- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Videokártya hőmérséklet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már azzal a hibával, hogy a bekapcsoló gomb kontakt hibás lett? A haverommal, aki GSM szervizes volt sokáig szétszedtük a telefont, de a panelt már nem szedtük le, mert olyan volt mintha a kijelzőre lett volna telibe ragasztva. Esetleg szedte már szét itt valaki a telefont, hogy ezzel kapcsolatos tapasztalata van?
Bármilyen tapasztalatot szívesen elfogadok, mert nem igazán szeretnék megválni ettől a telefontól, mert annyira a szívemhez nőlt...
-
zsolti111883
tag
Igazából nekem a felület komplett beállítása hiányzik. Rács méret, alsó tálca, widget-ek szabad átméretezése , amit a regebbi CM modoknal a beállításoknál lehetett megtenni... Létezik hogy itt már nem lehet?
-
zsolti111883
tag
Kedves CM 11 felhasználók!
Hogy lehet a CM11ben plusz feluletet hozzaadni? Amikor belepek a homescreen szerkesztesehez a beállitasoknal nekem az altalanos rendszer beállítások jonnek elő.
-
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Rég írtam ide, de most megint el kezdtem szenvedni egy kicsit a babyvel. A probléma az, hogy a CM11-et szerettem volna feltenni (régen sokáig használtam CM-et, a 10.1 és a 10.2-t, a BMM volt a barátom, többször használtam RSD-t, volt az egy évvel ezelőtti JB leak ami még cid-es volt, stb... tehát már egy párszor csináltam teljes rendszer átalakítást), de a BMM errort írt ki. De amint nézegettem, semmi féle romot nem hajlandó feltenni, mert nem tudja olvasni a file-t. Gondoltam, hogy a BMM-et már rég nem fejlesztik, ezért áttérek a Safestrap-re. Ment is minden mint a karikacsapás, BMM le Safetraps fel. Sajnos itt még wipe-olni sem tudtam, mert a következő hibaüzenettel fogad:
E
nable to wipe '/sdcard'
Updating partition details...Hát eddig még nem particionáltam a telefont és alapból nagyon nem is szándékoztam ilyen mélységekben belenyúlni, de most lehet hogy szükség lenne rá. Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gubanc, illetve hogy mit kellene tenni?
Köszi előre is!
-
zsolti111883
tag
Hali!
Valaki járt már úgy, hogy a wifi működik, de nem normálisan? Tehet ha bekapcsolom akkor megy de pl ma reggel a vonaton azt mutatta hogy az otthoni routerem elérhető, pedig már vagy 40km-re voltam tőle. Azért ilyen jó routerem nincs... Mintha beragadna. Amikor meg van elérhető hálózat azt meg nem mutatja. CM10.2-est használok.A válaszokat előre is köszi!
-
-
zsolti111883
tag
válasz
acura13 #7306 üzenetére
Hát nem akarok sem győzködni, sem kiábrándítani, de ezzel a Moto-val sem fenékig tejfel az élet. Van itt képernyő foltosodás, és azért ha visszaolvasnád a fórumot, akkor azért láthatnád, hogy voltak itt akik szenvedtek vele.
Én mindettől függetlenül nagyon szeretem, és egy ideig még nem tervezek készülék vásárlást! Amúgy az egyik cimborám szervizes egy telekommunikációs cégnél és ő mondta, hogy a leggázabbak a: Nokia, HTC. -
zsolti111883
tag
válasz
jolti05 #7245 üzenetére
Én kb egy éve vettem a telefont, és azóta nézegetem a fórumot. Ez az egy év alatt keveset találkoztam olyan tulajjal, akinek ne lett volna foltos a kijelzője. Bárki bevitte, mindig foglalkoztak vele garanciálisan, de maradandó siker nélkül. Volt akinek 1 hónapig bírta és utána megint elkezdett foltosodni...
Én a helyedben nem vinném vissza (nekem is foltos), de ha megint visszaviszed, akkor sem fognak elhajtani. Ez sajnos ennek a tipusnak hibája, ami valamilyen tervezésből, vagy gyártásból fakadhatott. Ez sajnos nem új a nap alatt... -
zsolti111883
tag
Hali!
Van valamilyen különleges folyamat, amit meg kell csinálni a BMM-ben amikor másodlagos rendszerre akarok telepíteni? (Kiválasztottam, full wipe, majd telepítés...) -
zsolti111883
tag
Hali!
Újfent megpróbálkozom a CM10.2-vel. Lehet hogy volt itt szó róla, de azért ha lehet, akkor valaki írja már le, hogy milyen kernelt, és milyen plussz dolgokat kell felinstalláni.
Köszi! -
zsolti111883
tag
Sajnos nekem nem indult be a CM10.2-e. Nekem egyből kiírta, hogy az Android billentyűzet leállt, így semmit nem tudtam begépelni, illetve a menü és a vissza "gomb" nem reagált. A beállításokba csak a menün keresztül, illetve az egyik lapon alapból kint lévő ikonon keresztül tudtam belépni. Sajnos számomra egyáltalán nem volt használható. Feltettem többször is, másik verziót is... semmi... (amúgy úgy csináltam, hogy a CM10.1-re felraktam, utánna meg gapps, persz előtte full wipe)
Nekem azért ahogy átnézegettem a menüt, tettszett volna, és áttértem volna. -
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Tud valaki valamit a cm 10.2-ről? Szerintetek mennyire van készen? Használta már valaki rendszeresen a hétköznapi életben? Szívesen váltanék rá, ha már van legalább olyan állapotban, mint a 10.1 március - április magasságban.
Köszi!
-
zsolti111883
tag
Iguana: Ezt a kernelt amit pár bejegyzéssel korábban írtál, ezt a BM melyik opciójából lehet telepíteni? (most a januárban módosított kernelem van fenn, ami a CID-es "hiba" kiírásért is felelős)
szerk: jah.. pontosabban arról a kernelről van szó, amit a cm mellett használsz...
-
zsolti111883
tag
Hali!
A CM10.1 használók: Más is tapasztalta, hogy egyre töbször fagy le a telefon? Egy-két héttel korábban nem volt ilyen jellegű problémám, de most már egy nap többször is. (Én maradtam le az infoáramlásról, vagy a simán csak ráfrissítgetés már nem elég a CM-nek?)
Valaki tapsztalt hasonlót? -
zsolti111883
tag
Kedves bárki aki tudja a választ: A CM valamiért nem alak r frissíteni. egyszerűen leragadt a 15-i verziónál. Leszedtem egy újabbat a beállításokban található manuális frissítéssel. Azt rá tudom gyúrni a telefonra factori reset nélkül?
-
zsolti111883
tag
Két kérdés:
A CM nem 4.2.2? Tehát frissebb rendszer mint amit írtál?Magyar nyelv van neki? (úgy megszerettem, pl azt hogy ismeri a magyar szavakat és így könnyebb írni a csak angolnál mindig szenvedtem az ékezetes karakterektől)
Én nem ismerem ezt a ROMot, így egy pár szóban írsz hogy miben más mint pl a stock ROM vagy a CM?
-
zsolti111883
tag
Hali! Egy érdekes probléma jött elő. A CMet használom és a április 8ai verzió van fent és nem tudja bekapcsolni a wifit. Ilyennel találkoztatok már? A TB fent van de nem fagyasztottam le semmit.
A másik hogy gondoltam frissítem a rendszert, de amikor a beállítások/a telefonról/cyanogenmod frissítésre mentem, az letöltötte a 12-én kijött verziót (akkor még nem láttam a frissebbet) utána újra indult de semmi nem történik. Akkor majd az Iguana által említett progival... gondoltam... betalloztam neki a letöltött zip file -t, az is újra indította a telefont de semmi...
Valakinek van valamilyen ötlete? -
zsolti111883
tag
válasz
s3nsitivity #5675 üzenetére
Szerintem várd meg, míg iguana válaszol
Amúgy, ha a CID-et törölt JB volt rajta, akkor itt a fórumon, kicsivel korábban (max 200 bejegyzés) írva volt, hogy miként lehet visszarakni a régebbi kernelt használó romokat. Ott hátha okosabb leszel. Mondjuk ha a CID-et törölt verzió volt fenn, akkor a BMM-nek még be kellene jönnie. Ha semmi nem jön be akkor gubanc van... ezen a nálam bölcsebbek és okosabbak fognak tudni segíteni.Ezen a linken olvasgathatsz még, de ha semmi nem jön be akkor az számomra (szerencsére) ismeretlen terület...
-
zsolti111883
tag
Hali!
A CM 26án kiadottban mi a változás?
-
zsolti111883
tag
Érdekes, hogy megint megcsináltam a beállítgatásokat, és a telepítgetéseket is és most nem rogyott össze a rendszer. Ennek a rendszernek lelke van, és ha csúnyán nézek rá akkor ezt az előlapi kamerán látja és akkor megsértődik rám.
Másra nem tudok gondolni, úgyhogy mostantól csak mosolyogva fogom a telefont használni, meg időnként elviszem moziba is...
-
zsolti111883
tag
Tapasztalat: Tegnap a factory reset után felraktam egy tört progit és működött rendesen. Gondoltam akkor megnézzük meddig megy (elég gyorsan el is aludtam és ezért nem néztem meg a bigdee888 általá kínált megoldást). Ma reggel hibátlanul ébresztett a telefon. Akkor más lesz a baj... Megcsináltam a beállításokat, amiket szoktam (képernyőrács méret 5:4-re állítás, háttér kiterjesztése 5 ablakra, kereső eltüntetése, tálca: 3 lapos, 90%-os ikonméret, öööö... kb ennyi) és a rendszert már ki is végeztem... Na ez vajon mitől van? Az előző rendszert (21-án kiadott) ezekkel a beállításokkal használtam vagy 3 napig, több alkalommal újraindítottam, stb... és minden gond nélkül ment... A felrakott progi szintén nem okozott problémát neki egészen addig amíg a beállításokhoz hozzá nem nyúltam. A widget-ek nem hiszem hogy okozhatták, mert a korábban tapasztalt összeomlásoknál nem volt kirakva widget. Úgyhogy nem igazán értem a dolgot...
-
zsolti111883
tag
Nektek a legújabb (23-án kiadott) CM elviseli ha tört verziós programot tesztek fel? Azt vettem észre, hogy amíg nem telepítek semmi hasonlót addig jó, de ha felraktam akkor a rendszernek annyi... Nos? Ti hogy teszitek fel a progikat?
-
zsolti111883
tag
Hát most úgy tűnik hogy a hiba eddig csak akkor jött elő ha a régebbi programokat vissza állítottam úgyhogy most újra feltepítgetem a playről... Remélem stabil marad...
-
zsolti111883
tag
Értem... Akkor várok... Mondjuk engem még nem is az zavar, hogy lefagy, hanem hogy rajtam kizárólag a factory reset segít. Remélem mielőbb kiadják a véglegeset... Szerintem addig vissza állok a JBre... Honnan lehet tudni hogy megvan a végleges? Lesz annak valami külön neve?
-
zsolti111883
tag
Hát nem tudom mi a baja a telefonommal de most még csak nek is piszkáltam. Felgyúrtam rá a rendszert amíg elértem az angol tanárhoz amíg ott voltam leszedett a playről 120MB-nyílt programot (elég okos hogy tudta hogy mi volt telepítve utoljára), és amikor megnéztem a telefont az óra után, már jött is az üzenet: Rendszer UI stopped. Úgyhogy ennyi... csalódott vagyok, mert amúgy sok apró sávban nekem jobban tetszik mint a JB leak...
Nem értem hogy miért csak nálam csinálja...
(esetleg ha a cid-et v issza állítom akkor az nem segíthet?) -
zsolti111883
tag
Hát a 20-i CM sem lett nálam stabilabb. Megnézzük a 21-it
Egyszám már csak jó lesz...
-
zsolti111883
tag
Hát nekem nagyon instabil ez a rendszer (én a március 19-eit töltöttem le). A korábbi az jobb? (melyik korábbi a jobb?) Csak simán egy képernyőzár feloldásától is összeomlott a rendszer és se kép, se hang... Csak a powerhangerő +/- oldott meg mindent. Amúgy tettszene a dolog. Milyen launcher fut rajta? Eddig amúgy vagy 4x raktam fel, mert 3x úgy lefagyott, hogy semmilyen reboot nem segített...
-
zsolti111883
tag
"2.BMM-el ROM telepítése a kiválasztott slotra. NE felejtsük bepipálni a slot tulajdonságainál, hogy KEXEC
"
ezt hol kell kipipálni? -
zsolti111883
tag
Mi történt a CM10.1es Rom letölthetőségével? Hiába kattintok rá Phoenix barátunk web lapján, a file nen található... Én a most márciusban kiadottat akartam volna feltenni...
Esetleg nincs meg valakinek? -
zsolti111883
tag
Hali!
A végén hogy tapasztaltátok (iguana és proper kolléga), a cm 10es kozec működése mindennapos használat mellett kielégítő lehet? Valamilyen hiba van vele?
Amúgy az hogy kozec, az mit jelent? Miben különbözik a többi ROMtól (stock, vagy a főzött ROMoktól)? -
zsolti111883
tag
Én csak biztatni akarlak titeket, hogy próbálgassátok ezt a koxec-et, mert engem több szempontból is érdekelne. Ha van egy működő telepítés és az oprendszer is stabil és nem fogyaszt sokat, akkor átállnék én is.
Más: Sajnos én is talalkoztam azzal a jelenséggel, hogy a telefonkönyv képei átváltottak borzalmas felbontásba. Ez lehet hogy a leak hibája, nem tudom...
-
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Van valaki aki használ wifi hotspot-ot? Nekem a leak-en nem akarja a jót. Mindig egy üzenetet dob fel hogy hívjak fel egy számot...
Tud erre valaki valamit? -
zsolti111883
tag
Igazad van...
Szerintem azért hittem, hogy ennek csak 5 MP mert kb olyan képeket készített... Illetve nekem előtte N86-osom volt ami meg 8 MP-es volt és az is sokkal szebb képeket csinált. Úgyhogy bocsi a bezavarásért. Amúgy a videók amiket eddig készítettem vele, azok nem lettek rosszak...(szerk.) Én amúgy azért döntöttem a RAZR mellett, mert ezt elegánsabbnak találtam. Olyan amit amikor leteszem az asztalra, akkor általában (ha először látják akkor általában ez van) kisérő szempárok követik, hogy hmmm... szép... Számomra a fénykép nem játszik szerepet, mert nagyon ritkán csinálok fényképeket, a sebességben meg nem tudom, hogy milyen ami ennél is gyorsabb, de már most is az van, hogy amint valamit csinálok, akkor egyből reagál rá. Nincsenek bosszantó pillantok, amikor a gép elgondolkodik.
Illetve pont tegnap találtam egyetMondjuk akkor ment a qtorrent, HD animot néztem (22 perc - 600 MB), ment háttérben az opera is, és időnként megakadt (kb 2x a 22 perc alatt). De úgy néztem rá, hogy: "veled meg mi van?!", mert ilyennel még nem találkoztam.
Úgyhogy én ezért döntöttem a RAZR mellett (amúgy én az SGS2 és a RAZR között vaciláltam). Nem bántam meg eddig! -
zsolti111883
tag
Szeva!
Az üzemidővel kapcsolatban hátha segít ez a bejegyzésem, ami azóta sem változott...
Kamera szerintem rosszabb (minimum 3 MP-el, illetve én egyszer az egyik haverommal egy pozicióból csináltunk képet és az SG2 szebb), a kijelző (technológiájából kifolyólag) rosszabb, bár én a kijelzőn nem látok nagy különbséget, de a szemem sem a sasé...
A kinézete miatt viszont 1 mp-ig sem bántam meg hogy ezt vettem. Egy csomószor megnézegetik még az is akinek egy SGS3-ja van.
Minden hibálya ellenére nekem ez a telefon a "dráááágaszááágom"... -
zsolti111883
tag
Hali!
Nem tudok szó nélkül elmenni a JB leak mellett amit feltettem vasárnap délután a telefonomra.
1) A telepítés nálam teljesen úgy zajlott, ahogy a leírásban volt. Lépésről lépésre... Nekem semmi problémám nem volt (az ott leírt BM-met telepítettem, és azt a BM indulásakor egyből frissítettem).
2) A tettszenek az újítások bár a felületben egetrengető különbséget nem találtam (apex-et használok és fogok is). Tettszik a notification bar kinézete is.
3) A lényeg ami miatt írásomat olvashatjátok az az üzemidő. Hétfő hajnalban 3kor keltem (munka miatt), és ekkor húztam le a töltőről a telefont. Gondoltam egyet (még vasárnap este) és az automatelt helyett a smart actiont használom (hátha a saját progija jobban kezeli a telefont és a beállításait, mint az automatlet). Beállítottam egy Wi-Fi szabályt ami pozició függő, és ezért bekapcsoltam a GPS-t is. A Wi-Fi-t végül a nap folyamán nem kapcsoltam ki (tehát egész nap ment). A GPS szintén egész nap ment, és még ráadásul a reggeli órákban (úgy fél 6 felé) még használtam is egy fél óra erejéig a Locus programmal (ez ugye azért érdekes, mert a Locus nem rendelkezik offline térképpel, úgyhogy minden részletet le kellett töltenie, a kapcsolódási mód HSDPA).
A nap folyamán kb így nézhetett ki a telefon terhelése:
- 1 - 1,5 óra beszélgetés
- 1 óra zenehallgatás
- 0,5 óra navigáció (egész napos bekapcsolt GPS mellett)
- 6-8 óra Wi-Fi használat (itt én kapcsolatra értem, a telefonon nem böngészgettem a Wi-Fi-n keresztül, csak csatlakozott) + egész nap be volt kapcsolva a Wi-Fi
- Egy kis böngészés (mikor melyik vonat merre, a volán honlapján egy kis böngészés, de ez inkább percekben mérhető), e-mail szinkronizálás (K-9 mail progival)
- folyamatos 3G (a hálózatválasztás automatikus-ra van beállítva és az a kis böngészés és a Locus térképének a letöltése is HSDPA-n történt)
- mivel friss a rendszer (1 napos, bár TB minden progimat visszaállítottam) ezért még volt nyomkodás, tapizgatás is.Ma reggel (kedden) úgy 9 óra felé 18%-on volt az aksi. Ilyen használat mellett nekem eddig a nap végét sem bírta volna ki. Úgyhogy:
-
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodok, a JB romon. Viszont lenne egy-két kérdésem, ami miatt vacilálok.
1) Korábban írtátok, hogy vannak olyan Romok, amiken megoldható, hogy a programok közbetlenül kapcsolgasság a GPS-t, a 3G-t. Ilyen Rom jelent már meg? Illetve jól vettem ki Iguana szavait (betűit) és ezt meglehet oldani, Romolás nélkül is?
2) Ez kevésbé érdekel alapból, de pl egy MIUI-s magyar nyelvű ROM mostanában meg fog jelenni JB-s kernelre?
Ha a JB-s Romon is megoldható, a GPS-es dolog, akkor könnyen lehet hogy nem várok Costum ROM-okra.
Hogyan fogyaszt nektek az JB? Minden szoftverrel kompatibilis (ez lehet hogy hülye kérdés, de pl az OTP progija nem fut másodlagos rendszeren és ez is csak akkor derült ki, amikor már feltettem)? -
zsolti111883
tag
Sziasztok!
Hát véleményt váltottam a telefon védelmét illetően, mert bár nem esett le a telefon mert féltem és vigyázok rá, azért sikerült egy karcot a kijelzőre varázsolni. Szerencsére az egyik gombnál van a hiba és ezért csak véletlenségből vettem észre. Hogy mitől lehetett, az még kérdőjel, szerintem egy kulcs, vagy valami ami a telefonnal egyszerre a zsebemben volt. Sajonos azoknak az oldalára kerültem, akik szükséges egy védőfólia, aztán már akkor lehet hogy egy tokot is szedek... (ezzel nem azt mondom, hogy ez kötelező, hanem hogy én nem tudok eléggé vigyázni... sajnos).
Kérdés: Azzal a JB rommal, amit használtok, tudják progik kapcsolgatni a gps-t, 3G-t?
-
zsolti111883
tag
És arról mit tudtok, hogy az új akkumulátort (pl.: telefonvásárlásnál az új akksis telefont) formázni kell? Én már elég sok "okossal" beszéltem, szervízeknél, boltos eladóknál, és eddig a statisztikai értelemben (kb 5ből 4 mondta) az győzött, hogy egy új akkumulátort nem kell formázni(lemerítem, full feltöltöm 16órán át, aztán meg ezt 3x, meg mit tudom én még mi...), mert egyrészt ezek már meg vannak formázva, másrészt ezeket már nem kell...
Szóval? Kíváncsi vagyok nagyon mert eléggé felemás infókat kapok. -
zsolti111883
tag
válasz
SztiviVander #4341 üzenetére
Nah én is hasonlóra gondoltam, mert nekem még egy másik teló csinált olyat, hogy 100%-ot mutatott sokáig, utána meg hirtelen 20%... Ha nem új a készülék, hanem használt, akkor az akku kalibrálás, azt mindenféleképpen nézd meg...
-
zsolti111883
tag
Hali!
Azért írok, nehogy azt hidd, hogy nem foglalkozik a dolgoddal senki
(inkább csak ritkán olvassuk a fórumot)
Én hála Istennek nem tapsztaltam ilyen hibát, de amúgy lehet, hogy rosszul van beállítva az aksi. Laikus vagyok az ilyen hibával szenben, de érdemes a google-vel utánanézni, hogy másnak is volt-e hasonló hibája... -
zsolti111883
tag
válasz
csabus17 #4328 üzenetére
Sajnos hivatalosan nincs magyar, tehát csak berhelni lehet.
1) MoreLocal 2 progi, amivel azok a programok, amik ismerik a magyar nyelvet, azok magyarul fognak megjelenni, de a beállítások az továbbra is angol nyelven lesz elérhető. Olyan félg megoldás. Van egy két dolog amit fordított a rendszer szövegén, de ez minimális. Én ezt használom.
2) Vannak olyan ROM-ok, amik rendelkeznek magyar nyelvvel. Ilyen pl a MIUI ROM, de van más ROM is. Ezeknél ha jól tudom (én még nem tettem fel sikeresen
) a beállítások is magyar.
-
zsolti111883
tag
Hát én amennyit megtudtam eddig az androidról, az az, hogy az a belső tárhely, amire a programjaidat és a zenéket teszi, az kicsit elkülönül a rendszertől. Amúgy én szerintem a belső tárhelyen valamilyen music, vagy valami hasonló mappában leszenek a zenéid, ha sok, akkor csinálhatod úgy, is, hogy megnézed melyik mappa mekkora. Én simán törölném, mert azzal nem fogsz a rendszerben kárt tenni, mert az elkülönül. Olyan mint a linux. Ott is van egy /home mappa ahova minden kerül és ha ott törölsz, akkor max egy két progi nem indul, de a rendszerben kárt nem teszel. Itt ahogy látom, akkor a /mnt/sdcard illetve a /mnt/sdcard-ext részeken található az a rész, ahova programokat illetve bármit (bluetooth-os fileok, stb...) pakol a rendszer.
-
zsolti111883
tag
Amúgy meg a történet vége az lett, hogy valóban a Simplex ROM fogta meg az Automatelt progimat, mert a gyári ICS-n hibátlanul megy... Most egy darabig használom ezt, és tesztelgetem az Automatlet. Ha beválik, akkor nem térek vissza a Simplex-re. A másik hiba megmaradt, mégpedig, hogy a Moto nem foglalkozik a headset gombjával, ha a képernyő ki van kapcsolva. Hogy ez más gépnél is így van-e azt nem tudom, de valószínű van olyan tel aminél nincs így, mert direkt beállítás van erre az egyik proginál. Ha van valakinek ötlete, hogy esetleg valami rendszerbeállítás miatt van-e ez, akkor szívesen kipróbálnám a változtatást. Nekem egy kicsit fura, hogy ilyenre nem gondolnak a tervezők. Remélem (akár a 4.1-nél) egyszer javítva lesz ez...
-
zsolti111883
tag
Hát azóta annyi van, hogy 60 perce annyi, hogy pulzál a moto jel... remélem nem lesz kuka a telefon... Már vagy 4 leírást megnéztem, de mindegyik ugyan azt a telepítési módot írta, amit én is csináltam, csak nekem nem jön be semmi...
És lőn világosság...
Annyit kellett csinálni, hogy a bootmenüben a recovery-ben wipe data és wipe cash... kb 15%-ra esett le az akkumulátor (90% környékén kezdtem bele) -
zsolti111883
tag
Csináltam egy RSD-t a leírtak szerint és a legújabb ICS-t tettem fel. A probléma (vagy legalább is annak tűnő valami) az, hogy vagy 10 perce folymatosan pulzál a Moto logo, de semmi nem történik. Ez normális?
5.7-es RSD
2.1.40 Moto driver
6.7.2-180-as ICS(szerk.) Ja és amikor kiírta, hogy finished akkor már ugye lehúzhatom a kabelről?
-
zsolti111883
tag
Csináltam egy RSD-t a leírtak szerint és a legújabb ICS-t tettem fel. A probléma (vagy legalább is annak tűnő valami) az, hogy vagy 10 perce folymatosan pulzál a Moto logo, de semmi nem történik. Ez normális?
5.7-es RSD
2.1.40 Moto driver
6.7.2-180-as ICS -
zsolti111883
tag
válasz
---Lasali--- #4281 üzenetére
A gyári füles az nagyon gagyi. én azt csináltam, hogy a gyári headsetet össze operáltattam egy sennheiser agybadugós fülessel, és így már azért jobb.
A prigk ellen nem tudsz mit csinálni. Ez sajnos ilyen. Olyat kell keresni, amin nincs reklám. Van ilyen, de ez már kevesebb, mert kevesen csinálnak csak úgy jófejségből nagyon jó progikat. És mint pár kommentel visszább láthatjuk, hogy vannak olyan barmok, akik még ezeknek az embereknek is elveszik a kedvüket. -
zsolti111883
tag
válasz
---Lasali--- #4278 üzenetére
Gondolom a PowerAmp-et használtad a Motorolán.
Amúgy ez chip kérdése. Az egyik haveromnak white füle van és Ő ezt a kérdést már körbejárta és emiatt döntött a Samsung mellett, mert annak jobbak az audio chipjei. Nemrég beszéltem vele erről és mondta, hogy mp3 lejátszót fog venni, mert azokban ugye mégjobb az audio chip. Engem annyira nem érdekel, mert erre nem vagyok igényes, de az is mondta, hogy az alap zenelejátszót össze sem lehet hasonlítani a Poweramp-hez.
Még könnyen lehet, hogy így is a Nokia győz, de azért ne feledd, hogy a Nokia gyári lejátszója és az Android gyári lejátszója között nagyon nagy a különbség. Még egy Beats Audio (ami amúgy szintén benne van a Simplex-ben és nekem tettszik) is nagyot dub rajta. Mintha egy kicsit életre kelne a zene... Érdemes kipróbálnod a végkövetkeztetés előtt... -
zsolti111883
tag
válasz
---Lasali--- #4277 üzenetére
Hát én nem tudom, hogy pontosan mit értettél ez alatt, de én ezt kimondottan azért csinálom, hogy a 72e-ért megvett telefonomat olyan kihasználtsággal használjam, amit a 72e-es telefon tud. Ha csak telefonálni vettem volna, meg játszani, akkor vettem volna egy 10e-est, meg egy PSP (vagy mit tudom én mit. nem értek a konzolokhoz mert nem játszom). Szeretem a Simplex rendszert mert tényleg keveset fogyaszt amúgy egy több csoportnak szervezett éjszakai túrán voltam még október végén és láttam ott sok térképpel rohangálót a vak sötétben és a közel 40 csapatból kb 8 csapat nem tévedt el és mi voltunk az egyik, mert a Locus navigált minket a túrista ösvényeken. A túra amúgy 22 órától reggel 7-ig ment, ez ugye 9 óra GPS... Mondjuk az utolsó órára már nagyon kevés volt az akkumulátorban...
Amiért szarakodok most, hogy az egy gombos headsettel tudjam vezérelni a hivásokat és a zenelejátszót, illetve egy Automatelt (időzített szabálykezelő progi, pl ha hazaérek bekapcsolja a wifit) progi miatt, ami a Simplexnél nem működik, mintha a Rom nem adna neki szabadkezet...
Én amúgy megértem azokat az embereket, akik alap telefonokat vesznek mert minek sokat kiadni ha nem használja az ember, de én elég sokmindenre használom, és ez nem a netezés, meg játék. Sajnálom, hogy így szenvedek vele, dehát így tudom, meg, hogy hol vannak a telefonomnak a határai. -
zsolti111883
tag
Meguntam... Hiába csináltam bármit, mert mindig belefagyott a bootba, utána meg csoda modjára megjelent a BM, pedig kiírta, hogy good bye BM...
Szerintem majd holnap felrakom az RSD-vel a gyári ROM-ot, mert kíváncsi vagyok hogy egy-két apró hiba, az ott is megvan vagy csak a Simplex hibája... -
zsolti111883
tag
A MIUI ROMnál a ROM installálása után és a language felrakása után muszály a wipe dalvik-ot használni a Gapps előtt?
Én ma már 3x csináltam meg mindig új ROM konvertálással, és a boot előtt kifagyott, jobban mondva behozza a BM-et és utána fagy. Ez hogy lehet? Pedig a BM úgy köszönt el, hogy ha reboot-olok, akkor bye-bye BM...
Ez a telefon nekem nagyon rejtéjes. Szinte semmi nem megy nekem úgy mint nektek... -
zsolti111883
tag
Jah és amúgy, meg felraktam a MIUI-t stock helyre és érdekes volt, hogy a BM-be ugyanúgy be tudtam lépni. Amikor meg betöltött volna a ROM, akkor meg belefagyott a bootba. Úgy csináltam, ahogy korábban le volt írva. Rom konvertálás, utána wipe minden, install rom, wipe dalvik, install gapps és ezután meg fagyi. Viszont a BM megmaradt.
-
zsolti111883
tag
Stock ROM-ot csak RSD-vel lehet feltenni? Nem lehet BM-el?
A MIUI 2.9.7-es romjához jó a 2.11.9-es nyelvi kiegészítő?
-
zsolti111883
tag
eddig se számítógépen, se a telefonon nem tudtam megnyitni a belső memóriát. Mountolni kellene neki, csakhogy hiába kattintok rá egyből unmountolja. nem tudom letörölni a mappát.
Arra gondoltam, hogy RSD... sírni tudnék...most kapcsolok, hgoy az a része a telefonnak még elérhető
megcsinálom...
majd írok -
zsolti111883
tag
Felraktam az új boot managert (0.3.0.e.zip) és a hatás, hogy eltünt a belső memőria is és a külső is
Nemhogy restore-ézni nem tudta, hanem már ezt sem tudom eltávolítani. Hiába kötöm rá a gépre, a gép sem látja az sd kártyákat... Király...
-
zsolti111883
tag
Ha a BM (regebbi) a restore-nál nem csinál semmit, hanem az md5-re mismatch-ot ír ki, akkor mi van? Nem tudom átállítani? Az gáz, hogy a könyvtár nevét átírtam?
25d0be06ac8c2c180b513c664fa01b17 cache.ext3.tar
3d508f68e35f2859c5a24cccf8f060a4 data.ext3.tar
2a436301321c81037b7dc09e376d5eb8 system.ext3.tar
9de284eca23fdca679169c8888574f8d .android_secure.vfat.tarez a végén lévő .android_secure.vfat.tar, ez mi? Nincs is ilyen file
-
zsolti111883
tag
Megnéztem hogy mutat az Otterbox a RAZR-on és nekem ez már nem tettszik. Elveszti az eredeti formályából fakadó varázsát. Amikor néztem magamnak telefont, akkor pont azt néztem, hogy a SGS2-t már kevesebb pénzért is meg tudtam volna szerezni, és azért döntöttem a Moto mellett mert ez sokkal szebb volt.
A fóliával kapcsolatban meg annyit, hogy úgy könnyű, ha már van tapasztalatod a felrakásban
én próbáltam már felrakni és bubis lett... nem volt türelmem újat próbálni, úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy ahol megveszem ott rakják nekem fel és inkább drágábbat veszek (ha ott nem akarják feltenni, akkor máshova megyek). A te oldalad is jó, mert egy évre lebontva kevés a fóliából fakadó költséged.
-
zsolti111883
tag
válasz
caverinha #4239 üzenetére
Jól hangzik. Megnézem a telőmra, bár nekem csak sima razr-om van. Ha megmarad ez a kinézete, akkor könnyen lehet hogy beruházok. Eddig hála Istennek egyszer sem volt gondom olyannal, hogy kiesett a kezemből és valami baja lett (eddig egy készülékemnek sem, pedig már '99óta ven telefonom), de jobb ovatosnak lenni. Az előző telefonomat egy szilikon tok kinézetre teljesen megváltoztatta, és épp ezért nem nagyon szeretnék hasonlót. Ez a teló így szép... Remélem hazai GSM boltokban lehet ilyet kapni, mert ott megnézem milyen...
Amúgy a fóliás dologra annyit, hogy egyszer egy vonat utáni futáshoz hirtelen a pulcsim zsebébe raktam a telefonomat, és a zsebben a jack dugo (pedig az nem éppen a élességéről híres) öszzekarcolta a kijelző fóliáját. Lehetett újat venni. Szerintem a kijelzőt nem tudta volna összekarcolni, de a fólia puhább... Ezért én csakis a drágább fóliát veszem, illetve ajánlom, mert az olcsóból lehet évente kettőt venni, míg egy drágább nekem elviszi 1,5-2 évig is. Árban ugyan ott vagyok...
-
-
zsolti111883
tag
válasz
---Lasali--- #4206 üzenetére
Szeva!
3371-es és a 3330-as hozzászólást, illetve kb onnan egy 100 hozzászólást visszafelé elolvasol, akkor ott láthatsz egy sikeres cserét. Nem volt egyszerű történet...
Én nem használok semmilyen tokkot a telefonomnank, hanem inkább vigyázok rá nagyon
Én speciál azt az oldalt támogatom, hogy ez elrondítja a telefont és mivel én kifejezetten a külső miatt választottam pont ezt a tipust, ezért ez nekem öngól lenne. Viszont másrészről használni egy védő tokot, nem hülyeség...
-
zsolti111883
tag
az a baj, hogy én nem a zenelejátszó gombjait szeretném kirakni, hanem, hogy működjön a headset... Most nagyon bosszantó ahogy megy. Megnyomom a gombot (hívásnál) és még csörög egyet, és csak utána veszi fel. Ha közben megnyomom még egyszer (ez fől az elött történt, hogy rájöttem volna erre a kis időcsúszásra, mert azóta nem nyomogatom amíg csak birom) akkor meg valami plusz dolgot csinál. Néha a menüben mászkál, néha némítja a telefont... Sose gondoltam volna, hogy egy egyszerű gyári headset ilyen gondot tud okozni egy 100e forintos készüléknek...
Nem olyan gáz, meg nem fogom eladni, de ez engem bosszant mert a használhatóságát rontja...
-
zsolti111883
tag
Hali!
1) Már-már egy hete használom a Simplex ROM-ot és szinte csak jó tudok róla mondani. Nekem is nagyon bejött az üzemidőre gyakorolt hatása, a beats audio, stb... Sokkal jobban ki tudom használni a telót, mint a gyári ICS felülettel.
2) A szintét azért kapta, mert (gondolom, tehát nem biztos
) a headset-et viszont botrányosan kezeli. Sima, gyári, egy gombos headset-em van, aminek a fülesét lecseréltettem egy sennheiser fülesre, ami így elég jól szól. A gond az, hogy nem lehet vele tökéletesen kezelni a programot (bár elvileg alapból tudnia kellene, sőt még egy Headset Button Controller progit is ráraktam ami tökéletesen kezelte a lejátszót, HA be van kapcsolva a kijelző (ha be van kapcsolva akkor valószínű valamiért nyomkodom, tehát nincs szükség a távirányításra, a folyamatos bekapcsolt kijelzőt meg biztos hogy nem fogom beállítani, mert az én RAZR-omban sincs 10000 mAh-ás akkumlátor). A leírás szerint a kijelző kikapcsolt állapotában is működnie kellene. Onnan gondolom, hogy a ROM a hibás (de ebben nyugodtan cáfoljatok, mert még azért mindig nagyon kezdő vagyok), hogy a kijelző bekapcsolásakor, de a billentyűzár feloldása előtt megjelenik a Google Play Music felülete a billentyű feloldási lehetőségek fölött, de hiába tapogatom, nem reagál. Ez amúgy a gyári ICS-vel működött és használtam is. Amint írtam is a controller tökéletesen (a beállításoknak megfelelően) kezeli a lejátszót, csak ne legyen lezárva a billentyűzet.
Kérdés: Nem lehet a ROM által felrakott billentyűzet feloldó programot lesikálni, és az alapot feltenni, hogy ez megoldódjon, vagy ha nem ez a hiba forrása, akkor szerintetek mi lehet? Járt már valaki hasonlóan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 128GB Midnight Blue 2026.04.29.-ig GARANCIA!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged