Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby elektronika
- Monitor hiba topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Plazma TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jos3ph
tag
Elismerem azt, hogy valahol a világban léteznek olyan hangfalak amik műanyagból, kőből vagy tudom is én miből készültek, amikről én nem tudok, és amik biztosan nagyon jól szólnak, amik TALÁN hajazzák egy fából készült társukat. De az én műanyag utálatom az ott kezdődött amikor a THOMSON-om rezonált, amikor haverom SAMSUNG rendszere rezonált, és a mélynek kopogó hangja volt, amikor BOSSE rendszert hallgattam ugyan, ezt egy nagyon jó márkának tartom PCs viszonylatban, de hangosan ez is elvérzik, halkan viszont nagyon jó. Vagy egy PANASONIC rendszer, SONY, mind ugyan úgy műanyag, és mind szar. Ezekben egyedül ami jó, amit már manapság is kapni, az talán a formátumok széleskörű támogatása, gondolok itt már a Blueray-re, vagy, hogy HDD van benne. De ennek a rétegnek, amibe az effajta műanyag bögreszettek tartoznak, nem szólnak jól, sőt, szarul szólnak!
Haveromnál egy B&W 602 S2 van 5.1-ben egy B&W ASW610 Sub ládával, kegyetlenül szól, és ő az aki mindig cserélgeti az erősítőit, hallottam már ott is szólni sok félét. És igen egyetértek azzal amit mondtál, hogy nem fog 50szer jobban szólni egy B&W Nautilus 803 hangfal azért mert sokkal drágább. Nekem MISSION m35, m33, m3c2 és MS10 ami a rendszeremet alkotja, és maximálisan megvagyok elégedve vele. Épp tegnap szedtük szét haverral, hogy megállapítsuk milyen kábellal szerelték össze.
Mert úgy hiszem ezt a kábel mizériát, hogy ha a kábeleket beskálázzuk, tehát a leggagyibb kábel 1-es, és a legjobb, ami nem árra értendő, pedig 10-es és az én hangfalaimat mondjuk 4-es kábellal szerelték akkor hiába veszek 7-es kábelt 400-ezerért, nem fogok semmi javulást elérni. Tehát az én elméletem az, hogy ha ugyan olyan kábellal kötjük össze a hangfalat az erősítővel, mint amilyennel a hangfalat szerelték, akkor tudjuk kihasználni a kábel adta legjobb vezetőképességet. Ezek csak logikán alapuló feltevések, még nem próbáltam. A kábel csak vezető, tehát semmit nem csinál, csak elvezeti a jelet A-ból B-be ahol is elveszik valamennyi az ellenállás miatt. Úgy is mondhatnám, hogy felesleges jobb kábelre beruházni, mint amilyen a hangfalba vannik, nem lesz jobb tőle a hangzás. Itt tudnám említeni a hangfaltuningot, kicserélik a belső kábelezést olyanra, amilyennel összekötik a hangfalat az erősítővel. Az, hogy valaki egy félmilliós rendszerhez vesz 200ezerért komplett kábelszettet, azt teljesen feleslegesnek tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest