- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
Már írták előttem is:
Adatátvitel alkalmazásEz átvisz minden névjegyet bt-on a régi telefonról az újra.
Konkrétan mit értesz rendes fényképezés alatt, és milyen fényképezővel próbálkozol? Ugye nem a nokia smart cam-mal ami a kezdőképernyőn van alapból? A kameragomb hosszú megnyomására a kezdőképernyőn állva jó eséllyel a gyári kamera appba visz.
-
Namelesske
addikt
Felraktam a developer preview-et!
Hát, elég vegyesek az érzéseim.
A jó:
Gyors.
Sokkal többet tud.
Jól jönnek az értesítések.
Intelligensen tanulja például a szinkronizálás intervallumát.
Elvileg megszűnt a kettőt ugró hangerőgomb bug.
Gyorsabban ébred, gyorsabban bootol.
IE.
ÁruházA rossz:
Beállítások menü.
Az eddig rendszerszintű appok átkerültek user szintre, ezért többször van betöltési késedelem.
A kétcsatornás hangerő egy baromság. Például a Facebook messenger-t használok és kilépek über hangosan csipog, levenném, erre a média hangerőt veszi le, mert vannak alkalmazáson belül is hangok, amikor kilépek megint bazi hangosan csipog, és sajnos csak 1-10 ig lehet álltani az értesítések és hívások hangerejét.
Néha kicsit késik a lezárási képernyő hangja, mint GRD2 alatt WP8-on, de legalább a képernyő lekapcsol időben.
Most már állandóan villog a képernyő ha jött egy értesítés valamilyen üzenetküldőtől. Akku destroyer.
Hiányos controlcenter kapcsolók.
Elrontott hubok.
Játékok a listában.
Folyamatos értesítési sáv a kezdőképernyőn.
A zene app önkényes változtatásai. Megváltozott léptetési scroll például... scrollozáskor betöltődő borítók, fúj.A csúf
A kezdőképernyő animációja. Eddig sokkal szebben repültek be a csempék, most a képernyő szélén valami fehér zaj jelenik meg egy pillanatra, mivel az alkalmazás listát próbálja sejtetni mögötte.... jójó, de ez így rohadt gáz 8.0 után
A kezdőképernyő majdnem az értesítési sávon kezdődik. Elég béna, mert nehezebb elérni a dolgokat.
A kezdőképernyő hátterei.
A hubok helyetti sötét appok.
Az újfajta redőny animáció a jump tileoknál és dialógusoknál.
Az új kobalt téma.
Újratöltődő csempék.Én úgy látom, az erőforrás takarékoskodás és a sebesség miatt feláldozták az egységes felhasználói élményt.
folyt köv. ...
-
-
confuser
senior tag
Ez az oldal csak az én telefonomon fekteti ki folyton az IE-t? http://wmpoweruser.com/
Videót szerintem még soha nem sikerült lejátszanom innen, de néha egy-egy cikk megnyitása, vagy simán a hírek főcímeinek lapozgatása is képes megfektetni. Olyan gyakran hanyattdobja magát, mint egy útszéli k... android. -
Zsoty
csendes tag
Sziasztok.
Most vettem az 520-as nokiát. Kérdések már sajna az elején rengeteg. A rtégi telefon Nokia 500. A telefonszámokat eddig csak egyesével tudom átvinni. Ezen lehetne segíteni? Illetve születésnap cím stb adat átvitele egszerűen? Saját csengőhang belevarázsolása. Vagy a telefonhoz konvertálása. Fényképezőgép beállítás lehetőség lenne olyan, hogy lenyomom a a gombot és rögtön készítené a fotót? Nem egy kör aztán benne egy csík végigmegy és aztán csomó képet lő. Szóval szeretnék egy kis segítséget kérni. Elég fura az 500-as után. Előre is köszönöm.
Zsolt
-
kopidoo
senior tag
Felfedeztem kb 2 tucat pixelhibát a kijelzőn. Először azt hittem, hogy a matt fólián lévő ujjlenyomattól látszik, de sajnos nem
Melyik Nokia Care ajánlott Budapesten? (Kiss Ernő utca, Váci út és Arany J. utca esik nekem útba)
Leginkább az lenne a lényeg, hogy pikk-pakk kicseréljék a kijelzőt. -
Mano66
senior tag
válasz
Drachoo #24679 üzenetére
Az volt az első amit csináltam.A szervizes is jelezte,hogy igazitott az akkun.Ha nem mozgattuk a telefont ugy is ujra indult állandóan.Egy kicsit bosszantó volt,hogy állandoan a pin kodos kijelző jött be felélesztéskor.Kilett kapcsolva a pin kérés,de lehetett látni,hogy állandóan ujra indul.+ a hab a tortán,hogy ha elvesztette a hálozatott csak ujra inditásra találta meg.
-
válasz
westcoastog #24681 üzenetére
Nem, minek? Úgy feszül ha berakom az akkut, hogy azokat nem kell. De mióta a facebook app újra lett rakva, nem volt restart.
-
törölt tag
8.1 alatt az IE előszeretettel nyitogat füleket, és ott is hagyja őket (elvileg hibernálva). Amíg be nem zárom őket, addig be tud szaggatni a telefon, de előfordulhat kilépés is. Nem vagyok biztos benne, hogy emiatt, de lehet.
-
Mano66
senior tag
-
válasz
westcoastog #24675 üzenetére
Nem, mert szorul benne az akku.
-
törölt tag
Most nézem közepes és nagy fényerőn, mintha lenne egy világosabb pixel. Ezzel érdemes "reklamálni"?
Nem zavaró, fehér háttérnél latszik picit. -
zuioch
aktív tag
Régebben előfordult hogy kikapcsolt, és az is hogy nem tudtam felvenni. Nem mondanám hogy sokszor, de volt rá példa. Aztán hetente 2x ki-be kapcsoltam, azóta nem csinálja. 8.1 alatt egyszer sem fordult elő.
-
törölt tag
Nekem megvolt az első újraindulásom. Neteztem az exploreren, erre kikapcsolt, majd jött a Nokia felirat..
Érdekes, eddig nem produkált ilyet. Alulról a bal alsó sarokban, picit bevilágít.., igaz csak max fényerőn látszik, fekete háttérnél. A telefont automata fényerővel használom, fehér témával, így nem zavar.
Amúgy megvagyok elégedve a telefonnal. -
anorche1
őstag
válasz
flávio #24659 üzenetére
Pont ezért törtöm össze az xperia sola -mat, mert nem lehet vele fogadni a hívást, és pont ezért hagynám ott a droidot, és vennék wp -t. Most meg kiderül hogy abban is benne vagy kb. ugyan az a hiba. Remek.
Csak 8 -on jön ez első, vagy 8.1-en is? Illetve csak ezen a telón jön elő, vagy más wp -s is szenved ettől? -
-
flávio
csendes tag
Sziasztok,
A héten 3x is előfordult, hogy amikor hívnak nem tudom felhúzni a csíkocskát, hogy fogadjam a hívást. Kérdés, hogy meglehet változtatni a hívásfogadás módját valahogy?
Egyébként nagyon elégedett vagyok a telóval, többet is kaptam tőle, mint amire számítottam. De azért mégiscsak telefonálásra kellene.
Köszönöm a válaszaitokat előre is! -
anorche1
őstag
A telefon érintőkijelzőjének mekkora a válaszideje? Ezalatt arra gondolok, hogy pl. egy weboldalon húzom lefelé az ujjamat, és kép nem ott tart ahol kellene, egy picit le van maradva. Ez az olcsó kínai telefonokra szokott nagyon jellemző lenni, hogy a noification bar lehúzásakor, az ujjam centiméterekkel lejjebb van mint az értesítő felület.
De ezt akkor is észrevettem, mikor a xperia solám helyett egy iphone 4s -t használtam. Nem volt késés az ujjam, és képernyő között.
Remélem érthetően fogalmaztam, és tudtok válaszolni -
m1lan
őstag
válasz
KunEmber #24651 üzenetére
Hát nem tudom, nekem a 630 nem kéne. Sokkal jobban érződik rajta, hogy olcsósítás áldozata lett, mint az 520-ason. Az 520 dobozában legalább van füles meg adatkábel is, a 630-éban csak töltőt kapsz a telefonhoz. Az 520-ban van közelségérzékelő szenzor, a 630-ban nincs. És akkor ezek mellé jön, hogy szvsz nagyon ótvar a 630. Hány kilométeres káva van az alján, 3? A kijelzője meg hiába jobb, ha jóval kisebb a PPI értéke, mint az 520-énak, tehát érezhetően pixelesebb.
-
m1lan
őstag
válasz
Namelesske #24646 üzenetére
Már ha lesz olyan, hogy "erős közepes"
A Lumia 820 hivatalos forgalomból való kivonása óta sajnos ilyen nincs. -
patex1983
őstag
válasz
ketele69 #24647 üzenetére
A gyári csak egyet tud, a Chronos calendar nevű app tud többet.
-
ketele69
tag
Sziasztok!
A naptárcsempén, illetve a zárolási képernyőn beállítható, hogy egy adott napra vonatkozóan több rögzített naptár bejegyzést (teendőt) is mutasson? Nekem mindig csak egyet mutat.
-
Namelesske
addikt
válasz
Jhonny Cage #24637 üzenetére
Helyette kaptál tisztességes SOC-ot kamera gombot, autófókuszos kamerát. Inkább csak az volt tévedés a részükről, hogy azt hitték ezzel a nagyobb modellek eladásait növelik majd. De a legtöbben direkt kis pénzből gazdálkodtak és csak próba szerencse alapon vették az első WP telefonjukat. De olyan szempontból jó a taktika, hogy a következő telefonom már nem belépő szintű lesz hanem erős közepes.
Amint látjuk pénz beszél feature ugat. Szóval nem volt nagy dealbraker ezek hiánya.
-
kopidoo
senior tag
válasz
Jhonny Cage #24637 üzenetére
Nálam van fényerő beállítás, nem tudom miről beszélsz.
-
saiyajin
senior tag
Koszonom a tippeket!
AMD Power neked kuldok egy pm-et.
-
AMD Power
titán
-
Dhampir
félisten
válasz
Jhonny Cage #24626 üzenetére
Ez eddig is erről szólt valahol; terelgetés, ha kellenek a plusz funkciók, a minimálisan, de több tudás, akkor vedd meg a drágábbat vagy újabbat, WP7-ről átállni WP8-ra a mobil lecserélésével, stb.
A többi cég is eljátssza ezt kisebb-nagyobb mértékben. -
saiyajin
senior tag
Fuggetlenul, gyari garanciaval, hol kaphato most a legjobb aron 520-as? Nem hasznaltrol lenne szo.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Namelesske #24599 üzenetére
Ezt úgy kb egy másfél hete már feltöltöttem.
-
cattus
addikt
válasz
Namelesske #24632 üzenetére
Bizony, nameg a device hub sem plusz menüpont, hanem az accessories-t váltotta.
-
blackmoto
senior tag
Lett egy plusz menüpont a beállításokban - készülékközpont néven, de nem jöttem rá mire jó, illetve nekem nincs szükségem olyasmire, amire jó lehet a súgói alapján.
A megjelenítésben pedig a színprofilon belül fokozatmentes lett a két beállítócsúszka. Ja és újabb mintaképeket kaptunk. Ezt vettem észre a látható változtatásokból.
-
AMD Power
titán
válasz
kalozhun100 #24629 üzenetére
Nekem a 8.1 óta folyamatosan lassabb lett.
-
kalozhun100
őstag
Tegnap telált az 520-asom egy frissítést és azóta marha lassú lett. Állandóan Betöltés... ablak, meg Folytatás.. ablak van bármit csinálok rajta. (8.1)
-
foxymaci
senior tag
válasz
Jhonny Cage #24626 üzenetére
Miért ha mindent megkapnál akkor vennél? Valahol meg kell fogni ez nem droid hogy akkor jobban megy a rendszer ha drágábbat veszel
-
Jhonny Cage
tag
Szomorú, hogy 520-on ez is luxus, ennyiért senki nem fog dupla ennyiért másik lumiát venni, elég rossz stratégia ez a microsofttól!
-
zodo
nagyúr
válasz
Jhonny Cage #24623 üzenetére
Új mintaképeket kaptam és ennyi.
-
m1lan
őstag
válasz
Jhonny Cage #24623 üzenetére
A tartozékok, hívás + SMS szűrő és az extrák + infó is frissült.
A megjelenítésnél csak új fényerősségi beállítást írt EGYES Lumia telefonokra, amiben valószínűleg az 520 nincsen benne, bár én még nem néztem meg.
-
Jhonny Cage
tag
Frissűlt a megjelenítés alkalmazás, elvileg lennie kellene benne sok új beállításnak, nekem eggyel sem lett több.Csak nálam nem jelentek meg vagy egyik 520-nál sem, tud erről valaki valamit?
-
foxymaci
senior tag
válasz
huntermati #24617 üzenetére
Igen dettó ugyanaz a külső
-
foxymaci
senior tag
Egy többször veszem észre 8.1 alatt hogy a rendszer bekapcsolgatja a gps-t gondolom küldi az infokat javításra vagy mire? más is észlelte már??
-
huntermati
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy a Lumia 520 hátlapja rámegy-e az 525-re?
Előre is köszi a segítséget
-
kopidoo
senior tag
Drive+ tud olyat, hogy elmenti az útvonalat, ami alapján később majd navigál?
Több célpontot meg lehet adni neki, hogy egy bizonyos útvonalat kövessen? -
phanze
aktív tag
Sziasztok
Az a problémàm hogy egy napja amikor beprobáltam lépni a facebook alkalmazásba akkor az egyböl kilépett és azóta mindig kilép. -
Balistlas
csendes tag
Sziasztok!
8.1 alatt nem találok olyan beállítást, hogy sms írásnál támogatottak legyenek az ékezetes karakterek. Mármint most is írhatok például -á, vagy -é betűt, de nem egy karakternek számolja, ezért általában ékezetek nélkül írok sms-t. Kiküszöbölhető ez?
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Vettem itt hardver aprón egy voda függő készüléket.
Pár hét után a kijelzőn apró pixel hibák jelentek meg, úgy 50 darab lehet kb.
Vinném vissza gariztatni, viszont az eladó csak a vodafone-os vásárlási papírokat tudta nekem oda adni, szerinte nokiás garipapír nem járt hozzá. Ez elég lehet? Illetve így tudom egyből a Care-be vinni, vagy csak a vodához?Előre is köszönöm!
-
Riuko
senior tag
Telepíteném a WindowsPhonePowerTools-t de ezt kéri, valaki tudna esetleg segíteni?
-
Namelesske
addikt
Elvileg még 5 hét van a hivatalos 8.1 OTA frissítésig a független telefonokra. Elvileg jövőhét szerdán jön egy újabb frissítés a Developer Previewhez. Viszont már megkaptuk a 3. Pre Release frissítést, szóval akár jövőhéten akár már a végleges OS kódját is kiadhatja a Microsoft a DP résztvevőknek. Nagy találgatások vannak itten. Szerintem borult a kiszivárgott ütemterv.
-
zsoltek
aktív tag
Frissült a fb béta, uj felület, villámgyors.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- E-roller topik
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest