Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
péjé
őstag
Hi,
nekem egy Liquid Smooth 5.0 is fent van de most feltettem próbának a Slim 4.4.4-et...tényleg gyorsabb...a zabálást majd meglátom.Tényleg, ha már itt tartunk beírkálhatnátok ki milyen alter Romot használ.
Liquid Smooth 5.0
szép, jó, bár időnként vmiért nem megy a net hiába van wifijel...a browser ki-bekapcsolása segít neki.
Pár naponta érdemes újra indítani, teszi a dolgát, különösebb bajom nincs vele. Tudományosan nem teszteltem de ha Lolipoppal akarsz villogni akkor mehet.
Nem akkora durranás mondjuk, elő blikkre ez a Slim jóval gyorsabb.
Energia: nekem maxx verziós a telóm, 3-4 napot kibír ha csak telefonálgatok, wifivel netezgetek, kis játék még belefér. Nincs állandó mobilnetem, nincs szinkronizálás meg youtube egész nap meg egyéb. -
levill
tag
Most hirtelen nem, de holnap megyek a másik lakásba ahol van műszer. Mit nézzek majd, mennyinek kéne lennie? amit ezek az appok írnak ki, az blődség? ilyen esetben, mikor amúgy is össze vissza mér, gondolom elég valószínű, de ilyen 3.5-3.6 körüli értekeket írt merülés közben, mikor felvolt bikázva teljesre, 3.8at
-
levill
tag
Többször kivettem, visszaraktam, jól érintkezik, azthiszem. Bikakábellel feltöltöttem, most a telefon elindul róla, viszont továbbá is kérdőjel, de letöltött battery appban pl mérte bikázás közben, nőtt a töltöttsége, először mikor megnézem 60% volt, egy orával később 100.
Azt is érzékeli, ha rendes töltőt dugok be ( battery infokban status : AC PLUGGED IN, battery healt : good stb), de nemtudom hogy veszi-e a töltést úgy, most megpróbálom hogy lemerítem, aztán sima kábelről töltés újra. -
normal
tag
Jahh, csak eresztheted ilyenkor bő lére, a később érkezőknek.
Nahh, elvileg megrootoltam.
Tapasztalatok:
-az image neve nem VirtualBox.ova hanem Root_Bionic_JB.ova
-csak ez a verziója működött jól: VirtualBox-4.3.12-93733-Win.exe
-a tűzfalamban engedélyezni kellett, hogy kijusson -
Haugland
aktív tag
-
Haugland
aktív tag
Csak biztonsági mentést akarok róla csinálni.
A Maxx-omat ugy vettem, hoyg CM rendszer volt rajta és az előző gazdája nem csinált róla biztonsági másolatot -> így mikor visszatettem rá a gyári rendszert akkor mindig CID hiba miatt állt meg a folyamat és léptethettem tovább manuálisan...Ezt szeretném most elkerülni..A cél, hogy legyen az 1.slot-on egy gyári rendszerem a 2.slot-on pedig egy Slimkat vagy CM
-
-
Haugland
aktív tag
Akkor már csak azt nem értem, hogy hogyan van/lesz lehetőség arra, hogy a már feltelepített Slimkat 4.2 alá folyamatosan (pl. havonta) feltegye az ember az újabb kerneleket?
Plusz akkor ez a rendszer nem is ajánlható azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs meg a CID fájljuk?Vagy félreértem az egézet és a BMM megmaradt, csupán a már feltelepített kitkat rendszerből nem lehet módosítani rajta a telepített applikációval?
-
Haugland
aktív tag
Ami most kicsit fura (még kernel frissítés előtt vagyok), hogy ugye ez most egy teljesen úl, szűz rendszer -> így leszedtem újból a play-ről a BMM-et.
Az viszont az installer-ben telepíteni akarja a 07/03/2013 - v.0.3.4 -et, amit ha telepítek, akkor kiírja, hogy hiba -> wrong BMM busybox
Ez után csak uninstal llehetőségem van.Így most kicsit para van, hogy merjem-e újraindítani recovery-ben a telefont vagy sem...
Szerinted?
-
Haugland
aktív tag
Lehel,
Ha gyári ROM-ról állok át custom rom-ra (Slimkat 4.2 a cél) akkor a BMM-ben előtte kellene törölnöm/formáznom bármi partíciót?Értem ezalatt azt, hogy pl. a webtop partíciójára akkor elvileg már nem is lenne szükség -> hiszen az újabb ROM-ok ezt már nem a webtop-partícióról kezelik a HDMI-portot (ha jól gondolom).
Így elvileg akkor a régi webtop partíció helye használható lenne sima tárhelyként is?Köszi,
Feri -
Fisha
őstag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy szinte egyáltalán nem tudom mobilnetezésre használni a telómat, mert ha bekapcsolom a 3g-t akkor annyira belassul, hogy szinte használhatatlan lesz. Iszonyatosan melegszik, a főoldal is csak hosszú másodpercek után jön be, egy böngésző elindítása percekig eltart. Pár perc alatt 10%-okat szív az aksiból.
Android: 4.1.2
System: 982.124.14.XT910.Retail.en.EUElőre is köszi a választ, és bocsi, ha már esetleg felmerült a téma (de rég jártam erre)
Fisha
-
Haugland
aktív tag
Lehel,
Neked nincs véletlenül hdmi kábeled a telóhoz?
Ha van, akkor nem próbálnád ki a hdmi portot a slimkat-el?Parázok belekezdeni az upgrade-be, de ha Nálad műxik vele a teló, akkor belekezdek 7végén!
Valamiért a Slimkat (bár még sosem volt a telómon) szimpibb a CM11-nél..csak tudnám miért... -
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Ha valaki esetleg ki tudja próbálni egy hdmi kábellel a hdmi port működését 4.4 rom-on az új JBX kernellel [link] akkor légyszi jelezzen vissza.
Ahhhh, de baromi jó lenne ha működne!!!
Már kezdtem lemondani róla és barátkozni a gondolattal, hogy lassan el kell adnom a teljes felszerelésem (maxx, lapdock500, dock station, autós tartó) de így akkro eszembe sem jut!!
És marad továbbra is ez a telefon a legjobb készülék a piacon!! (Használhatóság és kihasználhatóság szemszögéből!) -
Y72
aktív tag
Mondtam hogy nem értek hozzá, ugyanakkor mindenhol leírják hogy csak saját felelőségre, stb.
Lehet az első bootnál türelmetlen voltam, de mikor előszőr raktam fel a CM-et nem kellet ennyit várni.
Közben a BMM többször kiírta hogy nem talál fájlokat az E:\ meghajtón. Nem úgy tűnt mint ami működik. -
Y72
aktív tag
Hát kösz a tippet, most jól elk..tam a telefonomat ezzel.
Mivel nem értek hozzá és nincs rendes leírás kb úgy tettem fel mint a safestrap-al.
Factory reset + root, majd felraktam a BMM-t és a system 1-re telepítettem a CM zip fájlt.
Ezek után nem tölt be a rendszer, folyamatosan forog a cm logo. A gyárit sem tudja visszaállítani.
Van erre megoldás vagy kuka? -
likeaRAINBOW
senior tag
Én is erre jutottam, mert melóban timán jó a Wifi. Csak még mindig fura, hogy emlékeim szerint anno ICS-vel tökéletesen ment az openwrt, most a JB-vel nem.
BTW egy nap használat után, elég döcögősen megy a JB, nemtudom hogy ezt mi okozhatja nálam, sokszor mp múlva reagál csak a telefon. ahogy már írtam retial UK ICS -> JB OTA recovery menüből. mind a kettő wipe megvolt a recoveryből.
-
Én azért szenvedek a gyári ROM-mal, mert:
1. nem értek hozzá / nem merek nekiállni, hátha eltolom (itthon egy csavart azért meg tudok húzni, lyukat tudok fúrni a falba, stb.)
2. lusta vagyok / nincs időm
3. a főzött ROM-ok tudnak minden funkciót kezelni?A Tiéd sima, vagy MAXX?
Én ezt produkáltam a hétvégén, eddig csúcsom talán:
-
acura13
aktív tag
az enyémbe A-Gps van ami ADAtkapcsolatot igényel elsőre..+ Glonass
a tiédbe sima Gps.....Moto X.......................
két gps rendszert (GPS+GLONASS) is ismerő, A-GPS modul van benne, és ez a modul az LTE mód miatt szimultan üzemmódra is képes.
AGPS (Assisted GPS) uses your carriers network (towers)-tehát használatához net-elérés szükségeltetik, az első indításkor élő netkapcsolat kell, hogy letöltse az aktuális globális műhold listát, és azt a gépre mentse!!! Ez nagyon fontos, enélkül a lista nélkül baromi lassan találna műholdat.
*sGPS=Satellite GPS* tehát a működéséhez nem kell cella-network hálózati elérés, anélkül is használható, megfelelő rálátás esetében viszonylag rövid idő alatt talál műholdat, és azt, ha a programban be van állítva, elmenti magának.
“GloNASS” which basically satellite the russians – tehát szintén műholdakon alapuló Orosz GPS Helymeghatározó rendszer, ami némiképp eltérő a normál USA GPS rendszertől, az oroszok a GPS-től való függést akarták ezzel csökkenteni, illetve kivédeni. Használatához nem kell a cella-network hálózati jelenlét, annak elérése.
Miután a készülék LTE-képes, ezért elvileg képes a beszélgetés alatt a cellahálózatból kinyerni az A-GPS számára a szükséges műhold pozíciók infóit, és azt letölteni, és eltárolni. “Simultaneous GPS” -
SztiviVander
addikt
de még a 720p sem, pedig azzal már úgy ahogy kibékülnék
jbx kernellel az a bajom hogy hiába van agyon hekkelve, nekem többet fogyasztott vele mint a jól belőtt gyári rom a gyári kernellel. hiába undervoltolom, az a tizensoklépéses frekvencaállítás az takarákos módban lagos telefont eredményez, vagy ha gyorsan pörgeti fel a cpu-t akkor meg zabálja az akksit. a normál kexec kerneleket meg ugye nem tudom undervoltolni mivel a kernelbe nincs benne, modul meg nincs hozzájuk. szóval én majd akkor használok megint nem gyárit ha valaki csinál egy olyan bővített CM kexec kernelt amiben lehet a cpu feszt szabályozni. na meg persze a hdmi és a 720/1080p sem ártana (az LG kamera nem a legstabilabb cucc). volt is erre egy kezdeményezés (nem a hdmi/hd felvételre sajnos), de a 10.1.3 -as RC CM-el és a többi újabb rommal már nem működik, a csókának meg nincs ideje most foglalkozni vele. -
zsolti111883
tag
Sajnos nekem nem indult be a CM10.2-e. Nekem egyből kiírta, hogy az Android billentyűzet leállt, így semmit nem tudtam begépelni, illetve a menü és a vissza "gomb" nem reagált. A beállításokba csak a menün keresztül, illetve az egyik lapon alapból kint lévő ikonon keresztül tudtam belépni. Sajnos számomra egyáltalán nem volt használható. Feltettem többször is, másik verziót is... semmi... (amúgy úgy csináltam, hogy a CM10.1-re felraktam, utánna meg gapps, persz előtte full wipe)
Nekem azért ahogy átnézegettem a menüt, tettszett volna, és áttértem volna. -
asztriknagy
csendes tag
nemis látok sehol olyat hogy aktiválni lehetne...
És ha BMM recoveryben Switch System alatt átváltok system2-re alulra ez jön ki:
E: Cant open /chace/recovery/log
E: Cant open /chace/recovery/log
E: Cant open /chace/recovery/last_log
E: Cant open /chace/recovery/last_logÉS: system2-n nyomtam egy full formatot, amit lehetett BMM-ben, mégis bootnál a JBX logo fogad amit pedig csak a system2re raktam mikor azthittem sikerült a CM-et feltenni.
-
SztiviVander
addikt
megnéztem, nekem nincs semmi ilyesmi 0-s könyvtáram. /data/media/system_1/cache.img van, ennyi. az meg kell. pedig volt fent a 10.1 több verziója is (közbe miui is), meg legutóbb pár napja a 10.2 (perpillanat a legutolsó 10.1 nightly van a 2-esen). fura, de jó tudni hogy ha hirtelen csökken a hely akkor itt kell nézelődni. gondolom a 0.3.4-es bmm van fent nálad is és csak a kexec van/volt bepipálva a system_2 -nél.
-
glehel
senior tag
-
morfondőr
addikt
Az első kiadást próbáltad (3.8.2.), vagy a legújabbat (3.8.9.)? Szerintem a múlt péntekivel szépen javult a sebesség és az akkuidő is! Azért szerintem a CM 10.1 sem volt bajnok az első pár nightlynál, sőt nem is működött benne sok minden, itt pedig minden működik. Ez persze a gyári kernel vs. kexec miatt van.
-
xedos
addikt
Kipróbáltam, semmit sem változott :-(
A döbbenetes az, hogy 1perc elteltével képes 1-esről hármasra, vagy 3-asról 1-esre ugrani a jel :-(
Úgy, hogy közben semmi nem változik, nem megy el ember a router és a telefon között stb...Network Signal-al méregetem, de elkeserítő :-(
-
glehel
senior tag
amikor frissítek egy nightlyt előtte csinálok egy online nandroid backup mentést (tar) a még működő rendszerről, aztán ha sikeres a frissítés és újra jól működik minden csinálok az új rendszerről is egyet.én külső sd kártyára mentek ez biztonságosabb.ajánlom mindenkinek aki nem akar órákat/napokat tölteni a telefon beállításával.Nekem már nem 1X segített.
-
Haugland
aktív tag
Nekem is ugyanez a bajom egyébként az utólagosan bemásolt media_profiles.xml-el
Ha bemásolom, újraindítom a telót, akkor már választható a HD felvétel is, de az első felvétel befejezésekoor leálla galéria alkalmazás és onnantól kezdve nálam elszállt a foto/video/galéria opció
Ezt megcsinálja a CM saját és a 0.7c kernellel is.
Így aztán most nem piszkáltam ezt a dolgot.Persze bosszantani azért bosszant, és ha egyszer összegyűjtöm a bátorságot (és magabiztosan tudom majd kezelni ezt a "Customer ID error" hibaüzenetet egy stock rom esetében is) akkor visszaállok gyári RM-ra, ami mindent tud amit a telefon harveresen is képes kezelni. (legalábbis remélem)
Ha valahogyan meg tudom oldani az értesítési sáv ugyanolyan legyen mint a CM-ben (nem egy telepített power widgettel) valamint megoldható lesz az, hogy be tudjam állítani a késleltetésii időt ami az ékezetes betűk beírásához kell, akkor számomra nincs több kérdés ;-)
-
iguana
őstag
igen, működik azzal. a gond az, hogy a gyári saját kamera alkalmazással nem megya hd rögzítés. én a gyári kamerát használom nincs szükségem/nem akarok más kamera app-ot használni.
korábban írtam egy módosítást, amivel megy a hd videó. (a 1080p nem megy, de ez számomra nem is gond, mivel amúgy sem használnám)
[link] -
iguana
őstag
-
Almagg
csendes tag
-
Haugland
aktív tag
Szia,
verstehe! Köszönöm szépen a linket!
Megnézem, megpróbálom megemészteni aztán keztdeni valamit vele ;-)Ezek szerint ha a 2.partícióra visszarakom a webtopot akkor az úgy is működni fog, ha a system_1 -en CM10.1 van?
Azt hittem, hogy a 2 rendszer (system1-2) közt van valamiféle kapcsolat.
-
Haugland
aktív tag
Én nem varázsoltam, de használtan vettem a telót úgyhogy bármi lehet...
Jelenleg ezeket látom a BMM-ben:
System_1: CM10.1.0-RC4
System_2: Jellywiz RLS6 by Rootuser94
System_3: DiaBiTis.SE.JB.ROM. v 2.0.0-R3Ds
System_4: empty
System_5: empty
System_6: emptyTartok tőle, hogy ezt kicsit megszívtam
-
glehel
senior tag
-Megoldva-
Ha más is ilyen hibába esne:
titanium backuppal rendszer alkalmazássá konvertáltam néhány általam kiválasztott appot (nova launcher,eset,pixelphone,swiftkey.ezen kívűl elég sok appot lefagyasztottam mert nekem "felesleges"lehet ez okozta a baj forrását (nem tudom pontosan).nagyon sokat szórakoztam mire jó lett. a megoldás az volt hogy a titanium backuppal töröltem a rendszer és felhasználói alkalmazások cache fájlait.
nem csináltam factory resetet.most ha elmegy deep sleepbe 3 óra alatt esik 1% az akku.
eddig is ilyen volt csak a hibajelenség után a wifit be/ki kapcsoltam nem volt hajlandó visszamenni deep sleepbe. -
Viber nekem is jól működik, nem pattog-kattog, csak legyen erős a wifi, mert ha nem, akkor meg-megszakad a kapcsolat és az igen idegesítő tud lenni. Teszteltem sok ezer kilométerről is.
Google Voice-t (google telefon) szoktam használni laptopról amúgy, ha külföldön vagyok, az nem ingyenes, de hibátlan a hang mindig. Valamiért azonban nem engedi telepíteni magát telefonra, csak usa előfizetőknek. Erre nincs valami okos megoldás?
-
Laca0
addikt
Csökkenteni kell azt a periódust, amikor az akkumulátor 4,20 Volt/cella feszültséget kap.
Én amióta mobilt használok, mindig este töltök reggelig. 2-3 évig használok egy telefont. A LiIon-os telók mindegyikére igaz, hogy alig vesztett a kapacitásából 3 év alatt!
Ezzel csak arra akarok rámutatni, hogy ha jó a teló töltő áramköre (nem tölt túl, nem tölt folyamatosan), akkor nem lesz semmi baja az aksinak. -
iguana
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest