Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• moonlight115

őstag

válasz old rocker #1061 üzenetére

Most elkezdtem újraolvasni.

"
    – Solomon Saunders...! – Nem hallotta, hogy az őrmesterszólítja. Millie-re mosolygott.

SOLOMON SAUNDERS...! – az őrmester már teli torokbólüvöltött.Solly előszökkent az álmodozásból. – Itt vagyok! Illetve jelen, uram! – Most a hadseregben van. Résen kell lennie,nem pedig álmodozni.
    – Az istenit, máskor ébredjen föl és viselkedjen katonam
    ódra, vitéz úr!– mordult rá az őrmester. – Már nagyfiú, tudhatná a nevét. –Az öregkatonák rikoltoztak. Már az újoncok is idegesenfölnevettek. Hadd nevessenek. Nem kell sok hozzá, hogy Sollymegtanuljon alkalmazkodni. Jó a hozzáállása mindenhez. Tudja,
    hova tart.Egy katona rikoltott le az egyik barakkablakból.
    – Ott áll az öreg Solomon Saunders, és máris az öreglányonmeg Tömő Tónin jár az esze! Még bele sem bújt azangyalbőrbe. Ejnye már, fiacskám, hagyd szegénytlélegzethez jutni. Ne felejtsd el, nincs ő olyan jó erőben, mintte! – Az öregkatonák röhögtek, ordibáltak, nyerítettek. Egymásik belebömbölt: – Majd én gondoskodom Tömő Tónilélegzetéről. Belefojtom abba az anyaszomorítóba. Kikergetema tyúkólból, az isten verje meg!
    – Pihentessenek, emberek!
    – Egy nagydarab fekete férfi állt mega színes bőrű újoncok előtt és parancsokat kezdett osztogatni.Zubbonyujján csíkot viselt, a hangja olyan volt, mintha széndarabok dübörögnének le a széncsúszdán. És egésznaposl idércnyomásos járkálás kezdődött a döglesztő melegben
    ,egyik helyről a másikra, hol egyik karjukba, hol a másik karjukba nyomtak oltásokat, legalább hatot-hetet, és a százkilencven centiméteres Robert Lincoln, a legtagbaszakadtabb újonc valamennyiük közül, ájultan esett össze, injekcióstűvel a
    karjában.
    De ez sem segített rajta. Tízperc múlva újra együtt szedte a lábát Sollyval meg atöbbiekkel, egyik helyről a másikra, hol egy kétsávos katonavezetésével, hol egy háromsávossal, és néha sávtalanokkal is.És Sollynak úgy tetszett, hogy minél kevesebb
    sávja van azöregkatonának, annál gorombább az újonccal, úgyhogy kezdte azt hinni, minél kevesebb a sáv, annál nagyobb a rang.“Nyomás, harcos, szedje ki az ólmot a seggéből! Nem a sétatéren flangál! "

Új hozzászólás Aktív témák