Blu-ray-olvasó kerül az új Xboxba?

Az új generációs Xbox működéséről pont az elmúlt héten számoltunk be, és úgy néz ki, hogy a hírek tényleg igazak. A Kotaku már a masina egyéb képességeiről is pletykál, így például kiderült, hogy az új konzol Blu-ray-olvasóval érkezik. Ez talán nem túl nagy meglepetés, mivel a DVD egyszerűen már nem alkalmas erre a célra. Az aktuális Xbox 360-nak is ez az egység a leggyengébb pontja, így ha Microsoft megtartja a fizikai adathordozót a játékok esetében, akkor egyértelmű, hogy a Blu-ray szabvány felé kell kacsingatni. A támogatott lemezekről még nincs adat, de nyilván lehetséges a BDXL formátum kezelése is.

A Microsoft az új rendszer esetében állítólag megoldja a használt játékok problémáját is, mely manapság egyre komolyabb gondot jelent. Az ügyfelek ugyanis nem mindig vesznek új játékot, hanem egyszerűen megveszik egy másik felhasználótól, és ebből a fejlesztő, illetve a Microsoft nem lát pénzt. Az új konzol a pletykák szerint már felhasználói fiókokhoz rendeli a megvásárolt játékot, így azt nem lehet eladni, hiszen egy másik fiókhoz már nem aktiválható. A részletekről még nincs adat, de a szándék egyértelmű. Az elgondolás egyébként a játékok kölcsönadását is megakadályozza.

Szintén megújul a Kinect, mely a vállalat mozgásérzékelős megoldása. Az új verzió továbbra sem lesz a konzol része, és a funkcionalitása sem változik, de gyorsabban és pontosabban fog dolgozni, ami valljuk be, rá is fér a rendszerre.

A pletykák szerint az új Xbox nagyjából hatszor gyorsabb lesz az elődjénél, ami meggyőző eredmény, és az Xbox 360 korából ítélve abszolválható célnak is tűnik ez a teljesítményszint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés