- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Max, ha a tulaj videót akar konvertálni, nem 3 óráig tart, hanem 4-ig. Ennél a kategóriánál, illetve ennél a célközönségnél oly mindegy.
Ezzel nem értek egyet, de ez már messzire visz a cikk témájától.
Oké, de most nem április vége-május eleje van
Sajnálom, én május elején leadtam, pénteken tudtam meg, hogy egyáltalán meg fog (most) jelenni, előbb nem volt rá mód. Ezért is mondom, hogy az akkori állapotot tükrözi.
-
Tim82
félisten
Netbook-ok, CULV-k ezek közül nem fognak tudni mindent, vagy mindent maradéktalanul ellátni (pl. videoszerkesztés).
160K-ért be is baxna
Ennél egyértelmúbben tényleg nem fogom leírni, hogy április végén-május elején írtam a cikket, akkor 145k volt és akkor jó ár volt ez egy i3 procis gépért. Azóta romlott az árfolyam, jó pár újabb modell megjelent, kedvezőbb árazással.
-
Tim82
félisten
Arra azért figyelj, hogy arra írtam a 3-4 év egybenmaradást, hogy az átlag konzumergépekhez képest jól összerakott masina - nem a cikkben, hanem egy kommentre válaszként. Jellemző az összes idevágó topikra, hogy szeretik úgy jellemezni a konzumer notikat, hogy egy-két éven belül szétesnek, meghalnak, megsülnek, végük van, ipari hulladékok. Ez a gép pedig szerintem nem az. Ami pedig a "mindenességet" illeti: ahogy benne van, ez nagyjából egy minden alapfeladatot kielégítő szinten ellátó gép, ez benne is van így a cikkben, így az erre vonatkozó kritikádat nem értem. Jó, nyilván nem ezen fogsz komolyan játszani, arra nem lesz elég az integrált VGA.
Fogtad már ezt a gépet a kezedben, vagy csak látatlanban tartod szarnak?
Merthogy nem tudom elégszer mondani: ez a modell (vagy legalábbis a nálam járt példány) a kategóriájához képest kifejezetten jól van összeszerelve. Sehol egy illesztési hiba, recsegés, nem melegedik, a billentyűzet kényelmes, amennyire egy szigetes megoldású klaviatúra az lehet. Gond nélkül fog a felhasználó rajta netezni, családi videót vágni, HD filmeket nézni, zenét hallgatni, képeket nézegetni-szerkeszteni, igazából bármire jól fogja tudni használni, amihez nem kell komolyabb tudású, dedikált videokártya. A CR620 nyilván nem egy Thinkpad W700 vagy egy Panasonic Toughbook, szóval azért a helyén kell kezelni. Ez egy belépő szintű noteszgép és annak kifejezetten nem rossz választás.
Ami a pongyola fogalmazást illeti, szívesen várom az építő kritikát privát üzenetben és köszönöm szépen előre is. Úgy gondolom, hogy a hozzászólásokból, kritikákból sokat tanulhatok, nem veszem sértésnek, az előző hozzászólásaidat sem, de tudom, mit miért írtam a notebook-ról. Nem biztos, hogy élből szarozni kellene ezt a gépet azért, mert az MSI gyártotta és nincsen benne dedikált videokártya és magnézium-alumínium ötvözetű ház.
Az árával kapcsolatban pedig annyit tennék hozzá, hogy a teszt április végén-május legelején készült, így akkor még nem volt túlárazott a Core i-s notebook-ok között.
-
Tim82
félisten
válasz
eszterencs #19 üzenetére
Meg április végén még tényleg jó árú volt az MSI, azóta viszont sokkal több hasonló modell jött ki.
-
Tim82
félisten
Pontosan ez az - összeszerelési minőségre jobbnak érződik, mint a kommersz kategória átlagos modelljei. Tartóssággal kapcsolatban értelemszerűen csak találgathatok egy relatíve friss modell kapcsán. (A dicséretet külön köszönöm.
)
Megjegyzem, a cikk gatyába rázása, ill. PH!-kompatibilissé varázslása eszterencs érdeme, ezúton is köszönöm neki.
-
Tim82
félisten
Első cikk, így könnyen előfordulhatnak hibák benne. B-L-A-C-K-nek köszönöm a hibajelzést. Most nem fogom tudni ellenőrizni, illetve korrigálni, vasárnap este leszek érdemben gép- és netközelben.
Annyit tennék hozzá, hogy a cikk (és az árról való vélekedés) tavaszi és nem nyári állapotokat tükröz.
Engem konkrétan meglepett ez a noti: korrekt módon összerakott darab. Magamnak nem biztos, hogy ilyet vennék, de nyugodt szívvel ajánlanám másnak. Az árról való vélekedésemben az is benne van, hogy érzésem szerint ez a noteszgép 3-4 év múlva is működőképes lesz, ha a gazdája vigyáz rá. (Azért üzleti kategóriás notebook-okkal továbbra sem ér fel.
)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megvizsgáltuk az MSI kedvező árú, 15,6 colos, Core i3-as gépét.
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Háztartási gépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! Lenovo L380 Touch laptop (14FHD/i5-G8/8GB/256SSD)
- Kedvező ár! HP Elite X2 laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Kedvező ár! HP Elitebook 830 G5 laptop (13,3FHD/i5-G8/8GB/256SSD/MagyarVilágítós)
- Eladó kitűnő állapotban lévő HP Pavilion notebook
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest