Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz szaszlaci #65 üzenetére

szaszlaci: Tudom, hogy sokat számít az elektronika is (még monitoroknál is, a paneltípus mellett [szerencsére tévéknél 66cm fölöt nem nagyon van TN panel, hanem a legújabb feljesztésű VA-k és S-IPS-ek]). De azért azt nem csinálja, hogy lescale-ezi a képet SD-re, aztán vissza HD-re... :)

"Natív felbontásban persze hogy SD-HD-FHD"

Ez így helytelen, mert még ha a HD alatt 720p-t is értesz (a nem Full-HD-s anyagok általában 720p-sek, mármint ha HD-s), a nem Full-HD-s, hanem HD-Ready LCD-k nem 720p-sek, hanem 1366x768-asok, amiken már érdemes Full-HD-s forrást nézni, mert jobb arról lescale-ezni, mint 720p-ről fel.

"Blu-ray demólemez mondom szebb, mint a valóság. Nem tudom hogy csinálják (agyon emelve a kontraszt - mégis sok szín van)"

Téves feltételezés: ezesetben monitoron összehasonlítva semmi ilyen trükközés nincs, egyszerűen csak egy jó minőségű anyag -- mint amilyen filmeknél is található. Szóval, ez az elmélet bukik...

(Látod, azért nem olyan haszontalan a monitoros [jó minőségű monitoron] összehasonlítás. De persze nem kizárólag monitoros összehasonlításokról van szó.)

Szerezz jobb anyagokat, újabb kiadású Blu-ray filmeket, stb. Ja, és utóbbiakat ne a Samsung korai Blu-ray lejátszóin játszd le, mert azok HW bug miatt hírhedten mosott képet adtak! Továbbá kerüld HD-ben a DivX/XviD-et és a WMV-HD-t!

ps. mint ahogy már jeleztem, a full nagybetű az ORDIBÁLÁS jelzése. Kiemeléshez kérezik használni a félkövér, dőlt, vagy aláhúzott módot.

Új hozzászólás Aktív témák