Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2099 üzenetére
Az nyávogás? Ez nyávogás!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2098 üzenetére
De ez olyan nyávogós!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2097 üzenetére
Nem zeneileg kell önmagában nézni, bele kell élned Magad....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2096 üzenetére
Zombie...Nem a kedvencem.
Vonyítós.
-
old rocker
veterán
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2094 üzenetére
Ez jó lehet, még nem láttam, köszi!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2093 üzenetére
Könyvben is jó, sőt Doctorow többi könyve is. Sőt a Billy Bathgate-ből forgatott film is....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2091 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2091 üzenetére
Azt még nem láttam, legalábbis azt hiszem...
[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2090 üzenetére
Nekem az egyik kedvencem az Amerikai szív Jeff Bridgessel. Tragikusabb, mint a Bronxi mese, de nagyon-nagyon jó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2088 üzenetére
Jók a szereplők, és az egész hangulata, a sztori, izgalmas...Szeretem az ilyen keresztapás filmeket. És a vígjátékokat.
Maffiózók -
moonlight115
őstag
"Egyél, igyál azt és annyit, amennyi jól esik! Úgyis amiatt fogsz meghalni, mert magyar vagy...."
A "sírva vigadás" kimaradt.Én Dr. O.P.-nek hiszek (belgyógyász ismerősöm). Ő azt mondja, mindent kell enni, csak mértékkel.
Az egyik betege mesélte, hogy 5 napi ide-oda küldözgetés, vizsgálgatás - miközben a kínok kínját szenvedte végig - után végre Dr. O.P.-hez került, aki csak ránézett, és rögtön kész volt a diagnózissal: Magának vakbélgyulladása van! Hogy honnan tudta? A beteg mozgásából, testtartásából, ahogy a kezét maga elé tartotta járás közben...Másnap meg is műtötték, még időben, mert a vakbele már épp perforálódni készült. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2086 üzenetére
Bronxi mese. Az nagyon jó film.
-
finest
addikt
LIBATÖPÖRTYŰ
Mi már régen tudjuk, hogy a LIBATÖPÖRTYŰ növényi eredetű étel, - hiszen ki látott még húsevő libát??! De ilyen szépen összefoglalva jó elolvasni a lényeget:
Egy autón láttam egyszer: A vegetáriánusok sem élnek tovább, - csak sokkal rosszabbul néznek ki!
Ugye milyen jó végre az igazat olvasni??
Imádom azt a doktort, aki az alábbi bölcs válaszokat adta!Kérdés: Úgy hallottam, hogy az aerobikus testedzés meghosszabíthatja az ember életét, igaz ez?
Válasz: Az ember szíve nem dobog örökké. Ne pazarolja testedzésre a szívét! Idővel minden elhasználódik. Ha felgyorsítja a szívdobogását, attól nem fog tovább élni; ez olyan, mintha azt állítanánk, hogy meghosszabíthatjuk a kocsink életét azzal, hogy száguldozunk vele! Sokáig akar élni? Akkor szunyókáljon gyakrabban!K: Egyek kevesebb húst, és több zöldséget, gyümölcsöt?
V: Meg kell értenie a logisztikát és a logikát: Mit eszik a tehén? Szénát és kukoricát. És mik ezek? Zöldségek. Igy a steak nem más, mint egy nagyon effektív mechanizmus arra, hogy zöldségek kerüljenek a szervezetbe. Gabonafélékre van szüksége? Egyen csirkét. A marhahús kitűnő forrása a mezei fűnek. És egy sertésszeletben megtalálható a javasolt napi zöldségmennyiség 100%-a.K: Csökkentsem az alkoholfogyasztásomat?
V: Dehogyis. A bor gyümölcsből készül.
A brandy az desztillált bor, ami azt jelenti, hogy kivonják belőle a vizet, így még töményebb formában juthatunk gyümölcshöz. A sör pedig gabonából készül.K: Mik az előnyei a rendszeres testedzésnek?
V: Egy előnye sincs. Az én filozófiám: Az a jó, ha nincs fájdalom!K: Az olajban sült ételek károsak?
V: NEM FIGYEL RÁM!!! .... Manapság mindent növényi olajban szoktak sütni. Hogy lehetne az káros, hogy még több zöldséghez jutunk ezáltal?K: Felülésekkel meg lehet szabadítanunk hasunkat az úszógumitól?
V: Biztos, hogy nem! Amikor igénybevesz egy izmot, az nagyobb lesz. Akkor kell felüléseket csinálnia, ha nagyobb hasat akar!K: A csokoládé káros?
V: Megőrült? Az kakaóbab! Az is zöldség!!!K: Az úszástól jó alakja lesz az embernek?
A: Ha az úszás jót tesz az alaknak, akkor magyarázza meg nekem a bálnákat.K: Fontos, hogy az ember formába hozza magát?
V: Hé! A kerek is egy forma!Remélem, ezzel tisztáztuk az összes étkezéssel és testedzéssel kapcsolatos félreértéseket.
És ne felejtse el:
Az élet NE egy sír felé vezető biztonságos út legyen, hanem bukfencezzünk végig egy üveg borral az egyik kézben, egy csokival a másik kézben, és közben ordítsuk: Micsoda buli volt!!!
ÉS......
Azoknak, akik állandóan amiatt aggódnak, hogy mit egyenek, itt az összefüggés a táplálkozás és az egészség között.
Megkönnyebbülés végre megtudni az igazat a sok téveszme olvasása után.1. A japánok nagyon kevés zsírt fogyasztanak, és kevesebb náluk a szívinfarktus, mint a magyaroknál.
2. A mexikóiak nagyon zsírosan étkeznek, és kevesebb náluk a szívinfarktus, mint a magyaroknál.
3. A kínaiak nagyon kevés vörösbort fogyasztanak, és kevesebb náluk a szívinfarktus, mint a magyaroknál.
4. Az olaszok sok vörösbort isznak, és kevesebb náluk a szívinfarktus, mint a magyaroknál.
5. A németek sok sört isznak, sok kolbászt esznek, és kevesebb náluk a szívinfarktus, mint a magyaroknál.
Mi ebből a tanulság?
Egyél, igyál azt és annyit, amennyi jól esik! Úgyis amiatt fogsz meghalni, mert magyar vagy.... -
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2084 üzenetére
Hűha! Ötletes!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2083 üzenetére
Ezt a fiam szerettette meg velem...
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2079 üzenetére
Cseles Zéká!
finest Oh, azok a szexi jáccóruhák! LOL!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2081 üzenetére
Ó, a feketemunka...! Arról tudnék mesélni. Házhoz járó pedikűrös, fodrász. Nyilván féláron is megéri nekik dolgozni, mi pedig, akik adót fizetünk, ami évről évre több, leshetünk, hogy csökken a vendégszám. Miközben az üzlet rezsije is nő. Árat emelni meg képtelenség, akkor még kevesebben jönnének.
Nekem volt kolléganőm, aki évente befeküdt egy-két hétre a pszichiátriára, és kész, évekig leszázalékoltként dolgozott. Egész jól bírt állni napi 6-8 órát. 250 rugó, igen, én is ilyen összegű tarifáról hallottam.
És közben a féllábú meg menjen évente elbírálásra. Hátha kinőtt tavaly óta a lába. -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #2075 üzenetére
Ezt az acsargásomat igazság szerint első haragomban a fészbükkre raktam ki. Hogy érthetőbb legyen, közelről ismerek ilyeneket, akik némi ajándék és 250 rugó ellenében elérték, hogy rokkernyuggerek legyenek. Nem tökéletes az eü. állapotuk, de trükkös machinációk kellettek olyan eredményekhez, ami alapján évről évre "megúszták" Első helyen szerepelnek a pánikrohamok, mint hivatkozás, mert ki tudja bizonyítani az ellenkezőjét? És évről évre hallom a rinyálást: x. doktor most csinál egy olyan ekg-t...olyan vizsgálatot, szóval bármit, amiben lesz valami rendellenesség és bolhából elefántot lehet csinálni. És más téma nincs is, felülvizsgálat közeledtével erre vannak beszűkülve... "Remélem, megadják..."
Miért fontos nekik? Mert olyan szolgáltatásokat csinálnak "fekete" vállalkozóként (pl. pedikűrös, masször stb.), amiből, mint főállású vállalkozó nem tudna megélni. De így, a kis rokkerellátás + a zsebes pénz egész tisztességes megélhetést biztosít nekik. Általában nem vagyok kárörvendő, de amikor egyikőjük januárban megbukott, némi rejtett somolygással hallgattam a jajveszékelését. Aztán megfellebbezés után, márciusban mégis úgy találták, jogos a rokkerellátás, mert ha felvisz a negyedikre egy vödör vizet, erősen liheg, szegény.
Ugyanakkor 2 bottal járó SM beteg, akit a lánya támogatott el a felülvizsgálatra, az alkalmas lett; akár ólombányába is mehet.Szóval, amikor a fészebukkra felraktam, láttam, hogy a nagyon jószívűek özönével lájkolják a gazdira váró kutyusokat, a rokkantnyugdíjas sztorit le se sz@rják. Akkor még beírtam:
Boldogtalan kutyaképeket mindig érdemesebb ide berakni, mint boldogtalan emberekét. A jólelkű, szociálisan minden bizonnyal érzékeny emberek szíve összecsavarodik egy gazdit kereső eb láttán; egy szívbeteg rokkantellátásos... ugyan kit érdekel? Legfeljebb a jobb sorsra érdemes ebeket, akik púder nélkül éreznek. Őszintén.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2077 üzenetére
Miért haragszol rá? [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2075 üzenetére
Elolvastam a cikket. Tragédia.
Ma tudtam meg, hogy ha valaki nyugdíjba megy, kiszámolják, mennyit volt táppénzen, és annak arányában csökkentik a nyugdíja összegét. Nem tudom, igaz-e, de ha így van, akkor az jár rosszul, aki betartja az orvos utasításait és otthon marad, ha beteg, megelőzve a komolyabb, esetleg hosszan tartó betegséget.
Ha influenzás, menjen dolgozni ( ha bír) és fertőzzön, az a dolga! A komolyabb esetekről nem beszélve.#2076 - jó szöveg!
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2074 üzenetére
Mélyen tisztelt moderátor úr!
Ha még egyszer ide meri írni Z.K. nevét, moderátorhoz fordulok, hogy tíccsák ki innen!!!mave13 Ez már tényleg inzultus!
Ha a kísérleti egereid ezt meghallgatnák, sírógörcsöt kapnának, az tuti!
-
old rocker
veterán
Régebben nem találtam a Masters of war-t a Pearl Jam énekesének előadásában: ez a legjobb.
Lehet, hogy 1-2 bélyeget lenyalt előtte, de ez a legjobb interpretálás.
[link]Come you masters of war
You that build all the guns
You that build the death planes
You that build the big bombs
You that hide behind walls
You that hide behind desks
I just want you to know
I can see through your masksYou that never done nothin'
But build to destroy
You play with my world
Like it's your little toy
You put a gun in my hand
And you hide from my eyes
And you turn and run farther
When the fast bullets flyLike Judas of old
You lie and deceive
A world war can be won
You want me to believe
But I see through your eyes
And I see through your brain
Like I see through the water
That runs down my drainYou fasten the triggers
For the others to fire
Then you set back and watch
When the death count gets higher
You hide in your mansion
As young people's blood
Flows out of their bodies
And is buried in the mudYou've thrown the worst fear
That can ever be hurled
Fear to bring children
Into the world
For threatening my baby
Unborn and unnamed
You ain't worth the blood
That runs in your veinsHow much do I know
To talk out of turn
You might say that I'm young
You might say I'm unlearned
But there's one thing I know
Though I'm younger than you
Even Jesus would never
Forgive what you doLet me ask you one question
Is your money that good
Will it buy you forgiveness
Do you think that it could
I think you will find
When your death takes its toll
All the money you made
Will never buy back your soulAnd I hope that you die
And your death'll come soon
I will follow your casket
In the pale afternoon
And I'll watch while you're lowered
Down to your deathbed
And I'll stand o'er your grave
'Til I'm sure that you're deadbocs, tudom, hogy már volt... de az ilyen számokat nem lehet eleget
-
old rocker
veterán
Üsd a gyengét! Éljenek a kib.szott rokkantnyugger turisták! Éljen bölcs kormányunk, amely kíméletlenül lecsapott.. kire is? 2011. december 28-a óta azt szajkózom: egy egyszerű pszichológiai teszttel ki lehetett volna szűrni a potyautasokat! Mert mitől retteg az álrokkant? "Jaj, nehogy rosszabb igazolást adjanak és egészségesnek nyilvánítsanak! És mit mond egy igazán egészségkárosult?:" – Kellene a francnak a nyugdíj, ha kaphatnék normális munkát. De nemcsak nekem, a feleségemnek sincs két éve állása." Aki igazán rokkant, azon sopánkodik, bárcsak egy kicsit jobb lenne az egészsége, hogy tudjon dolgozni! "– Amikor elvittek a mentősök, még azt kérdeztem: meddig tart ez az egész? Nekem hétfőn dolgozni kellene menni – emlékezett az infarktus utáni pillanatokra Dukai.
[link]
Azoknak ajánlanám, akik ész nélkül lefejezték az alávaló rokkantnyuggereket!! Jaj-ja, tönkremegyünk, annyi rokkantnyugdíjas van! Aztán volt, aki a mostani esztelen kapkodás után hetvenen felül kapta meg az értesítést: ő most már "rendes" nyugdíjas! Addig ugyanis - gazdasági szempontból - tök mindegy volt, hova tartozott: rokkernyugdíjas vagy tényleges nyugdíjas. Ugyanannyit kapott nyugdíjat is, kedvezményt is. De, mivel statisztikailag rokkantnyugdíjas volt - a szervezett állami bürokráciának köszönhetően - kiváló muníció volt a néphülyítéshez: több százezer rokkantnyugdíjas van! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #2072 üzenetére
Igazából azzal sok kárt nem lehetne bennük tenni.....
Esetleg ugyanezt a számot hallgattatni velük Zámbó Krisztián előadásában a Dupla Kávé által kísérve?Nem, ennyire nem lehetünk kegyetlenek.....
mave13: A linkedről erre jutottam ez pedig nagyon tetszik, egyáltalán nem ismertem....
A többi számuk ellenben nemigen jön be... -
válasz
old rocker #2072 üzenetére
Tessék, itt van még egy kis kultúra, lehet fokozni az ukulelét: Hurra torpedo - Total eclipse of the heart
-
old rocker
veterán
válasz
philoxenia #2071 üzenetére
Ezért a zenei inzultusért én főbe lövetném őket...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
moonlight115 #2069 üzenetére
Mer? Mér? [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2069 üzenetére
hinnnye
-
moonlight115
őstag
Satisfaction huhh...LOL!
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2067 üzenetére
West Side Story: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2066 üzenetére
-
old rocker
veterán
Néhány jó tanács idősebbeknek szex előtt:
1. Tegye fel a szemüvegét, és győződjön meg róla, kivel bújik ágyba!
2. Állítsa be a vekkert két perccel későbbre, nehogy elszundikáljon közben!
3. Fokozza a hangulatot világítással! Minden lámpát oltson el!
4. Jegyezze fel a mentők telefonszámát, és legyen közel a telefon a biztonság kedvéért.
5. Írja fel a kézfejére a partnere nevét, el ne felejtse!
6. Esemény előtt rögzítse jól a műfogsorát!
7. Hangoskodjon nyugodtan! A szomszédjai sem hallanak jól.
8. Ha sikerrel jár az akció, nyugodtan hívja fel minden ismerősét a hírrel!
9. Ne is álmodjon róla, hogy másodszor is megy...!
Védőügyvéd: Elárulná a korát?
Kicsi idős hölgy: 76 éves vagyok.
Védőügyvéd: Elmondaná, kérem, a saját szavaival, mi történt április elsején éjszaka?
Idős hölgy: Ahogy szoktam, a verandán üldögéltem hintaszékemben a langyos tavaszi estén, mikor egy fiatalember lopakodott oda és leült mellém.
Védőügyvéd: Ismerte őt?
Idős hölgy: Nem, de barátságosnak tűnt. Elkezdte dörzsölgetni a combomat.
Védőügyvéd: Megállította?
Idős hölgy: Nem.
Védőügyvéd: Miért nem?
Idős hölgy: Jó érzés volt. Senki nem tett ilyet velem, mióta az én Albertem húsz éve meghalt.
Védőügyvéd: Mi történt utána?
Idős hölgy: Elkezdte fogdosni a melleimet.
Védőügyvéd: Ekkor leállította?
Idős hölgy: Nem, természetesen nem!
Védőügyvéd: De miért nem?
Idős hölgy: Az érintésétől élőnek és izgatottnak éreztem magam. Évek óta nem éreztem ennyire jól magam!
Védőügyvéd: És mi történt ezután?
Idős hölgy: Ó, hát hanyatt dőltem és mondtam neki, hogy tegyen magáévá, most!
Védőügyvéd: És megtette?
Idős hölgy: A pokolba is, nem! Felkiáltott: ,,Április bolondja!" És ekkor én lelőttem a kis szarházit...
A villamoson egy nő hirtelen leül egy férfi utas ölébe. Elnézést kér:
- Jaj, ne haragudjon, azt hittem, feláll...
- Nem, hölgyem, az csak a kulcsom...
Házibuliba készül a 16 éves Julika. Alaposan kiöltözik, kifesti magát.
Mikor elindul, anyja utána szól:
- De, kislányom! Elfelejtettél bugyit felvenni!
- Jaj, anyu, amikor koncertre mész, te talán bedugod a füledet?
Egy fiú és egy lány fekszenek az ágyban szeretkezés után. A fiú boldogan felsóhajt:
- Végre, megtörtént! Nem vagyok már szűz többé!
Mire a lány csodálkozva kérdezi:
- Azt akarod mondani, hogy én vagyok az első, akivel lefeküdtél?
- Igen. Tudod, mindig egy olyan lányra vártam, akit igazán szeretek...
- Ez azt jelenti..., hogy... engem igazán szeretsz?
- Á, nem, csak meguntam már a sok várakozást!
Egy férfi elment meglátogatni a nagyapját. Mikor odaért a házhoz, döbbenten látta,
hogy az öregúr épp hintaszékében ül a tornácon és deréktól lefelé teljesen meztelen.
- Nagyapa! Mit csinálsz te itt?! Nincs rajtad nadrág és bárki megláthatja az intim részeidet!
Az öregember elrévedező tekintettel meredt a távolba.
- Nagyapa! Hogy a csodába jutott eszedbe félmeztelenül kiülni a tornácra?!
Az öregúr lassan unokájára fordította tekintetét.
- Nagyanyád ötlete volt... Múlt héten ing nélkül ültem itt kinn és bemerevedett a nyakam...
Egy kisváros polgármesterét meghívják egy házibuliba. Amikor késve megérkezik, már nagyon emelkedett a hangulat.
A házigazda beinvitálja a vendéget, és elmondja neki, hogy a vendégek egy pikáns játékot játszanak.
- Bekötjük egy hölgy szemét, és az a feladata, hogy benyúl a férfiak alsóneműjébe és megpróbálja kitalálni, hogy ki az illető.
- Inkább hazamegyek! - háborodik fel a polgármester. - Az én pozíciómban ezt nem engedhetem meg magamnak!
- Jöjjön csak, uram! Biztos élvezni fogja a játékot, az ön nevét már négyen is emlegették! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2064 üzenetére
Nálam itt van, de nem mostanában fogom elolvasni, az tuti.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2063 üzenetére
A titánokon túl vagyok, a folytatását kellene elolvasnom.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2061 üzenetére
Arról még nem hallottam.
Én most hármat olvasok felváltva: Diane Keatont a munkahelyemen, ha épp ráérek, A titánok bukását és ezt a legújabbat. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2060 üzenetére
A számok nem az én világom, maradok a könyveknél.
Nem muszáj angolul, magyarul se rossz.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2059 üzenetére
Én nem becsültem nagyra, mert falusi surmó lévén, nem olvastam a Pottert, pláne angolul nem.
Richard Bradfordtól szereztem be a Lángoló hajnali ég c. könyvét. -
old rocker
veterán
Pénzt kellene olvasni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2058 üzenetére
Egy angliai kisváros polgármestere váratlanul meghal. Itt tartok. Az új polgármester megválasztása körül bonyolódik a sztori, vagyis, hogy ez a kampány, a hatalomért való küzdelem kiben mit vált ki. Szerintem ez érdekes lesz, Rowling a jellemábrázolás mestere, mint az az általad is nagyra becsült H.Potter könyvekből is megtudhattuk.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2057 üzenetére
Tudom. Nagyon jó.
jobb, mint potter -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2056 üzenetére
J.K.Rowling új könyve, tavaly októberben jelent meg. Már belekezdtem, ha elolvastam, elmesélem, milyen volt.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2055 üzenetére
bevallom, nekem nem sokat mond...
nálam lassan hegyek lesznek az el nem olvasott könyvekből. De még mindig gyűjtöm az antikvár könyveket; pedig talán sosem fogom őket elolvasni. Nem lesz rá időm.
-
moonlight115
őstag
Ma kaptam a barátnőmtől ezt a könyvet ajándékba. Meglepődtem, mivel nincs se névnapom, se szülinapom, a karácsony is elmúlt ...De hát Edit már csak ilyen. Említettem neki ezt a könyvet, és voilá! Elhozta. A legjobbkor jött.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2050 üzenetére
Jó számok, jó zenészek, jó szövegek...
All in all...Thank you. -
old rocker
veterán
U2
[link] -
old rocker
veterán
utsó
[link] -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2044 üzenetére
Az eredeti az igazi, mint a pirospöttyösből, mi?.
Ez viszont egészen biztosan jobb, mint az eredeti: [link] -
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2041 üzenetére
Csak aludni.
Vigyázzatok, mert nem rock!
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2039 üzenetére
Az adja nekik azt a pluszt, amitől zseniálisak és kitűnnek az egyéb szenvedélybetegek közül. Na, iszom is valamit.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2034 üzenetére
A kislány gyógyulása is csak alátámasztja azt, hogy minden fejben dől el, és hogy az orvosok is tévedhetnek. Hide története hasonló, mint sok más művészé. Miért van az, hogy a művészek általában isznak és drogoznak?
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2037 üzenetére
Csak fogja, ez ma történt. Kérdeztem, h hova, de még nem tudok többet.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2035 üzenetére
Az a film az, amelyik a nácizmusról szól, és amire mindig elvitte Annie-t.
-
old rocker
veterán
[link]
A Kurenai last live érdekességét az adja, hogy 7-8 évvel Japán egyik legjobb gitárosának, Hide-nek a tragikus halála után készült. Ám Hide nem halt meg, zenéje és extrém személyisége ott van a koncerten: hologram csupán, de... mégis él tovább.hide (eredetileg Matsumoto Hideto, japán karakterekkel 松本 秀人, Yosuka, Kanagawa prefektúra, Japán, 1964. december 13 – Tokió, 1998. május 2.) a mai napig Japán egyik legnagyobb gitárosának tartott személy. Gitárosa volt Japán egyik legnépszerűbb és legfontosabb rock bandájának, az X Japannak, szóló karrierje is gazdag volt sikerekben.
Élete
Középiskolában kezdett el gitározni és 17 évesen belépett a Saver Tigerbe. A banda feloszlása után folytatta tanulmányait és ruhatervező iskolában tanult, amikor Yoshiki felkereste és felkérte, hogy lépjen be az akkoriban még X néven működő zenekarába, amelyhez 1987-ben csatlakoztak Patával együtt. A zenekarban a gitárosi poszton kívül dalszövegeket is írt, zenét szerzett, valamint egyes dalokban háttérénekesként is közreműködött.
1997-ben feloszlott az X, innentől kezdve szólómunkáira koncerntrált, valamint Zilch néven közös zenekart alapított két amerikai zenésszel.
Szóló karrierje 1993-ban indult, amikor elkezdett dolgozni első albumán, mely 1994-ben jelent meg Hide Your Face címen. Két évvel később megjelent a Psyence, majd a Zilch-el készült a 3.2.1, melyen régebbi számainak feldolgozásai is helyet kaptak. 1998-ban új, Ja, Zoo című lemezén dolgozott, azonban ez már csak halála után, zenésztársai által befejezve jelenhetett meg.
1998-ban a „Pink Spider” nyerte a Japán Nemzetközi Közönség díját, az MTV Video Music Awardon.
Halála
1998. május 1-jén még koncertezett, azonban 1998, május 2-án máig nem teljesen tisztázott körülmények közt elhunyt: a fürdőszoba kilincsre csomózott törülközővel felakasztva találtak rá. Május 2-án 08:45-kor hunyt el hivatalosan, 2 óra szenvedés után. A találgatások tartanak még, noha öngyilkosságnak titulálták és állítólag az alkohol miatt tette, ami ellentétben áll az orvosi jegyzőkönyvvel. Az ügyet a rendőrség öngyilkosságként lezárta.Halálhírére egyébként ketten kíséreltek meg öngyilkosságot. Temetésén több tízezren, egyes becslések szerint 50-60 ezren vettek részt.
Életének egy szép epizódja: egy leukémiás kislány szerette volna, ha Hide meglátogatja. A kislányt az orvostudomány menthetetlenként könyvelte el. Az extravagáns gitáros eleget tett a kérésnek és meglátogatta őt a klinikán. Valami nagy plüss japán macit, vagy mit vitt is neki, meg dedikált képeket. A kislány a látogatást követően egy év alatt felépült; következő születésnapját már családjával és Hidevel ünnepelte. Aztán ő élt tovább; a különös gitárost ő is elkísérte utolsó útjára.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2032 üzenetére
Szívesen járnál vele minden héten a Sajnálat és bánatra?
Tudod mit, egyszer meghívlak randizni a Holokauszt Emlékmúzeumba.Más, egyik volt tanítványom írt fészen, h írjam meg neki angolul, pontosan a Kubla Kán első versszakát, amivel évekkel ezelőtt én ismertettem meg, mert magára akarja tetováltatni. Azért ez mégis csak valami. egy pedagógus pályafutásában, úgy érzem.
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2026 üzenetére
Az is csak Woody-t támasztaná alá, ha nem tenné, mert szerinte alapból minden szar, a szerelem is szar. A világegyetem tágul, egyszer az összes anyag szépen eloszlik a jéghideg, végtelen térben, minden a pusztulás felé tart, semminek sincs értelme.
Más, ez megvolt már nektek? [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2029 üzenetére
Kicsit malmsteenes, talán a barokkos bevezető miatt. Tetszik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2027 üzenetére
Ez szép. Good music.
-
old rocker
veterán
Desert rose...
Sivatag rózsa
Miért élsz egyedül
Ha szomorú vagy
Majd én elhagyom veled az életet
Fehér vagy, kék vagy vérvörös
Én csak a hideg szürke homokban való fuldoklást látomIdők szelei
A földre taszítotok
Szomjan halok
El akarok fmenekülni
Nem tudom, hogyan szabaduljak meg, hogy éljek
Az elmém felkiált a fájdalomtólVándoroltam, hogy magamra találjak
Mióta érzem már a végtelen fájdalmat
Elbukva, az eső folyik a szívembe
Fájdalmak közt várok rád
Nem tudok visszamenni
Nincs hová visszamenni
Az élet elveszett, a virágok lehullnak
Ha ez mind csak álom
Most ébresszetek fel
Ha ez mind valóság
Csak öljetek meg -
moonlight115
őstag
Itt egy érdekes Popper Péter idézet. Bár, ez inkább a szeretetről szól, nem a szerelem őrületéről, nem a módosult tudatállapotról, ami előbb utóbb elmúlik. Csak az rossz, hogy az egyik mindig "jobban szeret", de lehet, hogy ez azért van így, mert nála ez az elmúlási időszak tovább tart.
"Ha én azt mondom valakinek, hogy szeretlek, nagyon szeretlek – ezt én nem tudhatom. A saját érzelmeim megítélésében nem vagyok kompetens – ezt a másik tudhatja. Ha egy nőnek azt mondom, hogy nagyon szeretlek, ő tudja, hogy ez igaz, vagy nem, nem én. Mert ha könnyebb velem az élete, ha szabadabban él, ha jobban el tudja viselni az élet terheit, akkor szeretem. Ha rosszabbul él velem, ha bűntudatosabban él, ha mindenféle terhei megnövekednek mellettem, akkor nem szeretem. De ezt ő tudja eldönteni, nem én. Én csak mondom. És ez viszont is így van. Azt mindig a partner tudja, hogy szeretik-e vagy nem."
Az, amit Woody mond, hogy az emberi létet könnyebben elviselhetővé teszi, szerintem nem mindig van így. Mert itt érzelmekről van szó.
-
finest
addikt
válasz
old rocker #2022 üzenetére
Hát, azért ismerünk szép példákat. Ott van Philemon és Baukisz története, h ne szexuális vonatkozásút mondjunk. Woody Allen szerint, és ezt már nem idézte Holdfény, a szerelem csak egy szép epizód, ami az amúgy kibírhatatlan és elviselhetetlen emberi létet könnyebben elviselhetővé teszi - persze csak azért, h a sors még jobban, még tovább sanyargathasson minket.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2022 üzenetére
De ha valaki szerelmes, akkor tényleg azt hiszi, hogy övé a világ. Rózsaszín köd, illúzió...
Aztán Hamupipőke rádöbben, hogy lábfetisiszta fickóhoz ment feleségül és az üvegcipő szorít és tör. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2021 üzenetére
Omnia vincit amor... micsoda f.sz sztereotípia. A barátság, az esetleg. A barátság erősebb érzés a szerelemnél, mivel lemond a szexuális kielégülésről, így nincs kitéve az érzékek halványulásának.
-
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2018 üzenetére
Van egy interjú vele az Éjfélkor Párizsban kapcsán, ami arról szól, h mindenki elvágyik egy másik korba, ahova úgy érzi, jobban tartozik, mint a jelenbe. Kérdezik tőle, h ő szívesebben élt volna-e egy másik korban? Mire Woody Allen, h neki mindegy, mert mindegy hogy hova született volna, ő minden korban ugyan az a boldogtalan ember lenne, hiszen az élet maga is egy boldogtalan élmény. [link]
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #1 üzenetére
.
-
moonlight115
őstag
Még nem. Biztos jó film, az összes filmje az. Én most ezt fogom megnézni: Fogd a pénzt és fuss
-
finest
addikt
válasz
moonlight115 #2016 üzenetére
Éppen pár hete néztem újra, azután, h megnéztem a Woody által rendezett Éjfélkor Párizsban c. filmet. Láttátok már?
-
moonlight115
őstag
válasz
moonlight115 #2015 üzenetére
Annie Hall szuper!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2014 üzenetére
A Throw down the sword is nagyon jó és a Nazareth is. A filmet nem láttam, de már csak a szereplők miatt is, rossz nem lehet.
Én most Diane Keaton önéletrajzi könyvét olvasom: Játszd újra Sam!
A mamája alzheimeres volt, és a halála után Diane megtalálta a naplóit. Ez indította önéletrajzírásra.
Ír a Keresztapa forgatásáról is. Nem volt oda érte. Al Pacinot kiismerhetetlen figurának tartotta (de azért beleesett!:-), Marlon Brando nem sokat törődött vele, csak megjegyezte: Szép cicik!
Woody Allen más volt, jó barát, idéz egy pár mulatságos, humoros levelét. Azon vetélkedtek akkoriban (1978, Annie Hall), hogy melyikük tudja a legjobban ócsárolni a másikat. A filmbeli Hall családot Diane családtagjairól mintázta, ami sértő is lehetett volna, de Dianet nem érdekelte, együtt jártak. Aztán jött Warren Beatty, aki bármelyik nőt le tudta venni a lábáról, Dianet is. Az volt a titka, hogy mellette egy nő királynőnek érezhette magát. Gáláns, nagyvonalú volt. Diane félt a repüléstől, és ő megtette, hogy Los Angelestől New Yorkig fogta a kezét, végig, az egész úton. Landolás után pedig visszarepült LA-be, mivel semmi dolga nem volt ott, csak elkísérte Dianet, hogy mellette legyen és elterelje a figyelmét a félelemről. Csilivili partikra jártak, ahol Diane megismerkedett a korabeli nagymenő sztárokkal, politikusokkal, de nem érezte köztük igazán jól magát, nem is értette, mit keres ott, mindig visszavágyott a gyermekkori családi fészekbe.
Érdekes a könyv szerkezete. Diane anyjának naplóiból is vannak benne részletek, párhuzamosan az ő történeteivel. Megtudhatjuk, hogy egy-egy filmbemutató, díjkiosztó milyen hatással volt a mamára, és hogy maga Diane mit gondolt ezekről.
A könyv felénél járok, épp az örökbefogadott gyerekeiről ír. -
old rocker
veterán
[link]A Nazareth skót együttest tképpen Roger Glover, a Purple basszere fedezte fel. A filmet láttam, jó volt, de ezt a számot eddig nem ismertem, szerintem nagyon jó.
-
old rocker
veterán
Kis ember, akkora hanggal, hogy azzal egy gyorsvonatot meg lehet állítani; emellett olyan gyönyörűen énekel, ami mellett nem lehet közömbösen elmenni - írta a kritika Ronnie James Dioról.
A Stargazer olyan telitalálat volt, amivel más együttesek életművet alapoznak meg. Ritchie Blackmore azonban rövid idő után mindenkit kirugdosott a zenekarból, kivéve a kis olaszt. Azonban Blackmore rájött arra, hogy az egyre szűkebb szektába tömörülő hard rock rajongók előtt lehet ő akár az isten is, a kommerciális sikerek mást diktálnak, tehát váltani kell. Tervét előadta Dionak, aki határozottan nemet mondott, Ritchie pedig gondolkodás nélkül megvált sikerei kovácsától. Utóda Graham Bonett lett, aki ugyan "nagy hang", de a finomságok iránt érzéketlenebb, jóval képzetlenebb, mint Dio.
A kritika joggal tette szóvá, hogy a középkori, misztikus témájú Stargazert nem lehet, nem szabad bórdzsekiben és dandy napszemüvegben énekelni.
"Ha becsukod a szemed, megjelenik előtted egy bőrökbe öltözött rock'n'roll barbár képe. Aztán,, amikor kinyitod..., nos, jobb, ha újra becsukod."
R.I.P. Dio -
old rocker
veterán
Igen, csak az évek során a korán kopaszodni induló Andy érthetetlen módon nagyon gyakran cserélgette a gitárosait... Talán a szakmai féltékenység? Jelenleg az együttes fix tagja egy öreg basszer, - nagyon jól csinálja, a számokban a basszus a harmadik szólam; a másik két versenyző, a szólógitáros és a dobos állandóan cserélődik.
King will come: ügyes csóka a legutóbbi gitáros:[link]
2003-as koncert, Throw down the sword:[link]
hogy ezt a fiatal és lelkes gitárost miért csapta ki, dunsztom nincs... pedig a koncert dévédén nagyon lelkesen nyilatkozott. (A basszer is, mennyire jól érzi itt magát, ahol nem csak kísér, hanem önálló szólamot képvisel; csak ő maradt...) -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2010 üzenetére
Húúú, aztaaaa, ezek tudnak!
-
old rocker
veterán
már mióta várom, hogy eljöjjön a király...
[link] -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2008 üzenetére
szívesen
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2007 üzenetére
Szerintem is, köszi!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2006 üzenetére
Nézd végig az egész koncertet. Szerintem nagyon jó.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #2005 üzenetére
Jó kis relax zene. Most rettentően fáj a fejem, talán ez használ.
-
old rocker
veterán
Mike Oldfield - Tubular Bells III (Live from Horse Guards Parade London) 1998
-
moonlight115
őstag
válasz
philoxenia #2002 üzenetére
Nem rossz!
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #2001 üzenetére
Gut. Sehr gut, Johann
-
philoxenia
MODERÁTOR
A Judas nagy kedvencem, persze ebből a vonulatból a Saxon is bejön például....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #1999 üzenetére
Ezzel egyetértek, a Judas Priest nagyon jó (most hallgatom, köszi!), a Diamond and Rust-ot is szeretem.
De hogy a szépséges germán nyelv...???Brrrrrrr.....
Philoxenia A Manowar jobb, mint a csajos nyávogás!
Sokkal!
Ez meg egy kis könnyed, populáris Honey Honey
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Szia!Ha barátaid a könyvek, és szívesen megosztanád az irodalommal kapcsolatos gondolataidat, olvasmányélményeidet, írj...
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest