Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinnach
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék tanácsot kérni.
Van egy XT910esem.
Android version: 4.0.4 (gyári update)
System version: 673.94.328.XT910.PHSAsiaRetail.en.03Azt vettem észre, hogy az évek során a kezdeti fürgeségét és gyors reakcióidőt felváltotta a lomhaság és gyakorta fagyás szerű állapot. Van úgy, hogy több mint fél percig arra várok, hogy érzékelje az ujjammal kiadott utasítást. Ha bekapcsolom a wifit, vagy kikapcsolt állapotból visszaadom neki a mobil netet, akkor 5 percig biztos, hogy nem férek értelmesen hozzá semelyik alkalmazáshoz... Pedig mobilneten nincs engedélyezve programfrissítés sem. A wifin is max ami nincs blacklist-en.
Logikusan arra gondoltam, hogy nyilván a programok fejlődése és az ezzel járó memória éhség növekedése a ludas. Vagyis szerencsétlen OS nem győzi cserélgetni az operatív memóriában az aktív programokat.
Leszedtem minden esetleges sallangot, vagy csicsát, de továbbra is lassú, akad.
Próbáltam a "wipe cache partition"-t is, de nem hozott látható eredményt.
Azt mondjuk nem is értem, hogy egy 16 gigás rendszerbe miért van fixen beledrótozva, hogy csak 800 megát tud RAMként használni!!!
Most találtam egy programot a play-en (ROEHSOFT RAM-EXPANDER), ami elvileg képes megnövelni valahogy a RAMot, de ha jól értelmezem, rootolni kellene hozzá a készüléket, amit csak legvégső esetben és kizárólag megfelelő körültekintéssel tennék meg.Manapság alapvető programokat szeretnék használni, amikkel régen nem volt gond.
- Telefon
- SMS
- Böngésző (alap)
- GTalk
- Facebook + messenger
- Naptár
- Térkép
- WinampKinézetre imádom, nem szívesen cserélném le. Egy hasonló prémium készülék amúgy sem olcsó.
Remélem tud valaki valami okosat mondani.Előre is köszi,
Sinnach -
levill
tag
Most hirtelen nem, de holnap megyek a másik lakásba ahol van műszer. Mit nézzek majd, mennyinek kéne lennie? amit ezek az appok írnak ki, az blődség? ilyen esetben, mikor amúgy is össze vissza mér, gondolom elég valószínű, de ilyen 3.5-3.6 körüli értekeket írt merülés közben, mikor felvolt bikázva teljesre, 3.8at
-
levill
tag
Többször kivettem, visszaraktam, jól érintkezik, azthiszem. Bikakábellel feltöltöttem, most a telefon elindul róla, viszont továbbá is kérdőjel, de letöltött battery appban pl mérte bikázás közben, nőtt a töltöttsége, először mikor megnézem 60% volt, egy orával később 100.
Azt is érzékeli, ha rendes töltőt dugok be ( battery infokban status : AC PLUGGED IN, battery healt : good stb), de nemtudom hogy veszi-e a töltést úgy, most megpróbálom hogy lemerítem, aztán sima kábelről töltés újra. -
levill
tag
Sziasztok, segítséget kérnék!
Razr Xt910-embe új akkumulátort rendeltem, illetve csavarhúzó készletet amivel kitudom cserélni, (a régi szétszedés közben elromlott, elszakadt a szalagkábel, azt nem tudom visszarakni tesztelni), berakom az új akksit, felrakom töltőre, bejön a motorola jel, aztán a nagy akkumulátor, benne egy kérdőjellel, stock rom van rajta, root nélkül, nem tudok battery statot törölni ezáltal, ha hang le-fel-power gombal inditom, és BP toolsra megyek, vagy BP HW diagra mondjuk és közben hálózaton van, akkor a telefon elindul a stock romra, rendszeren belül az akkumulátor jelben szintén kérdőjel van, szól hogy csatlakoztassam a töltőt (miközben ugye arról megy), ha kihúzom azon nyomban kikapcsol.Battery statban 5% Unknownt ír.
Valami javaslat? Előre is köszönöm
-
Valaki feltette már a Lollipop Android 5.0-t?
-
apa978
csendes tag
Sziasztok.
Van egy másik xt910-em,amin minden oké,csak nem látja a sim kártyát.Tudtok valamit ilyesmiről?
-
péjé
őstag
sziasztok,
xt912 gsm patch felrakásával volt vmi problémás rész vkinek?
találtam ezt a leírást [link]csak újonnan telepített romra javasolja v factory reset után...vkinek tapasztalat?
előre is köszi. -
apa978
csendes tag
Megoldottam.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #8484 üzenetére
no újjabb fejlemény.
még írni sem tudok sem a belső, sem a külső sd-re...
időközben beletettem egy külső sd kártyát, amin a roothoz szükséges dolgok voltak, mert semmilyen szinten nem tudtam a belső sd-re, sd-ről telepíteni semmit.
a play áruházról sem megy a telepítés mivel a hely kevés.
de azt továbbra sem értem, miért nem törölhető, vagy formázható a belső sd... -
HUTCHDB
nagyúr
Nincs benne sd kártya.
Sehogy, és semmit nem tudok a belső tárról törölni.
Már próbáltam PC-ről, Recovery-ből, és simán menüből is.
Pl. Pc-ről mikor töröltem a belső tárat, úgy tűnt, minden ok., de a telefon újraindítása után minden ugyanott volt mint a törlés előtt.
3x flash-eltem már a stock JB romot RSDLite-al, de semmi változás....Root-olnom kellene, majd egy custom recovery-t feltennem, de a leírás nekem nagyon nem egyértelmű, azt sem tudom mi lenne ez a BM vagy a Safestrap...
-
-
apa978
csendes tag
Sziasztok.
Flashboot után vagyok,de nem tudok boot menüt csinálni rá (Safetrap).Fel telepíti,de megnyitás után azt írjaOT ROOTED.
Szeretném feltenni a CM11-et,mert az tud magyarul.
Valami ötlet?
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #8478 üzenetére
Mégsem felhőtlen az öröm.
Sajnos nem tudom nullázni a telefont.
Ha menüből próbálom, akkor ugyan előjön a fekvő robot piros felkiáltó jellel, de nem csinál percekig semmit.
Ezután manuálisan beléptem recovery-be és 3x töröltem, wipe-oltam mindent, de csak elviekben, mert újraindulás után minden a próbálkozás előtti, vagyis eredeti állapotban van, törlésnek, nullázásnak nyoma sincs.
Ez miért lehet? -
HUTCHDB
nagyúr
Előrébb vagyok, de továbbra sem örülök, mivel:
Battery Ok
OK to Program
Connect USB
Data Cablefelirat van a készüléken, és csatlakoztattam is a pc-re, de az RSD Lite program nem látja, nem ismeri fel.
semmi nem történik, nincs connected... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
105kacsa #8470 üzenetére
Köszi a leírást!
Nekem nem nagyon érthető...ráadásul nincs 1 -es hsz sem, így kicsit meg vagyok lőve.Ha jól gondolom, akkor először minkét hangerő gombot (le és fel) egyszerre benyomom, majd rányomom a power-t.
Ezután vagy elengedem valamelyik gombot, vagy mindet, és úgy a hangerő le-vel kell valamilyen sorig eljutnom, mint egy sima recocery-ben?Ezt a RSDLite-ot hol tudom elérni?
A JB romot hova kell betallózni?Közben találtam egy elég jó leírást,[link] ha elakadok jelzek!
-
pengwin
addikt
válasz
HUTCHDB #8469 üzenetére
Próbáld meg ezzel.
1. Töltsd fel a telefon akksiját.
2. Kapcsold be, kösd rá a gépre.
3. Kövesd a számítógépednek megfelelő XDA-s instrukciókat, és az 1-es opcióval szerintem vissza tudod állítani működőképes állapotba.
Inkább azt csináld, amit eggyel feljebb javasolt a kolléga. -
105kacsa
őstag
válasz
HUTCHDB #8469 üzenetére
fastboot módba helyezés (hangerő gombok + bekapcsoló gomb együttes megnyomása majd a hangerő le gombbal eljutni az AP fastboot menüsorig és a hagerő fel gombbal aktiválni )
Telefont PC-vel összekötni. RSDLite-ot indítani, JB romot betallózni és rákattintani a "Decompress And Start Flashing"-re. -
HUTCHDB
nagyúr
-
jocó09
csendes tag
Hali.Ez a leírás az xt925-re is jó?
-
péjé
őstag
Sajna látszik h nem fog RSD-vel menni...
Ennél a telefonnál lehetséges fastbootból cmw-et telepíteni? Azt látom h locked a fastboot de esetleg más megközelítése ennek nincs?
vmi paraméterekkel törölni, formázni a particíót, ilyesmire gondolok.
Kínomban kell vmit csinálnom vele, nem hiszem el hogy nincs más módja ennek..na olvasgatok még hátha én nyerem a sört...köszi h foglalkozol ezzel, ha belefutsz vmibe írd meg léci.
-
ADP10
aktív tag
Nem tudom, hogy jól mondom-e, meg ezzel sajnos most egyelőre nem is mész semmire, de szerintem az lehetett a gond, hogy a gyári ICS-t előbb a gyári JB-re kellett volna frissíteni, és csak utána próbálkozni a CM9 feletti (JB és társai) verziókkal. Sajnos ha a gyári JB nem megy fel RSDlite-tal, akkor én ide már kevés leszek. :/
-
péjé
őstag
szia,
igen, működött vele, zsírúj telefonként vettem pár hete, abból 2 hete fórumokat böngészek hogy hozhatnám helyre a roppant nagy művemet....ha rátalálok Iguana honlapjára akkor nincs semmi bajom de mivel nem volt bajom így nem kerestem....:-)
Azt gondoltam hogy azon az elven működik ez is mint más andoidos telefonnál...root, cwm, rom.ezt akartam ráhegeszteni amúgy:
cm-11-20140915-NIGHTLY-umts_spyderEZÚTON PÁLYÁZATOT HIRDETEK A TELEFONOM MEGMENTÉSÉRE, FELAJÁNLOM A 12 DOBOZ MEGMARADT PISNER URQUELL TÍPUSÚ SÖRÖMET, A TÖBBIT BÁNATOMBAN MEGITTAM. VAN HÁZIPÁLINKÁM IS.
szabályok:
-bárki nevezhet
-csajok is
-az a győztes akinek a pályaműve alapján helyre tudom állítani a telefont. -
péjé
őstag
válasz
Mecy_Lacee #8460 üzenetére
szia,
köszönöm, erről a fórumról találtam oda...:-)nagyon hasznos, jól össze van szedve csak nálam vmi összeakadt.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Szia!
Egy kis olvasni való.
Talán segít. -
péjé
őstag
van lehetőség fastbooton keresztül bármire ennél a telónál?
másik egyszerűbb motorolánál fel lehet tenni fastbootból cwm-et akár... -
ADP10
aktív tag
Nem tudom, hogy mi történt a telefonoddal, milyen gyári rom és milyen CM volt rajta, de az ICS felrakással óvatosan bánj. Ha volt már fent JB, akkor az ICS flashelés után tuti tégla lesz a telefonodból, ezt szerintem soha nem árt elmondanom.
4.0.4 ICS: Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU
md5: cd89d95986caf65f0289b83033646d2c4.1.2 OTA Update az előbbi ICS-hez:
OTA - Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU
md5: d67c87f88245cf7810b62a3d6c2aa4364.1.2 JB: Blur_Version.982.124.14.XT910.Retail.en.EU
md5: a03ae12dea2e6c3f6a4150e4acdff4b7 -
péjé
őstag
szia,
egy próbát megér gondolom...:-)a retail firmware felrakásakor a 6 lépésnél eldobja mindegyik retail fájlt amit találtam...próbáltam Ázsiait mert onnan rendeltem, ez ICS volt, megpróbáltam az angol retailt, ez JB ugye...de nem megy tovább,
'cdt.bin_signed" hibaüzenettel elszáll...Iguana javasolta h próbáljam ezt.
vhogy meg tudod oldani? dropbox v ilyesmi...ha műxik, nem felejtem a sört:-)
-
péjé
őstag
szevasztok,
egy ideje nem pörög itt a biznisz de hátha vki olvassa...:-)
Eltűntek az xt910 firmwarek az xda developer fórumról, nem élnek az ethernity projektes linkek ill. semmilyen régebbi link nem jó ami ezekre a firmarekre mutat.az xt910-em egy félresikerült CM felrakás után bootloopba került, szeretném újra feltenni a gyári eu-s ICS-t és majd utána a JB-t, az már megvan.
esetleg vkinek megvan ez?
672.180.33 RETAIL en.EUelőre is köszönöm, ha működik a segítség istenbiza küldök pár sörre valót paypalon v akárhol csak már legyen megint telefonom..:-)
pj -
Mályki
aktív tag
Szasz! Elég retro már a teló de én még a mai napig ezt használom.Szerintem nincs olyan teló amiben ilyen bivaly akksi lenne mint ebben..ez komoly Mondjuk nekem a RAZR MAXX tipus van! FM rádió nincs benne...De netradiót tudsz rajta hallgatni..Az még ezt a brutál akksit is leszippantja..na meg nem is olcsó dolog ha esetleg az utcán használnád mobilnettel.Hamar kivégzi a kereted
-
Klizen
csendes tag
Sziasztok
Másik topikból áthozom a kérdésemet:
Sokat nézegettem a mobilokat az elmúlt napokban és nagyon megtetszett ez a modell, azon vagyok hogy vegyek egy ilyet külföldről, de még vannak kételyeim.Alapvetően két helyen néztem hogy lehet venni viszonylag olcsón: e-bay és aliexpress
Milyen tapasztalatok vannak? Kb 100 dollárért már lehet mindkettőn venni refurbished verziót. Megéri a refurbished, vagy nagyon kockázatos, szinte biztos hogy lesz valamilyen hibája?
És végül: mit kell tennem majd a verizon verzióval ha olyat veszek, vagy mennyire független és egyből működőképes az "unlocked" verzió
Olvastam olyat hogy nincs benne rádió, meg olyat is, hogy ha letöltök egy rádió appot, mégis működik, hol az igazság?
Válaszokat előre is köszi, nem vagyok otthon a netes rendelésekben
Esetleg megéri a plusz költséget ráfordítani a HD-re vagy nem tud annyival többet?
-
SsPL711
őstag
Ma vissza vittem a gsmboltba a MAXX-ot.
Várom a fejleményeket, szervizbe küldik. -
SsPL711
őstag
válasz
SztiviVander #8442 üzenetére
Megnéztük a rádió verziót is, az van rajta amit írtál.
-
SsPL711
őstag
válasz
SztiviVander #8442 üzenetére
Mindenféle módon teszteltük, volt 2g only is.
2g only-n, asszem nem dobálja, de ha bemegy a beállításokhoz, akkor megint Auto-n van.
Főleg amikor váltania kellene magától a telefonnak, 2G-re vagy, vissza 3G-re akkor dobja el.
Van egy ugyan ilyen másik telója is(csak annak más a baja, ezért vettük ezt az "újat"), abban is teszteltük az új SIM-et mert azt gondoltuk, hogy a simmel van gond.
De, a "régi" vagy másik ugyan ilyen telója, lemegy 2G-n, 5asu-ig is és mégsem dobja el a hálót.Akkor nem dobálja csak ez az "új"(gsmboltos), ha ki van kapcsolva a mobiladat használat.
szerk: most kérdeztem meg, nem dobálja a 2G-t.
-
SztiviVander
addikt
válasz
SsPL711 #8440 üzenetére
igen, az xt912-n lenne elöl hátul verizon felirat. mivel eddig nem írtad, így lehetett volna akár az is
de ha jól emlékszem pl a kínai piacos is xt910 volt és az is csak a kínai rádióval működött jól. persze ha vissza tudod vinni kicseréltetni, az a legegyszerűbb. azt esetleg még megnézheted mielőtt visszaviszed hogy a bekapcsolt mobilnet az minden sávon ezt okozza-e. azaz hogy ha fixen gsm only-ra van rakva a hálózat meg ha 3g/hsdpa only-ra. az apn beállításokban nincs semmi olyan paraméter ami ilyen leszakadást okozhatna, úgyhogy az -mint mobilnethez kapcsolódó dolog- szinte biztos hogy nem játszik. mellesleg én az évek során nem láttam ilyesmi hibát se itt se xda-n. ha ez egy általános rádió fw hiba lenne akkor szerintem másnál is előfordult volna.
-
SsPL711
őstag
válasz
SztiviVander #8439 üzenetére
Egyébként köszi
, valami ilyesmi tanácsokra számítottam volna kezdetektől fogva.
Viszont sajnos ezekre az ellenőrzésekre már nem fog sor kerülni, 7végén visszakapom a rokontól és viszem hétfőn vissza a boltba.
Belefáradtunk a tesztelésekbe -
SsPL711
őstag
válasz
SztiviVander #8439 üzenetére
Az USA verziós az Verizon lenne nem?
XT910-es egyébként.
Sajnos nem nálam van a teló, egy rokonnál van.
Egy hete szívunk vele, cseten keresztül próbálok okosságokat javasolni neki.
Hétfőn viszem vissza a boltba. -
SztiviVander
addikt
-
netcore
tag
OFF téma:
megmaradt egy gyári motorola autós tartó a razr-ból gyári 12v töltő is van hozzá
akit érdekel pm
off -
SsPL711
őstag
Nincs szerviz, gsmboltos használt telo. FR már volt többször is.
-
SsPL711
őstag
válasz
SsPL711 #8433 üzenetére
És ilyenkor dobja a gsm hálót is, valamint a netet is.
Ez hardverhiba? Esetleg a 4.1.2 gyári JB-nek a rádió vezérlő szoftvermoduljának a hibája?
Jó lenne, ha mielőbb tudna valaki valami okos javaslatot mondani, 1 hónap bolti gari van a készülékre, ketyeg az idő....Köszönöm.
-
SsPL711
őstag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni, felvilágosítást adni, hogy mennyire gyakori hiba a SIM dobálás a MAXX-nál?
Már cseréltünk SIM kártyát, most egy nfc-s microSIM-et adtak(vodás), de ezzel is dobálja a SIM-et.
Onnan lehet tudni, hogy "Syncing sim contacts" vagy ilyesmit ír.
Gyári 4.1.2 van rajta, elvileg nincs semmi mókolás, használtan vettük GSMbolt-ból.Teszteltük Telekomos SIM-mel is, de ott mintha nem jött volna elő ez a probléma.
Vagy csak nem teszteltük eleget.(?)Van ilyen típus hiba? Vagy van erre valami gyógymód?
Sajnos kereséssel nem sokat találtam se a fórumban, se más netes forrásokból.Esetleg hibás a készülék?
Előre is köszönöm, ha valaki megszán hasznos tanácsokkal.
-
Mályki
aktív tag
Sziasztok!
Végre ujra itt A kis Motorola Razr Maxx kap lollipopo ot? Nem tudja valaki?Irnak valamk Droid maxxrol de kepek alapjan az egy masik telefon..Sajnos nagyon magasra tettem a mercet ezzel az akksival Most vettem egy kinai csucstelefont közel ekkora akksival.Hat ugyanilyen haaznalattal az delutan 4 kor toltoért konyorgott amig a RazR telom 60% on volt.Meg a mobilarena jo akksiidőt tesztelt rajta..Eladtam a kinai " csodat " es.ugy dontottem inkabb ezt felujitom Lehet venni hozza házat es jacg dugot?Allandoan kicsuszik a fules kabel..mondjuk ez az elozo motorola tipusnal is gaz volt.szoval szerintem tipushiba..de lehet valamit lehet rajta javitani..valamint eltorott a felso reszen az antenna , ami miatt sokszor ledob a wifirol ,elmegy a halozat es a GPS t is 20 perc utan talalja.Tudtol esetleg valami tippet adni? A csucstelo utan ujra szerelmes lettem ebbe a teloba..Tobbet nem akarom eemego kezzel hasznalni a telom hogy az akksim hazaig kibirja Segitsetek legyszives! Koszi
-
gerenda110
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan helyzetem, h egy x912-es van nálam, és szerintem téglásítva lett. Néha a Recoveryben elindul, de majd a system rebootnál bedob a fastbootba, ahol a fastboot fogad h flash failure. az RDSben nem látja az IMEI-t, de ahogy videókat néztem még menthető. Ötlet? -
morfondőr
addikt
A BMM-et már régóta nem fejlesztik, ezért nem kompatibilis. Safesrtep-et tedd fel, ott a stock slotot kell aktiválni és akkor a gyári rendszert írja felül az adott rom.
-
acura13
aktív tag
kiprobaltam az uj modszerrel( helyes virtual box verzioval) nem jo a root most sem:-(((
-
Y72
aktív tag
Hogyan lehetne megoldani a CM11 telepítését gyári szoftver helyett és nem mellé BM nélkül?
Az új verziókra azt írják hogy nem kompatibilisek BM-el ezért nem is próbáltam ki azzal.
Vagy a leírás ellenére fel lehet rakni? -
-
acura13
aktív tag
keresd Zsebob forumtársat, nekem egy hasonlo elrontott Moto Xet javitott meg......Moto X forumban sokat hozzászol, ott irhatsz neki...
Más..lányomnak vettem egy Razrt-----
Végigvittem a Linuxos rottolási folyamatot, hiba nélkül lement, pontrol pontra, mégsem lett rootolt...
kiprobáltam a wow-panda oldalon lévö kinai verziot, az sem segitett...Valami tipp valakinek???928.124.14.XT910.retail.enEU
-
The DJ
addikt
Sziasztok,
Mennyire nagy a gond ha a telefonon nem tudok belépni a fastboot menübe sem? Ehhez hozzátartozik az is, hogy bootloopos, megjelenik az indításkor megszokott motorola logo (nem a mozgó), de nem történik semmi, csak X idő múlva kikapcsol (majd Y idő múlva pedig ismét be, tehát még kikapcsolni sem tudom).
Értelemszerűen így recovery sincs és PC-re kötve is ismeretlen eszközként jelenik meg.
A tulajdonosa romot akart cserélni rajta, de valami félresikerülhetett...
Van még valami, amit megpróbálhatok vagy mehet levélnehezéknek?
-
n.gabbor
újonc
Ééés ez az utolsó húzás be is jött. Szóval szumázva motorola droid razr maxx xt912 safastrap 3.65 cm11 (20141012 nightly) (cdma-s) GSMpatch-el . érdekes mert a patch előtt simán ment a telefonálás és a mobil net De smst nem akart írni. Illetve hálózatnak verizon wireles-t írt. ( már szinte a szemem előtt lebegett hogy roamingol a telefon
). Szóval nem jó neki az umts rom... Egy hét De összejött
-
n.gabbor
újonc
Háló.
Az apn beállításokat a cm automatikusan be húzta én gyakorlatilag csak leellenőriztem de stimmel. Tegnap megpróbáltam egy xda-s tipp alapján az apnconf.xml-t a stock-ból ki másolni es feltenni a főzött romba (mert stock alatt ugye működik) de semmi. Ugye az enyém xt912 De próbáltam erre való cdma-s rommal is az meg nem akarta teljesen felismerni a sim-et. Esetleg még megpróbálom cm11 cdma-val amihez van GSM patch. -
-
n.gabbor
újonc
köszi a sagítséget.
egész jól állok...sikerült újra a safestrap, pakolgatom a romokat. leesett hogy nem kell cdma-s rom így csak umts-el buherálok. azonban nem akar összejönni a mobilnet. próbáltam cm10.1.3-t slimkat-et ill cm11-et. egyik alatt sem megy. Az APN settings elvileg jó, a Defy+-om setupjával egyezik (t-mobile). keresgéltem xda-n de ott csak a cdma rendszerű vasak gsm alatti futását pedzegetik. ugye az enyém XT912, persze a rom szerint XT910, szóval nem tudom hogy ez okozhat e galibát. ha jól tudom a zárt bootloader miatt a modem driver hibája nem lehet, ahhoz nem nyúl hozzá, illetve telefonálni sem tudnék... az állapotnál írja szépen az aktuális kapcsolat típut EDGE-től az umts-ig de a "mobilhálózat állapotára" a szétkacsolva jelenik meg... a wifi megy, a rom jól szuperál de a net nem akar összejönni. ha pedig a stock-al bootolok minden oké...
ja igen a slimet feltettem kb 3x a cm10-et szintén, a cm11-ből két verziót szintén 2x. tekintettel hogy a cm10 stable illetve a slimkat-re is sokan írták hogy jól megy nem hiszem hogy a rom fejlesztési hibája lenne...
szóval ha valakinek ven egy jó tiipje az szívesen veszem. -
n.gabbor
újonc
fél siker...
rsd-vel sikerült feltennem a gyári JB-t. másfél nap és ott vagyok ahonnan indultam..sőt...
szóval annyi végső soron a kérésem hogy ha valaki tudja tisztázza nekem ezt az umts, cdma dolgot. illetve hogy miből ismerem fel hogy a letöltött rom ss-el tehető e fel. az is eszembe jutott hogy a cm honlapjáról letöltögetett zip-eket hiába is próbáltam mert recovery update-esek voltak...(ha jól gondolom/értem) -
n.gabbor
újonc
egyre izgalmasabb...
mostmár leesett ez a cdma/umts dolog, szóval felbuzdulva leszedtem egy 10.1.3umts-spyder romot de nem hajlandó feltenni az SS. nem hajlandó kicsomagolni a zip-et.valószínüleg mivel letöröltem... jelenleg RSD-vel próbálkozom hogy elkezdjem a kályhától egy stock rommal, de ez meg nem hajlandó felismerni a telefont. (device manager stb minden felmegy és mégsem látja) mind1 egyenlőre küzdök.
láma kérdés de akkor az umts-t nem az xt910-re a cdma-t pedig a xt912-re szánják? -
ADP10
aktív tag
Na most bennem is felvetődött néhány kérdés.
A telefonom XT912, legalábbis a hátlap ezt mondja. Feltettem rá a 3.65-ös SS-t, ami feltette a recoveryt. (Nem rémlik, hogy válogatnom kellett volna a verziók között.) Ezek után felraktam az UMTS SlimKat-et, merthogy én nem CDMA területen használom a telefont. Azóta is működik, nem volt vele semmi gond. Ezért most nem értem, hogy n.gabbor-nak ez miért jelentett problémát.
Nekem is CDMA-t kellene használnom, csak a SlimKat-tel szerencsém volt, vagy ez nem számít? Egyébként az md5 hiba nekem inkább hibás letöltött fájlt sugall, mint bármi más problémát, de persze ha megpróbáltad többször is leszedni, illetve ha előtte PC-n rendben volt az md5 check, akkor nem szóltam.
-
SztiviVander
addikt
válasz
n.gabbor #8404 üzenetére
a zárt bootloader miatt a bmm és a safestrap is úgy működik hogy a gyári bootloader elkezdi betölteni a gyári kernelt, majd még mielőtt elindulna a gyári fw előtte betöltődik a custom recovery, ahonnan lehet pl másik os-t indítani. tehát mindkét recovery a gyári system particióra települ. a systemre viszont nem hat a gyári visszaállítás, azt gyári állapotba úgy tudod csak hozni ha a gyári fw-t ujrarakod. ezzel eltűnik a root és minden egyéb a system partición végzett módosítás, többek közt a SS vagy bmm is. csak arra figyelj hogy az XT912-es JB-t tedd rá. ha kísérletezni akarsz akkor a másik megoldás hogy kibontod a safestrap apk-t, az assets\recovery-uninstall.sh -t felmásolod a telefonra a gyári rendszeren, majd egy root jogú konzolban lefuttatod. aztán vagy sikerül vagy nem, ha nem akkor még mindig ott az első megoldás.
-
n.gabbor
újonc
Üdv!
Próbáltam keresgélni a topicokban de sajnos sikertelenül.
Elég amatőr hibát vétettem az XT912 maxx-om rom frissítésekor. sikeresen feltettem a safestrap-et (3.65) azonban figyelmetlenül a UMTS verziót. bőszen próbáltam a CM romokat, ott már helyesen CDMA verzióval, de ugye nem akarta megenni. (md5...) a hatodik próba után jöttem rá hogy maga a SS verzió a rossz. gyors felindulásból letöröltem (recovey uninstall nélkül...) visszatenni pedig azóta nem tudom (app not installed). boot-nál bejön, működik, létre tudnék hozni új slotot de a cdma-s rom ugye nem megy fel, umts verziót még nem próbáltam (nem merem variálni) ugye BMM-t a SS mellé nem merek tenni (jobban nem szeretném elrontani).
a stock romon csináltam factory resetet de nem segít.
gyakorlatilag a rossz SS-t kellene levarázsolnom valahogy, hogy a jóval folytathassam tovább.
remélem tud valaki segíteni!
előre is köszönöm
Gábor -
konzi
aktív tag
válasz
mike1334 #8401 üzenetére
csak abbol ne menj ki, mit fejlodtek a dolgok 2-3 ev alatt..nem beszelve arrol ha majd el akarod adni, ne tudd meg milyen nehezen szabadultam meg a 910-emtol
azert a g igen jo vetelnek szamit ar-ertek arany alapjan bar mar itt az uj generacioja ami boven alacsap majd a regebbi aranak..en elgobdolkodnek esetleg a helyedben valamek kinai negymagosban is, 30 magassagaban mar kafa 5'- telek vannak -
mike1334
veterán
Vhogy sejtettem...a maxx 15 e-rel lenne olcsóbb kb...hosszabb távra tervezek vele, de pl játékra nem nwgyon használom, csak facebook, net, voip, fényképezés, viber, kisebb programok, zene...a maxx előnye az üzemidő, fényképező és, hogy szép
a g újabb, gyorsabb, nagyobb kijelzőjű...pár napon belül kellene eldönteni...és nemtom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- Iphone 15 Pro 128 GB Natural Titanium 17 Hó Gari
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi 12 Pro 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest