- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bundás22 #168 üzenetére
" a porsche és az opel sem egy kategória te madár! És melyik a gyorsabb? "
ebben a mondatban benne van minden logikád őstermelő.
kb 2 éves gyerek szint.
pistike trabant vagy fiat a gyorsabb, fiat apppaaaaaa. akkor azt vegyük? aztat. de az 5 millióval több ! nem baaaaaaj, de gyorsaaaaaabb. -
dezz
nagyúr
válasz
Bundás22 #142 üzenetére
Nem a clock-for-clock teljesítménykülönbségre gondoltam itt, hanem a jobb húzhatóságra.
De már megint egy számmal akarsz leírni mindent, pedig itt is alkalmazásonként eltér a dolog.
Az F3-as steppinges 90nm-esek viszik a 3.6-3.8 GHz-t, illetve a G1/G2 steppinges 65nm-esek a 3.5-öt. Nézz csak utána, okoska. -
g@bo
nagyúr
válasz
Bundás22 #146 üzenetére
40k ért vettem lapot procit hűtöt, 8200-as proci önmagában 40k.
ezen a cuccon tökéletesen elmegy az, amire én használom, akkor miért kell nyugtatni magam? én nem a megaherzekre rángatom a rudit.
egyébként 8200-as procit is röhögve kifizetek, de nem vagyok sznob majom aki benyalja a legújabb baromságokat, hogy a tuningtopik sztárja lehessek.
gépemet munkára, netre használom, semmi szükségem 4 ghz-re, főleg dupla áron.
opel és porsche között van egy hangyányi árdifi, és nem 20 vs 40k.... teljesen más dimenzió mint egy 40k gépberuházás, tehát kissé buta megközelítés.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bundás22 #140 üzenetére
vettem 5000+ black edition procit, eddig alapfeszen 3 ghz re húztam, cca 20k volt, wolfdale 8200 3.5 - 4.0 ghz, 40k.
lapot 20 bruttó alatt kaptam amd-hez, kis akarattal lehetett volna phenom is 40k bruttóért / a 8200-as intel is annyi.... /
semelyik játék nem szaggat 3 gigán amd-n. tuti lassabban kódolok filmet, de kit érdekel +10 perc? féláron volt a cucc.
sznob birkák, veszik a 8200-ast, húzzák disznó módon, "haszna" meg semmi.
de legalább napi 10 órában a topikban győzköd másokat, hogy a +10 mhz mindjá összejön neki, ez az életcél.
hajrá.
-
dezz
nagyúr
válasz
Bundás22 #140 üzenetére
Hát inkább te mehetnél politikusnak, ahogy ferdítesz: most is "az X2"-nél, holott csak a te régi-design, és abból is gyengébben sikerült s.939-esedről van szó. A jobb AM2-esek 3.6-3.8 GHz-t mennek. Annál közel sem 2x gyorsabb (1024x768-ban, LOL - értelmesebb bontásnál kellett volna nézni, de ezt sem érted) az a Wolfdale. Mindegy, bye-bye troll.
-
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22 #139 üzenetére
egyébként tisztában kéne lenni h a wolfsdale sokkal gyorsabb az X2-nél
engem azért érdekelt hogy mennyivel gyorsabb, hogy mennyit nyernék ha erre váltanék
nem rossz pláne hogy a ddr2-es ramok bitang olcsók lesznek, és ennek is le fog menni idővel az ára(2008/2009 fordulán beszereznék egy ilyet), illetve mennyire vagyok "lemaradva" a mostani legjobbtól, csak ez érdekelt -
dezz
nagyúr
válasz
Bundás22 #129 üzenetére
Na jól van, én is feladom. Ha nem sikerült volna abszorbeálnod (nem sikerült), a "negatív" a SuperPI-n kívüli prgramokban szerinted jelentkező 3x-os-nál nagyobb gyorsaságra vonatkozott. A 3x a SuperPI-n kívül egy játékban jött ki rel. kis felbontáson, az átlag 2x, és van, ahol ennyi sincs.
Szóval nem én mondtam ellent a #120-asnak, hanem te...
A s.939-es X2-k teljesítménye (főleg nem max. elérhető órajelen) amúgy sem reprezentatív az újabb X2-k húzhatóságára és teljesítményére vonatkozólag, szóval teljesen értelmetlen az egész.
-
dezz
nagyúr
válasz
Bundás22 #118 üzenetére
"sztem a többi programban méginkább a kóró a gyorsabb"
Negatív."már az alapkóró a 65nm-es is 25-30%-kal gyorsabb azonos órajelen, ez meg még rátesz egy lapáttal"
Ez főleg erősen alkalmazás-függő, valahol alig gyorsabb."ez nem igaz a 6mb cache-el szerelt új kóróra, megnéztem a memory méréseit 500FSB-nél, hát jobbak mint az athloné másfélszer(vmi 10K volt nekem 7K, nem emléxem pontosan)"
Ha kicsit értenél is hozzá, tudnád, hogy nem csak a sávszél számít."clock-for-clock hasonlóak ez nem igaz"
Ezt írtam: "ha clock-for-clock hasonlóak, vagy eleve itt is jobb"(#121): Most már csak az a kérdés, mi értelme 2,6 GHz-t 4,3-hoz hasonlítani... Bocs, de én inkább HERR Z-nek hiszek, hogy az újabb s939 X2-k mennek 3 GHz-t. Plusz a Wolfdale-ekből sem viszi mind a 4,3 GHz-t.
Mellékesen megjegyzem, az újabb s.AM2-es X2-esek 3,6-3,8 GHz-t viszik!
(#124): Újabb kérdés, hogy mi értelme 1024x768-ban összehasonlítani ilyen procikat és grafikus kártyákat...
Meg ajánlom figyelmedbe ezt is:
SM Video Creation 150 104 44%
Itt még az a 65% sem jön ki, ami az órajelkülönbség.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
-
dezz
nagyúr
válasz
Bundás22 #115 üzenetére
Minek linkelted be a HERR Z-s írást, ha nem hiszed el, hogy 3-3,1 GHz-en sikerült járatnia őket?
És miért nem érted meg, hogy teljesen alkalmazás-függő, mennyivel gyorsabb az a bizonyos Worlfdale? A 2x-es órajel nem jelent automatikusan 2x-es teljesítményt mindenben (még akkor sem, ha clock-for-clock hasonlóak, vagy eleve itt is jobb). A memória-elérése gyengébb az Inteleknek jelenleg (kisebb sávszél és magasabb késleltetés). Meg vannak más tényezők is.
-
rudi
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged