- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topik
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
válasz
karldergroße #25574 üzenetére
Pár dolog amit tisztázni kellene:
"A symbian volt maga a tökéletesség" - nem emlékszem, hogy valaha ilyet állítottam volna...
A CNET-es szerző szintén egy nő aki nem szakmabeli. Ha olvasnál CNET-et tudnád hogy nem örvend túl nagy népszerűségnek pontosan a szakmai hiányosságai miatt, ezért volt a párhuzam hagel-el mert ennyi erővel ő is írhatna mobilos cikkeket... nyilván hibáztam mert nem rágtam szájba miért is hasonlítom hozzá, de ettől függetlenül az ezzel kapcsolatos hiszti érzelmi hátterére magasról teszek.
A nagy symbian kérdés: Igen elismerem az előnyeit, és a szerzőket azért ostorozom mert soha nem tesztelik ki a feature-öket rendesen (Karma talán emlékszik a divX-es beéégésükre), illetve mert irreveláns dolgokkal támadják lásd anna video, szar háttérképek, stb. Én azért ostorozom őket. A symbiant meg azért mert elavult technológiákra épít. Baszhatom az összes file szintű funkciót a fat 32 miatt, és pont emiatt nem nézek normális hd filmet se hdmi-n. Webdav is ékes példája volt az ódivatú technikáknak, normális samba elérésről rég letettem.
A hiányosságokkal tisztában vagyok és elismerem egy csomó olyan funkció meglétét amiről hamarosan lemondhatok a váltással, ám nem kizárt hogy átültetik őket, lásd flip-to-silence
A 808 nevezetű kamera techdemóval megmutatták, hogy nagy ívben tesznek a fejlesztésre, és csak terelik az ui-t a wp irányába (alsó gombok, task manager kinézete, érdemes még lista nézetben ránézni a menüre, nem kicsit hasonló képet kapsz). 1 éve még arról volt szó lesznek fejlett architektúrával rendelkező egyedek (mint párszor leírtam, de strucc effekt a vége mindig, a symbian instabilitását főképp az arm11 okozza).
A wp7 update szívatása meg csak a techbuzikat érdekli illetve azokat akiket ilyen cikkekkel be lehet hülyíteni, most is veszik a lumiákat képzeld ismeretségi körömben csak az elmúlt két hétben 3an váltottak rá.
"vagy a használhatóság, amiről te is elismerted, hogy a symbiannál a legjobb?" - ügyesen próbálsz kiforgatni, én funkcionalitásról beszélek, amit elvégez a rendszer (és itt a hw+os együttesről beszélünk), több kevesebb sikerrel, ami a használhatóság rovására megy (csak azért sem írok UX-ot) ,
"Az pedig, hogy mi lesz a WP8-ban, senki sem tudja. Kár tehát egy olyan rendszert fényezni, ami „akár támogatHATja” is az FM-transmittert..." - ez is szép forgatás, mint írtam, a wp8-ban szabadon lehet drivereket írni hw-khez, ergo semmi akadálya, hogy a következő generációban ott gubbasszon az fm transmit PÉLDÁUL, vagy akármi más amiről úgy gondolja az adott gyártó, hogy van létjogosultsága (arról nem is beszélve, hogy mivel közös a kernel a 4 windowsban, a drivereket elég egyszer megírni és az összes platformon használhatod)."Azt senki sem vitatta itt, hogy a gyári böngésző kaki. De a symbiannak pontosan az a lényege, amit a WP7 nem tud, mégpedig az: van másik böngésző. Az általam látogatott honlapok 90%-hoz egyébként az Opera Mini is elég, ami villámgyors a symbianon is." - opera világéletében képes volt a rendszer nehezebb pillanataiban nem reagálni linkre való kattintásra, zoomra 5 másodperces késéssel reagálni, pedig még flash sincs rajta, csak javascript (igaz pár oldalon töméntelen mennyiségben). Tájékozatlanságodat meg ne reklámozd, és megjegyezném hogy a wp gyári browser nem igazán szorul cserére, hiszen úgy teszi a dolgát egy(!) processzormagon ahogy azt elvárná az ember.
"A flip-to-silence "nagyszerűségére" már válaszoltam... " - Kiváló, csak éppenséggel nem jött át ezek szerint amit ki szerettem volna fejezni az update kapcsán: a Nokia microsoft-tól függetlenül tol ki új feature-öket update-ek formájában, ha nem lenne tiszta, ez ugyanis nem lesz samsung-os wp-n se htc-n.
Végezetül. Én benne vagyok abban, hogy szándékosan ne értsd meg amit leírok és inkább fajuljon személyeskedésbe a dolog, hisz érdemi vita ebből (érvek-ellenérvek ütköztetése) nehezen fog kialakulni, ha az egyik fél ismeretségek hiányában szapul valamit... csak ez nem vezet semmire...
gretzky77 : én se akarok 4 magos symbiant, csak annyit szerettem volna hogy a 808 kapja meg az n9 alatt zakatoló gépezetet.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megjött végre a várva várt Nokia zászlóshajó, de vajon a megújult Symbian fel tudja-e venni a versenyt az egyre erősödő konkurenciával?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Projektor topic
- Formula-1
- E-roller topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest