- Több tucat gyorsító összeköthetőségét kínálja az Instinct MI400 sorozat
- Imádja az alteregókat az új AMD Software
- Csak úgy szórja a dollár milliárdokat adatközpontokra az Amazon
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Na meg van még a S940 (reg. DDR-es Opteron). És a desktopon kérészéletű (habár ki tudja) Socket F 1207.
Amúgy a felső táblázat biztosan jó? Ha a 9900 és a 9950 is B3, akkor mi a különbség? (Dettó a 9700 - 9750)...
A másik: "a Propus kódnevű négymagosokból viszont hiányozni fog az L3 cache. A zsugorításnak és az energiagazdálkodás fejlesztésének köszönhetően csökken a gyorsítótár áramfelvétele is" – A 65nm Phenomoknak is elég fejlett az energiagazdálkodása. Ez L3 cache nélkül, fejlesztve, 45nm-be átültetve még egész szépet is szólhat...
HGyu
-
ddekany
veterán
"Lehet, hogy én vagyok az elmaradott, de számomra egyszerűen megdöbbentő, hogy az átlagembernek mekkora számítási-teljesítmény igénye van."
Annak nincs, nagyon kevesen csinálnak ebből sportot. A gond csak az, hogy ezen a piacon sokat számíthat, hogy ki egy hajszállal jobb adott áron... mert akkor csomóan azt mondják, hogy "akkor inkább az Intel-t veszem". Nade, várjuk az AMD következő design-ját, hátha akkor ők trafálják el jobban a paramétereket...
-
siriq
őstag
Igen arulnak ujat. Barmikor rendelhetek ha gondolom. Az E4 es az E6 core-t kezdtek el ujra gyartani. A valasztek 3600+ x2,3800+ x2, 4200+ x2,4400+ x2(igen, igen.ebbol is lehet zsir ujat venni). Ezeket a procikat tavaly nyartol kezdte az amd ujra gyartani. Amugy lehet meg tobb felet is(ujra) gyartanak nem tudom. En spec. ezeket lattam.
szerk: a mostani procim is az "ujtermesbol" van.
-
bnss
veterán
Közben leesett nekem is, csak áramszünet volt. Mondjuk van benne igazság, megveszi most a Phenom 8xxx/9xxx-et és azt nem tudja majd a jövőben megjelenő AM3-as lapban használni. Bár - szvsz - a legtöbb ember úgysem engedheti meg magának az újdonságok megvételét szinte emgjelenéskor. Elég csak benézni a Milyen gépet vegyek? totyikba, elég sokan kérnek ajánlatot legalább 2 éves használatú konfigra.
-
Paqito
senior tag
válasz
antikomcsi #90 üzenetére
"Persze kivétel, ha valami asrock csodába ruház be, s754 foglalattal illetve s939-AM2-AM2+ és AM3 bővítő slottal rendelkezik, ami támogatja a ddr1-2-3-at."
Van rá egy hideg söröm, hogy megoldják
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #90 üzenetére
Hát ez az!
Ugyan miért jó valakinek, ha a 6000-6400+ x2 prociját most lecseréli a majd megjelenő 9950-re? Amikor januárban nem tud majd lapot, váltani alatta, És megint vehet lapot, procit, memóriát, ha ez a vágya.Miért cseréli le? Mire nem elég a fenti proci? Miert nem varja meg? Raadasul olcsobb is lesz addigra. Ha meg megteheti, hogy most csereljen, megerdemli, ne itt sirjon.
Bon3ss: az a baj, a visszafelét szeretnék....
-
bnss
veterán
válasz
antikomcsi #90 üzenetére
AM3-as CPU elméletben megy AM2+-os lapban is, csak visszafelé nem igaz. [link]
-
antikomcsi
veterán
Nem hiszem, hogy ez a gond(ja).
Szerintem inkább az az érdekesség a dologban, hogy gyakorlatilag még ki se jöttek a B3-as, illetve a "nagy" phenomok am2+ lapra, de máris beharangozták az AM3-at 1 éven belülre.
Ugyan miért jó valakinek, ha a 6000-6400+ x2 prociját most lecseréli a majd megjelenő 9950-re? Amikor januárban nem tud majd lapot, váltani alatta, És megint vehet lapot, procit, memóriát, ha ez a vágya.
Persze kivétel, ha valami asrock csodába ruház be, s754 foglalattal illetve s939-AM2-AM2+ és AM3 bővítő slottal rendelkezik, ami támogatja a ddr1-2-3-at.
-
válasz
t72killer #77 üzenetére
Ezért kell körültekintően vásárolni... de ez eddig is érvényben volt, nem újdonság.
Aki meg Celero mellé 8800GT-t vesz, annak ugyan van egy durva krtyája, aminek az árát a CPU-ból spórolta ki, de balgaságot csinált, mert keveseb pénzből lehetett volna egy jobban kihajtott kártyát és egy jobb processzort is. -
Thrawn
félisten
Nem értem miért kel újra, meg újra, meg újra, meg újra,meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra, meg újra előhozakodni ezekkel a foglalatos dolgokkal. Az egy dolog hogy Intelnél LGA775 van már ezer éve, de próbálj meg egy régebbi lapba Core2Duo-t vagy Wolfdalet belerakni. Ja, hogy nem megy benne mert a lap nincs felkészítve áramkörileg a processzor fogadására? Hagyjuk már
-
wwenigma
Jómunkásember
Papiron alairtak egy doksit, hogy igen, menni fog? Sok lapban mégis megy.
Az AMD legalabb megprobalt egy uj power managementet és egyéb dolgokat raultetni a regire. Az, hogy nem mindegyik alaplap felepitese tette ezt lehetővé, az nem a processzorgyarto hibaja. Ennyi erovel egy alaplapon lehetne 40 féle foglalat vagy adhatnának ugyanennyi átalakitot, hogy az AMD 3x86 -tól kezdve minden proci menjen.
-
Integra
titán
drukk drukk!!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
t72killer #77 üzenetére
1.
A vasarlo AM2 foglalatos lapot vett, tudta mit rakhat bele.
Aztan az alaplap AM2+ kompatibilis lett bios frissitessel. Majd kijöttek az AM2+ tokozású Phenom-ok. A vásárló frissitett biost és örült az uj procijanak amit vett.2.
A vasarlo AM2 foglalatos lapot vett, tudta mit rakhat bele.
Aztan az alaplaphoz nem lett bios frissites. Majd kijöttek az AM2+ tokozású Phenom-ok. A vásárló megvette a procit és anyázott, ez a xar miert nem megy az alaplapjában.A vásárló az AM2 foglalatban nem tudta mukodesre birni az AM2+ tokozású Phenomot. Nem látom mi a probléma. Attol, hogy belemegy vmi egy foglalatba, mukodnie kell?
Majd jönnek az AM3 tokozású Phenom-ok. AM3 foglalatba. Ott milyen balhé lesz.
-
a vásárló/AMD tulaj szempontjából édesmind1, hogy kinek a hibája: neki csak ott van a gond, hogy nem tud fejleszteni a lapjába, úgy, h erről a vásárláskor még nem tudott.
1általán nem védem az intelt, ő ezt mégdurvábban csinálja, de ott legalább az ember előre tudja vásárláskor, h ok, upgradekor 1xerre kell majd cserélni a lapot és a procit.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
t72killer #71 üzenetére
Nagyrészt kompatibilis. És? Ez a proci hibája? Az alaplap nem képes ellátni a megfelelő feszültséggel, akkor szevasz. C2D de megy mindegyik 965ös vagy milyen lapban asszem... Ja az intel neki szabad? Ehh. Amelyik alaplap fel van keszitve, ahhoz lett is bios. Asus M2N-E peldaul.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #68 üzenetére
1680*1050
nesa : fps szám egyéni izlés kérdése. nekem 25fps már fárasztja a szemem. miért ne lehetne boldog a 88assal azért mert sempron van alatta? attól az még egy jó kártya csak nincs kihajtva 100%-ra.
-
SzMhun
tag
válasz
VaniliásRönk #72 üzenetére
Mosmár inkább 3870 X2 CF-fel
-
válasz
antikomcsi #49 üzenetére
Ennyit arról, hogy 1 fél hadseregnyi hozzászólás volt anno a phenom védelmében, hogy az milyen kompatibilis lesz a régi lapokkal
#50 a 2180 mondjuk 3GHz körülre húzva simán kihajt egy mai felső-közép karit, a 2.8GHz-es x2 tartok tőle, h már nem egészen (teszt kéne).
#68: nem értelek, 640*480ban kb integrált graf esetén nincs CPU limit...
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #68 üzenetére
Ja,
-
-
ktg3
őstag
jajja vicces volt régen volt 1 gém jóvolt ha fut...
mostmeg persez h fullgraf kellegyébként általában a proci túl van méretezve a vga mellett..
szal baromira elég mondjuk egy 8800ashoz vagy egy 38xx mellé egy húzott! x2-es isaz emberek azt fogják venni (ha okosak) aminek jobb az ár per/teljesítmény(/tuning) mutatója..
szal amd ha olcsóna adja simán versenyben marad..
kíváncsi lennék h intel h fog majd 8 magra váltani mert nem hiszem h 4 conroet összekapcsol..
ellenben amd megteheti h 2 phenomot igen..egyébként intelem van mert olcsó volt és alapfeszen tud 100% os tuningot úgy meg megér 12K-t
egyébként nemtudom mi ez a proci mizéria... pl cysis pont ugyanolyan fpseket produkált
a64 3700+ -szal mint e2140@3ghz-vel --szal akkor most minek ez a nagy köcsögösködés..
megtartottam volna az amd-t csak ddr1 mellé drága volt..4magosat meg az vesz aki nemtudom -nincs jobb dolga - vagy túl sok a pénze -- mert ha játszik vele totál semmi értelme (egyelőre)
-
westlake
félisten
válasz
afterburner_ #60 üzenetére
nem kell idezojelbe tenni.. vallald fel.. majd kuldok nehany hasznos linket
-
BITBOYS
addikt
válasz
afterburner_ #56 üzenetére
Igaz, viszont ár/érték arányt nézek.
szab.tam: Persze, még a sata kábel is húzva van
-
CYBERIA
őstag
Lehet, hogy én vagyok az elmaradott, de számomra egyszerűen megdöbbentő, hogy az átlagembernek mekkora számítási-teljesítmény igénye van.
Nagyot változott a világ, néhány évvel ezelőtt nem volt ennyire létfontosságú a hi-end proci; úgy látszik tényleg beköszöntött az információs-társadalom kora.Még mindig nem tudom elhinni, hogy ennire low-end legyen a Phenom.
-
Fáraó
őstag
Nem annyira halott ez az AMD. Elég ügyesen lavírozik, sokan meg fogják venni.
Deneb?
De jó is volt régen a Space Rogue!
-
BITBOYS
addikt
válasz
antikomcsi #49 üzenetére
Totál igazad van, könnyen mennek a creditek a semmire, ha nem figyel oda az ember.
Mai szemmel nézve a 8800GT = Anno 6600GT, tehát megéri most inkább vga-ra költeni.Mondjuk nekem a 4000+ is megyeget 2.8GHz-re húzva, plusz beszereztem egy Asus 3850-et és egy 24"-es iiyamát is. 1920x1200-on szinte gond nélkül fut minden játék.
Persze az összes alkatrész a végsőkig van húzva
-
lsc
nagyúr
válasz
antikomcsi #50 üzenetére
Amennyiben elolvasod a hozzászólásomat és meg is érted , akkor nem kellene leírnom még egyszer , de megteszem . A phenomokhoz is lapot kellett volna cserélnem , és a teljesítményük nem igazán meggyőző .Az , hogy később mi lesz azt velem együtt Te sem tudod , viszont én nem igazán látok egy fél éven belül nagy teljesítmény növekedést .
Mint írtam , fél egy év múlva veszek bele egy 4 magosat ha kell , addigra használtan 30 körül lesznek , és ennyi .
"Persze, van aki megteheti, de én nem ugrálhatok gyerek, és feleség mellett!"
Ugyanezekkel a "paraméterekkel" rendelkezem , ezért cseréltem most , gondolom ha megjelennek a két és három magos phenomok , akkor az x2-esek ára nem felfelé fog menni .
Nem kell velem egyet érteni , én így látom és így döntöttem , ennyi .
Az offból meg szerintem elég ennyi . -
antikomcsi
veterán
Szerinted az jobban kihajtja azt a vga-t, mint az 5200+ procid?
Az én magánvéleményem szerint csak pénz kidobás. Azt az 5200+ -ot is lehet húzni, nem csak az intelt.
Most raktam össze egy ilyen gépet, irodába, de azért kipróbáltam a 10% tuningot amit a fenomenális asus lap nyújt autómata üzemmódban!
Lazán ment 13x220-on ráadásúl a két 1gigás samut sem kellett visszaosztani.
Persze, van aki megteheti, de én nem ugrálhatok gyerek, és feleség mellett!
-
antikomcsi
veterán
A hírben számomra az volt érdekes, hogy a frissen megjelent AM2+ foglalatot, jövőre, már váltja is az AM3.
Ha ez igaz, akkor szerintem akik nincsenek úgy besózva, és nem ég bennük a vásárlási láz, hogy vegyen valamit, mert már másnak is az van, az könnyen kivárhatja a 45nm-es procikat AM3-al.
Azt hiszem, én nem is fogok cserélni, mivel nekem nem super pí megy éjjel-nappal a gépen, ezért elég a 2,8GHz-en hajtott x2, azt hiszem inkább a 7900-at cserélem le egy 8800GT-re.
És ne jöjjön senki azzal, hogy az kevés, nekem bőven elég, hogy 1280-ban hajtson egy 8800gt-t. Csak a játékhoz kellenek ezek a cuccok, a többihez egy duron is elég lenne.
-
lsc
nagyúr
Nekem is az a bajom , hogy a kn 9-eshez az abit nem adott ki phenomos biost , tehát ha váltok arra akkor is lapot kellett volna cserélnem . A teljesítményét meg elnézve nem igazán lett volna előrelépés , tehát emiatt váltok , és most amilyen áron eladom a proci hűtő lap hármast kb 3 e forint ráfizetéssel veszek egy IP 35 E-t 2180-al meg egy Hyper TX 2-őt , aztán fél vagy egy év múlva veszek egy erősebbet . Addig húzva a 3850-hez elég ez a proci is .
Azért remélem 1 év múlva visszaválthatok , igaz a remény hal meg utoljára . -
Fel
addikt
Kiváncsian várom ezeket a B3 steppinges phinom processzorokat.
Az első hszekben nyafogókat nem értem... és én viccet sem olvastam a hírben...
-
-
-
törölt tag
Igenis kellenek ezek az új Intel csodák,lehetőleg minél drágábban.Életet menthetnek,teszem ezt főtengelyes lesz a jóember űrjárműve a plutó körül ,azért mégse mind egy mennyi idő alatt lesznek készen a fedélzeti computeren a menekülési pályaadatok....
-
-
rudi
nagyúr
-
-
Bundás22
őstag
válasz
#65675776 #25 üzenetére
szóval nem létezik megfelelő benchmark?
de hát valamivel mérni kell... nem?
azért ha "A" proci 3800 pontot kap és "B" proci 2081 pontot kap sztem nagyjából leszűrhető hogy melyik a gyorsabb(ez egyértelmű), de hogy mennyivel nagyjából az is.Ha az a proci ami 2081 pontot kap(az enyém) az AMD akkor leszóljátok a 3Dmark cpu score-t h milyen szar progi és nem is így van mert az AMD valós alkalmazásokban jobb...stb
mint ahogy most a superpí-t is -
rollins
őstag
Mondjuk én is akartam valamivel gyorsabb cpu-t. Úgy volt hogy 5600+ X2 lesz, de ahogy számolgattam az +14k, akkor inkább +20k és Intel E4300 és P35. Közrejátszott az is hogy az előző am2-es Giga. lapomhoz nem lett am2+ bios. Ezen bosszankodtam is, aztán mérgemben Intel lett belőle. Pedig nem lett volna olyan rossz dolog később egy jobb Phenom. Fura helyzet lesz itt ha igaz a Nehalemmel. Intel az Amd úttörő (saját ill más cégék közös) fejlesztéseihez hasonló fegyverrel vág ismét keményen majd "vissza". Ezt csak innen onnan elcsippentett infomorzsák alapján gondolom. Valahogy nem akarom elhinni, hogy az Amd esetleges tisztába rakása után, ne tudna majd lépést tartani.
-
-
Bundás22
őstag
egyetértek
én is dettó így érzek
[link]
10 másodperc alatt végez
az én procim 35 sec alatt, pedig 5000+(2,64 ghz) teljesítményű
tiszta dinoszaurusz az x2-es emellett, matuzsálem gépem van
mindegy így is gyors , de szvsz ha már váltok akkor már egy "sokkal" gyorsabbra(wolfdale), nem pedig egy "némileg" gyorsabbra (phenom) váltok, hiába négymagos -
bnss
veterán
Remélem tényleg bemutatják a 8xxx-es szériát a CeBIT-en, és utána kapható is lesz. Azt viszont nem értem, miért kell kiadni B2-es steppinggel is.
-
lsc
nagyúr
Ezért állok át a "sötét oldalra "
. Ez tényleg vicc .
-
varga911
senior tag
Jó hír hogy folyik a 45nm-es próbaüzem, kérdés hogy az új csipekkel fel tud-e zárkózni az AMD.
-
szab.tam
nagyúr
vicc...
van egy 6400+ x2-m, és jó lett volna egy 3 gigára húzható phenom. hát nem lesz egyelőre. kikényszerítik az emberből, hogy intelre váltson....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest