Megérkezett a tökéletes térhatású hangzást ígérő LG HX906TX 9.1 házimozi szett

Sokan, sokszor ígérték már, hogy audio rendszerük tényleg képes a valódi, teljes térhatású hangzás megteremtésére. Most az LG is beállt a sorba, hiszen az LG HX906TX termékkommunikációjának ez az egyik legfontosabb üzenete.

LG HX906TX
LG HX906TX

A rendszer egyik különlegessége az állított hangfalak kialakításában rejlik. Ezek amellett, hogy tartalmaznak négy külön hangsugárzót, rendelkeznek egy plusz hangszóróval, amely a termék tetején kapott helyet. Ez függőlegesen bocsájtja ki a hangot, amelyet egy felfordított kúp oszt szét minden irányba, így elméletileg megvalósul a valódi 360 fokos hangsugárzás. Az igazság az, hogy korábban is láttunk már 360 fokos hangsugárzót, például egyes Logitech termékeknél, de ott a megvalósítás is különbözött, valamint a termék is más célt szolgált – nem házimozira készült.

LG HX906TX
LG HX906TX

Mindenesetre az LG szerint a HX906TZ – a mélynyomóval kiegészítve – egy olyan 9.1 csatornás házimozi szett, ahol a hangok valóban körülölelik a felhasználót, megteremtve egy jobb akusztikájú mozi- vagy színházterem illúzióját. A rendszer részeként funkcionáló DLNA kompatibilis médialejátszó rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, csatlakoztatható hozzá iPod/iPhone dokkoló. Vezérelhető okostelefonnal, illetve képes elérni a Gracenote adatbázisát. Ez utóbbi segítségével a különböző zeneszámokról kérhető részletes információ.

Képes többek között a Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution Audio, illetve DTS-HD Master Audio:Essential térhatású szabványok kezelésére, és az ID3 tagek sem okoznak problémát. Az MP3 mellett módot ad a WMA és AAC zenefájlok közvetlen lejátszására, és ugyanez a helyzet a DivX, DivX HD és MKV video formátumokkal is. Maximális névleges kimeneti teljesítménye 1125 watt (a mélynyomóé 180 watt). Közelebbről először szeptember elsején lehet majd szemügyre venni Berlinben, az IFA-n, a 11.2 csarnokban, ahol is délután három és négy között rántják le róla a leplet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés