezetve a föld, akkor viszont nincs mit tenni.
Az érzékenység változása modellenként-töltőnként természetesen eltérő, és nem csak töltés közben létezik, csak általában akkumulátoros üzem közben a feladatot a telefon belső szerkezete is képes megfelelően ellátni, ezért sokkal kisebb a különbség a földelt és a nem földelt állapot között.(#25588) Misály:
Haha, gondolom arra nemet mondtatok, azért már telefont kapni, nem is akármilyet -
Hmmm. Ja, full jogos, tévedésben voltam. De azon a tapasztalaton nem nagyon változtat, hogy jobb állapot.ban lévő lakásban nem produkált még egyik eszközöm se ilyet. Régebbi épületekben, amik nem sűrűn voltak felújítva az elmült húsz évben, meg több mindennel is előfordult.
Nem vagyok egy nagy villanyreszelő na, mindig is szoftveres voltam
-
Az 500-as hozzászólást köszönöm. Hát, akkor nem lesz neki alvós képernyő!
Ellenben meglepődtem, hogy a töltőre rakott gép kijelzője "nem érinthető". Azt hittem lefagyott. Volt már pár alkalom, mikor interneteztem töltőn és "mérges madaraztam".
Most meg nem megy! Ez melyik frissítéssel érkezett?
-
Just486
senior tag
válasz
Misály #25585 üzenetére
Hát igen, a korszerű mobilokhoz mindig elég drágák a főbb alkatrészek.
Hiba esetén meg lehet még próbálni keresni egy olyan telefont, amiben más romlott el, alkatrésznek. (mondjuk törött kijelzős telefonhoz egy fizikailag épet, amit letiltottak). Kérdés, hogy megéri -e a tulajnak a ráfordított időt, és pénzt.MrPetya19:
Ha már úgysincs rá garancia, én szétszedném a helyedben, megnézni, hogy pontosan mi a baja. Hozzá nem értőként, türelmes munkával egy délután alatt szét lehet szedni, és nem kell hozzá más csak egy Torx 6 - 4 -es ( T4 / T5 / T6) csavarhúzó, amit a legtöbb hipermarketben is be lehet szerezni. (Hivatalosan T5 kell hozzá). -
Just486
senior tag
válasz
MrPetya19 #25582 üzenetére
Biztos meg lehet javítani, az viszont előfordulhat, hogy csak garancián kívül.
Ha a jack mondjuk amiatt ment tönkre, mert kapott egy ütést, miközben benne volt a dugó, akkor nyilvánvalóan nem fogják garanciában megcsinálni.
Egyébként az N8 -on a jackdugó elég aljas módon van egybeépítve az alaplappal. Nem tudom vajon milyen mélyen tudnak belenyúlni a szakik a szervizben, de szinte biztosra veszem, hogy a nyákszendvicsbe sajtolt szalagkábelt még ők sem tudják cserélni. (ez pedig szükségessé teheti a jackhibás N8 alaplapcseréjét. - ami miatt viszont olcsóbb megoldás megvonni a készülék garanciáját) -
Ti hallottatok már olyat, hogy nem lehet megjavitani a telót, és a garancia is megszűnik?(ok valami sérülés, egyébként a jack-em volt rossz)
-
Misály
addikt
válasz
karldergroße #25574 üzenetére
Pár dolog amit tisztázni kellene:
"A symbian volt maga a tökéletesség" - nem emlékszem, hogy valaha ilyet állítottam volna...
A CNET-es szerző szintén egy nő aki nem szakmabeli. Ha olvasnál CNET-et tudnád hogy nem örvend túl nagy népszerűségnek pontosan a szakmai hiányosságai miatt, ezért volt a párhuzam hagel-el mert ennyi erővel ő is írhatna mobilos cikkeket... nyilván hibáztam mert nem rágtam szájba miért is hasonlítom hozzá, de ettől függetlenül az ezzel kapcsolatos hiszti érzelmi hátterére magasról teszek.
A nagy symbian kérdés: Igen elismerem az előnyeit, és a szerzőket azért ostorozom mert soha nem tesztelik ki a feature-öket rendesen (Karma talán emlékszik a divX-es beéégésükre), illetve mert irreveláns dolgokkal támadják lásd anna video, szar háttérképek, stb. Én azért ostorozom őket. A symbiant meg azért mert elavult technológiákra épít. Baszhatom az összes file szintű funkciót a fat 32 miatt, és pont emiatt nem nézek normális hd filmet se hdmi-n. Webdav is ékes példája volt az ódivatú technikáknak, normális samba elérésről rég letettem.
A hiányosságokkal tisztában vagyok és elismerem egy csomó olyan funkció meglétét amiről hamarosan lemondhatok a váltással, ám nem kizárt hogy átültetik őket, lásd flip-to-silence
A 808 nevezetű kamera techdemóval megmutatták, hogy nagy ívben tesznek a fejlesztésre, és csak terelik az ui-t a wp irányába (alsó gombok, task manager kinézete, érdemes még lista nézetben ránézni a menüre, nem kicsit hasonló képet kapsz). 1 éve még arról volt szó lesznek fejlett architektúrával rendelkező egyedek (mint párszor leírtam, de strucc effekt a vége mindig, a symbian instabilitását főképp az arm11 okozza).
A wp7 update szívatása meg csak a techbuzikat érdekli illetve azokat akiket ilyen cikkekkel be lehet hülyíteni, most is veszik a lumiákat képzeld ismeretségi körömben csak az elmúlt két hétben 3an váltottak rá.
"vagy a használhatóság, amiről te is elismerted, hogy a symbiannál a legjobb?" - ügyesen próbálsz kiforgatni, én funkcionalitásról beszélek, amit elvégez a rendszer (és itt a hw+os együttesről beszélünk), több kevesebb sikerrel, ami a használhatóság rovására megy (csak azért sem írok UX-ot) ,
"Az pedig, hogy mi lesz a WP8-ban, senki sem tudja. Kár tehát egy olyan rendszert fényezni, ami „akár támogatHATja” is az FM-transmittert..." - ez is szép forgatás, mint írtam, a wp8-ban szabadon lehet drivereket írni hw-khez, ergo semmi akadálya, hogy a következő generációban ott gubbasszon az fm transmit PÉLDÁUL, vagy akármi más amiről úgy gondolja az adott gyártó, hogy van létjogosultsága (arról nem is beszélve, hogy mivel közös a kernel a 4 windowsban, a drivereket elég egyszer megírni és az összes platformon használhatod)."Azt senki sem vitatta itt, hogy a gyári böngésző kaki. De a symbiannak pontosan az a lényege, amit a WP7 nem tud, mégpedig az: van másik böngésző. Az általam látogatott honlapok 90%-hoz egyébként az Opera Mini is elég, ami villámgyors a symbianon is." - opera világéletében képes volt a rendszer nehezebb pillanataiban nem reagálni linkre való kattintásra, zoomra 5 másodperces késéssel reagálni, pedig még flash sincs rajta, csak javascript (igaz pár oldalon töméntelen mennyiségben). Tájékozatlanságodat meg ne reklámozd, és megjegyezném hogy a wp gyári browser nem igazán szorul cserére, hiszen úgy teszi a dolgát egy(!) processzormagon ahogy azt elvárná az ember.
"A flip-to-silence "nagyszerűségére" már válaszoltam... " - Kiváló, csak éppenséggel nem jött át ezek szerint amit ki szerettem volna fejezni az update kapcsán: a Nokia microsoft-tól függetlenül tol ki új feature-öket update-ek formájában, ha nem lenne tiszta, ez ugyanis nem lesz samsung-os wp-n se htc-n.
Végezetül. Én benne vagyok abban, hogy szándékosan ne értsd meg amit leírok és inkább fajuljon személyeskedésbe a dolog, hisz érdemi vita ebből (érvek-ellenérvek ütköztetése) nehezen fog kialakulni, ha az egyik fél ismeretségek hiányában szapul valamit... csak ez nem vezet semmire...
gretzky77 : én se akarok 4 magos symbiant, csak annyit szerettem volna hogy a 808 kapja meg az n9 alatt zakatoló gépezetet.
-
gretzky77
veterán
válasz
+1 ezt szépen összeraktad teljes mértékben egyet tudok veled érteni,számomra is teljesen megfelel a symbian mert nem a számok ( proci,magok ) bűvöletében élek!
Használom szeretem nekem és még sok más embernek megfelel,teljesen felesleg ezen vitázni kinek ez kinek más ami megfelelő! Elhiszem hogy rohanó világban élünk de engem nem zavar hogy ha valamit elindítok akkor az nem fél másodperc alatt indul hanem mondjuk 1 másodperc,sokkal jobban zavarna hogy naponta tölteni kell vagy nem tudom a telefonon lévő zenéket hallgatni a rádión! Számomra jó a symbian és ezt hagy döntsem el én,ne más mondja meg nekem hogy jó vagy nem! Kinek ez kinek az teljesen felesleges egymást győzködni felnőtt emberek vagyunk mindenki döntse el maga,hogy neki mi a megfelelő és tartsuk tiszteletben mások döntését! -
Ja, hogy a 710-es kolléga se maradjon a sötétben, a beállításokban két On-Off kapcsoló van, egy a hangnak, egy a rezgőnek. Ha a rezgés be van kapcsolva, akkor a jobbfelső ikon az előbb említett két mód között vált; ha ki van kapcsolva, akkor a "ring" és a "silent" között.
-
válasz
„Rezgés és csörgés egyszerre, ez nettó hülyeség.” Érdekes, valaki itt a topicban megerősítette egy 710-es Lumiával ezt a „nettó hülyeséget”. Kinek is van akkor igaza?
Annak a másik tagnak, aki a Lumia 800 kapcsán írta, hogy csörög és rezeg egyszerre a WP7-es telefon is; meg nekem, aki először szembeszállt azzal a nettó hülyeséggel
A tagadó "megerősítés" nettó inkompetencia.
Mert tényleg nincs nagy varázslat benne: a jobb felső sarokban lehet választani a "ring+vibrate" és a "vibrate" módok között. Szerintem adja magát, hogy mit jelent.
(#25577) karldergroße: Stimm
-
busman
veterán
válasz
Szépen summáztad...
-
karldergroße
senior tag
válasz
Misály #25571 üzenetére
Tehát szépen sorban, mindenre, amit összedobtál itt az elmúlt 24 órában, később vastag betűvel lesz az, amit írtál.
„Nem értem mi ez a beteges ragaszkodás a symbianhoz és az új irány fikázása, bántottak?” Ha valaki, hát én nem vagyok symbian-függő, ez az 5800-m eladásakor is látszott. Nincs kedvem előkeresni, mit írtam ott a symbian-ról, de úgy gondolom, nem én változtam (a symbian egyébként igen - az előnyére). Én inkább azt vitatom, hogy a Nokia (és a felhasználói) számára a WP7-e a jó döntés. Szerintem nem. Rólad ezzel kapcsolatban pedig csak annyit, hogy érdekes, hogyan változott meg a véleményed meglehetősen rövid idő alatt. Tavaly - hasonló, nem éppen disztingvált stílusban - osztottad itt azokat, akik a symbian-t merték bántani, köztük engem is. A symbian volt maga a tökéletesség, most meg a hiperszar rendszer, amely már a négy évvel korábban más eszközökben is megvolt. Akkor ezt tavaly miért nem láttad és miért adtál mindenkinek virtuális pofonokat, aki valamit is mert bírálni rajta?? Még a Mobilaréna tesztírói is megkapták tőled, mert „symbian-ellenesek”, pedig fele annyira sem támadták a rendszert, mint te most. Mitől ez a hirtelen „megvilágosodás”?
(Egyébként, ha lesz egy rendszer, amely ilyen viszonylag komfortosan használható, mint a symbian és technikailag jobb, nyilván át fogok rá térni. Muszáj is lesz, hiszen a symbiannak vége - ami egy rossz döntés, de ezt most hagyjuk).„Usb otg, tegye fel a kezét aki nem anyázott a fat32 only miatt.”
Felteszem a kezem. Nem érdekel a fat32 only. Nekem az a lényeg, hogy egy utazás során a friss videókat pendrive-ra tudjam menteni, hogy felszabadítsam a helyet a következő napra - és itt jelzem még egyszer, a C7-emen két és félszer több tárolóhely van, mint a bővíthetetlen Lumia 800-on, de így is szükség van az USB OTG-re. Miért örüljek annak, ha a WP7 alatt nincs? A WP7-tel nem tudnék nyaralni menni, laptopot kellene magammal vinnem. (Vagy egy másik - symbianos - telefont, hehe…) Ja, és a 4 GB-os korlátról meg a FAT-ről… Anyázhatok, ha valami 4 giga felett van?? Még mindig jobb a 4 GB-os korlát egy db. file-t illetően, mint a 16 GB-os korlát az összkapacitásra vonatkoztatva. Mi fér el 16 GB-ban, főleg akkor, ha már van egy 5 GB-os file-od, amit csak a szuper Lumiáddal tudsz lekezelni, a C7-tel meg nem, ha alig marad a szupernagy fájlon kívül hely bármi másra a telefonodon???„Rezgés és csörgés egyszerre, ez nettó hülyeség.” Érdekes, valaki itt a topicban megerősítette egy 710-es Lumiával ezt a „nettó hülyeséget”. Kinek is van akkor igaza?
„bt transfer: kíváncsi lennék hányan használják, én idén egyszer használtam képküldésre, mert nem volt térerő. Kb akkora botorság sírni miatta mint pc-n net send-ért.”
Na, ez a nettó hülyeség. Számtalanszor küldök át bluetooth-on ismerőseim telefonjára képeket, sőt zenealbumokat is. Tény, nem gyors,de viszonylag kényelmes és nem fogom azért a netre tölteni őket (ami tulajdonképpen ugyancsak nem gyorsabb). (Ja, meg mi van, ha az illetőnek nincs net-előfizetése a telefonon? Mi van, ha csak egy s40-es telefonja van, mint a lányomnak pl.? Neki csak bluetoothon tudok átküldeni bármit is.) Laptopot nem hord(hat)ok mindig magamnál. Itt persze megint bejátszhat alternatívaként az USB OTG - ami megint csak symbianos dolog, tehát a a Lumiákon ez se segít. Kérdezem én: mit csinálsz, ha egy barátodnak tetszik az a zene, amit a Lumiádon éppen hallgatsz és szeretné megkapni? Bluetooth nincs. USB OTG nincs. Jöhet a laptop, a Zune meg a hülye MS-szoftverek, vagy az e-mail. És akkor még kérdés, hogy a másik milyen telefonnal rendelkezik. Bluetooth viszont még az 5310-esemen is van, simán át lehet küldeni rá mindent.„ótvar a böngészés és lépten nyomon akad a symbian, teszi a dolgát, csak mindenre várni kell, ha aktívan használod a telefont (multitask, egyszerre fut mondjuk egy gravity, opera 2-3 tabbal és a zenelejátszó), akkor operában minden műveletre 3-4 másodpercet kell várni mire felfogja mi történik és ekkor már az operát is a hajadra kenheted.” … „A böngészés kaki”:
Azt senki sem vitatta itt, hogy a gyári böngésző kaki. De a symbiannak pontosan az a lényege, amit a WP7 nem tud, mégpedig az: van másik böngésző. Az általam látogatott honlapok 90%-hoz egyébként az Opera Mini is elég, ami villámgyors a symbianon is. Még ehhez annyit, hogy nekem egy teljesen normál belle van a C7-emen, de ilyen mértékű drámai akadások, amelyekről írsz, nem fordul nak elő rajta. Néha kicsit lassú, de itt merül fel a kérdés: mi a fontosabb, a gyorsaság, a smoothság, a csillivilli, az „élő csempék”, vagy a használhatóság, amiről te is elismerted, hogy a symbiannál a legjobb? („akkor toronymagasan verné a piacot hisz funkcionalitásban messze a konkurencia előtt jár.”- írtad lejjebb…"Lumiákra meg továbbra is lesz support, most kapta meg mindegyik a flip-to-silence és a tethering funkciókat (utóbbit a symbian még mindig nem tudja natívan, a joiku meg finoman szólva is nehézkes)"
A flip-to-silence "nagyszerűségére" már válaszoltam... Ősöreg "vívmány", a symbian 3 éve tudta. A joiku meg tökéletesen működik. Egyáltalán nem nehézkes.„Ja és az indexes cikket nem komolyan venni, …”
Miért nem kell? Mert esetleg technikai részletekben tévedett? Lehet, de a lényegben nem tévedett, igaza van: megszívatták a Lumia 710, 800 és a jövendőbeli 900 tulajdonosait (akik emiatt valószínűleg nem lesznek túl sokan, ami újabb szög a Nokia koporsójában…), és egy rengeteg hiányossággal rendelkező telefont tartanak a kezükben, amelyhez még komoly frissítésekben sem bízhatnak. Villoghatnak vele, élvezhetik, hogy milyen csicsás és szép, még csajozásra is jó csak éppen normálisan használni nem tudják nevetséges korlátozások miatt. Az pedig, hogy mi lesz a WP8-ban, senki sem tudja. Kár tehát egy olyan rendszert fényezni, ami „akár támogatHATja” is az FM-transmittert...„egy cnetes hagel szintű hozzáértéssel rendelkező blogger írta az eredetit...” majd később: „Khm, izé, leszarom...”
Erre külön ki akarok térni. Komoly viselkedésbeli deficitre - magyarul tahóságra - vall, ha egy cikk szerzőjét egy itteni hozzászóló nicknevével próbálsz lejáratni, aki történetesen nőnemű, tehát valószínűleg nem érdeklik a kernelek, SoC-ok, magok, processzorok, számok, pixelek, amelyek bűvöletében te élsz. És miután kikéri magának a bunkóságot, te „leszarod”. Ehhez tényleg csak gratulálni tudok.„És mégegyszer, bármennyire is arrogánsan próbálod a kritizálókat leszarni, én magam is N8-at használok…” Ehhez csak annyit: röhej, ha Te bárkit is arrogancia miatt vádolsz… (Lásd hagel-ügy.)
-
stewe780
őstag
válasz
Misály #25571 üzenetére
Mi a jó ég bajod van neked? Bal lábbal keltél? Ha ősöreg funkciókat jelentenek be a WP-hez, akkor ősöreg funkciókat jelentenek be és kész. El lehet fogadni, és nem kell mindjárt visszapofázni, ha ezt valaki szóvá teszi. Ha meg már nincs semmi értelmes érved akkor jön, hogy lefagy. Mert a másik nem fagy le soha, mi?
-
Misály
addikt
válasz
karldergroße #25569 üzenetére
Nem értem mi ez a beteges ragaszkodás a symbianhoz és az új irány fikázása, bántottak?
Valóban tudta az 5800 is, csak éppen néha belefagyott a hívásba és forgathattad vakulásig...
-
Sleeping Screen nem megy a Nokia 500-on????
Vagy valamit elírtunk?
-
Misály
addikt
Pláne, hogy a bemutató nem fogyasztóknak szólt, semmit nem tudni milyen alap szolgáltatásokkal bővül a rendszer. Ez igaz mind a 8ra mind a 7.8ra... Dehát fikázni mindig könnyebb.
Lumiákra meg továbbra is lesz support, most kapta meg mindegyik a flip-to-silence és a tethering funkciókat (utóbbit a symbian még mindig nem tudja natívan, a joiku meg finoman szólva is nehézkes)
-
SlayR
senior tag
Azért ezt a WP8 mítoszt szerintem nevigyétek túlzásba azért mert most kész legendának írják le ez nem ír alá semmit és csak azután véleményezzétek a Lumiákat miután megismerkedtetek vele jobban.
-
SlayR
senior tag
válasz
donceleger8 #25530 üzenetére
Helyes hozzáállás
Köszönöm igyekszem kiélvezni a dolgot, de mindemellett azért kellemes emlékekkel gondolok vissza az N8-ra és szívesen fogdostam körbe a 808PureViewot is. Csak nem akartam az legyen, hogy csak azért írom be ezeket mert biztos gerjeszteni akarom a fölösleges vitát...
-
novinyul
veterán
válasz
karldergroße #25559 üzenetére
Az már egy másik történet(WP8). A mostani Lumiákat is lehet használni,erős megkötések mellett,de pont ezért ahogy írtad "Smoothság: 5-s" Elsőre nekem is nagyon bejött,de csak később derültek ki számomra fontos hiányosságok a napi használatban.Én megvárom a WP8-t,mert látok benne fantáziát,de addig marad az N8.
-
karldergroße
senior tag
válasz
novinyul #25551 üzenetére
Ja. Persze... A wp8-on. Amit a mostani Lumiák soha nem fognak megkapni és mindig ilyen csököttek maradnak...
Csicsa: 5-ös. Mag, kernel, soc, felbontás, névleges adatok: 5-ös. "Smoothság": 5-ös.
Használhatóság: 00. Ennyi és nem több a wp7-es Lumia sajnos.És most képesek még kiadni a méregdrága 900-ast is úgy, hogy már mindenki tudja, hogy sohase kapja meg a "tökéletes" wp8-at, tehát lehet használni a telefont wp7-tel, azaz "csökkentett módban". Kíváncsi vagyok, mekkora veszteség lesz ebből megint. Röhej.
-
Misály
addikt
válasz
Just486 #25555 üzenetére
Valóban nincs kisdoktorim a symbian kerneléből, a hw korlátait viszont ismerem. Karma rávilágított hogy az sdk tehet az elmaradásról, elfogadtam. Ettől még nem lesz multi thread képes az arm11.
Ami hagelt illeti, erősen túlmozgásos és érzelmi alapon érvel, mint az indexes cikk eredeti szerzője. Innen a hasonlat, ha ez sértő, tudom sajnálni. Ha ettől janinak nézel téged is tudlak.
-
Just486
senior tag
válasz
Misály #25554 üzenetére
Egyedül te janizol itt.
Osztod az észt, hogy aki nem ért a dolgokhoz, az ne szóljon bele, majd egy valóban hozzáértő ember (nevezetesen Karma) sorra javítja ki az alapjaiban hibás meglátásaidat a Symbiannel kapcsolatosan. (kernel, SoC, stb). Most akkor hogy is van ez?Abban igazad van, hogy az indexes cikk egy hülyeség, abban is, hogy Hagel kollegina valószínűleg nem műszaki frontvonal harcosa, de nem kell emiatt őt bántani, mert láthatóan neked sem a Symbian alapjai témakörből van kisdoktorid.
-
attisx
addikt
válasz
novinyul #25551 üzenetére
Végülis: Beta Test is Over...
-
Misály! Az, hogy a nick-nevem ilyen összefüggésben "más" emberrel együtt - összefüggésekkel egybekapcsolva és lejáratva engem is - megjelenik - Na! Az már egy kicsit sok!
Moderáld magad legyél szives!
Túlmentél a személyes jóizlés határán személyemet illetően!
Továbbá megsértetted "az utalt" - cikket író embert is. -
stewe780
őstag
válasz
Misály #25545 üzenetére
A stabilitással nem tudok veled 1et érteni, nálam elég stabil a teló. Az N8-am nem egészen egy évében kb 5ször kellett 8mp-nél hosszabban tartanom a power gombot. Ezt nem gondolom, hogy rossz. A sebesség egy másik kérdés. Vonaton, váróban, ágyban, fotelben elég gyors. De abban maximálisan 1et értek, hogy autóban, vagy egyéb kiélezett hirtelen szituban nagyon feltűnőek azok a fél másodperces várakozások.
Ez van, én is a kamera miatt vettem, és amiatt nem tudok mást venni, mert minden, amit nézek, csak rosszabb. És amit Karma-nak is írtam, én is szívesen válogatnák a nekem alkalmas telók között. Mert aki gyorsat akar annak széles paletta, több különböző oprendszer több márka közül választhat. De akinek a kamera az első, annak bizony nem sok lehetősége maradt. Van ugye az N8 aztán kifújt. A 808 még nem ért ide, a wp-s pure view-k meg még a tervezőasztalon sem biztos, hogy készen állnak. Minden más gyártó meg szimplán szarik a kamerára.
-
Misály
addikt
válasz
stewe780 #25543 üzenetére
Egész nyugodt leszek amikor kiválasztom a következő készüléket, egyébként csak a kamera miatt nem váltottam még n8-ról, nincs értelmes megoldás egyszerűen. Egyébként nem a gyors teló a lényeg, hanem a stabilitás. Ne kelljen újraindítanom és minden feladatot akkor végezzen el, amikor én kiadom az utasítást, ez csak alapfunkcióknál van meg.
-
válasz
stewe780 #25543 üzenetére
Leszámítva a stabilitás- és sebességgondokat, amikkel ő kezdte ezt az egész vitát
, tényleg nem változott semmi az N8-cal.
A nekem szegezett kérdéssel kapcsolatban meg: mert a termékpolitikájukhoz nincs rájuk szükség. Meg egyébként se végeznek sok RnD-t a kamerákkal kapcsolatban, csak megveszik a Sony modulokat és alkalmazzák.
Erre lehetne mondani azt, hogy a Nokia innovál (végülis így van), de ez nem mond ellent annak, hogy a PV egy minimális erőfeszítéssel a kamera köré hegesztett telefon. Merthogy ez a kameráról szól, a többi csak járulékos sallang.
-
stewe780
őstag
Elvitatkozhattok, hogy mennyire érdekli a Nokiát a hardver, de azért én akkor visszakérdeznék, hogy a többi gyártót például mennyire érdekli a kamera? Mert, hogy kb ugyanannyira leszarja, mint a Nokia az ARM fejlettebb generációit. Vagy miért nem bírt még megjelenni egyetlen hasonló kamerás mobil más gyártónál? ami egy kicsit is felveszi a versenyt az N8-al?
Szóval akinek a kamera az első annak marad az N8 meg a 808, és kb. leszarja, vagy elfogadja ha lassabb a hétköznapok során a teló. Akinek meg a gyors net, az általános gyors működés az első, az meg eddig sem a Nokiát vette.
Misály: úgy érzem nálad megfordult a preferencia sorrend. Ha fontosabb lett a gyors teló, mint a kamera akkor nyugodtan válts, de ettől még az N8/808 semmivel sem lett rosszabb, mint amikor még jónak tartottad Te is. -
oggy71
tag
Az a kép nagyyon dúrva ami a 808 tv adás előzetesében van!
Ránagyítva is gyönyörű!
Igaz max 5mp-es lehet de akkor is szép, pixeleknek nyoma sincs!
Kéne ez a vas, csak azt nem értem miért nem nagyobbfelbontású kijelzőt tettek bele! -
válasz
Misály #25539 üzenetére
Nem kotott igazabol, csak a Nokia szandekosan (vagy legalabbis a tobbeves fejlesztesi ciklusok kesese miatt) sose keszult el valodi hardverrel, mas gyartok meg mar a Foundation ota leszarjak. A PureView az ekes peldaja annak, hogy igazan mar a Nokiat se erdekli.
Az elozot is kiegeszitettem kicsit.
-
válasz
Misály #25532 üzenetére
Annyit fuznek csak hozza, hogy az architekturaert nem a kernel a hibas. Mar a 9.4 is tamogatta az ARMv7-et. A Samsung es az SE is epitett Cortex-A8 kore v5-os telefont.
Az meg egy masik kerdes, hogy a default target nagyon sokaig ARMv5 volt az SDK-kban (lehet most is az, a Qt SDK-t szerencsere mar nem kell annyira melyen kalapalni hogy mukodjon, igy nem neztem mivel buildel.)
De regen se itt voltak a bajok. A Symbian mint RTOS hozza amit iger es bar voltak buktattok, egesz jol dokumentalt is. A baj az S60-nal volt igazan, mindig, botranyos mintak es ures dokumentaciok tomkelege... A UIQ-nak kellett volna nyernie, de hat csodbementek az SE uzletpolitikajanak hala...
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #25533 üzenetére
"Ez értelmezhetetlen számomra, ugyanis nyilván ez használja leginkább a telefon erőforrását a procival és a grafikus gyorsítóval egyetemben."
Végülis az a plusz gpu viccből csücsül a készülékben. Ha nem értesz hozzá, akkor inkább ne nyilatkozz róla.
"Érdekes a 4 giga korlátozás, hogy problémaként hozod fel! Maga az N8 például amúgy sem kezel annál nagyobb méretű fájlokat, szóval nem értem hol itt a probléma?"
Értem, tehát ha valami elavult és emiatt elavulttá kell tenni egy fejlettebb technológiát használó eszközt, az rendben volt.
"Egyébként ha te is N8-at használsz, akkor nem értem miért írsz ilyeneket? Lehet tényleg van valami azzal az N8-al, nem tudom! Vagy már tényleg nem kéne N8-at használnod!
Szerintem nem vagyok arrogáns, csak pusztán nem értem amiket írsz, illetve nem tapasztalom amiket írsz, így értetlenül állok (illetve ülök) az irományod előtt" - Azért írok ilyeneket mert látok más eszközöket amikben jobban oldják meg ezeket a feladatokat és nem mellesleg az n8 már amikor kijött elavult architektúrával rendelkezett és ez rendesen érzékelhető működés közben."Összességében viszont mindegy! Neked a WP! Respect!
Nekem a Symbian! És nem struccpolitika miatt, nem a megrögzöttség miatt, hanem azért mert számomra jobb, könnyebb és kényelmesebb a használata!"A tudatlanság áldás.
-
matyi19
őstag
Sziasztok, autós tartót szeretnék vásárolni. Szerintetek melyik típust vegyem?
Merev nyakút, vagy ezt a hajlékonyt?
Köszönöm!! -
donceleger8
őstag
válasz
Misály #25532 üzenetére
"Próbálj meg 3 program mellett (legyen továbbra is opera mobile 3 lappal, gravity, zene ) maps-ot nyitni. Vagy hirtelen email-t írni... Mennyi idő mire eljutsz egy szövegbeviteli mezőig?"
Ha hiszed ha nem, próbáltam már megakasztani a készüléket még az elején, amikor Anna volt rajta! Böngésző, egy HD játék, navigáció volt megnyitva egyszerre és meg se kottyant neki! Lehet a te N8-al van valami bibi, vagy az enyém egy special edition!
Ha úgy akarod, akkor legyen struccpolotika! Én nem veszem észre, hogy lassú lenne az opera közben a böngészés. Első betöltésnél igaz várni kell 2-3 másodpercet, de a további kattintgatás során normálisan behozza az oldalakat. A nagyítás is azonnal működik, nem értem nálad mi okozza a lassulást és szaggatást! Mellesleg mindent telefont meg lehet akasztani, ezt tapasztalatból is tudom! Még haver iPhonja is 5 másodperc alatt nyitotta meg a névjegyeket, mert nyitva volt 6-7 program, mert ugye ott sincs kilépés az alkalmazásból!Érdekes a 4 giga korlátozás, hogy problémaként hozod fel! Maga az N8 például amúgy sem kezel annál nagyobb méretű fájlokat, szóval nem értem hol itt a probléma?
"hozzáértés mekkája, célhardver van a telefonban ami kezeli ezeket a horrid méretű médiákat, de használd hétköznapi célokra és megakasztod az ő 1.3 ghz-ét is."
Ez értelmezhetetlen számomra, ugyanis nyilván ez használja leginkább a telefon erőforrását a procival és a grafikus gyorsítóval egyetemben. Tehát az 1080p videókat simán lekezeli, de egy hétköznapi dolog során, mondjuk telefonálás vagy smsezés közben meg összefossa magát a rendszer! És még én vagyok mekkában ugye!
Egyébként ha te is N8-at használsz, akkor nem értem miért írsz ilyeneket? Lehet tényleg van valami azzal az N8-al, nem tudom! Vagy már tényleg nem kéne N8-at használnod!
Szerintem nem vagyok arrogáns, csak pusztán nem értem amiket írsz, illetve nem tapasztalom amiket írsz, így értetlenül állok (illetve ülök) az irományod előtt!Összességében viszont mindegy! Neked a WP! Respect!
Nekem a Symbian! És nem struccpolitika miatt, nem a megrögzöttség miatt, hanem azért mert számomra jobb, könnyebb és kényelmesebb a használata!
Részemről END! -
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #25531 üzenetére
"A hozzászólásod első részéhez csak annyit fűzök hozzá, hogy szimplán nem érdekel!
Én használhatóság szempontjából nézem a dolgokat, pont nem érdekel, hogy nem egy mai csúcshardver van a telefonban, ugyanis ha az normálisan teszi a dolgát, akkor szarok rá mi van benne! Nem más telefonokkal hasonlítgatom össze lépten-nyomon, hanem használni akarom a készüléket."Ez merő struccpolitika, ótvar a böngészés és lépten nyomon akad a symbian, teszi a dolgát, csak mindenre várni kell, ha aktívan használod a telefont (multitask, egyszerre fut mondjuk egy gravity, opera 2-3 tabbal és a zenelejátszó), akkor operában minden műveletre 3-4 másodpercet kell várni mire felfogja mi történik és ekkor már az operát is a hajadra kenheted. Ez kérlek az architektúra miatt van.
"USB OTG - én nem anyáztam a Fat32 miatt. Egy kattintás a formázás és ennyi! Nem szárad le az ujjam miatta." - és a hajadra is kenheted a fat32-t ha valami 4 giga felett van, elég nagy öngól egy eszköz miatt korlátozni egy háttértárat.
Azért mert laikus vagy a témában. Még nem biztos, hogy ennél a megoldásnál nem létezik jobb. Én is használni szeretném az eszközt, de annak elavultsága naponta többször gátolja, lassítja a tevékenységemet, minek következtében várnom kell perceket arra, hogy magához térjen.
Nem lejáratni akarom a symbian, érveket hozok fel miért elavult, és ez csak és kizárólag a kerneljének köszönhető. Ha támogatná a korszerű SoC-okat amik több szálon képesek működni, akkor toronymagasan verné a piacot hisz funkcionalitásban messze a konkurencia előtt jár. De itt ki is merül minden előnye, appok nincsenek normálisak már hozzá (értelmes rss readert már nem fejlesztenek hozzá).
"A 720p videófelvétel kiegészül 1080p-re brutális tulajdonságokkal, illetve a mobilaréna tévében láthattuk, hogy simán elboldogul a full hd-s filmekkel is.
A 38 mpx-es képeket is 2mp alatt menti el!" - ez is a hozzáértés mekkája, célhardver van a telefonban ami kezeli ezeket a horrid méretű médiákat, de használd hétköznapi célokra és megakasztod az ő 1.3 ghz-ét is.Nálam pont ezért esett ki a pureview, elég lenne nekem egy 2 éves snapdragon is bele, vagy egy cortexa8, akkor azonnal venném, de úgy látszik az accenture-nál is leszarják az egészet, mert a konzumidiótáknak új UI kell, nem valós fejlesztés...
És mégegyszer, bármennyire is arrogánsan próbálod a kritizálókat leszarni, én magam is N8-at használok, többé kevésbé meg vagyok vele elégedve, de az esetek többségében ott hagy cserben amikor kellene hirtelen, egyszerűen lassan reagál, szüttyög, és ez csakis a SoC fejletlenségére vezethető vissza... Próbálj meg 3 program mellett (legyen továbbra is opera mobile 3 lappal, gravity, zene ) maps-ot nyitni. Vagy hirtelen email-t írni... Mennyi idő mire eljutsz egy szövegbeviteli mezőig?
-
donceleger8
őstag
válasz
Misály #25529 üzenetére
A hozzászólásod első részéhez csak annyit fűzök hozzá, hogy szimplán nem érdekel!
Én használhatóság szempontjából nézem a dolgokat, pont nem érdekel, hogy nem egy mai csúcshardver van a telefonban, ugyanis ha az normálisan teszi a dolgát, akkor szarok rá mi van benne! Nem más telefonokkal hasonlítgatom össze lépten-nyomon, hanem használni akarom a készüléket.
A gyári böngészés igaz, hogy kaki, de az opera igen is nagyon sokat dob a dolgon. Nekem jó a kezelés az N8 esetében is, és mivel ennél erősebb hw van 808-ban, de ugyanaz a rendszer, így még gördülékenyebben fog menni, vagyis jobban meg fog felelni. A 720p videófelvétel kiegészül 1080p-re brutális tulajdonságokkal, illetve a mobilaréna tévében láthattuk, hogy simán elboldogul a full hd-s filmekkel is.
A 38 mpx-es képeket is 2mp alatt menti el!
Szóval amíg ezeket tudja a készülék gördülékenyen, egyáltalán nem érdekel milyen vas van benne, nekem a használhatóság a fontos, és az bizony nagyon is jó!USB OTG - én nem anyáztam a Fat32 miatt. Egy kattintás a formázás és ennyi! Nem szárad le az ujjam miatta.
BT Transfer - meglepő, de én sokat használom, még mindig a legegyszerűbb kapcsolat két telefon között! Nem tudom, neked milyen telefonjaid voltak, de nekem legalább volt már 25-30 féle és egyiken sem volt probléma a BT fájlküldés! Igaz, iPhone-om nem volt!!! és nem is lesz
Persze vannak benne marhaságok, mert azért a rezgés és csörgés egyszerre, lehet élni nélküle, de hangos környezetben jól jön, amikor nem hallod hogy csörög a telefon, ellenben érzed!Igazából te kiragadtál pár dolgot, amik neked nem fontosak, és ezzel akarod lejáratni a symbiant, meg azt mondod haladni kéne a korral!
Ha jól megnézed, azért a WP több ilyen kisebb nagyobb hiányosságokkal küzd, akkor esetében nem kéne haladni a korral? Mert ez így visszafejlődés!
A WP 8 meg más tészta, még nincs jelen, arról valóban nem tudunk nyilatkozni, de azt már lehet tudni, hogy lesz ugyan Pureview Lumia modell is, de nem 41 mpx.en, vagyis bútított változat lesz! Vajon miért? Ez így részemről nem megfelelő!Én elfogadom, hogy neked a WP a jobb, de te meg fogadd el, hogy nekem és rajtam kívül sokan másoknak a Symbian a nyerő még most is! És nem kell ilyeneket írni, hogy haladni kell a korral, mert nekem pl a 808 jelenti a korral haladást!
-
donceleger8
őstag
Ugyan nem kell erre felkészülni! Megértjük a véleményedet és ezzel nincsen is semmi baj!
Mindenkinek az a jobb, amit jobbnak érez és jobban tud használni!
Te megtaláltad a számításod a WP-ben, használd egészséggel!Amúgy jómagam is a WP felé kacsingatnék, ha muszáj volna váltani, de amíg a fent említett dolgokat nem fogja tudni a WP, és ideértve a kamerát is, addig marad a symbian!
-
Misály
addikt
válasz
donceleger8 #25523 üzenetére
Architektúra szempontjából a 808 egy hulladék és mivel ez nem változott, nem is fog.nem lesz új soc-ot támogató symbian ezért nyilvánvaló a halála.
Ebből kifolyólag a böngészés továbbra is kaki, böngészőtől függetlenül még az opera se segít rajta. Multitaskba, ha valóban multitaskolsz (nem csak megnyitod az appot hanem használod is) továbbra is belerohad. Elavult a rendszer hiába egyre csicsább az ui, ha olyan soc-ot raknak alá amit utoljára az iphone 3g-ben és a galaxy spicában láthattunk (4 éve lassan).Funkciók vs wp:
wp8 támogatja a third party hw-ket ellentétben a 7-el semmi akadálya annak, hogy kerüljön az eszközbe fm-transmitter, még egy gpu a kameráknak, sorolhatnám.
Usb otg, tegye fel a kezét aki nem anyázott a fat32 only miatt.
Kikapcsolt ébreszté s, ez valóban fáj.
Rezgés és csörgés egyszerre, ez nettó hülyeség. Olyanok terjesztik akik nem láttak még wp-t.
bt transfer: kíváncsi lennék hányan használják, én idén egyszer használtam képküldésre, mert nem volt térerő. Kb akkora botorság sírni miatta mint pc-n net send-ért. Elavult, lassú,instabil, sose volt igazán szabványos (ugye mindenki emlékszik a "várjál valamiért most nem látlak"párbeszédekre két külön gyártmány között.
Eq hiánya, semmit nem tudunk a következő os zenelejátszó képességeiről. De nekem is fájna a hiánya mivel nyitott bt fülest használok.
Mass storage, kiirtják a zune-t.Ennyi, el kell fogadni és haladni a korral.
N8 írtam mellesleg. Ja és az indexes cikket nem komolyan venni, egy cnetes hagel szintű hozzáértéssel rendelkező blogger írta az eredetit...
-
SlayR
senior tag
válasz
Pikkolo^^ #25527 üzenetére
Felkészűltem rá!
Megrögzött Symbianos voltam mindent kipróbáltam mellette mondjuk iOSt is meg az Androidot is WP előszőr egy Samsungon tetszett meg, de nem vagyok valami Samsung fan és persze lehet mellette ez csak nálam fordul elő, de az N8on már egyre több volt a problémám már dolgokkal szal mielött bárki támadásnak veszi sima észrevétel volt...tudom másnak negatív ugyanezen irányban
-
SlayR
senior tag
Hát jó sokáig nemis gondoltam volna, hogy ezt mondom, de akármennyire is hibának értékelnek bizonyos emberek a WP tulajdonságok közül sokat én örülök, hogy végeztem a Symbiannal sokkal élettelibbnek érzem a WPt....
-
Mi kell ahhoz, hogy a Tetszett pecsét rákerüljön???
Hmmmm?
Én úgy gondolom - rá fog kerülni.
Az a kamera egyedülálló, és kommunikációs eszköznek is használható.A szolgáltatói hozzáállást nem ismerem, mert ők is feltevéssel dolgoznak.
Én feltételezem, ha valamin ott a TIPA pecsét - az keresett lesz.De azt is feltételezem, hogy van ilyen vélemény is: "Miért nem Droid?", "Nem ájfon!" esetleg: "Miért nem Zetor????"
-
matyi19
őstag
válasz
donceleger8 #25518 üzenetére
+1
-
donceleger8
őstag
válasz
Polarstar #25520 üzenetére
Hát ez még nem a tesztje, de egyelőre most ez is jó! A teszt hétfőn lesz, már alig várom! De ahogy az adásban is elhangzott, ez nem igazán állja meg a helyét az okostelefonok között, így valószínűleg csak tetszett plecsnit fog kapni!
Mondjuk én ezzel vitatkoznék, de nem fogok! Inkább megvárom míg lesz szolgáltatónál és már meg is veszem! Más meg azt mond amit akar!
Mondjuk még elvagyok az N8-al, a 808-at szerintem max jövőre veszem majd meg. -
zorzy4
addikt
válasz
karldergroße #25498 üzenetére
Ja igazad van és akkor még nincs benne az az én vesszőparipáim.
kikapcsolva ébresztés nélkül
egyszerre csengés és rezgés nélkül
Maradok az egyetlen olyan op rendszernél amit még mobiltelefon gyártó szemével fejlesztettek. -
válasz
+ egy!
FM Transi nekem is hiányozna. Pl: nyelvlecke a konyhai manöverek közben...
De itt a Pürévju nyóccáznyóc tesztye: [link]
Nem csak a tívín, hanem holnap már írásban is!
A Té mikor fogja forgalmazni végre???
-
gretzky77
veterán
válasz
+1 Szivemböl szóltál,én sem érzem annyira elavultnak a rendszert mint beállitják dehát izlések és pofonok! Én még várok a 808ra ha az nem jön akkor wp8as nokia abban már esetleg megcsinálja a nokia az fm transzmittert,usb otg meg a többi most hiányzó dolgot!
-
donceleger8
őstag
Ami nekem tetszik a symbianban az az üzemidő! Most is pl 3 napja szedtem le a töltőről, most már alacsony a szint, de estig kibírja, ez 3 nap! Időjárás widget kint van, óránként megy a netre, otthon a wifit használja, máshol a 3G-t. Mindennap játszom vele, fényképezek vele, és böngészek is egy kicsit. Üzemidő eléggé jó! Asszony androidos telóját naponta tölti.
A kamerakezelés szintén a symbian irányába billenti a mérleget. Nagyon sok telefonom volt, illetve szinte mindegyiket kipróbáltam ilyen olyan lehetőségek terén, de ennek lenyűgöz a teljesítménye. Ég és föld a különbség.
Kikapcsolt állapotban is tud ébreszteni. Néha kikapcsolom. Androidon is megoldható, mert simán repülő módba vágod és kész, de az nem egyenlő a kikapcsolt állapottal, merülés és visszavezetve az üzemidő szempontjából.
A rendszer használhatósága, kezelése. Nekem a droid menüje nem igazán logikus, az elrendezés és tulajdonképpen az egész megjelenés jobban tetszik a symbian esetében.
Kezelés szempontjából meg van kilépés gomb. Androidnál nincs, ott marad a memóriában és ezzel lassítja a készüléket. Nem is kicsit, ezt asszony többször is tapasztalja. Számomra érthetetlen, hogy egy másik helyre kell belépni, ha ténylegesen be is akarod zárni a programot.Adatkapcsolat kezelése. Android esetében be kell kapcsolni vagy a wifit vagy a 3G-t, de akkor állandóan csatlakozik, ezzel jobban merítve az aksit. Symbian esetében ilyen nincs. Ha megnyitom a böngészőt akkor automatikusan megy a wifire, vagy ha az nincs elérhető akkor a 3G-re. Addig nem csatlakozik, nem keres wifit, nem használja a funkciót, nincs felesleges merülés. Ez nagyon idegesítő a droid esetében.
Hasonló árkategóriában is lehet találni problémákat droidon. Pl egy ARC S is be tud lassulni, többször kell újraindítani a rendszert, mint a symbiant.
Van FM Transmitter! Ez ugyan nem a symbian érdeme, de mivel más rendszerű telefonoknál ez nem található meg, így megemlíthetem. Nekem ez nagyon hiányozna!
Hát most így hirtelen ennyi! Lehet ezek közül számodra semmit mondó érvek is vannak, de számomra viszont ezek fontosak.
Korábban nem voltam symbianos! Az utolsó Nokia telefonom egy 7610-es volt, kb 6 évvel ezelőtt. Az N8-at tavaly szereztem be ősszel, addig megismerkedtem már a többi rendszerrel és azóta is nyomon követem mindegyiket. A családban több droidos teló is megtalálható (symbian vonalon én vagyok egyedül), de még mindig nem érzem úgy, hogy elavult lenne a rendszer.
Igazából biztosan lehet pozitívumokat mondani a többi rendszerről is, sőt, én is tudok mondani ha nagyon muszáj! Én azon a véleményen vagyok, hogy nincs tökéletes rendszer! Akkor lenne, ha a symbiant vegyítenénk a droiddal a wp-vel és az ios-al. Mindegyikből a legjobb tulajdonságokat raknák bele, akkor talán mindenkinek megfelelő rendszer születhetne!
Egyelőre nekem továbbra is a symbian! -
deka10
senior tag
válasz
karldergroße #25514 üzenetére
Kíváncsi vagyok mennyit fog zúgni a Lumia900 ára, a Nokiának is jól alárúgtak nem csak a felhasználóknak és mindezt még ki is jelentik, hát gratulálok jó üzletpolitika.
-
válasz
donceleger8 #25515 üzenetére
Nem kezelem nehezen mások véleményét, csak a ragaszkodásod nem értem. Igen, konkrétan a te esetedben, és a megértéssel van gond, hiába láttam már nagyon sok helyen az álláspontod.
S60 2nd Edition óta áll közel hozzám a Symbian (az E51-emig bezárólag még szimpátia terén is, onnantól csak munkakapcsolat). De egyszerűen nem látom se a fejetlenséget az Android oldalon; se ennek szöges ellentétét a Symbianban, amit feltételezne a ragaszkodásod. De lehet, hogy a puszta rálátás a rendszerre savanyított meg.
Mondjuk az Android is olyan, mint a Symbian: jó telefonon kell nézni, nem a lowest enden, mert akkor nehéz bármit magyarázni a rendszer védelmében.
-
donceleger8
őstag
Nem akarom senkit sem megtéríteni, csak a véleményemet mondom! De úgy látom te nehezen kezeled, hogy másoknak nem jelent alternatívát a droid!
A családban van egy csomó droidos teló, nap mint nap találkozom vele, mert pl asszonynak is van, olykor olykor kézbe veszem, nyomkodom, de nem igazán tudok megbarátkozni vele. Egyszerűen összevisszaság az egész, nincs benne logika, sem a felépítésében, sem a működésében.
Mindenkinek más szempontok a fontosak, így más szemszögből nézzük a dolgokat. Én elfogadom, hogy neked a droid a jobb és megfelelő alternatíva.
Nekem viszont a hátam közepére se!
A WP meg a jelenlegi formájában alkalmatlan a symbian kiváltására, a wp8-ról meg még nem tudunk nyilatkozni. Majd meglátjuk!
Bár ha nem lesz fm transmitter és memória bővíthetőség, illetve a kamerát nem tudja legalább ugyanilyen jól kezelni, akkor az majd a továbbiakban sem fog érdekelni. -
karldergroße
senior tag
Nem ismerem az androidot, de az állítólagos szabadsága mindenképpen közelebb áll hozzám, mint a gyakorlatilag zárt WP. Nem tudtam, hogy ott is van OTG.
Meg kellene néznem egyet, kérdés, hogy mennyire tudnám megszokni.Tudom, nem stimmel a párhuzam, de még az s40-es korszakban egyszer próbáltam átállni egy nem s40-es Nokia (ez egy Motorola V525 volt) telefonra és egyszerűen iszonyatos zavarosnak találtam az egész menürendszert.
Tudom, hogy az egész okostelefonok világában ez már egészen más, de amit az androidról olvasok, mindig eszembe juttatja ezt a "kalandot".Ami még az android ellen szól: a google világát (gmail és társai) felépítés szempontjából elég zavarosnak érzem használhatóság szempontjából. Nehezen "érzem" a logikáját.
-
válasz
karldergroße #25511 üzenetére
Én jobban szeretem a jól záró füleseket inkább.
Repülőn mondjuk nem volt szerencsém még használni semmit se.A három új lejátszóból a második kettőt nem ismertem
donceleger8 nagyon ágáll, az oké, nem is érdekel, de te se tekintenéd lehetséges alternatívának az Androidot? Pl. az OTG-ben ott az előny, hiszen NTFS támogatást is lehet csinálni a telefonokon (instant win a külső HDD-knél). Videóknál meg médiás dolgoknál meg a fullHD HDMI kimenet meg a mindenevő videolejátszók azért csak jók valamire.
-
karldergroße
senior tag
Ja, és még a legfontosabbat nem is említettem: USB OTG. Ha hosszú ideig nem jutsz géphez, de videózol (nyaralás), akkor nélkülözhetetlen, mert menteni kell a meglehetősen nagy helyet foglaló felvételeket és fel kell szabadítani a helyüket. Nekem 40 GB-m van a C7-emen (8 belső, 32 micro SD), de gyakran nem elég. (Mondjuk eleve elhasználok 30-at zenére...) Az elkészített HD-filmeket minden nap egy 32 GB-os pendrive-ra veszem át, ha utazom. Nem vihetek fapados repülővel laptopot, mert nem fér el.
Erre is kell a mass storage mód. A WP-n ez tökéletesen lehetetlen. Van 16 GB-od (esetleg 32), aztán konyec filma (szó szerint...).
-
válasz
donceleger8 #25507 üzenetére
Hát akkor kapaszkodj az N8-ba, nem fogom kivenni a kezedből.
Egyébként mik lennének az alternatív zenelejátszók?
A FolderPlayt és az LCG Jukeboxot ismerem. -
donceleger8
őstag
"No meg év végén itt a WP8 és a legtöbb gond már kompromisszummentesen megoldódik. Addig meg ott az Android áthidalásnak, mindezt tudja és még sokkal többet is megfelelő hardveren."
Számomra ez az év poénja volt, mármint hogy áthidalásnak ott az android! A zöld robot akkor sem kéne, ha nem lenne más oprendszeres teló a piacon! Akkor inkább nem kellene semmi!
-
donceleger8
őstag
A symbian zenelejátszója nekem tetszik, de hogy ne alternatíva azt kétlem, mert van több is!
Mindenről le lehet szokni, még a mobilról is, na de azért egy filekezelő csak dukál na!!!!
Meg a bővíthetőség! Oké, hogy nagy a beleső tárhely, de ha elmész nyaralni vagy egy olyan eseményt videózol ahol több óra felvétel szükséges, akkor bizony nagyon jól jön a bővíthető memória.
Ha hiszed ha nem, én még ma is használom a kékfogat, számomra az a meglepő, hogy ilyet kihagynak belőle.
A hangszínszabályozó miért LOL? Eléggé sokan használják, főleg ha van, így érthető ha nincs és bosszantó.
Ezek közül több ponton nálam is elvérzik a WP. -
atoth
aktív tag
Ha a GPS téma érdekel még valakit:
Kicsit utána olvastam. A GPS magasság mérése jelentősen pontatlanabb (x1.5), mint a horizontális pozíció meghatározása, azt írják +- 23m eltérés teljesen normális. A kicsit drágább GPS-ekbe pedig barometrikus magasságmérőt is beépítenek. -
válasz
karldergroße #25501 üzenetére
Állj, leszokni és lemondani nem ugyanaz.
Te az utóbbira gondolsz, míg a szokások változásával nem feltétlen leszel kevesebb. Persze nem univerzális igazság, de a BT fájlküldés helyett ott az email (tartósabb), a SkyDrive (még tartósabb, többet bír és könnyen ismételhető).
Az USB Mass Storage az a formája, hogy pendrivenak használod a telefont, na az tényleg hiányzik. De nem irigyellek, ha erre tényleg a telefonod használod (pl. NTFS támogatás hiánya miatt).
Az equalizer létjogosultságával nem tudok egyetérteni, ezért volt a LOL.
No meg év végén itt a WP8 és a legtöbb gond már kompromisszummentesen megoldódik. Addig meg ott az Android áthidalásnak, mindezt tudja és még sokkal többet is megfelelő hardveren.
-
atoth
aktív tag
válasz
matyi19 #25497 üzenetére
Igazság szerint, többet vártam. De elfogadom, hogy a technológiának vannak korlátai, ha 20-30 méter, akkor ennyi.
De valójában a helyzet sokkal rosszabb, hegyek között már találkoztam 200 méteres eltéréssel is, ugyanazon a szakaszon oda-vissza volt a különbség ennyi. Ez teljesen irreálissá teszi az ilyen sportcélú használatot.
Kezdem érteni, hogy a Nokia miért csak autós navigációt ad. Én vagyok a hibás, hogy másra akarom használni. -
karldergroße
senior tag
Mondjuk az elég röhejes válasz, hogy "arról le lehet szokni".
Mindenről le lehet szokni, akár az életről is, de azért mégiscsak az a jó, ha az embernek vannak lehetőségei.
A hangszínszabályozó hiánya pedig tényleg Lol, de nem az a"lol", hogy ezt felvetettem, hanem az, hogy nincs.
A symbianhoz legalább 4 jó zenelejátszó-alternatíva van, mindez úgy, hogy már a gyári is jobban használható, mint a wp egyetlen zenelejátszója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házimozi belépő szinten
- Diablo IV
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Linux kezdőknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- Samsung Galaxy S25 Ultra jetblack 512gb CSERE IS
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest