- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
sharplaninac #3399 üzenetére
köszi annyira akkor nem lényeg
-
gretzky77
veterán
Nekem fekete van de nem makulátlan,de nem is vészes ,mennyi lehet vajon egy fehér ház csere?
-
kpal
nagyúr
válasz
sszemtelen #3394 üzenetére
#3395) martinkeet: meg is válaszolta , lehet ott még valami megkotlott ..
-
martinkeet
aktív tag
Ott nem csak kijelző sérült. Még ha törött is működnie kellene.
Valószínű ,hogy az alaplap is megnyekkent.
Kell kérni az eladótól egy képet ,amin be van kapcsolva a készülék.
Ha megy a kijelző akkor tuti vétel! -
lassan elit klub lesz ide tartozni
-
Vegitaa
senior tag
Amúgy most épp mire frissíthető a gyári OP rendszer?
-
tailor
őstag
Ha tud valaki egy eladó sárga példányról, ne tartsa magában!
-
Vegitaa
senior tag
Gyereekek! Ha minden igaz, jövöhéten végre nekem is megadatik egy példány...
-
Rob700
senior tag
válasz
sharplaninac #3377 üzenetére
Én vettem meg!
Szóval mostantól én is oszlopos tagja vagyok a Lumia 1520 klubnak... -
sharplaninac
tag
volt...
-
sharplaninac
tag
A lányomé ...
[link] -
Rob700
senior tag
Sziasztok!olx-en hirdet valaki fekete 1520-at? Várpalotán
-
nicu71
addikt
Kicsit sokallom ezt a kb 3.5 óra töltési időt 0 ról 100 %ig.Ez normális,vagy felmerül itt valami rendellenesség?
Más.A kijelző egy kicsit túlérzékeny/NORMÁL érzékelés van beállitva/.Olvastam hogy ilyenkor az a megoldás hogy finoman lefelé kell hajlitani mindkét végét a telónak,megcsináltam, mintha most jó lenne.Ilyet tapasztaltatok? -
Ati1979
veterán
Igen úgy valóban kényelmes lehet.
Ha nem támogatja a flac-ot akkor sajnos számomra nem lenne életképes. Nekem szinte minden zeném Flac-ban van.(#3360) zack
Sajnos ez elég nagy hiba wp8 részéről. Én a neutron-t használtam még sony F series walkman-omon. Az egy igen jó zenelejátszó. Hangban veri a sony beépített megoldását.
-
FRENK1988
veterán
Lenne valaki aki elcserélné a 1520-at egy 930-ra?
-
Na kedves vájt fülű kollégák!
Azt mondjátok meg nekem, hogy van-e olyan lejátszó ami automatikusan kikapcsol. -
hali13
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne. Valaki járt már úgy, hogy a telefon hosszú ideig /legalább három órát/ alvó állapotban volt és amikor fel akartam ébreszteni, az oldalgomb megnyomása után csak az alsó gombok világitottak. Többszöri megnyomás után feléledt a képernyő, de csak azt mutatta hogy betölt. Jó pár percig csak betöltött a telefon majd utána jelent meg a kezdőképernyő. De az is teljesen ki volt fagyva, gyakorlatilag semmire nem reagált.
Kikapcsoltam, de azt is nagyon nehézkesen tette meg, jó egy percig tartott mire sikerült magát kikapcsolnia.
Ujra inditottam, azóta normálisan müködik, de nem tudom mi lehetett vele, eddig az eltelt két hét alatt ilyet nem produkált. Pont azért szerettem meg a WP-t, mert eddig nem voltak fagyások alatta mint androidon szokás. -
Barto
aktív tag
Nagyon köszönöm a válaszotokat.
A kifutó modell szerepe meglep, mert egy 2013 októberi készülékről van szó. 1 év és vége? Akkor a 930-al is ez lesz? Nem vagyok jártas az üzletpolitikában sem, nem értem az MS-nek mi a jó ebben.
Pl.: az s4 mini 2013 májusi és lehet hogy kifutó már az is, de még mindig lehet kapni. Esetleg így akarták megóvni az értéktelenedéstől, hogy ne legyen tömeg cikk, már ha a WP esetén beszélhetünk ilyenről. Bár ahogy elnézem, egyre többen érkeznek meg erre a platformra.Szerk.: Gabir:
Azokat én is megtaláltam, de ahogy írtad a hátterük ismeretlen. Mondjuk nem egészen világos, hogy van magyar meg osztrák készülék, vagy ugyanaz a készülék vásárolható más-más garancia feltételekkel. -
nicu71
addikt
válasz
Ati1979 #3358 üzenetére
Azt hiszem a music folder nevű támogatja,de majd valaki kijavit.
Nem ,nem kényelmetlen-mint fentebb irtam állandóan a homártatyóban van és a fülessel gombjaival léptetek ha kell.Ja és sokkal simább ügy /nyilván az erő van vele/ az alap zenelejátszót működtetni,mint a 920
szerk. Folder play a neve és nem támogatja a flac-ot ,ellentétben mappából is lejátszik.Sorry.a memóriám már nem a régi -
Ati1979
veterán
Akkor az igazán nem rossz.
Kár hogy wp8 alá nincs egy rendes zenelejátszó program sem.
Mondjuk olyan ami flac-ot támogatna.
Legalábbis amikor én kerestem nem volt. (a fizetőseket nem néztem)Nem kényelmetlen amúgy zenelejátszónak használni? Kicsit nagy az a telefon állandóan a kézben tartani.
-
nicu71
addikt
válasz
Ati1979 #3336 üzenetére
Szóval szerintem a Sansa egy kicsivel jobban szólt mint a 920 /fülessel/ kihangosítva egyik sem tetszett,valahogy hiányoztak bizonyos frekvenciák akárhogy álligattam,/ eq nélkül is/.Se a kocsiban sem a pioneer erősitóvel nem szóltak jól.Nem szárnyalt a hang,hanem beragadt valahova egy része ,ezt nem tudom jobban leírrni.
Az 1520 ezek felett áll egyértelműen.Nagyon tetszik.Valahol olvastam,hogy a 2013-as okostelók között benne van hangügyileg a top 10-ben.Szifon5s ,meg HTC M8 ,xperia z2, LgG3 után van valahol. -
-
Barto
aktív tag
Szép estét Mindenkinek!
Erősen gondolkozok WP-re váltani. A 930 és e között gondolkozok. De ebből sehol nem látok egy darabot sem, ahol azt lehet mondani, hogy normális garanciával kapom meg. Lehet tudni az okát, hogy miért nincs itthon? Nem is lesz?
-
Ati1979
veterán
Fölösleges eszköz volt. Egyértelmű, hogy mennie kellett.
De sajnos igen.Azok már sokkal jobban szólnak.
A telefonoknak szemernyi esélyük nincs ellenük. Mondjuk jó füles / fejes sem árt hozzájuk.
Amúgy egyre népszerűbbek ezek a DAP-ok. Sokan vesznek mostanában ilyen lejátszókat.Szerintem nem lesz nagy különbség. A hordozható lejátszóban a 30-40 ezres kategória még elég alap.
Amúgy az a probléma, hogy nagyon kis helyre kell beépíteni ugyanazt az elektronikát, mint az asztali dolgoknál. Így jóval magasabb lesz ár.
Ezért majdnemhogy beugró kategória a 100 ezer forint, ha valaki jó hangminőséget akar kis helyen.
A másik meg az, hogy az erősítőnek igazából nagyobb hely kellene. Általában az összesnek a gyenge pontja a fejes erősítő rész.''Pénzkidobás, és csak akkor ha az a 100k nem hiányzik sehonnan.''
Egyéni preferencia kérdése. Van akinek ez nagyon fontos. Fontosabb mint maga telefon. Például én is ebbe az embercsoportba tartozom.
-
-
Rob700
senior tag
Valaki váltott 820-ról 1520-ra? A hangszórója sokkal jobban szólaltatja meg a zenéket és a You Tube videókat mint a 820?
-
Gabir
aktív tag
Lehet, jobban járok azzal,mert abban Qi is van.
Mindegy már.
Mivel eléggé jó áron találtam csak üveget, vajon szimplán cserélhető rajta önmagában?
Mert nagyon nem mindegy, hogy a telefon árát kellene kiadni a javításra, vagy töredékéből is kihozható a szép állapot.
Még egy kérdés: a bluetooth-on átmásolt app-ok hol találhatók?
Semmilyen commandert vagy hasonlót nem találtam még.. -
zack
nagyúr
válasz
Ati1979 #3340 üzenetére
Ez volt a gondom nekem is.
Viszont 100k-ért nem fogok venni lejátszót, mert annyival nem szólhat jobban.
Ma érkezik a páromnak egy Xperia Z2...Kíváncsi leszek hogy szól. Lecsekkolom majd. Így látatlanban azt mondom, meg lennék lepve ha rosszabb lenne mint az E584, de azon is, ha sokkal jobban tetszene hangban.
De ha ez utóbbi lesz, akkor a konklúziómat tekintve tényleg nem érdemes felső kategóriás telefon mellé bármit is venni. Pénzkidobás, és csak akkor ha az a 100k nem hiányzik sehonnan. -
Szia!
Csak pár kérdésre tudom a választ ezek közül.
A fényképező mindig elkészíti az 5 és a 20 megapixeles fotót is, a 20-asok "hires" szöveggel a filenévben vannak tárolva pl. a memóriakártyán, ha oda mented őket.
Nekem most a 8.1-es wp van fent rajta (amit gyárilag felajánlott, hogy frissítsem), és az tudja azt, hogy felülről lehúzok egy sávot, és ott lehet kapcsolgatni a wifit, bt-t, meg még pár dolgot. Illetve ott jelennek meg az értesítések is arról, ha pl új email vagy fb messenger üzenetem van.
-
Gabir
aktív tag
Szép napot Mindenkinek!
Pár napja vagyok tulajdonosa egy ilyen óriásnak, magam sem tudom, miért, de megtetszett és vennem kellett egyet.
Persze anyagi keretek miatt csak viharvert jöhetett szóba.
De, a gép működik, azonban ismerkednem kell még vele.
Az N8 után/mellett nagy(=óriás) és furcsa.Bár törött a kijelző, de az érintő és az LCD ép, így is óvatosan mozgok, mert könnyen megnyomódhat és nem szeretném ,hogy tovább sérüljön.Tegnap megérkezett hozzá a tok, így már bátrabban kerül (kabát)zsebbe.
A gép az Államokból való, AT&T-s (emiatt fogyatékossága is vala), de van magyar nyelv, illetve kaptam hozzá a szolgáltatótól feloldó kódot és már használható rendesen.
Másodjára is furcsa, de tetszik!Ami kérdésem van:
- valószínű felmerült már, de gyorsan utánakeresve nem találtam, több ezer hsz-t pedig nem akartam végigolvasni. A fényképezésnél milyen programmal/beállítással tudom kihasználni a teljes 20MP-t?
- szintén nem lehet egyedi eset, hogy az üveg cserélhető-e külön, vállalja-e szerviz vagy cég? (lehet kapni érintőt is és üveget is külön)
- létezik-e olyan gomb, vagy applikáció, ami a wifi,bluetooth, adatkapcsolatok ki-be kapcsolását a főképre tudja hozni (mint az N8-nál a felső sáv lehúzása)Előre is köszönöm a válaszokat!!
-
zack
nagyúr
válasz
Ati1979 #3338 üzenetére
A kis Sony inkább inkább a 1520 szint. Csak azért nem adtam el előbb, mert méreténél fogva sok esetben egyszerűbb volt a Sony-ról zenét hallgatnom. Most viszont január elején órát veszek, Note4 mellett 1x sem hallgattam, és teljes mértékben feleslegessé vált.
Nem ér 38k-t.Pont annyit ér amennyiért annó 2 hetesen vettem (17k). Most 18k-ért ment el.
A Sansa szint és anyagminőség meg kb 7-8k szint. -
Ati1979
veterán
Nem. Ak240-ről. Elvileg tud olyat, hogy bt-vel hozzákapcsolom a telefonhoz és jelzi a hívást. Csak még nem próbáltam ki, hogy működik-e. A füles amivel hallgatom nagyon jól izolál. Ha mögém jön egy autó azt sem hallom meg, nemhogy a telefon csörgését.
Próbálj ki egy jobbfajta hordozható lejátszót. Utána soha többet nem akarsz majd telefonról zenét hallgatni.
-
-
btudos
nagyúr
-
nicu71
addikt
Tökéletesen egyetértek én is így szoktam.Viszont érzésem szerint az övtáska enyhén kiment már a divatból ezért idén váltottam egy ilyen kis vállon hordós homártatyóra
Gyűlölöm ha tele van a zsebem.Nem is értem azokat akik kistáska nélkül mennek ki az utcára.Hova rakják a kulcsot,cigit,bukszát,intimbetétet -
Nekem övtáska a megoldás. Nem vagyok üzletember, így a ruhatáramba bőven belefér. Tárca nélküli sehova nem megyek, azt meg utálom ha tele vannak a zsebeim. Plussz a céges teló. Ennél kisebb telót is övtáskában cipeltem.
-
jeni
félisten
válasz
sszemtelen #3324 üzenetére
most olvasom először,míg nálam volt egy ilyen csodás teló mind ezt még nem is érzékeltem a telónál.
-
sszemtelen
őstag
"Nokia 1520-l semmit se lehetett hallani gyártási hibákról utólagosan."
Nem figyeltél eléggé. Sajnos itt van olyan néha, hogy a telefon vékonyságából adódóan az alaplap egyes részei, illetve a kijelző hátulja néha összeér, ami fantomérintésekhez vezethet. Erre azt javasolták hogy kijelzővel kifele tedd a zsebedbe, úgy nem nyomja össze. Szóval de, itt is vannak ilyenek.
-
jeni
félisten
válasz
Cooley18 #3321 üzenetére
Egyetértve a zack mondandójával,hogy a Lumia 1520 ma az egyik legjobb Windows teló tudásban,használhatóságban. Sőt még 1-2 évig sem fogják letaszítani a trónjáról! Inkább a legjobb titulus illik rá! A méretét illetően nekem is azzal volt a gondom,nem pedig a műszaki paramétereivel. Én se tudtam nagyon betenni a farmeromba,legalábbis csak állva,ülve már nem mert ott már az volt az érzésem,ha leülök megrepesztem ülve a kijelzőt.
Megbízhatóságban szintén veri a Nokia 1520 a 930-t ez nem vitás ! Sőt az is nagyobb mellett szól,hogy bővíthető a memória benne. Ez nem mondható el a 930-ról!
Hallani innen onnan,hogy a Lumia 930 telóval kapcsolatos elszíneződő,leváló kijelzőkről. Nokia 1520-l semmit se lehetett hallani gyártási hibákról utólagosan.
A Lumia 735 és a 830 valamiért még sem tudnak a 930 közelébe férni,nem annyira be jövősek. A 830-s csak a nagyobb belső tárhely ami mellette szól,de aranyárban mérik. Drágábban adják a 930-nál a 830-t.
Nyáron tényleg fejtőrés,na akkor hova is tegyem a drágaságomat? Nem egy két forintos telóról van szó,hogy a strandon a törülköző alá eldugva ott hagyjam. -
Cooley18
aktív tag
Sokan mondják, hogy nem tudják hova rakni. Ezek szerint jól válogatom a nadrágjaimat, mert a legkisebb zsebűben is kényelmesen elfér.
Nem mondom, ülve azért nem könnyű elővenni, de egy szűk farmerből a pici telót sem sokkal könnyebb... Kocsiban meg ott a gps tartó.
-
zack
nagyúr
válasz
BobTail #3317 üzenetére
Imádtam a 1520-at, de ha most kellene vennem, a méretek miatt a 930-at választanám én is, így hogy volt 1520. Nem akkora nyűg, mint elsőre sokan gondolják, de vannak szituk amikor "fejvakarós" hova rakjam.
Note 4 sem kicsi, de azért méreteiben 1 fokkal jobb.
Ettől az övre csatolt bőrtoktól meg mindig is vert a víz. -
BobTail
őstag
válasz
sszemtelen #3318 üzenetére
-
BobTail
őstag
válasz
Plazmacucci #3316 üzenetére
Nekem mindkettő van, de jobban szeretem a 930-at
-
-
Teewine
tag
válasz
falijja #3310 üzenetére
Pár napja büszke tulajdonosa lettem egy Lumia 930-nak. Szerencsére én semmi olyan hibát nem találtam a telefonon, amikről a fórumokban írnak.
Ebből azt szűröm le, hogy legyen Lumia 930, legyen Lumia 1520, legyen más telefon, mindet sorozatgyártásban készítik, akadnak időnként hibás készülékek, de a nagy százalékban hiba mentesek.
Ha valakit érdekel, van egy módszer arra, hogy hogyan lehet Denimre frissíteni már most akár a Lumia 930-at, akár a Lumia 1520-at.
Erről az alábbi fórum 6956-os hozzászólásban írtam.
http://itcafe.hu/tema/re_nokia_lumia_930_ablak_fem_tokozasban/hsz_6951-7000.html
Értelem szerűen a finn rom Lumia 1520-as változatát kell letölteni a netről.
A Lumia 930-ra váltás miatt ezúton búcsúzom kedves fórum társaimtól.
A karácsonyi ünnepeket követően mindenkinek kívánok eredményekben, frissítésekben gazdag boldog új évet!
-
-
Bandi8407
tag
válasz
Plazmacucci #3312 üzenetére
Köszönöm a tömör választ
-
-
Bandi8407
tag
Üdv! szemezek ezzel a 1520-al, nagyon megtetszett! Mi a véleményetek meddig kap még frissítést? Nyilván nem pontos adatra számítok, de kb1-2 év van még benne?
-
metaldog
aktív tag
-
válasz
sszemtelen #3306 üzenetére
Így van, keveset telefonálok vele, mert a cégesen lógok egész nap. De 2 giga nettel kiváló tartalom fogyasztásra. Első rendű kütyü!
-
sszemtelen
őstag
válasz
metaldog #3303 üzenetére
Telefonálni egyszerű vele, mondjuk 8 perc után illik kezet váltani, mert letörheti
Amúgy szerintem nem kényelmes zsebben. Egyáltalán nem. Főleg ha szerelsz (hajolgatsz, térdelsz, fekszel), akkor roppant idegesítő. Viszont média fogyasztásra még mindig ez a legjobb eszköz a piacon.
-
kokler146
tag
válasz
metaldog #3303 üzenetére
Szia mi Samsung s3-rol váltottunk én 1520 ra a feleségem 1320 ra de nagyon nem bántuk meg a feleségem táskában hordja és használatkor sem zavarja a méret kis női keze van nekem abszolúte kezelhető lapát kezem van! a rendszer nagyon jó van benne 1-2 fura megoldás de nagyon tetszik az akadós android után pedig nem rossz telcsink volt! a fiamnak Nokia 625-os telcsije agyon van pakolva játékkal és nem fagy hasit még mindig!ja 1320 on denim van lengyel telcsi ez enyém hon-kogi de még nem frissült denimre
-
metaldog
aktív tag
Most akarunk venni egy ilyen telót még sosem volt WP telóm, ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy automatikusan frissít 8.1-re? És még a telefonálás egyszerű vele már csak a mértét tekintve nem problémás-e a használata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest