- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Egérpad topik
- Autós kamerák
- Mini PC
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonim80
csendes tag
válasz
btudos #19299 üzenetére
Köszi, ha már nem a gyári vackokra(bocs mindenkitől) csörög, már jó
SMS-ek: valahogy anno elmentettem, előző telefoncseréknél, wordpad-ban talán, most exelben mentette mindenféle krisz-krasz-szal teli, de remélem a wordpados változat még járható út, hiszen 6éves sms is vándorolt eddig a készülékek közt, nehogy most egy Lumia kifogjon rajtuk -
anonim80
csendes tag
válasz
btudos #19296 üzenetére
adatátvitel sajna nem vitte át a saját mappába mentetteket. Új ötlet. :
Új fajta(törhető) SIM betéve, Sms-ek rámentve(gőzöm sincs teló memoriából lehet-e a SIM-re menteni, főleg, hogy az új fajtán hány sms hely van), majd SIM kitör, lumiába betesz...
csengőhang: abban mesterkedem, hogy ugyanúgy legyen mindenkinek saját csengőhangja.Most a csoport nem is annyira lényeg, csak hogy családnak ne úgy csörögjön, mint barátoknak.
nem a gyáriak, hanem MP3. egyet már elmentettem(egyéni), többet nem is lehet? -
anonim80
csendes tag
Hello. Egy Nokia c2-01 telefonmemoriájából hogy a viharba tudom átmenteni Lumia520-ba a mentett(saját mappás) sms-eket? Köszi ... pc-suite nem használ...
A másik... ebben be sem lehet állítani, hogy csoportonként más legyen a csengőhang?
-
greenmelon94
tag
Hát srácok, akármennyire is tetszett eleinte a telefon, a hiányosságai illetve a gyermekbetegségei miatt váltani fogok.
-
-
djdaniel
senior tag
Sziasztok!
1 pixel hibánál is cserélik/ javítsák a telefont ?
10 napja vettem a medimarkt-ban , ma vettem észre a képernyő bal alsó sarkán egy fekete pixel van a kijelzőn
annyira nem észre vehető sötét háttérrel, de fehérel nagyon szembe tűnő, és rohadtul irritálIlletve mennyire gyakori ennél a típusnál ?
-
Den96
csendes tag
válasz
StarKiller89 #19284 üzenetére
Az az esemény időtartama, nem lehet eltüntetni.
-
pisti.wp
újonc
Fekete hátlapot szeretnék vásárolni. Valaki tud olyan helyet Budapesten, ahol általában van, nem kell rendelgetni és olcsó?
-
Den96
csendes tag
válasz
StarKiller89 #19280 üzenetére
Innen letöltöd a névnap.ics fájlt:
http://logout.hu/bejegyzes/petipetya/google_naptar_eltuntek_a_magyar_nevnapok_van_megol.html
A microsoft-os naptárban az importálásnál megnyitod,majd mented a naptárat pl névnap néven.
A telefonon az e-mail fiókoknál szinkronizálod a microsoft fiókod, majd a naptárban engedélyezed a névnap naptárat. -
StarKiller89
senior tag
válasz
StarKiller89 #19280 üzenetére
na találtam egy másik linket ami él, beimportálom az .ics fájlt a live naptárba, de a telefonon sehol nem látom a névnapokat hiába állítom be a zárolási képernyőre a naptárat
-
StarKiller89
senior tag
válasz
StarKiller89 #19275 üzenetére
nem is él már ez a link
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #19278 üzenetére
Hát nekem ha reggel leveszem a töltőről (7 körül) akkor ha nagyon nyomkodom (mobilnet) akkor estig (7-8) kibírja, de nem sok marad benne... Párom sokkal light-osabban használja, valamelyik nap mondom Neki este hogy felteszem már tölteni még mielőtt lemerül... erre azt mondja hogy miért? Még csak 2 napja töltöttem
Megszokta hogy az Y200-asán nem volt mobilnet, és nem nyúlt hozzá csak ha telefonálni akart
Szval használattól függően 1-2 nap, én minden nap töltömHa este 30-40% van benn akkor is éjjelre felteszem tölteni
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #19276 üzenetére
Az L520-ba mikro sim való, a szolgáltatót kérheted hogy cserélje ki, ha szerencséd van ingyenes
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Vesztor87 #19274 üzenetére
Köszönöm.
Hát gondolkodom a váltáson, de nem biztos, hogy megválnék az E72-től, akkor sem, ha új Nokia lenne helyette.
Viszont itt a következő bökkenő, ez a micro sim kártya mizéria.
Nekem még a klasszikus nagy méretű sim-em van, ez passzol a mostani készülékembe, de ha én "váltogatni szeretném a telefonomat, akkor ezt ugyebár nem tehetem meg, mert nem egyforma sim megy beléjük.
Vagy esetleg tud valaki valamilyen megoldást erre a problémára? -
Vesztor87
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #19273 üzenetére
A Here, a Drive mind jól mennek 512-vel. Sosem éreztem azt hogy kevés
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #19271 üzenetére
Azt elfeledtem mondani, hogy Androiddal sem volt még nagyon dolgom, mert én még mindig az őskövületnek és mások által nagyon rossznak tartott Symbian rendszert gyűröm egy Nokia E72-ben.
(Ezt csak azért írtam, mert gondolom az Andoidon egy 1GB-ot igénylő program elfut a program 512-vel is, de nagyon döcögősen, Win-nél meg ha elég neki az 512, akkor probléma nélkül üzemel, ha meg 1GB-ot igényel, akkor el sem indul. Ezt vettem ki abból amit írtál.)Ez a Nokia Here alkalmazás jól fut 512-vel?
Köszönöm.
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Fr@nkieWilde #19270 üzenetére
Ez jó kérdés, elvileg fel sem ajánlja az áruházban azokat a progikat amihez nem elég az 512MB ram, tehát van aki lehet bele sem fut olyan problémába hogy kevés, mert nem is tudja mik vannak
Szerintem ha csak 1 vagy 2 évre tervezel a telefonnal elég kell legyen az 512 MB is, meg attól függ mennyire használod a progikat. Van ismerős akinek a 256MB is elég a droiddal, mert csak telefonál vagy néha 1-1 oldalt megnyit. Április környékére jön úgy tudom a 8.1-es WP, arra kíváncsi vagyok hogy milyen memória kezeléssel áldják megLehet onnantól kevés az 512, de lehet hogy nem...
-
válasz
Fr@nkieWilde #19270 üzenetére
Itt annyi a különbség az 512 meg az 1024 között, hogy nem minden app működik vele és lehet nem minden funkciót kapnak meg az 512-es telefonok. Amúgy gyors, prörgős 512-vel.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Elég még a mai napig az 512MB RAM vagy érdemes 1 GB RAM-mal felszerelt telefont venni már?
Nem volt még dolgom Windows telefonnal, ezért kérdem, csak, hogy a mai programok is mennek-e még ennyi memóriával? (Játékok engem nem érdekelnek).
-
huntenseN
tag
válasz
d@minator #19263 üzenetére
Szia!
Ezt nehéz megmondani így fél nap használat után, pláne, hogy az elmúlt fél évben Blackberry-t használtam, na abból kb minden hiányzott az iOS után, a WP8 viszont felüdülés BB-ről áttérve.
Talán az értesítések gördülékenyebbek, pontosabbak voltak iOS-en, de az is lehet hogy én állítottam be rosszul valamit, ismerkedünk még. -
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Nem tudom, másnál is előfordult-e, hogy megpróbált a telefonon xvid kódolású avi filmet lejátszani és hibakódot kapott. Megpróbáltam a lejátszást két filmmel is, az sd kártyáról és a telefonról egyaránt, de nem volt hajlandó. Némi keresgélés után ráakadtam a Moliplayer Pro nevű programra, ami amellett, hogy tökéletesen lejátsza az avi filmeket, mkv-t és zenét is tud. Megérte azt a 710 forintot.
-
d@minator
addikt
válasz
huntenseN #19260 üzenetére
Szia!
Nekem is i4s van az asszonynak meg 520. Amit tapasztaltam, hogy 520 lényegesen gyorsabb és pl. az általam használt excelt is gond nélkül megnyitja és még szerkeszthető is míg az ájfón belebukik. Este beltéri képeknél sem tapasztaltam különbséget pedig egyik 8mpx másik 5mpx. Ma majd készítünk nappali fotókat is.
Az 520-nál a kijelző mindig reagál az érintésre míg az i4s-nél határozottabban kell hozzáérni.
Kézbe véve a tapintása is jobb az 520-nak nem hideg és nem csúszós.
Neked hiányzik valami a WP8-ból ami ios7 alatt volt és fordítva? -
huntenseN
tag
Üdv emberek!
Először is, köszönöm a múltkori kérdéseimre a korrekt válaszokat, sikerült meggyőznötök, hogy ez a telefon kell nekem!
Komolyan mondom, ha nem látom, nem hiszem el, hogy milyen jó kis készülék ez, ennyi pénzért..
Sokáig volt i4s-em, amit imádtam, de leváltottam egy BlackBerry-re, amit már kevésbé.
Hát, ha mérlegelek, hogy az 520 ára töredéke az iPhone-nak, akkor bizony azt kell mondjam, hogy a Lumiát még az i4s-nél is jobban imádom.
Nagyon egyben van, bitang jól néz ki ez a letisztult forma, és amennyire nem tetszettek anno az első WP7-es telók, hát ez a WP8 odab@sz.
Legnagyobb kérdés számomra a zenelejátszás volt, mert eléggé audiofilnek tartom magam, és úgy hallottam, hogy zenében nem jeleskedik a készülék, ennek ellenére pozitívan csalódtam, teljesen rendben van, jók a hangok egy normális fülessel.
Na tehát aki abban a cipőben van mint én, hogy korrekt telefont szeretne ócsóér', az ne habozzon, ne vegyen androidos csodát, ezt vegye! Akár még iPhone után is!Lenne viszont néhány kérdésem, amikre még nem kaptam biztos választ:
1. A WP 8.1 miben lesz más, milyen újításokat hoz, illletve 520-ra elérhető lesz?
2. Létezik jobb böngésző és zenelejátszó, mint a gyári? Ha igen, miben jobbak?
3. Kapcsolatoknál a "Mind" alatt, mutatja a facebook profilképem, pedig beállítottam a szűrést, hogy ne rakja be az fb kontaktokat. Ki tudom ezt venni, hogy ne mutassa a profilképem? Egyelőre nem találtam ilyen opciót.Ennyi lenne, bocs a hosszú hsz-ért.
-
Rinita
tag
Ma reggelre azt írta ki a telefon hogy Telekom hu. Eddig T-Mobile H volt. T-Mobile-sok nálatok is már ezt Írja? 2G-én használom.
-
válasz
Gorneck #19231 üzenetére
Nem csak eus cseszés ez. Nálunk is kitalálták hogy 100dB ben maximalizálni a hangerőt. Még a walkmanek korának a végén!
Egyébként én 15-20 között hallgatom a zenét és bőven jó néha 21 re felrakom de már sokszor az is zavar, pedig a 16 nm es szobámban van két szép nagy 25 ös mélynyomós hangfalacska
Tehát azért tudom mi az a hangerő.
-
thegaben86
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával találkozott más is esetleg, hogy külföldön problémák vannak a hálózat találással?
Minden alkalommal, ha külföldön jártam, nem volt képes hálózathoz csatlakozni a készülék. A hálózatválasztási beállítás automatikusra van állítva. Próbálkoztam manuálisan csatlakozni valamelyikhez, de nem jött össze. Annyi adalék még hozzá, hogy az EU-n belül volt ez. -
Amalgam
aktív tag
Tudnátok ajánlani egy olyan zenelejátszó alkalmazást, amiban van mappa nézet?
-
NZKK
tag
No... a napokban generációt váltottam
Nokia 3110 -> Lumia 525
-
Is-tee
aktív tag
Hogy tudom utólag a szinkronizálást beállítani? Hogy mentse a névjegyeket felhőbe, és az sms-eket?
Valamint ezeket hol tudom ellenőrizni, hogy sikeresen mentette? -
Gorneck
legenda
válasz
Bjørgersson #19233 üzenetére
Csak mert anno volt illen az MP3 lejátszómon.
Át kellett álítani és egyből volt hang...
-
hucsikoi
senior tag
válasz
Bjørgersson #19236 üzenetére
A zenének hangosan kell szólnia, hogy ne halljuk hogyan omlik össze a világ.
-
westcoastog
veterán
Telefonon mindig maxközeli hangerőkön hallgattam zenét, akár agybadugóssal akár fejhallgatóval.
Hallásom köszöni jól van.(#19238) A Tejesember
-
Bjørgersson
félisten
válasz
westcoastog #19234 üzenetére
Micsinálsz?! Rossz a füled vagy szereted ha fáj?
-
nemkufar
tag
válasz
westcoastog #19234 üzenetére
Mert "a te megmentésedről már lemondtak".
-
westcoastog
veterán
válasz
Bjørgersson #19229 üzenetére
Nálam 27-30-ason szól szinte mindig, és nem szól érte.
-
Gorneck
legenda
válasz
Ez véletlen nem vmi EUs szarság?
-
nemkufar
tag
válasz
Úgy van! Rádióhallgatás közben, úgy félóra múltával nekem is lehúzta és azt írta ki. Már egy hete történt. Felülírja az akaratunkat és "óberkodik" meg "megóvna minket, a drága fülünket".
-
Bjørgersson
félisten
Black frissítés óta találkoztatok olyan jelenséggel, hogy a telefon önkényesen leveszi zenehallgatás közben a hangerőt, mert az káros?
Tegnap este 18-ról 15-re lement két szám között, csak nézem, hogy mi a francért ilyen halk, csomó zaj szűrődik be a buszról, erre.. Aztán még bepróbálkozott egyszer, amikor hangosítottam volna, hogy biztos vagyok benne? Huzamosabb ideig akár káros is lehet.
-
Joe 89
tag
Üdv! Hogy lehet exportálni a névjegyeket net nélkül a telóról? Van olyan PC-s szoftver, amivel lehet őket exportálni?
-
Lacus_84
senior tag
Arra azért figyeljetek, hogy az automata fényerőállítás is jobban meríti az akksit (akinek ezzel vannak problémái).
-
válasz
littlelion21 #19217 üzenetére
Az ilyen tippek mindíg megerősítenek abban, hogy bazira kivan ez a telefon találva
-
-
consono
nagyúr
válasz
littlelion21 #19210 üzenetére
Tedd fel maxra a fényerőt, mielőtt bekapcsolod az automatát! Már több helyen olvastam, hogy nem mindegy milyen állásnál van, mikor bekapcsolod, mert tud sötétebb és világosabb is lenni. Egy próbát megér
-
patex1983
őstag
válasz
Lalikiraly #19209 üzenetére
Éjszakára repcsi üzemmódba rakva, reggelre alig 1-2%-ot merül nálam. A telót használom ébresztőnek, emiatt kell, hogy bekapcaolva legyen. Éjjel meg ne hívjanak, emiatt nem kell, hogy legyen hálózatom. A család meg el tud érni vezetékes telón, ha valami gond lenne.
-
Lacus_84
senior tag
válasz
Lalikiraly #19209 üzenetére
Nálam mióta fent van a Facebook Messenger, éjszaka repülési üzemmódban 10-11%-ot merül, előtte semmit nem merült.
-
Zsadi
őstag
Nálam a System Tiles volt a rejtélyes merülések oka. De hogy másnál miért nincs vele baj, passzolom.
Amióta nincs fent, megszűnt minden bajom. -
patex1983
őstag
válasz
littlelion21 #19210 üzenetére
Elő szokott fordulni sajnos nálam is...
-
littlelion21
addikt
Azt csak én érzem úgy, hogy automatikus fényerőállítás esetén a szenzor - fényviszonyoktól függetlenül - némileg 'alul-lövi' az optimális fényerőt?
-
-
válasz
Lalikiraly #19207 üzenetére
Ja tiltja őket, de ha a wifi kell, akkor azt külön be tudod állítani, hogy menjen. Amúgy meg mire bekapcsol a telefon 1000 év, így nem kell megvárno repcsi módban.
-
Nekem éjszaka este 10 től reggel 6 ig akármit csinálok 5-6 % ot merül, ha kivan kapcsolva, ha nincs...
De srácok mi értelme van éjszakára rep módba rakni? Olyankor nem megy aGSM modul és nem is tud szinkronizálni sem. Tehát üresjárat van nem? Vagy csak én vagyok lüke?
-
Hatvan9
senior tag
Sziasztok masoknak megy ezzel a deezer? Nekem mindig valami baja van.
-
juuzer
addikt
Sokan írtátok, hogy a Connectivity Tiles zabálta az akkumulátort. A Connectivity Shortcuts-szal is ezek a tapasztalatok születtek?
-
almoska84
tag
válasz
cattus #19201 üzenetére
Köszi . De ezektől a dolgoktól függetlenűl nekem bejött , nagyon . Gyors , nem fagyott még , külsőre is tetszetős . Nem hajtom agyon , telefonálás , pár sms , stb mellett első , és másodok töltéssel is 7 nap valamennyi órákat ment .. !! Éjjelre van repcsi módba téve csak .
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Autós topik
- LEGO klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest