Hirdetés

MSI Megabook CR620 - szerethető mindenes

Külső

Korábban már láthattuk, a Core 2 Duo – Core i generációváltásnak köszönhetően mit hoztak ki a gyártók a szélesebb fogyasztói rétegeknek szánt notebookok piacán. Mai tesztalanyunk az MSI belépőszintű gépe lesz, a CR620.

Hirdetés

Az első gondolatunk, amikor megláttuk, a „méretes” jelző volt. 15,6” képátlójú notebookról beszélünk, mely a mostanában divatos 16:9 képarányú, 1366x768 képpontos felbontású kijelzőt kapta. Fizikai dimenzióihoz képest viszont az MSI tervezőgárdájának sikerült félnehézsúlyúnak megalkotnia – a hivatalos adatok szerint súlya éppen alulmúlja a két és fél kilogrammot, ami a 15-16"-os kijelzővel szerelt hordozható számítógépek mezőnyében igencsak barátinak mondható.

A gép fedele sajnos csillogó műanyag, mely természetéből adódóan gyűjti az ujjlenyomatokat, bár szemre meglehetősen tetszetős kivitelű. Alapszíne fekete, melyet halvány fehér csíkok tagolnak visszafogottságot, eleganciát sugallva a vásárlók felé.

A notesz bal oldalán találhatóak a hűtés szellőzőnyílásai, az ExpressCard foglalat, a 4 az 1-ben kártyaolvasó, a 3,5” jack és mikrofon, valamint az Ethernet port és a Kensington zárhoz való nyílás. Hátul van két USB és egy eSATA kapu, valamint a D-Sub, HDMI és a töltőcsatlakozó. Jobb oldalra a DVD-írón kívül mindössze egy harmadik USB került – és itt el is érkeztünk az első hibához: az USB kissé furcsa helyre került, gyakorlatilag a kéztámasz alatt van. Ez nem lenne feltétlenül baj, ha az oldalon a burkolat egységes felületből állna, nem pedig két burkolati elem találkozásából. A portot sikerült úgy elhelyezni a két elem élénél, hogy szinte lehetetlenség azonnal kitapintani és vakon rácsatlakoztatni pendrive-unkat, USB-vevőegységes egerünket. A hátsó két USB-porthoz pedig szintén tapogatóznunk kell, de azoknál legalább nem ringatjuk magunkat abba az illúzióba, hogy azonnal rá tudjuk tenni eszközeinket.

A DVD-író elég vaskosra sikerült – se szemre, se tapintásra nem egy vékony darab, de legalább nem nehéz eltalálni a tálca nyitógombját.

A notesz fedelét felnyitva a LED háttérvilágítású, a trendnek megfelelően fényes felületű kijelzővel találjuk magunkat szembe, amit véleményünk szerint pont kellő vastagságú káva vesz körbe. A billentyűzet szigetes megoldású, amit az MSI honlapja az „amire büszkék vagyunk” tulajdonságok között emel ki a CR620-nál. A nálunk járt példányban sajnos nem működött a webkamera, pedig az alaptulajdonságok között emeli ki a termékoldal.

A kéztámasz és a touchpad tapintása viszont kifejezetten kellemes a kéznek. Erre a területre a fedlap feketéje helyett az ezüstös-szürkésfehér alapszín a jellemző, de az eleganciaérzet itt is megvan: ezúttal fekete csíkok tagolják a kéztámaszt és a vele egybeolvadó tapipadot, majd fokozatosan sötétül az alapszín a billentyűzet melletti peremen. Az egérgomb két különálló helyett egy hosszú; az Asus újabb notebookjairól már ismerhetjük ezt a megoldást. Az egérgomb alatt találhatóak a különféle állapot- és funkciójelző segédfények.

Hátára fektetve a noteszgépet figyelmesek lehetünk a 48 Wh teljesítményű akkumulátorra. Mivel a többi alkatrész fedelét matrica védte, így ezek megtekintésétől ezúttal eltekintettünk.

Szükség esetén akár 180 fokra is lehajtható a kijelző, bár kevés felhasználó fogja ilyen szögből nézni a képernyőt. Az összeszerelési minőség kellemes csalódás volt – nincsenek rések az illesztéseknél, semmilyen recsegést, ropogást nem tapasztaltunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés