- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
válasz
julius666 #34 üzenetére
A cikk a TV adásról szólt, nem az üzleti használaton. Persze igaz amit mondasz, hogy a várótermekben, vagy prezentáción jó a nagy kijelző, de itt most a Hi-Vision TV adás volt a lényeg.
Abből kiindulva anyámék tökéletesen megelégednek a Grundig CRT TVjükkel, nem hogy FULL HDTV-vel, és ekkor még nem is említettem ezt Hi-Visiont.
Csak mellékesen, fatert már az is idegesíti, ha 5.1-ben kell filmet néznie, mert "mögülle ne jöjjenek hangok" amikor félálomban, fél szemmel nézi a filmeket!
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
julius666 #39 üzenetére
"Na igen, a gugli nem sokat ad a minőségre youtube-n, de a logikára sem."
Adnak, de kényszerből meghúzzák a határt a globálisan lassan növekvő sávszélesség miatt. Egyébként meg partneri szerződéssel rendelkezőknél a videókat magasabb minőségben szokták tömöríteni (pl videoklipeknél megfigyelhető szépen).
(#45) WonderCSabo: "720p alatt 2 éve nem láttam filmet. SD-t csak sorozatot, de azt is normálisat."
Attól még nincs mindenki így ezzel (sőt).
"Persze poénkodok, nem vagyok ilyen sznob. De aki már nézett egy pár HD filmet, annak egyszerűen csúnya már az SD felbontás."
Igen, de ez nem ilyen egyszerű.
-
válasz
julius666 #41 üzenetére
A CABAC analógiáját inkább úgy fogalmaznám meg, hogy jelentős hatása van a dekódolásra is, viszont a minőséget rontja, ha nem ezt alkalmazzuk. A te megfogalmazásod is jó, csak én máshogy írtam le.
Kódolásnál is az egyik legköltségesebb elem, viszont a CAVLC kevésbé hatékony entrópia kódolási eljárás. HD-hez azért dukál a CABAC.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
julius666 #34 üzenetére
A hírben arról pofáznak, h. a nappalinkban lesz ez a felbontás (még nincs) Ezért ez a reakció.
stevve: Itt a mediainfo. Úgy tűnik, emelték a bitrátát, régebben kevesebb volt sokkal, és blokkosodott mint állat. Persze még ez sem elég ekkora felbontáshoz. Nem sok látszik a kódolásnál sajna. Persze a 1 reframe és a NO CABAC érdekes.
(Tudom, ha ez normális lenne még jobban szaggatna)
BTW: Itt az 1080ps. No comment... Nem csoda, h szebb a QuadHD, ennél egy jól kódolt 720p is sokkal jobban néz ki.
(#37) julius666: jaja, én is erre utaltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Karcmentes Samsung Galaxy S24 8/128GB 2028.05.19-ig garanciával
- 16 db Intel Celeron és Celeron D processzor
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W Silver
- Gamer PC eladó, erős gép, frissen pasztázva.
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,2026.07.29-ig Apple Garancia,Makulátlan Karcmentes Állapot
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest