Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZperX75
addikt
Én már hallottam nem egy ilyen rendszert,mint a (Bang & Olufsen) lakásban!
Sőt komolyzenére ,nagyobb koncertekre kitalállt Turbo Sound hangrendszereket,egy 21.szszorakozóhely bemutatására 2001-ben a BNV 30-as pavilonját barátom szervezése alatt,a vásáron bemutatta nagy sikkerel!
Turbo Sound 100Kwattna az szolt,villám agyú,és különböző demoanyagokkal+zene.
Apogee koncerthangosító technikát 16KWatt-os kis rendszerét!
(Petőfi csarnok 1998-99 StarLihgt bemutott 6 bulit,a kor legmodernebb hang és fénytechnikájával,én is résztvettem,mint szervező,ötletgazda.30-40sponzor támogatásával,a bulinkon mutatkozott be elsőként a Bomba energy drink)
De ezek nem saját hanem bérelt rendszerek voltak!
BÉCS(reptér) Turbo sound -Pink Floyd -1.2Millió ember körkörös elrendezésű "hanfal" rendszer! -
jos3ph
tag
Elismerem azt, hogy valahol a világban léteznek olyan hangfalak amik műanyagból, kőből vagy tudom is én miből készültek, amikről én nem tudok, és amik biztosan nagyon jól szólnak, amik TALÁN hajazzák egy fából készült társukat. De az én műanyag utálatom az ott kezdődött amikor a THOMSON-om rezonált, amikor haverom SAMSUNG rendszere rezonált, és a mélynek kopogó hangja volt, amikor BOSSE rendszert hallgattam ugyan, ezt egy nagyon jó márkának tartom PCs viszonylatban, de hangosan ez is elvérzik, halkan viszont nagyon jó. Vagy egy PANASONIC rendszer, SONY, mind ugyan úgy műanyag, és mind szar. Ezekben egyedül ami jó, amit már manapság is kapni, az talán a formátumok széleskörű támogatása, gondolok itt már a Blueray-re, vagy, hogy HDD van benne. De ennek a rétegnek, amibe az effajta műanyag bögreszettek tartoznak, nem szólnak jól, sőt, szarul szólnak!
Haveromnál egy B&W 602 S2 van 5.1-ben egy B&W ASW610 Sub ládával, kegyetlenül szól, és ő az aki mindig cserélgeti az erősítőit, hallottam már ott is szólni sok félét. És igen egyetértek azzal amit mondtál, hogy nem fog 50szer jobban szólni egy B&W Nautilus 803 hangfal azért mert sokkal drágább. Nekem MISSION m35, m33, m3c2 és MS10 ami a rendszeremet alkotja, és maximálisan megvagyok elégedve vele. Épp tegnap szedtük szét haverral, hogy megállapítsuk milyen kábellal szerelték össze.
Mert úgy hiszem ezt a kábel mizériát, hogy ha a kábeleket beskálázzuk, tehát a leggagyibb kábel 1-es, és a legjobb, ami nem árra értendő, pedig 10-es és az én hangfalaimat mondjuk 4-es kábellal szerelték akkor hiába veszek 7-es kábelt 400-ezerért, nem fogok semmi javulást elérni. Tehát az én elméletem az, hogy ha ugyan olyan kábellal kötjük össze a hangfalat az erősítővel, mint amilyennel a hangfalat szerelték, akkor tudjuk kihasználni a kábel adta legjobb vezetőképességet. Ezek csak logikán alapuló feltevések, még nem próbáltam. A kábel csak vezető, tehát semmit nem csinál, csak elvezeti a jelet A-ból B-be ahol is elveszik valamennyi az ellenállás miatt. Úgy is mondhatnám, hogy felesleges jobb kábelre beruházni, mint amilyen a hangfalba vannik, nem lesz jobb tőle a hangzás. Itt tudnám említeni a hangfaltuningot, kicserélik a belső kábelezést olyanra, amilyennel összekötik a hangfalat az erősítővel. Az, hogy valaki egy félmilliós rendszerhez vesz 200ezerért komplett kábelszettet, azt teljesen feleslegesnek tartom.
-
tdd587
őstag
"Szóval aki mondjuk vesz egy B&W hangfalat 6 millióért az meg is érdelmi igaz neki a 6 millió anny mint mondjuk nekünk földi halandóknak egy komolyabb szett ára 100-200e."
Ezt miért kell terjeszteni? Gondolod csak a Csányi vesz itthon sok millió forintért hangfalat? Itt csak az számít, hogy kinek mennyit ér meg ez a hobbi. Sok millió forintja akárkinek van, hiszen ez a suzukik országa, ami ugyanúgy több millió forint. A jó hang nem drágább, mint egy belépő szintű kocsi.
-
jos3ph
tag
Látom ha írok egy márkát ami nem egy magas színvonalat képvisel, akkor rögtön azzal azonosítják a hozzászólót, hogy gyökér, és a Thomsonnál megállt a tudománya. Érthetően, magyarul, világosan írtam ehhez, hogy Thomsonnal kezdtem, amit nyilván mára már sok más neves márka leváltott. Igen faimádó vagyok, ez van. Én nem fogok nekiállni és bebetonozni pár hangszórót csak, hogy mert az biztosan jobban szól, ennyire nem ment el az eszem. Nyilván okoskodónak tűnök a szemedben a sok hangfalépítési tapasztalatod mellett, amit nem is vitatok, de ne gyere nekem 20 éves technikával. Bizony nem minden arany ami fénylik, és nem minden jó ami drága, de sok hangfalat hallottam szólni és azt tapasztaltam, hogy drága hangfal az ami jól szól.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Gazdaságosság..
Amikor milliós nagysárgrendű termékekről beszélünk, ha ott már pár 100 ezret rádobna az árra, ha nem fából lenne, az már nem lenne mindegy?
Az a célközönség, akiket az adott gyártók megcéloznak ezekkel a termékekkel, szerintem Nekik mindegy lenne, és ahogy elnézem, mégis a dobozok ládák anyaga bizony fa, és nem pl. műanyag.
Fánál is ugyanúgy a belső elrendezésen ugyan úgy sok múlik.. B&O-nál tény, hogy meglepő hangok képesek kijönni egy "kis" drága szappantartóból.
De azt is meg kell hagyni, hogy az Ő célközönségük megint más mint pl. a KEF, B&W, vagy Mission-é.
-
jos3ph
tag
Feltételezem neked is műanyag hangfalaid vannak, és ezért véded is azt. Nem lefikázni szeretném, egyszerűen eloszlatni a tévhiteket. Nos mindenkinek vannak igényei, kinek alacsonyabb kinek magasabb. Egyetértek veled azzal, hogy van akinek az LG szappantartói is megfelelő hangzást adnak majd új gazdájának. De a fa akkor is alapeleme lesz egy normális házimozinak. Míg a műanyag merev, kopogós, addig a fa lágy, és sokkal szebben adja vissza a hangokat. Ég és föld egy fa, és egy plasztik dobozból épített hangfal. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt egymáshoz. Van akinek megfelel, aki nem vágyik magasabb szintű hangzásra, ez a réteg megveszi az egybeépített erősítős, lejátszós műanyag szettet, aki többre vágyik, az pedig beruház egy komolyabbra, ami fából készült.Voltak szappantartóim, sok évvel ezelőtt én is egy ilyennel kezdtem, Thomson volt a márkája, jó volt míg új volt, de idővel rezonáltak a hangfalak, és nem lehetett élvezni a filmet, mert mindig jöttek a felesleges zajok a műanyag miatt. Tehát a házimozi ott kezdődik, hogy fából készültek a dobozok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest