Hirdetés
- Hobby elektronika
- Házimozi haladó szinten
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!
Téves vásárlás miatt van egy origi GGS kijelzővédőm erre a Nikon1 V1 gépre, ha vkit érdekelne.
Üdv Nagya -
HollyBoni
veterán
Van a gépnek topikja, vagy ez lenne az? Ha valamelyik J1 tulajnak van valamilyen online galériája, akkor szívesen megnéznék pár hosszú expós képet. 30mp és felfele.
-
Fructy
csendes tag
Sziasztok!
Sehol nem találtam infót arról, hogy a videózásnál amikor letelik a 20 perc, akkor folytatja tovább a felvételt a J1, vagy nekünk kell újból elindítanunk?
Előre is köszi a választ. -
Dare2Live
félisten
Vmi jó tokot tud hozzá vki ajánlani? 30-110nek is bele kéne férnie.
Ilyeneket nézegettem de fene tudja... [link]
-
Williamgrant
nagyúr
Szia!
Köszi a választ. Végül a 10mm-es f2.8-ast és a 10-30mm-es f3,5-öst rendeltem meg.
Ha nem lesz elég, elvileg 60 körül van 30-110-es f3,5-ös is. Mondjuk a fix 10mm-es is ennyibe kerül, itt az f2.8-at kell megfizetni mocskos drágán, de végül erre szavaztam.
Rossz döntés volt?Üdv: WG
-
nord_
veterán
válasz
Williamgrant #163 üzenetére
10mm-es fix f2.8-as objektív esetén a gép tud digitális tele zoomot?
Mi van?
A fix objektív jellemzője a fix gyújtótávolság. A tele állás pedig nem egy számszakilag meghatározható fogalom.... Tele állása a 10-20mm-es obinak 20mm, a 80-400-as obinak pedig 400mm.Tehát akkor most konkrétan milyen tele állásra gondolsz a fix obidnál?
Egyébként zoomolni zoomobjektívekkel lehet. A digitális zoom mindösszesen csak annyit csinál, hogy kivágja a kép közepét, majd úgy felnagyítja az eredeti felbontásra, hogy a hiányzó pixeleket találgatással teszi be (matematikaiasan szólva, interpolál). Semmi értelme sincs használni, csak rosszabb minőségű képet kapsz, mintha a zúmobival a megfelelő képkivágást választod. Ha pedig annyira digitálisan zúmolni akarsz, akkor azt megteheted otthon a számítógép előtt a legalapabb képszerkesztő ingyenes progival is. -
nord_
veterán
válasz
Williamgrant #161 üzenetére
A Nikon oldalán fel vannak sorolva a hivatalos partnerek: link. Én innen választanék boltot (természetesen az árakat is figyelembevéve.
)
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Williamgrant #160 üzenetére
Vagy ha esetleg valaki megválna tőle, használt is érdekelhet.
Mondjuk elég nagy diverzitást láttam az eladók árai között. A legolócsbb és az átlagos ár között kb. 30.000 Ft különbségek is vannak egy-egy szettre. Kicsit zúzósnak érzem ezt. Vagy a 3 éves garancia csak egyes forgalmazóknál jár hozzá?Tud valaki ajánlani forgalmazót?
Köszi: WG
-
Williamgrant
nagyúr
Sziasztok!
Most készülök venni egy Nikon J1-et, tudjátok esetleg hogy a 10-30mm-es szettben csak a váz + a 10-30mm objektív van benne, vagy adják a "palacsinta" obit is?
Köszi: WG
-
törölt tag
Richard Franiec grip Nikon J1-hez is, eléggé jól néz ki.
http://www.kleptography.com/rf/
https://picasaweb.google.com/RichardFraniec/2011_12_06?authkey=Gv1sRgCL7_6Knc5da-Kw -
DarknessHope
senior tag
Nemrég voltam kipróbálni a westendbe a pálvölgyi fotó kft-nél.
elsőként őket dicsérném.. mert korrektek.. kedvesek voltak.. ki is tudtam próbálni saját kártyával..
főleg a v1 tetszett. én most próbáltam először olyan gépet aminek ilyen durva elektronikus keresője van... szóval lehet hogy pana v oly.. esetleg sony Nex akármié jobb... azt nem tudom.. nekem eddig az EVF a canon s3is szintje volt... szóval ehhez képest döbbenetes. többihez nem tudom hasonlítani.
Af sebesség káprázatos. Szintén nem tudom kategóriatársakhoz hasonlítani.( de ez itt nem is gáz mert az ott lévő d7000-t a 85mm f1,4 optikával lenyomta többször is.(igen d7000 fázis Af-fel volt lassabb no nem mindig persze)
külön tetszett a kis görgető tárcsa. baromi jól lehetett használni.
egyedól iso állítást nem lehet sajnos megtenni vázról. v én és a kollégák nem találtuk nem tudtuk hova programozzuk...
és hát a váz... nem győzöm hangsúlyozni.. iszonyú minőségérzet.baromi masszív és jó cucc mind a kettő.. persze árban olcsóbban jobban dobogtatná a szívünket.. de azt se kellelfelejteni hogy itt a kis méret mégis (főleg ahhoz képest) baromi jó minőséget kell megfizetni.
Szóval né végülis nem értetlenkedem az árán. persze most az E-PL1 árban is odaver igy tényleg nyerő... de ha azt veszem hogy valakinek családban van nikon tükrös.. mondjuk egy d7000.. akor az mellé.. illetve másodgépnek igen jó választás.
én tuti vennék egyet D7000 mellé... no persze ha lenne már D7000-m és megtehetném h másodgépet is veszek.De mint tudjuk máshol nem ilyen az életszínvonal.. és a Nikon sem Magyarországra tervez
-
Yany
addikt
Ár/értékben van jobb most az Oly E-PL1 + 14-150-es kitnél 150e Ft-ig?
Anno nézegettem az imaging-resource összehasonlító képeit és földbe döngölte a csúcskompaktokat. -
FEDman
addikt
Biztos nem, de úgy tudom hogy ezek a területek teljesen kiesnek a képalkotásból és ezeknek a helyén lévő infot a hot pixel javításhoz hasonlóan a szomszéd pixelek információiból próbálja minél ügyesebben kikalkulálni. Éppen ezért nem hiszem hogy büntetlenül ki lehetne vonni bármekkora kiterjedésű felületet a képalkotásból.
De persze ezek részemről csak találgatások.
-
FEDman
addikt
Arra is gondoltam, hogy direkt az AF miatt lett a Nikon 1-ben "csak" 10Mp a felbontás. Ugyanis ha jól értelmezem itt bizonyos pixelek helyén vannak elhelyezve azok a bizonyos extra szenzorok a pd-af-hez. No most ha nagyon picik a pixelek akkor gondolom ezek az AF szenzorok se lennének kellően érzékenyek.
Vagy ezt rosszul látom? -
-
madgie
titán
"az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt"
Sok mindenben nem értettünk mostanában egyet, de ebben száz százalékig igazat adok... sajnos
Kéne már valami újdonság, felőlem csinálhatja más is, nem ragaszkodom a Panához, Oly gépbe mehet más is, Mondjuk egy exr fuji-s oly gép után a pana is jobban ösztökélve lenne a fejlődésre... tudom, nem életszerű az elképzelés, megint sajnos.
-
Ijk
nagyúr
Azért van összefüggés az érzékelő méretével, mert itt nyilvánvalóan nem tudod olyan mértékben kompenzálni a fényerő hiányát az érzékenység növelésével, mint egy apsc, de akár egy m43-as érzékelő esetében (attól most tekintsünk el hogy az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt).
-
kis érzékelővel is lehet jó sportfotókat csinálni, nem látom a direkt összefüggést. hogy mást ne mondjak, egy 85/1,4-os obi már nagytele a nikon 1 vázon. az f5,6-ban igazad van, de szerencsére sok obit rakhatsz rá (én csak általában mondtam, hogy egy szuperkompakt 10-100 jót tenne a rendszernek).
-
Fryskitt
addikt
Én személy szerint nem látom az értelmét ezeknek a gépeknek. Zsebrerakós gépnek nekem bőven bejön pl a Canon HS rendszere. Ha meg fotózni megyek, ott a dSLR. Amúgy kifejezetten idegesít az objektív cserebere.
-
-
FEDman
addikt
Érdemes megnézni a bringás sorozatot!
Így első körben sok minden nem az én szájízem szerinti ebben az új Nikon 1 rendszerben, de ettől függetlenül meg kell hagyni, hogy amit jó fényben követő AF-ben tud az jelenleg teljesen egyedülálló a mirrorless kategóriában! -
madgie
titán
Számomra sokkal fontosabb az AF tracking vagy a live histogram, mint a belépő tükrösök keresője, ami a Nikonnál még meg volt fejelve azzal, hogy az AF pontok kivilágítása nem szelektíven történt, hanem vörös fényárba borult a komplett kereső (remélem ez már nincs így az új belépőknél).
-
Ijk
nagyúr
Hát ebből aztán jól ki sikerült forgatnod az evf-hez való hozzáállásom.
Már látom hogy hiba volt lejátékszereznem a MILC-eket, mert végülis a GH-2-t és a NEX-7-et nem tartom annak. Kvázi ez két váz kapott normális kezelést, EVF-et, valamiféle ergonómiát egyszerre. Még talán a samsung NX-11 ami tetszene, mert jó fogása van, de valahogy mégsem sikerült jól megcsinálnia a samsungnak.
Semelyik másik váznál nem érzem azt hogy 5 év múlva is azt használnám. Pedig nem érzem magam túl igényesnek, mert a D50-el is jól elvagyok már majdnem 6 éve.
Nem tetszik nekem ez az irány, az hogy butított gépeket nyomnak le a torkunkon arany áron. Mert lehet hogy sok embernek nem kell EVF, nem kell vaku, de ha 3 év múlva mégis szüksége lesz rá, akkor ott lesz a "prémium" EP-3-as vázával, és akkor majd vagy vaku, vagy evf. Ez a nikon 1-es rendszer pedig megkoronázta az egészet, amikor a csillagászati árú V1-en nincs APSM mód, nincs vakusaru. Ha felteszem kiadnak hozzá néhány fasza fényerős obit, akkor is le leszel korlátozva vele.Mindegy befejeztem a vitát, valószínűleg így vetül ki a frusztráltságom, mivel anno nagyon lelkes voltam a MILC felé, és most pedig úgy áll a helyzet, hogy vagy kifizetem a csillagászati összegeket a minőségi vázakra és a túlárazott üvegekre, vagy pedig erőteljes kompromisszumokat kötök, csak hogy a dslr-nél könnyebb rendszerem legyen. A nikon pedig most végleg betette nálam a kaput.
-
FEDman
addikt
Ha kicsit visszaolvasol akkor hamar kiderül, hogy most rövid időn belül a komplett MILC koncepciót sajnáltad le úgy ahogy van.
Ijk:
"Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával."Ijk:
"És végül a minőségérzet, és ez a legnagyobb problémám, beleértve az egész MILC kategóriát. Ez egy játékszer számomra, nem egy olyan eszköz amit szívesen a kezembe veszek. Ezért az összegért ez az egész teljességgel nevetséges."Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem az "egész MILC kategóriában" azért található pár EVF is.
-
FEDman
addikt
Nekem nem is a D50-el van gondom!
Inkább azon szoktam kiakadni, hogy az EVF-et sokszor pont olyanok sajnálják le akik nagy boldogan használják a belépő DSLR-ek sötét alagút keresőjét.
Pont ebben a kategóriában ütős dolog, hogy egy csóri kis G3-nak is FF 5D méretű keresője van.
Vagy ha az Olympus-t nézzük akkor ott meg milyen kellemes dolog tud lenni az a tilt-es VF-2!
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom miért nem sikerül leszállnotok a D50-ről, ami egy 6 éves belépő váz, a mostani piaci értéke meg 30k körül mozog. Egy büdös szóval nem említettem hogy ez a minőség netovábbja, erre volt akkor pénzem, kb 6x több időt megélt eddig nálam mint sokaknál ezek a hiper-szuper MILC-ek. De képzeld, szívesebben használom ezt a szutyok kis TTL keresőt, mint hogy egy nyaraláson a kezemmel próbáljam árnyékolni az lcd-t hogy valamit lássak belőle.
-
Ijk
nagyúr
Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával.
És mellé szerzek egy Nikon FM3a-t, vagy valami régebbi távmérős lajkát, aminél még megvan az analóg életérzés, még úgy érzem hogy a milliónyi elektronikai szartól mentes, "valódi" fényképezőt tartok a kezemben.Olyan ez, minthogy tartasz a városba egy szuzukit, mert az a praktikus, de van a garázsban egy 20 éves kabrió jaguár, amivel mész néhány kört egy langyos nyári délutánon
-
Kleroo
veterán
-
Ijk
nagyúr
Verőfényes napsütésben lcd-n komponálás nem ad hozzá semmit a "minőségérzetemhez".
MF-t pedig meghagyom a távmérősöknek és a hatalmas, törőékes mattüveg FF keresőknekÉn minőségérzetről írtam elsősorban, nem az anyaghasználatról, építési minőségről. Én nem tudok együtt élni az lcd-s komponálással, kezembe veszek egy fényképezőt már reflexből húzom az arcomhoz. Az hogy a dslr után kizárólag lcd-s komponálásra vagyok utalva, vagy nem tudok vakut használni, számomra hatalmas visszalépést jelentene.
-
madgie
titán
Ott az LCD, kábé csak hatszor jobban használható kézi élességállításra, mint a D50-ed keresője
(főleg a GF1-é)
szerk: de jól van, OK, ezt elfogadom, hogy valakinek gond lehet. ( mondjuk nekem nem az, hiába itt a GH1-en a nagy méretű EVF, LCD-n szoktam jó kompaktosan komponálni, vakut meg egyáltalán nem használok
) ettől nem lesz kevésbé masszív felépítésű egyik váz sem.
-
aSzakember
tag
jó gépek, az a felugró vaku meg nagyon jól néz ki ezen a gépen, igazi retro.
én maradok dslr-nél, egy fényképező legyen nagy és nehéz =) de teccik a két új üdvöske.
-
BiriBum
őstag
Én annak idején a D50 és D70 között vacilláltam, így lett belőle Pentax.
A D50 fogásra valóban nem volt túl megnyerő, pedig előtte F60-as filmes gépem volt így még az objektíveket (igaz nem volt sok) is megkötés nélkül tudtam volna használni. A D70 az ára miatt esett ki.
Hadd védjem meg azájfonnal fotózó fiatalokat. Tény, hogy nem ismerik a fotózás alapjait és nem tudják miről ismerszik meg egy jó kép. Ennek ellenére egy mobillal készült, bemozdult színzajtól zsizsikes kép is lehet érték az adott felhasználó számára: igen, nézzétek ott voltam, ilyen volt a hangulat.
Nekem is van egy tonnányi K800i-vel készült kép olyan pillanatokról, amikor nem volt nálam rendes gép, lemerült az akksi stb. -
nord_
veterán
-
no, én meg pont a fél kézben lóbálom részt szeretem, eleve a csuklópánt a kedvencem. de a féltégla is jó, a kompakt obival, amit nem akarsz tekergetni. a 14-150-nel viszont már nehéz, csavarodik ki a kezedből a súlya miatt, és sajnos itt az e-p3 sem kényelmes, sőt, mivel nehezebb a váz, összességében az is szétszedi a csuklód. miközben egy d300 + 16-85 a közel másfél kilójával tényleg nem.
nehéz ügy. gh2 méretű olympus e-1 kell ide!
-
FEDman
addikt
Én imádom az ilyen markolat nélküli vázakat, régen rengeteget fotóztam ilyen filmes vázakkal és nekem konkrétan kínokat okozott átszokni életem első modern markolatos vázának a fogására (filmes Eos5).
Engem is meglepett, hogy mennyire. Eleinte a régi markolatnélküli vázaimmal pl hosszabb záridőt tudtam kitartani. Szóval én imádtam ezeket a fél tégla gépeket!
Persze kicsi obikkal, stabil kétkezes tartás mellett. A gép meg általában a nyakamba lógott, ami azért érdekes mert pl. a lazán jobb kézben lóbálom a gépet című történethez tényleg nem alkalmas egy fél tégla.
Persze nagyon nem mindegy hogy milyen vastag egy ilyen váz, az E-PL3 meg a NEX-esített forma miatt az E-P3-nál is vékonyabb lett. Hozzáteszem teljesen feleslegesen, mert ettől aztán nem fog kisebb helyen elférni.
-
madgie
titán
Hja, való igaz, a mostani gépek nagy része nem úgy van kitalálva, hogy öt-tíz év múlva is fényképezőnek nézzen ki
Egy időben elég brutál minőségérzetű gépeim voltak: E-1, L1, KM Dynax 7D... ezek után kicsit bazárinak tűnt elsőre a 40D is, pedig az már nem belépő-canon szint volt. Egyébként tök fura, de sokat sejtető, hogy Pana volt az első saját digitgépem, most is az van, és ha jól számolom, akkor a tíz eddigi saját gépemből öt Pana volt
-
-
a canon 300d mindennek a legalja volt.
a d70-et amúgy mai szemmel nézve sem mondanám szarnak, a kártyafedél tényleg gáz. látom apám szétharcolt vázát, tök egyben van, egyedül az a fedél lötyög, kotyog. egy pana g1 ki sem bírna ennyit, ebben biztos vagyok. d50-et mondjuk nagyon keveset tapiztam, lehet, hogy az sokkal rosszabb a d70-nél.
az igazi amúgy egy olympus e-1 volna, pana gh2 méretben. na akkor adnék el mindent, még a lájtrúmot is kitanulnám.
-
paye
tag
Várható volt, itt is kezd kialakulni a Nikon vs Canon flame...
-
FEDman
addikt
A Nikonhoz képest alatt meg azt kell érteni, hogy egy Eos 1000D-hez képest pl. még a D50 anyaghasználata is maga minőség, a belépő Canon DSLR tulajok szerintem pezsgőt bontanának ha csak legalább ehhez hasonlót kapnának.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest