-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
namyang
tag
válasz
honeker #3493 üzenetére
Nekem is borzalmasan merül. két napot nem igazán bír ki. Most van 3 óra screen használatom, 50 perc telózás, az alap statisztika szerint semmi program nem használt akksit, csak ami az androidhoz tartozik, 1% és 1nap 21 óra, de kb 20 percet töltőn volt. Nem tudom mi akadhat össze, először bluetoothra gondoltam, de nem. Ami viszont furcsa, hogy ha kikapcsolom a WIFI-t, az akksinál továbbra is azt jelzi, hogy be volt kapcsolva (?!) Félek megint kell tolnom egy FR-t
A furcsa, hogy mikor megvettem utána kb másfél hétig teljesen jó volt, pedig akkor még többet is nyomkodtam, és hozta a 3 napot. (kb 5-6 óra screentime-al) -
szpali
addikt
válasz
architect26 #3473 üzenetére
Én az általad linkeltek közül az elsőhöz hasonlót vettem az előző U8836D-re és a jelenlegi P780-ra is.
Jó, mert nem csúszik tőle a telefon, biztosabb a fogása.
Rossz, mert töménytelen mennyiségű retket összeszed a kézről és meg is tartja, egyszerűen nem lehet lesikálni róla
-
ghiottone
nagyúr
válasz
kelly416 #3483 üzenetére
Nem csak az én privát bugom ez a GsamBattery, vagy más aksi figyelő alkalmazás.
Mondjuk halkan megjegyzem, hogy a Xoom 2 ME-ben pedig az aksi bug így néz ki: nincs 100%-os töltöttség az ICS-n csak 85%, annál többet nem jelez ki sem a rendszer, sem más aku program.
-
kelly416
veterán
válasz
honeker #3487 üzenetére
Volt már pár telefonom, köszönöm. Lehet, hogy én fogtam ki mindig jól, de akku mizéria egyiknél sem volt, meg akkoriban a fórumokon sem olvastam róla. Persze, sem a Z nem muzsikált jól, a PF2 sem hozta azt, amit elvártam volna, de nem is az átlagról van szó, mint ahogyan Te sem azt említetted. Mint írtam, ilyen "derült égből villámcsapás" mizériát nem tapasztaltam az eddigieknél.
-
Vityak
tag
Interjú Lukács Anitával a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatójával a Motorola felvásárlás hátteréről és következményeiről. Érdemes elolvasni!
-
kelly416
veterán
Nálam nagyjából napi 10-12 százalékot merült eddig, de most pár napja megváltozott a dolog. Egy este 20%-ról annyira lemerült, hogy reggel azt sem volt hajlandó kiírni, hogy 0%, csak a led villantott egyet-egyet. A friss feltöltés után ugye már semmit nem tudtam kiszedni belőle, így maradt a próbálkozás. A wifi az tuti ette az akkut, az már biztos. Leszedtem a GSAM battery monitor-t, az meg kitett egy % kijelzést az értesítő sávra, mondom akkor a másikat leszedem addig. Azóta igen barátságos a fogyasztás, de nap közben vagyunk. Majd este nyugalmi állapotban megnézem, milyen átlagot hoz.
Nem mondom, hogy az a kis kijelzés volt a ludas, simán lehet, hogy csak pont összeakadt valamivel. A lényeg, hogy puding próbája az evés, holnapra meglátom, mit produkál.
De azért furcsa nagyon, hogy ennyi "baj" van az akkuval ennél a készüléknél, ameddig a többi telefonom fórumában nem olvastam fele ennyi galibát sem. Persze mindig megoldódott eddig mindenkinél, de egyáltalán miért akadnak össze a dolgok?
-
kelly416
veterán
válasz
yodamastah #3461 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam az elmúlt este, de én a telefon wifijét kapcsoltam ki, nehogy már ne tudjak aludni, ha valaki elkezd e-mailt írni nekem.
Viszont a nemrég említett merülésem, ha nem is ugyanabban a mértékben, de eléggé jelentősen folytatódott mindaddig, ameddig a mai napon le nem szedtem a Battery Overlay Percent programocskát. Nem tudom, mi köze lehetett egyiknek a másikhoz, de mintha javulna kicsit a dolog. Bár ezt majd este-reggel százalékos különbözettel tudom pontosan lemérni.
architect26:
Én is úgy tudom, hogy ez a legtöbb mostanában kiadott Motorola telefonra igaz lehet, mert majdnem mind AMOLED megoldással dolgoznak, de pont a G nem az, így itt irreleváns a megjelenített szín. -
ghiottone
nagyúr
Valamivel növeli a térfogatot is az oldalsó borítás miatt, de a hátlap anyagában semmiben sem tér el a normáltól
Épp ezért nem is veszek ilyet + a csatlakozók sincsenek lefedve. Ami növeli az a "fesztivál tokok"
ala kelly416 és a polikarbonátos Trident, Incipio, Otterbox.
Lovi24:Ez a fosmon viszont teljesen új, eddig még nem találkoztam vele.
-
shagy
tag
válasz
architect26 #3478 üzenetére
... Viszont mintha valahol úgy láttam volna, hogy ez jelentősen megnövekeli a "telefon" meretét...
-
-
Lovi24
senior tag
válasz
architect26 #3473 üzenetére
Jók ezek a tokok,csak amit elsőnek linkeltél nem védi a telót körbe,a másodiknak meg irreális az ára,főleg szállítási költséggel.
De ez sem rossz,csak itt is sok a szállítási költség. Azt néztem 5db-nál kb 500 ft plusz a szállítás. Ha többet rendelnénk jobban megérné -
válasz
architect26 #3467 üzenetére
Tudtommal csak amoled képernyőre igaz az, hogy a fekete képernyő rész nem fogyaszt áramot, az LCD mindig telibe világít, csak a kristályok eltakarják a fényt. Az amoled az kb. a plazmának felel meg, ha TV-ben gondolkodunk, LCD pedig LCD tv, ami teljesen fehér képernyő eseten kevesebbet fogyaszt, mint egy teljesen fehéret sugárzó plazma.
szerk. Megelőztek
-
htctopaz
tag
válasz
architect26 #3467 üzenetére
Fekete képernyőnél sztem ugyanannyit eszik, mert a háttérvilágítás ugyanúgy megy mindig, csak ahol fekete van, ott az lcd nem enged át fényt.
-
architect26
aktív tag
Ez a tok jól néz ki Frosted matte ebay
meg ez is incipio impact ebay
A kettő között valamelyiket megrendelem amíg nem jön a grip shell
-
Anti425
tag
válasz
caverinha #3468 üzenetére
De az az érdekes az egészben,hogy bevan lakva mostmár szinte a teló,sokmindent letöltöttem a Play-ről,és csak egy programmal teszi ezt,az összes többi működik,ráadásul pont egy olyannal ami régi (B3) asommal simán ment,gond nélkül!
Na meg ma ismét,amikor külső,nem Play-es dolgot akartam telepiteni,illetve települt is,mert ikonja kint van,de ha meg akarom nyitni akkor :
UNFORTUNATELY--progi neve--HAS STOPPED
-
architect26
aktív tag
válasz
htctopaz #3457 üzenetére
Jó ez a slimkat, pláne ez a dark version. Nekem csak egy lecsupaszított, szűz android rom kéne mindenféle csili-vili appok nélkül és máris boldogabb lennék. Jöhetne egy normális GPE rom
köszi kelly hogy nem vettem észre, végig itt volt az off topic mellett.
Egyébként urban legend, vagy valós az,hogy a fekete képernyő (háttérkép) kevesebbet eszik? -
Anti425
tag
Helló!
Tudna vki nekem segiteni mi lehet a hiba akkor ha egy programot telepitek a Play-ről,letöltöm,települ,de mikor meg akarom nyitni ezt irja ki:
Unfortunately,-program neve-has stopped.
A Playről is jártam igy egy programmal,ami a régi telomra simán települt,megnyilt,és most itt igy jártam!
Mi lehet a baj? Vmit beállitásoknál be kellene állitani,átállitani?
A Play-ről csak egy alkalmazásnál botlottam ebbe a dologba,de ma ismét,ez nem Playről lett volna hanem külsőleg kapott proggrammal.
Köszi előre is!
-
contaxg
veterán
válasz
yodamastah #3461 üzenetére
bakker
-
yodamastah
őstag
Ha már merülés. Inaktív állatpoban nekem is brutál jól teljesít a teló. Tényleg képes éjjel 1-2% merülni csak. Tegnap este viszont lehúztam a töltőről, és elkezdett óránként 5% merülni. Nem igazán tudtam mire vélni mert semmit nem raktam fel. Szerencsére gravityboxban be van kapcsolva hogy írja ki a stausbarra az aktuális network forgalmat. Valami folyamatosan 2-300 byte/sec forgalmat csinált. Wifit kikapcsolva megállt az egész probléma. Kutattam utána mi a fene lehet, lövöldöztem ki a taskokat, installáltam figyelő szoftvert... de semmi eredmény... wifi eszi a telót, de semmi felelősségre vonható task nincs.... aztán a megoldás a router restart volt
Utána azonal abbahagyta...
-
g-matte
csendes tag
válasz
zsirfecske #3443 üzenetére
hát az az 50k sajnos úgy 56k, ha megelégszel a 8Gb-ossal, ha már 16Gb-os kéne és ráadásul kétkártyás - mert kétkártyás fétised van - akkor az már 67k.
Ami lehet ám hogy még így is megéri, csak fájdalmas, hogy kint 240$ (55k?) az itthon 67k-s konstrukció.Vagy tévedek?
-
htctopaz
tag
válasz
architect26 #3448 üzenetére
Én felraktam, pörgős ROM, de hiányoznak belőle a CM alapú romok számomra fontos megoldásai, úgyhogy csak pár percig volt fenn. Én a Slimkatra esküszöm.
-
acura13
aktív tag
válasz
ghiottone #3454 üzenetére
mivel két Krait proci van benne(takarékosságukról hiresek) aktiv képernyö( csak a legfontosabb infokat villantja fel, nem kell az egészet ki-be kapcsolgatni, külön proci figyeli a hangod és másik a szenzorokat, 1,5-2 napot lazán.De függ a felhasználoi szokásoktol...
Ha egész nap játszol rajta hamar merül ez is..csodák nincsnek...ha meg csak telefonálsz mondjuk napi 5-10x 2 percet..akkor egy hétig is -
kelly416
veterán
válasz
Beírod, hogy viziló, kijelölöd, ráböksz a szövegdoboz alatti "link" feliratra és beilleszted a linket. Késöbbiekben pedig már látod a formátumot, lecserélheted a viziló feliratot is zsiráfra, mint a link tartalma, vagy törölheted a link [...]viziló[...] szögletes zárójelek közti részét és tehetsz be új linket az előző módszerrel.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Semmit, én csak a gyári romokban hiszek.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
architect26 #3445 üzenetére
Recoveryből fölrakható, de az a verzió még nem 100%-os. Majd kijön a flasheltő rom- elvileg, na ott már valószinüleg nem lesznek gondok - hmm már van kint, de ez még nem hivatalos firmware.
-
Tex
senior tag
válasz
zsirfecske #3443 üzenetére
Elgondolkodtató.. Vajon az X is annyira vízálló mint a G?
-
architect26
aktív tag
Sziasztok! Elvileg csütörtökön fog érkezni a 16Gbs moto g-m az amazontol, és azt terveztem, hogy egyből rootolom (persze miután ellenőriztem, hogy nem hibás a készülék), és az lenne a kérdésem, hogy kijött már GPE rom a sima moto g-re? Mert már hozzá szoktam az n7-es stock androidot, és nem kellenek nekem a motoappok. Köszi szépen a válaszokat
-
Lovi24
senior tag
-
zsirfecske
addikt
válasz
pete_21 #3432 üzenetére
a moto x és a g még biztosan a google által felügyelt telók lesznek legalább a 18 hó életciklusig. frissítéssel nem lesz gond szerintem még az idén bejelentendő google érás kütyükkel sem (amik nyilván készülőben voltak már az eladás előtt jóval). ráadásul a lenovo elnöke kinyilatkoztatta rögtön a szándékaikat, abból is az jön le hogy a jelenlegi/közeljövőbeli moto cuccoknál semmi kavarás nem lesz és a márkát is úgy akarják megtartani mint anno a thinkpadet.
igazából moto x-et kéne majd pár hét múlva venni nem is g-t, mert eu megjelenés legelején már zuhan az ára a piaci változások miatt...
amúgy worst case a moto g-vel mi lehet? megveszed most 50k-ért amiért kínai vackot kapnál csak ilyen paraméterekkel és ha nem is frissítenék többet akkor is még vagy egy évig kurrens marad a 4.4.2-vel. htc one/s4/g2 hol jár már hozzánk képest? euban széles körben jelenleg 3 új telón fut gyári kitkat: moto x/g és nexus5, de utóbbi nem számít.
-
Teasüti
nagyúr
PDroid-ot sikerült már elindítani vkinek? Nem követem a híreket, egyelőre minden gyári. Csak piszkálja a fantáziám. Köszi az infóért!
-
dsr
senior tag
válasz
Gutenberger #3438 üzenetére
Uhhh
-
Gutenberger
tag
Az enyémen kijött egy pixelhiba
-
válasz
contaxg #3431 üzenetére
nálam:
- 1 db email,
- viber (használom is naponta pár percet hívásra, ill. 1-2 üzenetre)
- gyári naptár,
- google now időjárás fut folymatosan.
Néha GPS, de az most az 5 napban nem volt. Rádiót, zenét nem hallgatok rajta.Ugyanakkor ennél hosszabb üzemre nem számítok, valamivel többet szoktam telefonálni, most volt benne 2 nap hétvége. Mondjuk autóztam kb. 500 kilométert, az adótorony váltások miatt az valamivel jobban meríti.
Powerbankot még nem tervezek, ellenben valami wireless storage-on gondolkodom (csak 8 gigás az enyém, a tabletem is csak 16), abban is van olyan ami powerbankként is tud funkcionálni.
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Az elmúlt napokban nem tudtam követni a fórumot, és a mobil híreket is alig. Már beszéltetek a témáról, amennyit tudtam, utána is olvastam. De azért megkérdezem, nekem is az a kérdésem, ami többeteket elgondolkodtat. Nekem még nincs Moto G-m, de kinéztem magamnak, és a napokban olvastam, hogy a Lenovo megvette a Motorola Mobility-t. A kérdésem a frissítésekre irányul. Ezentúl a frissítéseket is egyértelműen a Lenovo fogja átvenni? Lehet, hogy kevésbé jönnek ezután rá frissítések, illetve nem a majdnem gyári Android felület lesz, hanem a Lenovo ráhúzza a sajátját?
Ameddig a Google-nél volt a Motorola Mobility, addig nem aggódtam ezen, ahogy láthattuk, a Kitkat-et is elsők között megkapta. Ez a felvásárlás vajon mennyire érinti a frissítéseket?
Azért foglalkozom vele, mert most így telefon vásárlása előtt elgondolkodtat, hogy várjak-e, ameddig fény derül rá, hogy mi változik majd ezután.
Köszönöm a választ! -
contaxg
veterán
Aha hat ez érdekes...nekem óranként kb 1.5-2%-ot zuttyan az aksi. Igaz. hogy 4 mail címet és idojarast és egy VOIP telefonszamot és egy weboldalrol értesitot tart életben folyamatos internet kapcsolat mellett. Ehhez jön vagy az FM radió vagy a Spotify mint zene forras és egy naptar alkalmazas ami ertesítoket kuldözget. A telefonalasokat és az alklami GPS haznalatot meg sem említem.Szóval örulök ha a masodik napra van benne szufla. Vettem is egy Wayteq YooBao MagicCube 5V 7800mAh PowerBank-ot. Ezzel elvagyok.
-
Köszi Srácok!
Látszik a képen, hogy focvis fórumtárs ezen a héten kedden és szombaton volt kocsmázni, mert akkor esett meredekebben az akkutöltöttsége -
Robagp!
Ha esetleg el szeretnéd adni a G-det, engem határozottan érdekelne a fehér gyári hátlapod - becsszó'! (2000)Más.
Nem akarok senkit nagyon fárasztani az akkuidőmmel, de igen elégedett vagyok, nem bírom magamban tartani:
- 5 kerek nap, maradt 11%
- 2h 52' screen, 41' hívás.
- Végig wifi vagy élő adatkapcsolat, összesen kb. 30-40 perc repülő üzemmód.Nekem ez volt a normál felhasználás most, internetezni csak "OTG" használok telefont, pl. kocsmában.
más: Motorola Razr nálam frissült root után, OTA-n keresztül 4.1-re
-
honeker
őstag
német MM jártas fórumozót keresek
-
Még mindig nincs szó ROM cserélgetésről. Amit küldtem linket, az kizárólag a 4.4-es rom (és a 4.3-as) rootolásáról szólt, nem arról, hogy rootolt 4.3-ast hogy kell OTA-val 4.4-re frissíteni. Ugyanis nem emiatt aggódtál, hanem hogy hogy lehet a 4.4-et rootolni...
Ilyen szintű mókolást meg már te magad is csináltál (vagy valaki megcsinálta neked), amikor a 4.3-as rendszered root-oltad. Ugyanis, ha nem rootoltad volna, akkor ment volna az OTA frissítés is.
Tehát, amit neked kéne csinálni, az az, hogy az általad rootolt (mókolt) 4.3-as rendszeredet visszaállítani gyári 4.3-asra, majd onnan gyári OTA frissítés, majd újra root a link szerint.
-
ghiottone
nagyúr
Ezzel egyetértek, próbálunk segíteni, leírjuk - én is elszórakoztam jó pár módszerrel és mindig leírom, hogy ne essen más még egyszer ugyanolyan hibába, de mindent meglehetett oldani, a teló remekül működik - és ez nem elvakultság. Egy picivel jobb szoftver kellene a kamerára és nekem minden gondom megoldódna. Most is 1 nap után 8%-ot merült, pár kép, szánkózás közben egy rövid videó, gps, 25 perc kijelző használat - kell ennél több?
-
dsr
senior tag
válasz
zsirfecske #3412 üzenetére
Igen , mindeddig próbáltunk neki segítőkész hozzáállást nyűjtani , de szerintem már mindenkinek tele van a pohara az ő " gondjaival " ...
-
dsr
senior tag
Az Istenit , le lett írva , hogy mi volt a gond ! Rootolt telónál OTA-val lehetnek bajok! Kaptál egy mezei bootlopot user error miatt, nem egy egetrentgető baj , 3 perc alatt meglehetne csinálni , ha vennéd a fáradtságot , hogy bárkire is hallgass az istenverte rinyálás helyett , akkor már rég semmi bajod se lenne. Leírtuk a megoldást , az első hsz.-ben ott van minden ami kellhet!
-
lord.lakli
őstag
Nem, nem az android ment el rossz irányba, hanem a gyártók. Azért tegyél különbséget az ingyenes android a gyártó által rátákolt extrák és a hardveres korlátozások gari tekintetében. Az apple-nál igaz, mert ott egy gyártó van az Apple, aki felel mind szoftveresen, mind hardveresen a készülékért. Nézted mellesleg WP-t, hogy az mennyire rugalmas?
Melyik telefonon milyen linuxot futtatsz? Firefox-ot meg szerintem még egyelőre nem érdemes emlegetni a hatalmas készülék választékkal. Mellesleg megnézted, hogy firefox-os készülékek valamelyikét is lehet-e és ha igen hogyan rootolni? Esetleg a root utáni garanciális feltételeket?(#3406) szabakaa: már egy ideje nem nézem S3 LTE-t, így kimaradt, hogy ott is bekapcsolták knox-ot.
-
-
szabakaa
aktív tag
válasz
lord.lakli #3405 üzenetére
S3 Lte-n is van. A világ legnagyobb szívása
-
Dudi08
tag
Ismét kőkemény user error...
Előbb olvass utána próbálkozz, már számtalanszor le lett írva minden, sőt az első hsz-t is el kéne olvasni.
Érdekes módon mindig csak te rinyálsz a telóval kapcsolatban. Ha tényleg ilyen vacak lenne, mi is írnánk, sőt el is adnánk a fenébe, úgyhogy már kaptál rá javaslatot, de én is írom,hogy add el és ne boldogíts minket tovább.
(már bocs,hogy eldurran az ember agya a sok hülyeség miatt) -
robagp
tag
Hello!
Az OTA működött root-olt SGS2-vel! /gyári rom rootolva/
SGS2-vel nem veszítettem garit! És ha jól tudom SGS4-el sem veszted el!Nem csak erre írtam a szoft problémát, az egész 4.3 rajta korlát hegyek, és borzasztó hiba halom!
Valaki írta, hogy problémája van az akksi idővel.
Lehet, hogy tudok rá megoldást! /már ha nem talált rá még/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacSzerez.com - iPhone 14 / 256GB / Midnight szín / Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged