- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- ASUS notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Steve_Brown #89 üzenetére
Ennek megítélése az általad használt workloadtól erősen függ.
Ha ki tudod használni a sok magot, akkor neked megfelelő lehet egy 3950X is.
A felhasználók - szerintem - többsége viszont érezhető előrelépésnek inkább azt érzékeli kézzelfoghatóan, ami mondjuk 1-4 szálon tapasztalható (IPC + frekvencia) Etekintetben szerintem a zen1 és zen2 közötti különbség még vékony ahhoz, hogy érdemes legyen ráfordítást eszközölni. Sajnos mivel a Zen2 ugyanazon a gyártástechnológián épül, mint a Zen3, ezért nem is tud olcsóbb lenni. Ugyanannyi, vagy drágább, mint a Zen3. Ha mondjuk egy 3600X-et korának megfelelően mondjuk 40-45eFt-ért, akkor más lenne a megítélés. De lehet, hogy már alig forgalmazzák. -
Petykemano
veterán
válasz
Steve_Brown #37 üzenetére
Rövidre szabták a támogatását az első generációs 300-as chipset szériának.
A Ryzen 2000 nem volt érdemi előrelépés az 1000-eshez képest. De még a zen2 alapú 3000-es sorozat sem jelentett olyan nagy előrelépést, hogy nagyon megérje cserélni, viszont a Vermeer támogatást a 300-as chipsetből a B350 és X370 nem kapta meg.Persze értem én, hogy akkortájt már az is nagy dolognak számított, hogy egyáltalán van alaplapcsere nélküli upgrade lehetőség. Az elégedetlenséget a látszólag mesterségesen visszatartott fejlesztési lehetőség szülő, ezzel kapcsolatban kilóg a lóláb.
Számos különböző érvet felhoztak már, hogy miért "nem lehet" a 300-as szériához Vermeer támogatást hozzáadni. Ezek mára szinte mind megdőltek.
Például az A320-as chipsetek történetesen hivatalosan támogatják a Vermeert, még egy 5950X is remekül elfut vele! Hogyhogy itt nincs hardveres (ROM, VRM) limitáció?
Léteznek olyan A320-as jelzésű alaplapok, amelyeken a chipset valójában B350.
Számos esetben sikerült B450-es BIOS-szal működőképesen flashelni egy B350-es alaplapot, ami arra utal, hogy a B350 és a B450 hardveresen legfeljebb kismértékben tér el.Amikor felmerül a gondolat, hogy ugyan milyen alapon akarná valaki, hogy egy 2017-es alaplap támogasson egy 2020-ben megjelent proceszort (Vermeer) beletenni, akkor azért tegyük emellé oda azt, hogy a 2018-ban megjelent B450 érdekes módon megkapja még a 2022-ben megjelenő Vermeer-X támogatását is.
Azóta persze néhány alaplapgyártó néhány X370 chipsettel rendelkező alaplap BIOS-ához hozzáadta a támogatást. Egyelőre úgy tűnik, hogy ehhez csupán a Bristol Ridge támogatásáról kell lemondani (ahogy az a B450 esetén is van)
Én se szívesen vennék első generációs AM5 alaplapot, mert nem bízom benne, hogy nem jut ugyanarra a sorsra, hogy második generációs AM5 alaplap lesz a kiforrott és hosszabban támogatott verzió, az első meg hamar EOL.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Vicces képek
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asustor NAS
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged