Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• iguana

őstag

Némi tapasztalatot megosztanék:

1. JBX kernel
    A 0.7b kernel igen jóra sikerült. Ez eddig a legtakarékosabb, majdnem hozza a stock rom fogyasztását deep sleep-ben a battery monitor szerint úgy, hogy igencsak fürge. (divatos szóval élve reszponzív) Az alapértelmezett governor az adaptivex lett, amely csak akkor kapcsolja le az egyik magot, ha a képernyő inaktív. Pl. a sakuractive governor akkor is lekapcsolja az egyik magot, ha a képernyő aktív, és az aktuális terhelés alapján nem "indokolt" mindkét mag.
    A JBX fejlesztője szerint az irány az, hogy ezek a lekapcsolások/bekapcsolások csökkentésével a fogyasztás is csökken, továbbá aktív kijelző mellett mindig fusson mindkét mag, mert 2 mag alacsonyabb órajelen kevesebbet fogyaszt, mint 1 mag magasabban plusz a második mag ismétlődő felkapcsolgatása. Nos, úgy néz ki valóban jó ez az irány és nem placebo. Aki még pörgősebb reagálást akar, az válassza az ondemandx governort. Ezzel már valóban folyik minden.
    Én még nem találtam meg a számora legjobban megfelelő governort, mert bár az adaptivex takarékosabb az ondemanx-nél, de mivel az is ondemand alapú (terhelés hatására szinte rögtön a legmagasabbra felfuttatja az órajelet és utána csökkenti) így takarékosság szempontjából lehet egy másikat kellene próbálgatnom. Pl. conservative, lazy bár az már túl darabos, mert ezek már túl lassan emelnek órajelet. Nyilván ez már csak az én techbuzis szőrszálhasogatásom, az adaptivex alapból szerintem mindenkinek be fog jönni. Lehet nekem is :DDD
    Letöltés: [link]
    Figyelem, stock rom-hoz nem használható, csak kexec alapú cm, aokp, carbon stb!

A korábbi kernel verziókban már volt egy javítás, amivel a gyári kamera app végre tudta a 720p rögzítést. (A cm saját kernele sem tudja) Ebben a kernelben még nincs benne, valószínűleg benne lesz a következőben, de aki nem akar várni, az töltse le ezt az xml-t, írja felül a /system/etc-ben lévőt, jogosultságot állítsa be: rw,r,r, majd reboot, és megjelenik a kamera opciókban a 720p lehetőség is. Szuper.

(már csak az usb mass storage mód a bánatom, mert mindig belefagy ezzel a kernellel a cm, aokp, carbon is. mivel gyakran használom adatátvitelre, vagy pendriveszerűen a telefont, nekem ez fájó hiba. annyit tudok tenni, hogy camera módban (ptp) csatlakozok usb-n keresztül, így a camera mappába tudok másolni legalább :) )

2. Gyári kamera
    Ha már kamera, itt az új kimentett kamera app. Igazából a gui változott, nekem tetszik, használom. Letöltés: [link]
    Akkor tudtam feltenni, ha az eredeti Gallery app-ot eltávolítottam, utána simán az apk-t feltettem, ami felteszi az új Gallery és Camera alkalmazást.

3. Carbon ROM
    Eddig nem nagyon volt itt szó róla, pedig igen jó alternatíva a CM, és AOKP mellett. Legjobban a halo notification funkciója tetszik, és a ribbonok, ami cm-ben nincs.
    Halo videó: [link]
    Plusz alkalmazás beállításokat vehetünk fel a halo-hoz: [link]
    Ribbon-ok működéséről video: [link]

Nagyon tetszik ez a ROM, már meg "kellett" volna jelennie a stabil 1.8-as verziónak, de a legújabb nightly is teszi a dolgát.
    Fórum: [link]

dafuq?! a ge.tt oldalamon, amit csak a razr-s cuccok megosztásra szoktam használni és csak ezen a fórumon, a jb root-hoz szükséges .ova file-t már 3100-an töltötték le. összesen nem használjuk ennyien a razr-t itthon. valahogy mini mirrorrá vált a tárhályem, mert még kandzsi jelekkel is (japán vagy kínai vagy
    koreai vagy valamelyik házikós írású) is írnak thx up-ot. lol :D

Új hozzászólás Aktív témák