Hirdetés
- Autós kamerák
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Új vertikális egeret dob piacra a Logitech
- Akciókamerák
- OLED monitor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Micro Four Thirds
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallari
tag
válasz
gordonfreemN #60 üzenetére
A másik XBOX-os hír kapcsán [link] pont ezen megy a háborgás...
-
gordonfreemN
addikt
"Ráadásul a PC-s piac erősen halódik, az Nvidia a dedikált GPU haláláról beszél, úgyhogy játék szempontjából mindenképp a konzoloké a jövő. A PC marad IGP-s otthoni-munkahelyi kliensnek. Pláne, ha a felhő is terjedni kezd."
"A Microsoft az új rendszer esetében állítólag megoldja a használt játékok problémáját is, mely manapság egyre komolyabb gondot jelent. Az ügyfelek ugyanis nem mindig vesznek új játékot, hanem egyszerűen megveszik egy másik felhasználótól, és ebből a fejlesztő, illetve a Microsoft nem lát pénzt."
szerk: forrásSzép új jövő, sok sikert!
-
hallari
tag
"nekem jobban tetszett az a 8-10 évvel ezelőtti helyzet, amikor még érezhető volt a különbség, hogy most konzolon vagy PC-n játszok. Manapság már túlságosan átült PC-re is ez az Arcade jelleg." Csak nem a túlságosan elburjánzó FPS rengeteg miatt?
Egyébként nekem is jobban tetszett az a rendszer, de úgyse tudjuk felülírni a trendeket. Jóval olcsóbb egy csapattal 3 gépre fejleszteni, mint 3 csapattal. Ráadásul a PC-s piac erősen halódik, az Nvidia a dedikált GPU haláláról beszél, úgyhogy játék szempontjából mindenképp a konzoloké a jövő. A PC marad IGP-s otthoni-munkahelyi kliensnek. Pláne, ha a felhő is terjedni kezd. -
haddent
addikt
Hát ha ezt az IBM - AMD srácok tényleg megoldják, akkor verhetetlen lesz! Az nVidia szerint is ebben van a jövő, épp volt is fenn hír prohardveren! Eszméletlen gyors kommunikáció lehetne így a cpu-gpu-memoria között. Nagyságrendeket lépnénk előre!
-
datatomm
tag
Számomra az a jó hír, hogy az AMD-nek lesz extra bevétele.
Ebből mi is profitálunk. -
vinibali
őstag
AMD APU-nak jobban örültem volna
-
CYBERIA
őstag
válasz
fatallerror #2 üzenetére
Én meg az hogy Obama.
-
Giot
addikt
Kíváncsi leszek az első techdemókra!!
-
banhammer
veterán
válasz
fatallerror #2 üzenetére
Nekem egyből ment, hogy Oban.
-
engusz
veterán
Szerintem is együtt fog futni a két konzol, mármint a régi és az új XBOX. Mostanában amúgy is divat lett megtartani az előző generációs hardvert, ami anyagilag lényegesen kedvezőbb lépés, mint új termékkel a piacra lépni. Hiszen kiforrott termékről van szó, megoldott a támogatás és a szerviz is. A marketing gépezetet sem kell beröffenteni.
-
Angel1981
veterán
válasz
Silentfrog #36 üzenetére
Ebben bízom én is, kérdés, hogy mennyire fognak törődni az átportolással....
-
Löncsi
őstag
válasz
Mr.Csizmás #43 üzenetére
Csak 2012 decemberig...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #43 üzenetére
Eddig is ez volt a terv.
-
Mr.Csizmás
titán
nagyszerű, akkor 2020-ig borítékolva van a dx11-es konzolportok pc-re?
-
Silentfrog
veterán
válasz
afterburner_ #38 üzenetére
Most is lehet,de minek?
-
afterburner_
őstag
válasz
Silentfrog #36 üzenetére
én is ezt várom már, és akkor egy ideig lehet megint évente cserélni a vgakat
fellendül a hardver piac
-
goodboy007
senior tag
Az előző gépezetekbe is az aktuális csúcs-GPU került, a GCN sejteti, hogy itt is ez lesz a helyzet, de mivel a csúcskártyák ára is feljebb tolódott, elég nagy az esély rá, hogy az X360 nyitóárához képest is nagyságrendileg drágább lesz?
-
Silentfrog
veterán
Ha beindul az uj box gépezet reméljük kapunk végre grafikai elörelépést mi pc-sek is.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Mivel, mint írtátok, hasonló a két architektúra elképzelhető, hogy futni fognak butított grafikával (szinte mint most, bocs ez kellett!
) a régin is az újra írt címek. Esetleg egyéb megkötésekkel (fps, stb.) Ha a fps lesz a megkötés pl, akkor az ismét divatba hozhatja (a váltásra kényszerítés érdekében) a magas frameps-t igénylő akciójátékokat, aminek nagyon tudnék örülni! Pláne ha végre olyan irányítást találnának ki, amivel valóban Én irányítom a játékot.
[igen, ilyen oldschool halflife-os vagyok aki pixeleket számolgat, hogy pontosan lőjön az egérrel, az xboxon meg megfordulni sem tudok, mert magától akar ):] -
syl5
őstag
Persze, hogy nem lövik le. Amikor a Sima Xbox - Xbox 360 váltás volt, akkor is még jó ideig lehetett sima Xbox-ra is játékokat kapni.
Pontos időtartamra már nem emlékszem, de így volt.
Mondjuk az már más kérdés, hogy elég valószínűnek tartom, hogy csak az elkezdett project-eket fejezték be. -
he7edik.
addikt
-
Löncsi
őstag
Manapság már túlságosan átült PC-re is ez az Arcade jelleg.
Ekkora fejlesztési költségek mellett nem engedheti meg egyik fejlesztő sem hogy csak adott platformra/adott stílussal dolgozzon. Jóideje egymás játékelemeit veszik át a játékok, és erősebb hardverre való fejlesztés is iszonyat pénz, a next-gen is itt bukhat el.
-
Angel1981
veterán
Optimalizálástól függ - pesszimista jóslatok szerint nem is nagyon lehet rendesen átportolni az ezekre írt játékokat PC-re (RAGE effekt).
Én azért számítok nagyon durva előrelépésre, mert a játékok grafikája gyakorlatilag 4-5 éve szinte egy helyben toporog a konzolok miatt (1-2 ritka kivétel, pl. Metro 2033).
Most viszont "egy csapásra" be lesz pótolva ez a kimaradt idő. -
ng0ofy
KORREKTOR
Ha jól értem az olyasmi felépítésű lesz, mint amit az id Software-es srácok képzeltek a Rage nevű játékuk alá?
(Carmackék honnan tudják mindig, hogy mi lesz két év múlva a divat?)
-
BotaN
senior tag
Szerintem se lövik le, még ha ki is jön ez az új gép, akkor is 1-2 évig fognak rá fejleszteni gőzerővel. A fejlesztőknek az átállás a legnehezebb pont, mert a réfi konzol ott figyl mindenkinél míg az új nem, tehát arra fognak fejleszteni amire megéri nekik.7
Érdemes megnézni a PS2 példáját, 3 évvel a PS3 után még jöttek ki rá játékok.
-
pzstm
titán
szinte biztos. Sőt, mivel célhardware lesz, a megjeleníthető grafika szerintem a PC-s felett lesz....szerintem
(ha belegondolsz nézd meg mondjuk a Forza4-et hogy néz ki egy 6 éves hardware-en)
szóval programozóknak is rá kell majd állni, de tuti ütős és grafikailag szemetgyönyörködtető nyitócímek lesznek
-
Zirowe
nagyúr
Mókás cím.
-
pzstm
titán
tuti hogy a régi is még párhuzamosan jó darabig menni fog mellette. Ha úgy van azért én simán eladom a mostani 250-esemet és ha 40-50 ráfizetéssel megvan az új akkor örülök, használom és kényelmesen hátradőlök. Nagyon reménykedem, hogy xbox360-as támogatást meghagyják benne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #13 üzenetére
Szerintem az új Xboxszal a régit nem lövik le. Nagyon sokan használják, így a fejlesztők még egy darabig biztos ellátják játékokkal.
(#16) he7edik.: A TFLOPS itt mindegy. A direkt programozás az előnye. API-mentesen a mostani konzolok is nagyon kenik.
(#17) ldave: A Wii U-ról annyi ismert, hogy IBM-AMD kooperáció lesz, szóval sokat nem lehet erről mondani. Majd később. Itt még ezt az IBM-AMD felállást nem erősítették meg.
-
pzstm
titán
tehát leghamrabb 2013 karácsonyra fogok cserélni. 2010 novemberében vettem Kinect-el a cuccot, számomra így kihasználva tökéletes ár/érték arányról van szó már mostis. Remélem xbox360-as játékok fognak futni rajta (ha másnem az elite/pro/drágább verzión)
-
syl5
őstag
Én már nagyon kíváncsian várom, hogy milyen változásokat fog hozni a játékiparba.
Bár én annak örülnék a legjobban, ha nem konvergálna a PC, meg a konzol vonal. Nem vagyok sem PC, sem konzol párti, mindkettőn játszottam már elég sokat, de nekem jobban tetszett az a 8-10 évvel ezelőtti helyzet, amikor még érezhető volt a különbség, hogy most konzolon vagy PC-n játszok. Manapság már túlságosan átült PC-re is ez az Arcade jelleg.
-
Televan74
nagyúr
Akkor még az idén megvásárlásra kerülő Xbox360 ki fog szolgálni egy darabig.
-
janihunk
senior tag
Jó hír örülünk neki, és mivel lényegében ugyanazok a gyártók mint a 360 nál lehet számolni a visszafelé kompatibilitással. Ha ez nem lesz akkor az nagy hiba.
-
Dare2Live
félisten
Szinte mármár azt érzem korai... Havmi hajtaná MSt tán még egy évvégi startot is össze lehetne hozni. Persze semmi se hajtja MSt, így viszont kényelmesen kész lesz, bő programválasztékkal, rendesen megtesztelve.
Tán tanultak a nem 2fillérbe került ring of deathból...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Inkább kooperáció.
Az IBM és az AMD amúgy is szokott együtt fejleszteni, így valszeg ezt is megoldják. Az MS meg fizet, szerintem nem is keveset, szóval mindenkinek win-win szituáció.
Ami nagyon komoly lehet ebben a rendszerben, hogy a fejlesztők hozzányúlhatnak a Disney Ptex formátumához. A hardver oldalról megoldható a valós idejű megjelenítés. A GCN-ről tudjuk, hogy 32 TB-os (igen terabájtos) tömörítetlen textúrát támogat.
A Ptex előnye annyi, hogy nem kell vacakolni az UV mapokkal. Tipikusan arra fejlesztették ki, hogy a művészek hatékonyabban dolgozzanak a világ feltextúrázásánál. A tesszellálás során is számos általánosabb hibát, vagy problémát korrigál, szóval ultimate megoldás. Az egész rendszerről vannak videók a Youtube-on. Akár valós időben festhetők a textúrák, így látható az eredmény. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az eddigi infók szerint semelyiket. Állítólag ebből az egy lapkából fog állni az egész. Az IBM adja a procimagokat (valszeg a legújabb Power 7-eseket), míg az AMD a GCN IGP-t. Valószínű, hogy az MS úgy kéri az átalakítást, hogy a GCN képes legyen címfordításra az IBM utasításkészletével, illetve ha a fejlesztők igényeire hallgatnak, akkor teljesen koherens memóriát osztanak majd meg egymással.
Az elképzelés eléggé Cell-szerű, csak a GCN-ben maradnak fix-funkciós hardverek a grafikai számításokra. -
joi29
őstag
Vajon melyik gpu-t alakítják át a grafika megjelenitésére?
-
Szlopa
tag
válasz
fatallerror #2 üzenetére
Túl sok híradót nézel, vagy hírt olvasol
BTW én is úgy olvastam először
-
fatallerror
addikt
baszki azt olvastam h orban xDD
-
Psych0
őstag
Na akkor mostantól van mire mutogatni, hogy mi korlátozza a játékok grafikáját a jövőben...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A pletykák szerint az Oban kódnevű lapka első mintái már a fejlesztőknél dübörögnek.
- Samsung Galaxy Z Fold 6 512GB Ezüst Független
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- MSI PRO B760-P DDR4 II Alaplap
- ÚJ AKKSI! W11 Dell XPS 15 9560 (I5-7300HQ, GTX 1050 4GB, 16GB RAM, 256GB M.2) - Teszt BESZÁMÍTÁS!!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest