Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
hokuszpk #124 üzenetére
Le se merem írni. Egy ilyen 9000Ft-os C M csoda.
Az igp-t én sem használnám, de ha feldobja a pacskert a dvga, akkor majd jól fog jönni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Csupingo #123 üzenetére
mondjuk en a legkisebb ugrast is megerzem, a 3700X ( ~510 sc ) utan ugyereztem szaguld a 3800XT ( ~540 sc ) aztan defaulton ( 580 korul ment ) az 5700G , na azt is
most hangolva 600 ; - űrhajó.
ha csak a cput hasznalod, akkor nemnagyon melegszik, persze intenziv avx terhelessel azert meglehet futeni. Bevallom ugy még nemhasznaltam, ahogy a mernokok megalmodtak apukent ; pedig azert vettem ezt, hogy majd eladom mellole a vega56 -ot, es milyen jo lesz nekem, de nem vitt ra a lelek, hogy banyamernoki tanulmanyokra adjam a videozsugat.
milyen hutod van ? nekem most a freezer xtreme 2 van rajta, de a freezer 33 plus is ( 1 ventivel ) boven eleg volt ra. -
Csupingo
veterán
válasz
hokuszpk #121 üzenetére
Megnyugtató. Ha tényleg érezni az előrelépést, akkor lehet hogy itt fog nálam elrozsdásodni. Már nem játszom, ezért olyan gyorsan nem cserélgetem az alkatrészeket mint régen. Ha a hétköznapi dolgokban évekig használható lesz, akkor nincs miért cserélnem.
Jobban melegszik mint a 2700? Remélem az egyszerű kis hűtőm elég lesz erre is.
-
Csupingo
veterán
válasz
#32839680 #117 üzenetére
Régóta cserélni akarok, sokat már nem szeretnék várni, bár gondolom a kivárás logikusabb lenne. Talán pár most kapható proci ára is elindulna kicsit lefelé, meg szélesebb lenne a választék is. Bevallom őszintén, kicsit csalódtam ebben a 2700-ban és azért sürgetem a dolgot.
Azok am5-be mennek, nem? Alaplapot most nem cserélnék.
-
Csupingo
veterán
Most gondolkodóba estem, mert az 5700g-vel szemezek már egy ideje, de látom, hogy érkezik az 5700x is. Szerintetek a kezdő ára magasabb lesz az 5700g-nél, vagy az igp hiánya miatt talán kicsit kedvezőbb áron kerül forgalomba? Az ereje még inkább érdekelne, de az 5700g-ben meg az igp megléte ad némi megnyugvást ezekben a cudar időkben.
(#110) dokanin: szerencsés flótás vagy.
-
-KP-
addikt
Úgy néz ki 520 eur lesz az 5800X3D. Legalábbis már német/holland bolt listázta ennyiért. Nálunk az áfakülönbözet miatt lesz ez 550 is szvsz, ha nem több.
-
koko52
nagyúr
5900x-el RTM-et bányásztam. Gyári beállítások mellett 75-80c egy 9000ft-os gelid phantom hűtővel. 7/24 és minden mag 100%
-
fanti
addikt
válasz
#36531588 #94 üzenetére
Ha olvasnád és értenéd is azt amit írnak az 5XXX Ryzen topikban, akkor látnád, hogy egy 10 ezres hűtővel mindenki elhűti az 5800X-ét.
És egy BQ DRP, vagy egy Noctua D14 az csak 4-5 fokot tud rajta továbbhűteni, cserébe tripla árban van. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Hellwhatever #101 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az első gen érzékeny volt a memóriára, amit azért elég szépen helyre pofoztak, ennek a második szériánál már nyoma nem volt. A második generációnál leginkább azoknál jött elő valami probléma, akik a hivatalosan támogatott memória órajel fölé mentek, illetve volt egy időszak, amikor az ajánlott olcsó memóriák közül nagyon sok volt gyárilag szar, értsd még 2400MHz-en is hibázott és inteles géppel se volt jó.... Amiben az intel előnyben van, ha 4 modult akarsz használni, de ha ez nem fenyeget, akkor lényegtelen, hogy melyik termékét vásárolod meg.
-
Hellwhatever
aktív tag
Az ne zavarjon hogy volt idő amikor a Samu B-die közel dupla áron ment a többihez képest, szóval irreleváns hogy prémium cherry pickelt cuccal mit lehet elérni.
Average Joe bemegy a boltba, megveszi a specifikációk szerint kompatibilis kit-et a gépbe és örül, hazaviszi. Ha mellényúlt akkor az AMD megbokrosodik tőle, az Intel meg kis túlzással akkor is hajtja ha fordítva nyomod be a foglalatba.
Ebből lesz aztán az a bizonyos mind share amit már többen tárgyaltak itt is és a vélekedés hogy miért szar az AMD a konkurensekhez képest.
-
haxiboy
veterán
válasz
Hellwhatever #39 üzenetére
3900X-em van, egy árva fagyásom nem volt, a home szerverben egy 1600AF (2600), igaz, unix alapokon, de ott sem volt fagyás.
Mondjuk én a windowsos bugok nagy részével sem találkoztam még soha, kékhalálom sem mostanában volt.
-
Chaser
legenda
az apu-k imc-je sokkal jobb, az sem hit kérdése ( :
Albus_D
van egy-két jó hűtő 15e ft alatt, ami esélyesen elég rá
ha meg nem akkor a ninja 5 21-2e-ért
105w-ot nem nagy művészet hűteni még olyan felállásban sem ami az 5800x-nek van
3800x-et lp hűtővel némán hűtöttem 85w-ig - igaz két ccd vagy ccx van, de a shadow rock lp nem is egy monstrum, viszont 120-as ventivel 400-500rpm elég volt kódolás alatt is - -
UMbikes
csendes tag
Ha most azt mondom hogy 4650g mellett Gskill Samu B die RAMokkal elértem stabilan a 4533MHz-et 1:1ben itt sokan kitérnek a hitükből. [link] Szóval az AMD nem szar csak tudni kell mit mihez kell venni és hol vannak az adott komponens elvárható határai.
Azt nem értem hogy ha lockolt lesz az 5800x3d és a konkurencia alap tdp kerete is 20w-al több már, akkor miért nem lépett itt egyet az AMD előre és engedte kicsit jobban szabadjára a lovakat. és plafonozta volna mondjuk 120-130w-ra. -
törölt tag
válasz
Petykemano #88 üzenetére
Nekem x370-es lapom van. Ha cserélnék 5xxx processzorra, akkor 3600-3800-as memóriákat tennék mellé, csak az nem biztos, hogy az alaplapon a memóriák vezetékezését felkészítették ilyen magas órajelre.
Én gyanítom, hogy a történet végére processzort, memóriát és alaplapot is cserélni kellene, szóval ez részemről, - akit esetleg valóban érint - ez nem akkora probléma, mint itt látszani akar. -
törölt tag
Fanti megmondta hogy egy 10e forintos hűtő röhögve elviszi.
Tudom, tudom irreleváns amit mond, egyrészt nekem is ryzen van, másrészt olvasom a ryzen fórumot, harmadrészt a 3D Cache miatt várhatóan még melegebb lesz. Sokan erre számítanak.
Ja és elég rákeresni milyen hűtőt ajánlanak egy 5800X-hez..... -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Petykemano #90 üzenetére
Természetesen a forrásom hardverapró lenne.
Jelenleg a programok amiket használok nagyon jól skálázódnak több szálra, az egyszálas teljesítmény a játékaimnak kielégítő.
Plusz a diplomamunkám is remélhetőleg jó sok szálon fog futni.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Petykemano #90 üzenetére
Alapból egyetértek a támogatással kapcsolatban. És jobb lenne a Zen3.
De azért az a 15-20%-os plusz szvsz nem rossz ugrás. Több szálon meg azonos magszám mellett is nagyon jelentős lehet. Az encode, decode és render idő különbség nagyon jelentős.
Sokszor ez több generáció között nem volt meg. -
Petykemano
veterán
válasz
Steve_Brown #89 üzenetére
Ennek megítélése az általad használt workloadtól erősen függ.
Ha ki tudod használni a sok magot, akkor neked megfelelő lehet egy 3950X is.
A felhasználók - szerintem - többsége viszont érezhető előrelépésnek inkább azt érzékeli kézzelfoghatóan, ami mondjuk 1-4 szálon tapasztalható (IPC + frekvencia) Etekintetben szerintem a zen1 és zen2 közötti különbség még vékony ahhoz, hogy érdemes legyen ráfordítást eszközölni. Sajnos mivel a Zen2 ugyanazon a gyártástechnológián épül, mint a Zen3, ezért nem is tud olcsóbb lenni. Ugyanannyi, vagy drágább, mint a Zen3. Ha mondjuk egy 3600X-et korának megfelelően mondjuk 40-45eFt-ért, akkor más lenne a megítélés. De lehet, hogy már alig forgalmazzák. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Petykemano #88 üzenetére
Én egyenlőre nem tervezek váltani, nekem a harmadik generáció felső polca bőven elég helyet ad, hogy megtartsam a platformot az évtized végéig. De persze értem a szituációt.
Amúgy még mindig tovább húzták mint az intel a 1150-et. -
Petykemano
veterán
válasz
Steve_Brown #37 üzenetére
Rövidre szabták a támogatását az első generációs 300-as chipset szériának.
A Ryzen 2000 nem volt érdemi előrelépés az 1000-eshez képest. De még a zen2 alapú 3000-es sorozat sem jelentett olyan nagy előrelépést, hogy nagyon megérje cserélni, viszont a Vermeer támogatást a 300-as chipsetből a B350 és X370 nem kapta meg.Persze értem én, hogy akkortájt már az is nagy dolognak számított, hogy egyáltalán van alaplapcsere nélküli upgrade lehetőség. Az elégedetlenséget a látszólag mesterségesen visszatartott fejlesztési lehetőség szülő, ezzel kapcsolatban kilóg a lóláb.
Számos különböző érvet felhoztak már, hogy miért "nem lehet" a 300-as szériához Vermeer támogatást hozzáadni. Ezek mára szinte mind megdőltek.
Például az A320-as chipsetek történetesen hivatalosan támogatják a Vermeert, még egy 5950X is remekül elfut vele! Hogyhogy itt nincs hardveres (ROM, VRM) limitáció?
Léteznek olyan A320-as jelzésű alaplapok, amelyeken a chipset valójában B350.
Számos esetben sikerült B450-es BIOS-szal működőképesen flashelni egy B350-es alaplapot, ami arra utal, hogy a B350 és a B450 hardveresen legfeljebb kismértékben tér el.Amikor felmerül a gondolat, hogy ugyan milyen alapon akarná valaki, hogy egy 2017-es alaplap támogasson egy 2020-ben megjelent proceszort (Vermeer) beletenni, akkor azért tegyük emellé oda azt, hogy a 2018-ban megjelent B450 érdekes módon megkapja még a 2022-ben megjelenő Vermeer-X támogatását is.
Azóta persze néhány alaplapgyártó néhány X370 chipsettel rendelkező alaplap BIOS-ához hozzáadta a támogatást. Egyelőre úgy tűnik, hogy ehhez csupán a Bristol Ridge támogatásáról kell lemondani (ahogy az a B450 esetén is van)
Én se szívesen vennék első generációs AM5 alaplapot, mert nem bízom benne, hogy nem jut ugyanarra a sorsra, hogy második generációs AM5 alaplap lesz a kiforrott és hosszabban támogatott verzió, az első meg hamar EOL.
-
Chaser
legenda
ez a mázli
nálam egyik 2xxx sem tudott 3200 felett az aegisekkel, de mivel nem is kellett nekik tudni nem foglalkoztam vele
3xxx mellett pöccre megvolt a 3333mhz, sz@ros 3100 és crucialok mellett 3600 14-17-14-14-14 1t is, 3xxx-ek imc-je már más kategória
de a fentebbi ismis' példád remekül mutatja mért sz@razamd' sokszor -
Chaser
legenda
az 1600af emlékeim szerint nem is támogatja a 3200-t hivatalosan
nekem is volt 1600af - is -, ment az mint az álom a 3000-es aegisekkel
na most hol volt a gond, hogy olyan órajelen akarta járatni az ismid' a ramot, amit az imc nem is tudott hivatalosan?
na pont ott
sz@razamdmég a 2600-nál is 2933mhz az official teteje a ramnak
másik dolog, hogy volt akinél tudott az imc 3200+ felett is, de az mázli volt, nem pedig elvárható
ráadásul téyleg foschtos b450-ben használtam a cu-kat sokáig, b450m s2h
és meg is hajtottam benne őket szépen, később a crucialokat is -
tasiadam
veterán
Ismerosomnek meg volt kekhalala a 3200as aegis rammal mig 2933mon nem. 1600AF mellett b450ben. Aztan vett egy 10600K-t.
-
Chaser
legenda
válasz
Hellwhatever #81 üzenetére
itt a lényeg, ennyinek kellett utánanézni
a micron e-die/b-die párost is nagyon szereti az imc, és nem is drágák
de azokat már később vettem
core i első gennél is bőven voltak gondok
az meg nem csoda, hogy 10 évig reszelgették és közben már nem volt gond -
Hellwhatever
aktív tag
Nincs ebben semmi meglepő, olyan modulokkal próbáltad amiket szeret a Ryzen. Épp erről van szó: háklis a RAM-ra, nem rakhatsz alá akármit. Kevésbé elterjedt, esetleg régebbi modulokkal lehet azért gond.
Az hogy milyen gyártó igazából lényegtelen, mivel legalább tucatnyi megoldása van mindegyik gyártónak. A pontos típus a lényeg.
Samsung B-die RAM-os modulokkal van talán a legkevesebb gondja a Ryzennek, csak az ugye feláras a többihez képest.
-
törölt tag
A környezetemben mindenkinek volt valamilyen panasza az 1xxx-re. Nem is csodálom, hogy nem működött nekik sem elsőre, sem másodikra úgy, mint ahogy azt ők elvárták.
Talán desktopra nagy hülyeség volt kiadni, 1:1-ben azzal a logikával felépítve a hátteret, amit szerver környezethez/terheléshez szántak, nem is mutatott olyat soha, senkinél, hogy ezalatt teljesen kifutniá magát az amúgy "komolynak számító" hardver. -
Chaser
legenda
válasz
Hellwhatever #66 üzenetére
3100 és 3800x mellett 4x8 crucialt hajottam 3600c14-en - elsőnél talán csak 2x8 volt az akkori lap miatt -
msi x470 gaming plus maxban, később b550m mortar-ban másik 3800-cal
de volt elég 2x16 kitem, egyszer 2x32 is, semelyik lapban semelyik cpu-val nem volt gondom, széthajtottam mindent IS, ésszel persze
szóval nem sok hit kell ehhez
biztos bele lehet nyúlni, de topikokban láttam elég user errort is -
fanti
addikt
válasz
Hellwhatever #66 üzenetére
El kell keserítselek ha már felhoztad a Patriot-ot és a 3XXX Ryzeneket.
Nálam a 3900X és a 3600X, és most a lányom gépében a 3800X MINDEN MEMÓRIÁT MEGEVETT.
Pedig volt bennük pár fajta...
Én B550 Aorus lapban 3900X mellett teljesen stabilan hajtottam 128GB Patriot Viper Steel memóriát (4x32GB) DDR4-3200 CL16 helyett 3600 CL18-on úgy négy hónapon át. -
tasiadam
veterán
Es mi van ha rarakunk egy alderre ennyi cachet? Akkor is ilyen "eros" az AMD?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Busterftw #60 üzenetére
ha vegigolvasod az 1xxx topicot, es elkezded strigulazni, akkor a problemak jelentos resze ( szvsz 90% ) a Corsair 3000 Cl15 V5.2 vagy az alatti verzioszamu 4-8GB ramokkal volt, tudom, en is belefutottam.
a maradek kb. felerol kiderult, hogy tenyleg hibas memoria okozza, meg sokan a 4 modulos felallassal szivtak, megjegyzem, hogy epp most raktam ossze egy sima 12700 procis gepet, itt duruzsol még a szobában, mert ha 4x32GB van benne, akkor nem indul el, ha csak 2x32 akkor minden patent, villamgyors. Varom a biosfrissitest... -
Hellwhatever
aktív tag
3800X + ASUS ROG STRIX X570-E GAMING lapban Patriot 4x8GB 3400 Mhz CL16 az istennek nem akart egyben menni, 2x8-cal semmi gond nem volt pedig nem egy szar lapról beszélünk.
Szóval szerintem hagyjuk a hittérítést és a másik leugatását azért mert szerencséd van és Te vagy a ~100-ból ~1 akinek éppen nincs semmi gondja.
-
Tyrel
őstag
Nekem sem volt soha memória gondom, igaz én az első generációt teljesen kihagytam. B450 / 2600X párossal kezdtem a Ryzenes pályafutást, volt azóta több frissítés, voltak HyperX Predator, RipJaws, BallistiX memóriák, és tök jól ment mindegyik...
Azt aláírom egyébként hogy amikor Ryzen mellé választ RAM-ot az ember, ott kicsit jobban észnél kell lenni, nem lehet random akármit mellé tenni mint Intellel, de ha ez meg van utána már semmi gond nincs velük... Szóval osztom hogy aki az 1. gen Ryzenek kivételével memória gondokkal találkozott, az nagyon nagy eséllyel user error miatt volt... Na nem feltétlen azért mert "fordítva rakta bele", esélyesebb hogy olyan memóriát akart ráerőltetni ami nem hozzá való volt... vagy nem frissített soha BIOS-t, vagy ilyesmi...
Mondjuk a Predatorom 3000MHz CL15-17-17 volt, tehát egy abszolút Inteles memória mert a legelején még én sem tudtam mire kell figyelni... Ryzennél meg nem nagyon létezik olyan memória frekvencia hogy 3000, sőt anno az volt a mondás hogy a páratlan timingeket sem szereti...
Ehhez képest nekem a 2600X, majd később egy 3600X is röhögve ment ezekkel a memóriákkal is. Igaz amikor XMP profilt választottam, akkor a késleltetéseket felvette belőle, órajelnek viszont 2933MHz-et választott, mondván ő olyat ismer, de kész ennyi, simán ment. Az meg már csak hab volt a tortán, hogy a 3000-res XMP profil késleltetéseit manuálisan/fixen beállítva a BIOS-ban, utána felléptethettem a memória órajelet 3200 MHz-re, mivel az volt a következő Ryzenes lépcső, és lazán ment vele, atom stabilan.Egyedül egy 4x8GB-os FlareX kitet sajnálok, hogy nem ment ill. nem tudtam kipróbálni, vissza kellett küldenem, mert a 4 modulból az egyik DOA volt, és közölte a bolt hogy nem tud másikat adni... (másik boltban meg jóval drágább lett volna) De így az volt az egyetlen olyan tapasztalatom mikor egy memória nem működött, aztán mikor elkezdtem cserélgetni ill. egyesével végig próbálni a 4 modult, akkor kiderült hogy nem a Ryzennel van baj...
-
fanti
addikt
Én B450-s Aorus Pro lapban használtam 2700X-et, majd ugyanazt egy X470-es Aorusban is, és hozzá 2db 32GB-os G.Skill RipJaws V (GVK végű) DDR4-3200-as CL16-os kittet, azaz 64GB-ot, 3200MHz-en ment együtt szépen a 4 modul.
De kipróbáltam ugyancsak G.Skill Aegis memóriákat is, ugyanebben a felállásban, azaz 4x16GB-ot, azok is szépen mentek 3200MHz-en.Pedig nálam az, hogy szépen megy, az elég erős próbák után jön csak el.
Prime95, Y-cruncher, TM5, Blender...adok a szájának rendesen mielőtt kijelentem, hogy stabil. -
fanti
addikt
válasz
Busterftw #60 üzenetére
Csak a Ryzen 1XXX esetében volt még ilyen kezdeti nehézség.
A 2XXX esetében már semmi.
Ha valaki nem tudta belőni a 2XXX Ryzenjét, ott user error volt, mert az már patentül ment a memóriákkal.
Úgy hogy nem kell itt okoskodnod, a Ryzen 2XXX procikkal semmiféle RAM kezelési gond nem volt már. -
Chaser
legenda
válasz
Busterftw #60 üzenetére
zen 1000-esnél lehet
első gen majdnem mindig gebaszos, gyártótól független
deérdekes', egyik legolcsóbb lapban és rammal nem volt problémám
aztán drágább lapban és rammal sem
más meg mindig oboázik', és sokszor user error van a háttérben - csak azt mondjuk nem reklámozza a delikvens - -
fanti
addikt
válasz
ImpersonatoR #55 üzenetére
Nincs még hozzá hűtő...arra kell várni. A 360-as vizek kicsik hozzá...
elvégre 400-500 watt az nem piskóta.
Meg ugye oda alaplap is kell, nem is akármilyen. Bár 250k-ért már elképzelhető, hogy lesz hozzá életképes megoldás alaplap fronton is.Ellenben az AMD 5800X3D az köszöni szépen de egy 10 ezres léghűtővel röhögve beéri, és egy 30 ezres alaplappal.
-
fanti
addikt
Nálunk idehaza B450-es és X470-es lapokban volt Ryzen 7 2700 és 2700X is, teljesen stabilan mentek bő egy éven át. Rejtély számomra, hogy miféle fagyásokról beszélsz...pedig normál G.Skill RipJaws V 3200-as memóriákat vettem hozzájuk csak, de azokkal is anomáliák nélkül mentek nagyon patentül.
-
És a 12900KS mikor jön? Jó nagy csend van róla.
-
S_x96x_S
addikt
"#1 Regarding the reason of OC blocking for 5800X3D. The cache turned out to be quite hot, the thermal characteristics (heat release relative to area) increased. AMD did not decide to worsen the cache timings, as a result an appropriate energy efficiency compromise was achieved."
https://twitter.com/1usmus/status/1501889826848755714"#2 There is information that 5800X3D can be overclocked by third-party app. RM artificially does not support OC, in BIOS menu items are hidden. I think there will be more confirmations in a few days."
https://twitter.com/1usmus/status/1501890684206432257 -
S_x96x_S
addikt
EUR -os árak ..
ez alapján az 5800X3D .. 428,1*1,27*382 = ~ 208e Ft
https://twitter.com/momomo_us/status/1501904120277614598
vagyis az 5800X3D ( 518 EUR-ja
)
a mostani 12 -16 magos között lesz árban
- 5900X ~ 439 EUR mindfactory ár most
- 5950X ~ 589 EUR mindfactory -
-KP-
addikt
válasz
goodboy007 #51 üzenetére
Nincs, MSI és Asrock egyes típusai kaptak bios updatet, és ennyi.
-
goodboy007
senior tag
A hivatalos B350 supportról van update (akár a többi Ryzen 5xxx CPU-hoz)?
-
Atom_Anti
senior tag
Proci tuning nélkül
. Meg elég nehezen akart elkészülni...
-
Televan74
nagyúr
válasz
Én sok AM4 lapot és processzort használtam már, oly nagy problémám egyikkel sem volt. Tény hogy a 1600 -as ryzen nem szerette a 2933Mhz nagyobb ram sebességet, de jó volt az is. Vannak rossz tapasztalatú felhasználók ezt nem vitatatom, de mellette sok a pozitív tapasztalat is.
-
Picco
addikt
válasz
Hellwhatever #46 üzenetére
elso gen-nel voltak eros kezdeti problemak, javareszuk javitva lett idovel, szerintem ez koztudott. intel skylake architekturaja sem volt sokkal jobb es mindkettonel ment a kopkodes es az onamitas is rendesen ha jol emlekszem.
az hogy miert tartott neki 2 evig hogy talaljon egy szett ramot, en sem ertem, de ezert nem irnek le egy egesz platformot. foleg hogy enelkul a mai napig 4 magon lennenk
-
Picco
addikt
válasz
"Azért ezen felröhögtem. Komolyan minek kell történnie ahhoz egy AMD-s konfignál hogy deklarálni lehessen hogy ez bizony szar?
Számomra felfoghatatlan ez a fanatizmus és önsorsrontás amit egyesek elkövetnek. "ez kicsit eros kijelentes volt toled szerintem.
elso generacios ryzen koztudottan haklis volt a ramokra, nalam is csak 2800mhz/cl16 on volt stabil.
2ik gent kihagytam de R 3600-al 3600/cl14 stabil volt x370 lapban.
ez is szar?
mindenki hulye es "onsorsronto" csak az nem aki intelt hasznal es csak bebeszelik maguknak hogy az AMD jo? -
ricsip
addikt
válasz
Jó mondjuk bő két évig nem találtam olyan ramot amivel stabil lett volna a rendszer de ez más kérdés
Hát kb. ez volt a nagy átka az 1000-es és 2000-es ryzeneknek. A 3000-es szériára normalizálódott a helyzet. Azt már szabad volt megvenni annak is, aki nem akar vásárlás után 6-12 hónapokig rejtélyes fagyások miatt szopni, meg hetente új béta agesakat flashelgetni, hátha valamelyiktől nem fog kékhalálozni a windows.
-
CzGöbe
tag
A 3D-s tervezőprogramok elképzelhető, h profitálnak ebből? Mert azt látom, h az 1 szálas teljesítmény a fontos ott még mindig.
Amikor meglátttam, h max 4,5 GHz a max órajele, arra gondoltam, h a cache miatt esetleg, de bíztam benne, h azért lehet majd piszkálni, ha már X-es. Aztán megláttam, h az összes új Threadripper is max 4,5 GHz-en kotyog, gondoltam h akkor azokban is biztos benne lesz a 3D cache, aminek a limitációja lehet ez az órajel, de kiderült, hogy mégsem. Most már aztán nem tudom miben reménykedhetem.
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz
"Jó mondjuk bő két évig nem találtam olyan ramot amivel stabil lett volna a rendszer de ez más kérdés."
Azért ezen felröhögtem. Komolyan minek kell történnie ahhoz egy AMD-s konfignál hogy deklarálni lehessen hogy ez bizony szar?
Számomra felfoghatatlan ez a fanatizmus és önsorsrontás amit egyesek elkövetnek.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Pedig ha jol emlekszem epp az volt sokaknak a legnagyobb problema, eleg sokaig.
-
-KP-
addikt
Engem nem izgat az új amd széria. Még egyszer nem leszek első generációs bétateszter, mint a b350 esetén. Plusz a ddr5 még mindig nagyon magas áron megy. Illetve van egy érzésem, hogy a Zen4 ára is tuti sicher, hogy prémium kategóriás lesz, az alaplapokkal együtt. Szerintem lesz majd csodálkozás.
-
Chaser
legenda
lámák mindig vannak
deazé' nem mindenki-KP-
az amd-nek nemsokára jön az új szériája, bár kinek mit takar a nemsokára
mindenesetre idén már itt lesz az is
addig azért talán helytáll gamingben ez a sz@ramd' ( :
csak az ára lene finom, de sztem 5900x közeli áron pörög majd - remélem tévedek - -
válasz
Steve_Brown #24 üzenetére
-
nkmedve
őstag
válasz
#32839680 #16 üzenetére
Fölösleges szerintem az ilyen számokon fennakadni. Két (12900KS, 5800X3D) teljesen értelmetlen és valószínűleg paperlaunch termékről beszélünk. Egy-két tesztbe bekerülnek, megszületik az új gaming király (aminek a jelenlegi GPU limitációkat figyelembe véve gyakorlati haszna közelít a 0-hoz), majd szépen elfelejti őket mindenki, nem sokkal később pedig jön az új széria mindkét gyártótól.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Átlagosan +15% az 5800X3D, ha több tucat játékot nézünk. De ebben vannak régebbi címek, amelyekben igazából nincs előrelépés, mert nem sok haszna van a +64 MB gyorsítótárnak. Például a CS:GO esetében lényegében hasztalan. Ellenben például az Unreal Engine 5-ön +60%-ot dob.
Az a jellemző, hogy a nagy adatmennyiséggel dolgozó játékokat lövi ki. Ezeknél +25-40% tipikusan jön.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Alder Lake-ből hoz majd az Intel egy 12900KS-t, mire ez megjelenik. Vannak már adatok arról, hogy ha valaki olyan alaplapot használ, ami megengedi a 12900KS-nek a 350 watt fölötti fogyasztást, akkor már van esélye a 5800X3D-vel. 400 watt fölött már esetleg verheti is, mert a 5800X3D ugye a zárás miatt 105 wattra is van korlátozva, tehát az AMD fejlesztése nem tud skálázódni a nagyobb fogyasztási kerettel. De alap paraméterek mellett az 5800X3D verhetetlen a modern játékokban, ez tisztán látszik az előzetes eredményekből.
-
Ha igaz a pletykalt ár akkor ez lockolva is jó vétel lesz.
fanti:Jelenleg az 5800x a 12600 K val van egy szinten jatekban.nem igazan vagyok biztos abban amit irtal.
-
Tyrel
őstag
Amennyi tapasztalatom van/volt ezekkel, igazából nincs is értelme a tuningnak... vagyis a fine-tuningnak van, de a konkrét overclockingnak inkább csak 1-1 silicon lottery nyertes darab esetén van értelme...
Ezeket a golden sample-ket kivéve, egy átlag Ryzen jellemzően gyárilag már úgy van belőve, hogy max. stabil órajeleit el tudja érni, és inkább csak undervolttal érdemes próbálkozni rajtuk, hogy ennek a max. órajelnek minél inkább a közelében tudjanak maradni...
Értsd. a szorzózárral igazából nem vesztenek semmit a leendő tulajok, ha mellette az undervolting vagy épp a PBO testreszabásának lehetőségei megmaradnak.
-
Jungle Man
junior tag
válasz
Steve_Brown #4 üzenetére
Abban biztos. A saját konkurense nem akar lenni, ezért kell a szorzózár.
-
fanti
addikt
Szerintem ez nem probléma.
1. Úgy is ez lesz a létező leggyorsabb gamer nyócmagos CPU
2. A bazinagy L3 cache lehet nem is tolerálná a buherálást, és ezért ez szükséges a teljesen stabil működéshez.Az Aldert így is meg úgy is elpicsázza.
-
nesze semmi fogd meg jól "hír"
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Quadro FX 570 eladó
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest