Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bernyó84
aktív tag
válasz
gyuszmó #47810 üzenetére
És stabil is? Működnek rajta nagyjából a dolgok (wifi, ébresztő, zenelejátszó, fényképezőgép)? Honnan lehet letölteni?
Soha nem tettem még romot a telefonomra... Azt hiszem, hogy itt az ideje
Eddig még csak a gyári 2.1-et update-eltem 2.2-re.... De kellene már valami új, mert kezd elegem lenni a gyáriból... -
törölt tag
válasz
gyuszmó #46342 üzenetére
A Defy-on persze hogy méri. Miért ne mérné? A tabon persze nem méri, mert a tab ilyenkor wifit kap. (A válasz természetesen független attól, hogy a 3GWatchdog természetesen a wifi forgalmat is méri, ha úgy állítod be, és akkor a tab is méri.)
Hogy értendő, hogy a tab több netet zabál-e? Annyit zabál, amennyi a net tápanyagtartalma. Vagyis attól függ, hogy mit zabáltatsz vele.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #45708 üzenetére
Hardveres hibánál nembiztos hogy nézik. De nagyon ajánlott a gyári rommal visszavinni. Hangszóró recsegés szokott a tipushiba lenni. De ha beviszed akkor mond azt hogy a hangszóró recsegés és nemhalják amit mondasz. Akkor kicserélik mind2őt. De szerintem nálad szoftveres. Probálj meg 1 wipe és dalvik cache kombinációt. igen tmobnál 1 év a gari
-
Sutee89
aktív tag
válasz
gyuszmó #43786 üzenetére
Egy kemény műanyag tok, amin lyukak vannak. Szerintem teljesen jól passzol a telóra, nem lötyög, könnyen le lehet szedni, a sarkokat is védi (bár a felső és alsó élet nem), ellenben tényleg vastagabb tőle a telefon,de nekem már tok nélkül furcsa
(#43789) Turbobacsi: Marha jól néz ki.
-
poller
tag
válasz
gyuszmó #43775 üzenetére
Szevasz!
Én először bőrtokban zsebben, majd simán szilikon tokban, amivel nem vagyok elégedett, mert hiába való rá, nagyon feszül és sokkal halkabb a teló. Aztán vissza bőrtok, de egy kocsmában felejtődött. Most megint a szilikon, de erősen gondolkodom, hogy minden nélkül hordom.
-
Balázzs
senior tag
válasz
gyuszmó #43775 üzenetére
Zsebben, tok nélkül autóban tartóban. Korábban vettem szilikon tokot, de bumszli és nem lehet egyszerűen használni, macerássá teszi a napi használatot.
Korábbi kérdésemre valaki? Facebook fiókot nem tudok szinkronizálni, valamint hogyan tudom beálllítani a vital playert alapértelmezettnek?
köszi
-
Kbali
nagyúr
válasz
gyuszmó #43602 üzenetére
A foglalt jelzés nem hívásvárakoztatás, mint ahogy írták.
Valóban ki kell kapcsolni a hívásvárakoztatást, sőt a hangpostára átirányítást foglaltság esetén opciót is, csak így fog második bejövő hívásnál foglaltat adni.
Én egyébként használom a várakoztatást, sőt be van állítva, hogy hívás elutasítás esetén SMS-t küldjek. Így ha nem tudom fogadni a második bejövő hívást, akkor elutasítom és küldöm az előre megírt SMS-t, így nincs félreértés. -
szabof1
őstag
válasz
gyuszmó #41751 üzenetére
Melyik verzió? Buttonremapper Beta v0.2.4?
Mit kellett benne beállítani? -
Integrale
veterán
válasz
gyuszmó #41076 üzenetére
Lacopapi féle használattal nekem 10-15 óra a készenlét, egyszerűen nem értem én sem, hogy hogyan fut 2 napig egy töltéssel !?
Fényerő minimumon, minden felesleges dolog kilőve!
Észajak repülőben 1-2% 7-8 óra alatt, hálózaton 10-13 %!Aksinak korábban írtakból kifolyólag, nem lehet baja (mondván az aksi túléli a telefont), akkor mi a fenének lehet gondja, hogy nekem eddig csak a gyári rommal gurult 2napot!
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #41078 üzenetére
Nyilván sok program fut a háttérben, be van cache-elve, szinkronizál stb... Gondolom sok ilyesmit lehet nálad kiiktatni, a túl nagy akkufogyasztás ilyenek miatt szokott lenni, meghogy esetleg állandóan wifin van, mobilneten van, és hasonlók. Te ismered a telefonodat, s mivel az akkud a jelek szerint jó, majdnem biztos, hogy a használati szokásaidban van a hiba.
-
törölt tag
válasz
gyuszmó #41065 üzenetére
Minden bizonnyal olyanok a beállításaid, hogy bizonyos szoftverek sűrűn eszik az energiát. Ezt csak te tudod rendbehozni, te látod a készülékedet és a szoftvereidet. Nem önmagában a telepített szoftverek mennyiségével van baj, hanem nyilván azok (némelyik) beállításával.
-
Lacopapi
addikt
válasz
gyuszmó #41059 üzenetére
Vagy az akkumulátoroddal van baj,vagy az alaplapoddal,ugyanis a MIUI kényelmesen elmegy normál használat mellett 2 napot,de inkább többet.
Ja nálam a normál használat (bár leírtam párszor) : 2G általában,böngészéskor 3G,4 óra zene (utazás),kb. 1-1.5 óra telefonálás,5-6 sms,1 óra net,kevés játék 20-30 perc.Éjjel -nappal folyamatos szinkron. -
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #41051 üzenetére
gyuszmo:
Ezt vedd szo szerint: a vilagon nincs olyan androidos forum, ahol megoldast kapnal, ha beirod ezt a problemat es melleirod, hogy ennyi telepitett alkalmazasod van
Ez nonszensz. Valaki valamelyik topicban irta, nagyon helyesen, hogy a regi telefonokkal valo akkumulatorido osszehasonlitasban azt is figyelembe kellene venni, hogy miket tudtak azok es miket tudnak a maiak... ha egy defyn mindent kikapcsolsz es ugy hasznalod, mint egy regi butatelefont, akkor ez is elmegy am 2-3 napig siman. Ez meg akkor is igaz, ha tudjuk, hogy az akku technologia fenyevnyi lemaradasban van az egyeb elektronikai fejlodeshez kepest.
Ember nincs, aki neked ebben tudna segiteni, sorry.
Nekem egyebkent egy teljesen belakott telefonon kb. 30 utolag telepitett alkalmazas van, ebben jatek nem nagyon van es semmifele automatizalo cucc nincs (auto wifi kapcsolo, auto nemito, stb.... ha kell, majd en kapcsolgatom a szolgaltatasokat)
Azt pedig azert at kene gondolnod, hogy annak tudataban, hogy ennyi cuccal megtomod a telot, megis azt irod a forumba, hogy a domiui (vagy barmely masik rom) alatt nem megy a net, vagy hogy a defy mint telo szar, mert csak estig birja az akkuja. Itt es most megmondom neked, hogy a vilagon nincs olyan androidos okostelo, ami a te felhasznaloi szokasod mellett kibirna 1 napnal tovabb. -
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #41047 üzenetére
Gyuszmo:
Annyit hozza kell tenni, hogy nemcsak a rom es a felhasznaloi szokasok (ki mennyire "nyuzza" a vasat) szamit, hanem emellett meg az is, hogy miket telepit ra az ember.
Gondolkodas nelkul osszevissza telepitett programokkal (amik onmaguktol is aktivak alvo teloban is) sikeresen le lehet meriteni az akkut a legjobb rom alatt is. Bocsi, de epp nalad volt 1-2 napja, hogy valami szerencsetlen apn kapcsolgato progi miatt total elment a mobilneted es elkezdtel arra panaszkodni, hogy a "domiui alatt elment a mobilnet".
Ne haragudj a feltetelezesert, de jo esellyel meg vagyok rola gyozodve, hogy tetemes mennyisegu progit raktal fel a telora es azok rosszalkodnak a hatterben es meritik az akkut, meg ha alig nyuzod is.... azt meg csak csendben kerdem, hogy ha sikerul ugy hasznalni a telot, hogy alig nyuzod, akkor mi a fenenek a sok progi.
Ez az egesz szosszenet egyebkent nemcsak neked szol... joparan vannak meg hasonlo cipoben, mint te. -
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #40711 üzenetére
(#40708) domerator válasza gyuszmó (#40704) üzenetére
"Elméletileg letakarított vagy 50 MB szemetet őszerinte... nem tudom, mert nem ellenőriztem. A működésben nem látok változást. Az biztos, hogy talált egy rakás thumbnailt és azokat törölte, amiket én nem mertem.
A free verzió viszont nem tud programokat takarítani és duplikátumokat keresni, de ez van. Rosszat nem csinált."Mélyvíz topik:
(#22154) domerator válasza tib78 (#22141) üzenetére 2012-01-03 13:20:19
............."Szolgálati közlemény:
Mivel a domiui mobilnet tetheringet (főleg USB, kevesebb wifi) mostantól napi rendszerességgel használom és mint tudjuk az USB kapcsolat a telefon töltésével is együtt jár, ennélfogva saját akkumulátoros üzemidőről nem tudok ezután nyilatkozni. Az eddigi tapasztalataim a magam számára bőven elégségesek és pozitívak. Aki érdeklődne ezután, kérem más domiui usereket kérdezzen (aláírásokban benne szokott lenni)."
-
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #40704 üzenetére
Elméletileg letakarított vagy 50 MB szemetet őszerinte... nem tudom, mert nem ellenőriztem. A működésben nem látok változást. Az biztos, hogy talált egy rakás thumbnailt és azokat törölte, amiket én nem mertem.
A free verzió viszont nem tud programokat takarítani és duplikátumokat keresni, de ez van. Rosszat nem csinált. -
válasz
gyuszmó #40669 üzenetére
Nem erre a részre gondoltam. Hanem ismerem, hogy a magyar programozók, szeretik +ba belerakni azt a funkciót, hogy ők is hagy mászkáljanak a telódba. (like Google, Apple)
(#40678) toth_janika: Nem félek annyira, csak mint említettem ismerem a magyar programozókat. Egyébként van S40-es Nokiám is.
-
nortol
senior tag
válasz
gyuszmó #40655 üzenetére
"Privit" nem nagyon írnék, mert akkor kapok egy csomó kérést, meg a fórum nem is a privikért jött létre.
Amúgy ami fórum linket betettél, annál tökéletesebben senki nem tudná elmagyarázni a működését.
A androidwebkey.com oldalon létrehozol egy usert.
Elindítod a szervízt, majd a megfelelő rubrikákba bekell írni azt a usert és passt, amivel regeltél az oldalra. Miután elindult a szervíz, már mehetsz is fel a böngészővel a http://androidwebkey.com/ateusered/phone.html oldalra akár 3g-vel, vagy akár wifivel... -
nortol
senior tag
válasz
gyuszmó #40652 üzenetére
Mivel "dolgozok" éppen, kénytelen vagyok használni a saját proxymat, hogy kilássak a cégtől rendesen.
Viszont a fórum valószínüleg érzékelte a proxymat és csak azt a figyelmeztetést láttam, amit írtam is.
Isten ments, hogy veled legyen bármi bajom is :-)Tehát még mielött valaki félreérti, ahogy Te is félreértetted, a hiba nálam volt, és amit írtam az csak a hirtelen támadt gondolatom volt arra, hogy miért nem férek hozzá az oldalhoz :-)
-
nortol
senior tag
-
pengemetal
aktív tag
válasz
gyuszmó #40459 üzenetére
3 napja van fent, úgyhogy még csak ismerkedünk
Akku fogyasztás miatt tettem fel (Domerator félét).Így elsőre tetszik, kinézete jobban testre szabható, hajszálnyit (tényleg csak egy hajszálnyit) lassabb, mint a Cm7, akku időről pár nap múlva...
Telepítéshez javaslom Szabof1 kolléga leírását, az a tuti. Én így tettem fel Cm7 RC 1.5-re: wipe cahe, wipe data, wipe dalvik, install, majd boot után Titanuimmal vissza az appokat. (a leírásban ajánlják a 2.2-ről induló szűz telepítést, de én lusta voltam) Van benne magyar nyelv is.
-
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #40432 üzenetére
Ja az appokat persze... appmonstert használok, az elteszi egy mappába... de ha van root explorered, akkor a system/app mappából is kimásolhatod őket.
Van egy mappám az sd-n, amiben már benne vannak a mindig használt appok apk-i, csak az újabbakat mentem.
Hogy húztam újra???
Hát ahogy illik... reboot to recovery, wipe data / factory reset, wipe cache, aztán advanced alatt wipe dalvik cache, aztán vissza egyet és install zip from sd card.... gondolom a cm7-et is így tetted fel... link nincs, mert cm7-et sose használtam defyn, de neked gondolom megvan a rom, amit használtál.
---------------------------------------------------------------
(#40433) Lacopapi:
Láttam Mozz postját, írtam is rá választ, csak épp hasraesett a netem, utána meg elfelejtettem. Én is kipróbáltam tegnap egy villanásnyira, valóban úgy van, ahogy Mozz mondta, hogy a menük szinte olyan gyorsak, mintha a spare partsban fast-ra tetted volna az animációkat. Viszont hw gyorsítás nincs benne... a power gombos menü (kikapcs, reboot) ugyanúgy szaggat, mint az előzőek. Ettől függetlenül szerintem használatra nagyon jó ha mnden működik benne. Majd az lesz nagy szó, ha lesz icsmiuius (bakker, milyen rom nevek lesznek még itt...)
Most bitre ugyanazt a domiui1.11.25light-ot tettem fel, amit közzétettem... mondtam már, hogy kib..ott jó rom?
-
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #40430 üzenetére
Wipe data????? Mindent letöröltél? Akkor már akár újra is húzhattad volna a romot. Nekem csak az oldotta meg.
Nem mentek semmit. Címjegyzék, naptár, tennivalók a google-ban, a többi ilyenkor megy a levesbe (nekem nincs angrybirds score, meg ilyenek, ami élethalálkérdés)
-
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #40419 üzenetére
gyuszmó:
Nálunk lesz a gond... 2-3 visszajelzés már volt, hogy minden OK és most sajnos újrahúztam a romot (alapoktól) és nincs baj se a gmaillel, se a markettel...
------------------------------------
(#40422) Z0C!:
Köszi tesó, már steril rom van fenn és megy minden rendesen... nem tudom mi kavarhatott be, de semmi restore, meg wipe-ok, meg app cache sem segített rajta.
Legalább most bitre ugyanazt a romot használom, mint amit közzétettem... nagyon jó eddig, mondtam már?...
-
domerator
veterán
válasz
gyuszmó #40419 üzenetére
Idegesítő bizony... nekem csak tegnap este óta.
Az egész mai mobil technikával az a baj, hogy ha valami nem működik rendesen, akkor baromira nem tudod eldönteni, hogy nálad, vagy valamelyik szolgáltatónál van a hiba (mobil, email, stb.) ... ez lesz a cloud egyik legnagyobb hátulütője.
-
Pistakiss
őstag
válasz
gyuszmó #39797 üzenetére
Használattól függően, akár el is mehet.
Nálam egész nap be van kapcsolva a WiFi és a 3G is, jönnek is az adatok, amiket megnézek, pár perc telefonálás, kevés net és van, hogy a második nap végén még tudnám tovább is használni, de inkább töltőre teszem. Persze mióta egy tabon netezek inkább, már kevesebbet használom böngészésre, meg leszoktam az állandó "fotós tesztelésről", csak a szükséges dolgokra veszem elő, vagyís, amire legfőképpen kitalálták -
toth_janika
őstag
válasz
gyuszmó #39777 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes kérdés, és engem is érdekelne!
Az én beállításaim:CM7.1 stable
Background data enable
Sync enable
WIFI off
Only 3G
Battery calibration done (Battery Calibration progival)Telefonálás kb 2 óra naponta, net kb 2 óra naponta, játék 1 óra.
Így nem bír ki egy napot!
Reggel 7kor leveszem töltőről, este 9kor rá kell tennem!
Ez így normális?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az eddigi strapamobilok vagy csúnyák vagy buták voltak. Egészen mostanáig, mert megérkezett a Motorola DEFY.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- VoIP telefonálás
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest