- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PLC programozás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Acer notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Dark Archon #124 üzenetére
persze, én ezt értem, csak ha egy laikus elolvassa a hozzászólásodat, lehet nem érti, ezért gontoltam, hogy kiegészítem
szerintem túltárgyaltuk
-
-
orbano
félisten
válasz
Dark Archon #122 üzenetére
úgy értem egy litium akksi nem biztos, hogy egy óra alatt le tudja adni a teljes benne lévő töltést, tehát ez csak egy elméleti ráta. de ezt csak úgy megjegyeztem.
-
-
orbano
félisten
válasz
Dark Archon #120 üzenetére
mármint amit elméletben lenne képes leadni
-
válasz
Silentfrog #7 üzenetére
Még mindig rosszul tudod, mert milliamper-óra az akkuk teljesítménye: az az áramerősség (és ennek a mértékegysége az amper), amit 1 óra alatt képes leadni.
-
orbano
félisten
kb. 5 éve kaptunk ilyen sörnyitót repi ajándékba, ami valami borsodis reklámszöveget is elnyomott közben... de jobb későn hírt adni róla, mint soha
-
SentryGun
aktív tag
válasz
#65675776 #62 üzenetére
Nagyon off, de:
Plusz van egy (régi)új kategória, amit a német terepjárós, főként újgazdag cégtulajdonosok űznek: a hullarészegségig történő ivászat, "üzleti megbeszélés + vadászat" címszó alatt. Én ezt a kategóriát utálom a legjobban... A hivatásos vadászokkal (vadgazdálkodók) semmi gondom nincs. A vadászatot sportként űzők már megint más tészta, gondolom biztos ettől lesz valaki "férfi" ezekben a körökben... -
vinibali
őstag
az első oldalon lévő egerészéses kézmelegítő ismerős
-
nemtommi
senior tag
Ezt a matrioska dolgot a 3 éves SANYO Eneloop akkucsomagom is tudta, igaz ott a 2000mAh-s AA-kat lehet felöltöztetni C és D méretben, az AAA-k külön találhatóak meg a készletben egy MDR-02-es töltővel.
-
Suker10
tag
Nehéz elkülöníteni. Nem hagyják ott, persze. Ez egyértelmű, de arra is van azért példa. A szabályozásnak van más módja is, de ugye ez az egyszerűbb, és természetesen ebben van az üzlet.
Az a 2 % egészen pontosan 78 %, ez 80-ról csökkent le 1-1,5 év alatt. Magyarországon tehát majdnem minden halálos baleset gyorshajtás miatt következik be. Külföldön sem jobb a statisztika, pár százalékkal kevesebb csupán.
Más megoldás nincs, mert mindenhol nem lehet kerítés, az az állatok vonulását is akadályozná. Nem kell erre kihegyezni az egészet, felesleges erről beszélni. Ez nem a Serengeti. Jelentéktelen probléma. Sokkal több kutyát ütnek el, emberből is több hal meg így. Erről ennyit. Tudom, a gondolatmenetedet folytatva, ki kellene pusztítani az összes állatot, csak az ember maradjon. Ezzel csak az a baj, hogy nem lehetséges, velük halunk meg mi is, de valószínűleg már jóval előbb.
Sajnos a fő cél a támogatásokban kimerül, de lehet, hogy egy másik bolygón voltam eddig, és Magyarországon nagyon jó a mezőgazdaság helyzete (az állattenyésztés pl. szinte teljesen megszűnt mindenhol). Jobb lenne, ha csak álmodnám. Mindenesetre milliárdosok nőnek ki a földből, hatalmas birtokokkal. Valami magyarázatnak kell lennie. -
Dyingsoul
veterán
Na ezen jót nevettem:
"A 17 000 dolláros játékszer azonban a szakma idősebb tagjaiban legalább akkora ellenszenvet válthat ki, mint a szarvasok körében..." -
Findzs
addikt
az elég nyomi ssd lehet
idézek egy másik topikból:
"Van egy SSD írás mennyiség tesztelő fórum, [link] ahol felhasználók egy tesztprogram segítségével véletlenszerű adatokkal írják tele az SSD-t folyamatosan (majd visszaellenőrzik) és figyelik, hogy mekkora írásmennyiséget képes elviselni az SSD és hogyan változnak s SMART paraméterei és az MWI.
Néhány gyakorlati példa, hogy mennyi írást képes elviselni egy-egy ismert SSD típus:Intel X25-V 40GB: MWI par. 0-ra csökkenése: 180TB ; jelenleg 1365TB-nál járnak a teszttel
Samsung 470 64GB: MWI par. 0-ra csökkenése: 60TB; meghibásodás: 470TB
Intel X25-M G1 80GB: MWI par. 0-ra csökkenése: 147TB; meghibásodás: 880TB
Intel 520 60GB: MWI par. 0-ra csökkenése: 419TB; meghibásodás: 820TB
Samsung 830 256GB: MWI par. 0-ra csökkenése: 827TB; jelenleg 5700TB-nál járnak a teszttel
Samsung 840 120GB: teszt folyamatban írási mennyiség 43TB; MWI: 65" -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Azért ez így erős túlzás. Az köztudott, hogy kell hagyni legalább 10-15% szabad helyet az SSD-n. Ha teljesen feltöltöd egy Win-nel, akkor lehet, hogy nem tesz jót neki, de nem is előírásszerű használat.
Szerinted miért vennének annyian SSD-t, ha csak pár hónapig tartana? Adnának a gyártók 2-3 év garanciát rájuk? Nézz utána, átlagos adatmennyiséggel hány napot jelent az élettartamuk.
-
Dyingsoul
veterán
Hát ez a vadászpuska nem semmi... Szerintem ilyesmit pár éve még csak sci-fi vagy akciófilmekben láthattunk, erre tessék itt van és vadásznak vele.
-
Findzs
addikt
"SSD-k élettartamát nem sikerül radikálisan megemelni"
az élettartalommal nem igazán van probléma, nem inkább a tárhely növelésével van bajuk és az árak csökkentésével?
-
KAMELOT
titán
válasz
BomiBoogie #102 üzenetére
Ja. Csak azt írtam jól mutat, amúgy elég magas!
-
KAMELOT
titán
Jó lett az a hangfal + gép kombó!
Állat!
-
válasz
Teclis1993 #97 üzenetére
Talán [itt] tedd fel a kérdéseidet,és talán találsz ezermestert is
-
Teclis1993
tag
válasz
Teclis1993 #97 üzenetére
Szóval kűlsőre hasonló kén csak nagyobb
-
válasz
Teclis1993 #95 üzenetére
a Tenius február 1-étől egyedi rendelésre elérhető lesz, így a megfelelő pénzmag ellenében – és valószínűleg roppant korlátozott számban –, de bárki számára beszerezhető lesz.
A roppant korlátozott számban,és megfelelő pénzmag a kulcsszó
-
Teclis1993
tag
Halli.
Én egy ilyen szép tornyocskára vevő lennék esetleg kivel kelfel vegyem a kapcsolatot hogy szert tegyek egy ilyenre ? -
Reggie0
félisten
En is a tenyeket irtam le. Nyilvan nem eszik meg egy vadasz 500 szarvast. De nem is jellemzo, hogy ott hagyjak a hust, abbol valahol etel lesz. Ha nem kell a vadasznak, akkor az a vadasztarsasage lesz, amelyet ertekesitenek.
Gyorshajtas miatt eleg kevesen halnak meg. A balesetek kevesebb, mint 2 szazalekaert felelos.
A felkeszules sokat nem er, nem mehet az ember 10 km/h-val az orszaguton, mert hatha valamelyik bokorbol kiugrik.
Az, hogy a vetomag honnan szarmazik kb. masodlagos, az a lenyeg ,hogy itt terem es az itthoni piacra is kerul. -
oroszbence
tag
Nekem az 50 fok kicsit meleg nekem
-
Suker10
tag
Én csak a tényeket írtam le. Vannak kivételek. Azt azért megnézném, hogy melyik vadász eszik meg pl. 500 szarvast egy évben.
Ennyi erővel az emberekre is vadászni kellene. Azt elfelejtetted megnézni, hogy mennyi ember hal meg gyorshajtás miatt, más okot ne is említsünk. Az ilyenekre fel kell készülni, nem véletlenül teszik ki a táblákat, nem csak dísznek. Nem mindenki csal, de a legtöbb igen. Egyszerűen nem éri meg. Magyar kukoricát? Ilyen nem nagyon van. A magot külföldről hozzák. Arról kár beszélni, hogy mit műveltek a mezőgazdasággal.
A legtöbb termelő csak látszattevékenységet folytat. A pénzek soha nem kerülnek vissza. -
_Szasza_
tag
A sörbontótól majdnem kifeküdtem
Egy ilyen kell nekem!!
-
djculture
félisten
válasz
stranger28 #81 üzenetére
Amennyire eldurvultak mostanában a dolgok /lásd az atomos történetet is/ csak azt nézik hogy tudják minél többször megvágni a vásárlót évente eladni neki másik terméket minél drágábban. Abból jóval kevesebb a bevétel hogy valaki vesz egy új procit minden más meg marad a gépében.
Ha ssd elterjedne és megbízhatóbb lenne kinézném azt is belőlük, hogy direktre rá integrálnak egy nagyobbat és a sata portokat is kidobják.. -
Reggie0
félisten
Erdekes, en jonehany olyan vadaszt ismerek, akik megeszik azt, amit lelonek.
Az ozek biztos nem jonnek ki az utra. Az ilyen hireket csak az alnok vadaszok krealjak es igazabol mar lelott ozeket dobalnak az utra es az autokra: [link].
A foldekkel tenyleg mindenki csak csal. A boltban levo magyar kukoricat, buzat, stb. valojaban vegyipari uton szintetizaljak. -
ViiiiktorOC
senior tag
Nagyon szép az a torony!
-
kromatika
veterán
" mennyi idejük van még hátra a külön megvásárolható processzoroknak" természetesen mindig is fog az intel külön álló procikat gyártani.hiszen tudja hogy az userek időközönként eladják a régebbit,és újabb procit vesznek helyette.jelentős bevételük származik ebből,amitől elesnének a teljes integrációval.mi értelme lenne?
-
lujo10
aktív tag
Egy darab sörnyitó rendel
-
Suker10
tag
válasz
Tikakukac #48 üzenetére
Azért, mert valaki vadász, még nem kell mindent elhinni neki. Egyébként meg a vadászok általában mindenre lőnek, ami mozog, szó szerint. Mindegy, hogy marha, birka, ló, kutya, ember, szigorúan védett állatok, akármi. Ezt tapasztalatból írom. Voltam mindegyik oldalon. Mire távcsővel megállapítottam, hogy miről van szó, már 5-en lőttek rá. Mi van akkor, ha egy ember? Gondoltam, megkérdezem. Mi van, ha egy vaddisznó? Érkezik a válasz. Na igen, ha egy vaddisznó, akkor valószínűleg meg fog enni mindenkit, egyértelmű. A sport és a vadászat nem kapcsolható össze, ez csak divat. Egyetlen mód van, ami nem elítélhető: abban az esetben, ha a létfenntartás miatt vadásznak. Magyarországon nem ismerek egyetlen népet sem, akik ebből élnek. Ismerek viszont olyat, aki engedély nélkül tart medvét. A szomszédok meg ki akarták engedni, hogy vadászhassanak rá.
Az élővilág legalább 90%-át vadászattal, halászattal irtottuk ki. Ez nagyon nagy szám, konkrét fajokat foglal magában.
Nekik az életterük csökken, nem ők azok, akik a mi területünkre tévednek, mi vesszük el az övékét. A lényeget leírtad: "szántáson kóricálnak". Ezek a területek még véletlenül sem arra kellenek, mert termelni akarnak rajta, csak azért, mert milliós támogatásokat kapnak érte, minél nagyobb a terület, annál többet. A termelésből nem lehet megélni, ezt mindenki tudja. Földekből könnyen meg lehet gazdagodni, és közben még sírnak újabb támogatásokért.
Olyan helyen lakom, ahol rengeteg az őz, róka, nyúl, van vaddisznó és gímszarvas is. Az utóbbi 50 évben egyetlen ilyen jellegű baleset sem történt. Annyi róka van, hogy éjjel olyan, mintha a csillagos eget látnád, emberre ennek ellenére egyszer sem támadtak, nagyon félnek tőle. Ha valaha is láttál már pl. őzet, akkor tudod, hogy messziről elkerülik az embereket. Az európai őz látásával könnyen kiszűri a mozgást, kiváló a hallása és a szaglása, az embert kilométerekről megérzi, egy kb. 1,5 km-es távolságot mindig tart. Ez nem Alaszka. A túlzott elszaporodásnak is az ember az oka, mert kevés a természetes ellensége. Mi értelme van lelőni egy tigrist, gepárdot, elefántot, bálnát? Az egyik oka a pénz, a másik a pénz, a harmadik meg az emberi természet. Az emberek szeretnek gyilkolni. -
Peat;)
veterán
válasz
Jim Tonic #59 üzenetére
A vadász fizet egy szolgáltatásért, aminek a kontrolljáért nem ő maga a felelős elsősorban. Egy erdő és vadgazdálkodásnak teljesen mindegy hogy a vadász a hús vagy az ölés miatt fizeti be a díjakat, mivel az hogy mennyit lehet kilőni általuk van szabályozva és a bevétel teremti meg a lehetőséget arra hogy az adott terület mind méretében mind populációjában változatlanul fenn maradjon a további évtizedekre. Lehet szakítani ezzel a folyamattal, csak épp lesz pár munkanélküli, az erdőt kivágják tüzelőnek, az állatokat szinte kontroll nélkül lövöldözi ki az orvlövész/húsrabló és a gyereknek lehet mutatni hogy ott régen még bambik is ugráltak, de szerencsére pár lelkiismeretes állatbarát elintézte hogy ne legyen több szenvedés (és erdő). Lehet választani melyik a jobb, több opcióról én nem tudok.
A hétköznapi fogyasztók által megvásárolt állati eredetű termékek előállítása során a szenvedés mértéke nem hinném hogy kevesebb mint a vadászok által okozotté. Én csak horgászom és talán ez a legjobb példa arra hogy mit jelent amikor az adott élőlény a féltermészetes(nevelő tavak - majd telepítés az adott tóba) közegből azonnal a fogyasztóhoz jut el. Nálam kap egy fejbekólintást. Persze sok hülye horgász is van, de egyre több a lelkiismeretes egyén meg nem mondom mitől.
A piacon/meg áruházban kidobálják élve aztán pucolják úgy. Vagy berakják az üvegládába (akváriumnak nem nevezhető) és szépen nézhető hogy rohad a pontyok uszonya és hogy tarkítják őket a különböző bőrbetegségek az etetés nélküli végkimerülésig vagy a vásárlás pillanatáig. Az átlagfogyasztó éppen úgy egy lelkiismeretlen egyén, csak azzal hogy homokba dugja a fejét és nem hajlandó betekinteni a folyamatokba így kizárja az életből ezt a kérdéskört. A vadász nyíltan csinálja, sok pénzért, akár beteges szenvedélyből akár normálisabb vérmérséklettel sok különbség nem biztos hogy van a végeredményt tekintve. -
mepet
addikt
Személyes véleményeim:
Akku:
Vicces 5let, de értelme nincs.Vadászcucc:
Akkor lenne ennek értelme, ha kitörne a 3. világháború és olyan tagokat kéne küldeni snipernek, akik az életben nem láttak még puskát. Viszont vadászok ilyet nem fognak használni...Kézmelegítő:
"„egerészés” közben nem ritkák a hideg kezek": háát. Esetemben igen ritkák, 18fokos helységben is tud izzadni a kezem az egéren, kell a fenének az 50 fok...Számlálós sörnyitó:
Mivel felénk 90%-ban olcsóbb a dobozos sör dobozostul, mint az üveges sör (üveg ára nélkül), ezért igen ritkák az üvegek. Ha nem így lenne, akkor is öngyújtóval szoktam sört nyitni...Mod:
miniITX-es lapból ekkora böszmeséget építeni vicc... A legkevésbé sem praktikus, sőt egyenesen teljesen értelmetlen, mikor ezt a gépet akár a tévé vagy monitor hátára is csavarozhatta volna. Mellesleg szép, igényes munka, de azt a sok munkaórát értelmesebb dolgokra is fordíthatta volna a modder...A héten történt:
Hajrá plazma!
Hajrá HDD-SSD hibrid!
Pfújjj tabletek, mobil korcsok, és ezekbe való IC-k! Helyetek a mobilarénán!!! -
SQX_Barto
addikt
Az aksi érdekes dolog, bár már semmilyen elem se volt a kezemben évek óta.
A modding szép, meg igényes, de nem az én stílusom.
Kézmelegítőt kicsit túlzásnak tartom, de lehet jó lehet.
Sose vadásztam (valószínűleg nem is fogok), de szerintem az igazi feeling egy sima íjjal lenne minden technika nélkül, ez a "te balf*sz csak nyomd meg a gombot majd a gép céloz helyetted" kb a szánalmas kategória, de legalább jól lehúzzák őket pénzileg... -
Kobaljov
senior tag
Képek, videó, interjú az "okos" fegyvertávcsőről még itt
-
Alchemist
addikt
-
blaca83
őstag
Az akksi nekem is tetszett, a modding építmény viszont nem az Én stílusom!
-
válasz
Tikakukac #60 üzenetére
A mentésen meg nem tudom mi az érdekes. Jobban tetszene, ha a híradóban a tavasszal az erdőben bomló több tonna tetem lenne, vagy az, hogy esetleg kimentettek egy őzmamát, akinek ott lett sok kis őzikéje, aminek a felét ha ki is lövik, még mindig előrébb vagyunk. Remélem így már megvan.
Odamegy, lelövi, mert megdöglött volna. Így nem szólt bele a természet rendjébe. Húsát pedig feldolgozzák, odaadják iskoláknak, rászorulóknak, stb. Mégsem ez történik. Megmentik, kikergetik a vadász elé, aki lesből agyonlövi. Remélem, így már megvan.
A többi a #62-ben hibátlanul megfogalmazva.
-
raper
senior tag
Matrioska akksi, nagyon nagy gondolat.
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #59 üzenetére
Nem én kezdek cinikus módon írni és megkérdőjelezni emberek foglalkozását. Ilyen alapon bármikor nekiállok szapulni random foglalkozásokat. A hentes egyenesen sátáni foglalkozás lehet és amúgy is milyen ember aki képes naponta 200 marhának a fejét beütni egy bazinagy ékkel? Talán így már érthetőbb. Tiszteletet adok én kilószám, de akkor ne kössünk már bele a betonba is, hogy méééér.
A mentésen meg nem tudom mi az érdekes. Jobban tetszene, ha a híradóban a tavasszal az erdőben bomló több tonna tetem lenne, vagy az, hogy esetleg kimentettek egy őzmamát, akinek ott lett sok kis őzikéje, aminek a felét ha ki is lövik, még mindig előrébb vagyunk. Remélem így már megvan. Kérdezd meg a nagy öregeket, hogy mi ment errefelé is, mielőtt nekiálltak fékezni a vizet. Legkisebb bajod lenne a vadász.
Az erdészet megmondja miből mennyit lehet kilőni. Kész. A többit meg a vadászok intézik. Ha már mindenképp problémát kell gyártani a semmiből, akkor linkeljünk egy Apple logót, aztán hadd szóljon a nóta.
Tényleg befejeztem. -
válasz
Tikakukac #56 üzenetére
A stílus maga az ember. Örülök, hogy szereted magad. Ettől még ismerkedhetnél a tisztelet fogalmával infósként.
A mondanivalód második fele mit is jelent? Beleszólok a természetbe, ki-/megmentem, aztán agyonlövöm, hogy ne legyen túl sok? Érdekes...
A téma a vadászokról szólt. Az állatvilágban egy ragadozó akkor öl (leszámítva egy-két macskafajt), ha éhes. A vadászok nem éhesek, sőt, általában pont a pénzes réteg. A húsból alig vihet haza. Viszont kell neki a trófea. Elárulom, a vadászok ölni akarnak, nem szabályozni. Tisztelet a kivételnek, de kevés van. A szabályozás az erdészet feladata lehetne, ha már muszáj, de mégsem ők ölik le az állatokat.
-
Ybron
senior tag
Ez a Thanko USB Futon Mouse Pad meg a sörnyitó számláló betette a kaput
Viszont valami nagy sörivónak egy remek ajándék lehet.Peter Husar meg hatalmas elismerés, gyönyörű lett ez a modding.
HHD-re meg kivi leszek egy részletes mindent átfogó, elemző tesztben
-
Apika
addikt
Okos ötlet a kézmelegítős egér megoldás. A torony pedig látványnak sem utolsó...
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #54 üzenetére
Vigyázok a stílusomra, szeretem is
Bioszhoz lehet több közöd van, infósként nem ez a szakterületem, de én meg itt élek 22 éve, erdő, szántás meg egy bazinagy folyó mellett, vannak olyan irányú tapasztalataim meg infóim, amik könyvben vagy suliban nem nagyon lesz soha.
Amúgy meg nem én kezdtem az állatkák védelmét. Tudod mennyi pénzbe van az állatok etetése? Sokba. Vajon milyen gyorsan döglene ki az a 30 fős őzcsorda, akiket látni szoktam Dada környékén, ha nem szórnák ki a kaját? És vajon mennyi állat döglene meg minden évben, ha nem hoznák ki a Nívákkal az elárasztott területekről őket? Pedig hidd el, ha nem lenne Tiszalöki Vízlépcső sem, meg szabályozott Tisza, akkor ennél sokkal nagyobb kaka lenne.
Offot részemről befejeztem.
-
darkarthur
senior tag
Az a torony tényleg durva!
Viszont a puska... most akkor gépen játszunk, vagy vadászunk. -
törölt tag
válasz
Tikakukac #48 üzenetére
Most szólj hozzá: hiába a milliós technika, mégis neked kell alkalmazkodni a természethez. Ez azért mégiscsak felháborító! Mert mi is lett volna a helyes eljárás:
1. A rendőr megállítja Bambit, Kelét, Vukot (stb), igazoltatja, és megbünteti. Mert miért nem ment el a legközelebbi gyalogátkelőhöz, ahol elsőbbsége lett volna, amit nyilván nem adna meg nekik senki.
2. Ki kell irtani minden erdőt és lebetonozni, még az irmagját is megsemmisíteni az ilyen deviáns magatartásnak! Hát milyen civilizált vadállat az ilyen, hogy csak úgy kimegy az útra, mikor ott a milliós autók közlekednek? Felháborító, írni is kell a Fókusznak, hogy (szigorúan közszolgálatilag) vizsgálják meg az esetet.+1. Ez viszont a világon mindenhol bevált eddig: tényleg alkalmazkodni kell. A légierők nagy, drága és erős repülőgépeinek a legkomolyabb veszteséget hosszú ideig a madarakkal való ütközések okozták (nesze neked megbízhatatlan technika, az sem okozott annyi halált). Aztán pár évtizede elkezdtek alkalmazkodni, ami leginkább azt jelentette, hogy a madarak vándorlási útvonalait elerülik. És csodák csodájára a madárral való ütközések száma a töredékére esett vissza. Ha mégis észlelték, hogy Márton lúd éppen ütközőpályán közelít egy vadászgéphez, akkor emelkedésbe kezdtek, nem süllyedésbe, mint korábban. Mert az a hülye liba genetikailag arra van programozva, hogy ha veszély van, akkor behúzza a szárnyát és zuhanni kezd. Ha a pilóta is ezt teszi, akkor jó eséllyel leköveti és elfogja Mártont, amiből egyikőjük sem kerül ki győztesen.
Ahogy ha Bambi a túlsó oldalon lát finom zöldséget, akkor átmegy, ahogy ha Vuk bundatisztításra éppen Mosó Masa Mosodájába tart szintén nem fogja megkeresni a legközelebbi lejáratot a sztrádáról, hanem átmegy. Ahol ennek a veszélye fennál, ott bizony nem kellene nitrót kapcsolni, hanem egy fokozatot vissza és értelmes sebességgel közlekedni. Mert ugye az utat toronyiránt az erdőn keresztül kell vezetni, még véletlenül sem megkerülni azt. Ja, mert az ember mehet toronyiránt, csak a vadak nem. Egyébként is, ahogy a csigáknál mondják: Az út túl oldalára születni kell!
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #50 üzenetére
Gondolom bioszból nincs meg a tápláléklánc fogalma. A kisemlősökkel nem lehet mit csinálni, azok annyian vannak, amennyien. Ha ezekre 2X ennyi ragadozó jut, akkor ott kajásak lesznek az állatok. Ergo elmennek kaját keresni.
Érdekes módon 4-5 éve nem volt rókás riasztás, amióta lecsapolták őket rendesen. Ez van sajnos. Pedig védett terület az erőmű és környéke, az szerintem 50 éve nem volt bántva, se a holt tiszai rész, se a lápos, szóval helyük az nem csökkent.
Az állatok elég okosak hozzá, majd ha bekerül a kamera, akkor mutatok videót, hogy az őz ott áll az út mellett és néz balra meg jobbra, mert tudja, hogy ahol olyan út van, azon megy valami, ami megölte a csoportjának 1-2 tagját. Évtizedek óta ez így működik ha nem hiszed akkor nem, parttalan így a vita.daa-raa: Mind szép, csak ha elolvasod amit írtam, akkor irreleváns, de nagyon. Ha egy állatnak a helyéhez nem nyúlnak, mégis baromi sok lesz belőlük és mondjuk pont hozzátok kukucskál be pár, akkor lehet kevésbé lesz poén.
Mikor még autók alig voltak, akkor is lőttek ki állatokat, pusztán mert bizonyos fajtákból túl sok volt, és szép lassan magát öli meg a természet, tápláléklánc szevasz. Ha kezded érteni miről vakerolok. -
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #29 üzenetére
Elmúlt évben uncsimék 3 hetes kocsijában 1,5 milla kár ment bele, mert bambi beugrott a kocsiba egy kis zenét hallgatni. Apám a cégessel heti szinten kísérti a sorsot. Én úgy amikor itthon vagyok, akkor nagyjából napi szinten kell kivészfékezni meg istenkísérteni egy róka őz fácán nyuszi és egyéb állatkákat. Terelő, etető meg miegymás sokat nem ér, irgalmatlanul sok őz van, akik a tarlón meg a szántáson kóricálnak ilyenkor, és mindenképp menni akarnak valamerre.
Egy időben raklapszám lőtték ki a rókákat, mert annyi volt a Tisza melletti erdőben, hogy bemerészkedtek a városba is, meg nekimentek a halászoknak. Nem értem a problémát.Mellesleg van rengeteg vadász ismerős is, meg családtag is. Miért is ne hinném el?
-
stargazerhu
aktív tag
Ahol az itt szereplő ház a harmadik lett, ott volt magyar résztvevő is, íme:
-
lujo10
aktív tag
Tök jó az a torony
-
waithEard
őstag
Félreértés ne essék: itt nem facebúk képek készülnek, a szarvasnak tényleg sanyi.
Ha eddig lett volna minimális esélye a bénáknál, most itt a vége.
És ha még így sem sikerül a kis retardáltnak eltalálnia? Akkor légicsapást kér a szarvasra? Vagy egy távirányított Predator repülő lövi ki?
Én azokat is utálom, akik aimbotot használnak multiban, nemhogy az ilyen "vadászokat". -
Destructo
senior tag
Ez a mod...eszméletlen mennyire király......! Tisztelet!
-
törölt tag
Azért sokan túlmisztifikálják a hadipart. Infomratika téren pl szinte teljesen leszoktak a saját architektúrák alkalmazásáról, mert annyira költséges volt, és olyan lassú a fejlesztési ütem, hogy jelentős hátrányban voltak a civil szférában megszokotthoz képest. Szóval egyre inkább a nyílt, civil architektúrákat alkalmazzák, mert sokkal olcsóbban ki lehet hozni vele ugyan azt.
Nem akartam új hsz-t írni, azért került bele az előzőbe.
-
törölt tag
Ilyen baromságokra nem költ egyetlen haderő sem. Az OICW is bukott az irreális költségek miatt, a Land Warrior még úgy ahogy vegetál. (Mondjuk hadviselésben egy programozott gyújtójú gránát nem hülyeség, mert pl jelentősen csökkentheti a járulékos károkozást, mivel az irányított hatás miatt kisebb töltet is elég. Ami azt illeti az XM25 tokkal vonóval kerül $25k-ba, ez a kis szabvány micsodákból összetákolt valami meg önmagában $17k. És akkor azt szokás mondani, hogy a hadi eszközök drágák...
Ravasz a róka, az adott kezelőszervet elsütőbillentyűnek hívják.
-
aram01
nagyúr
az a puska kell nekem
képzeljétek hogy a hadiiparban milyen cuccok vannak már ,ha sima userként ilyet látunk -
rovtiv
tag
Anélkül, hogy elvakultan kardoskodnék a vadászat ellen, néhány tényre felhívnám a figyelmet. Igaz ugyan, hogy a természet is szelektál néhány milliárd éve, fajok halnak ki, és születnek újak, de azért azt lássuk be, hogy aki órákig képes lesben ülni, néha esőben, fagyban, és még fizet is érte, azért csinálja, mert jó neki. Ugyanúgy, mint a monitor előtt virtuális ellenségekre vadászni. Élvezet. De akárhogy is van, soha nem engedem meg magamnak, hogy egy komplex idegrendszerrel bíró jószág halála legyen az ára.
A múltkor nyolcéves lányom passzióból rálépett egy cserebogárra. Rámordultam, hogy legközelebb egye is meg, vagy soha ne csináljon szándékosan ilyesmit.
Vadgazdálkodás? Ez azért erős eufemizmus. Idővel mindezt a természetes szelekció is megoldaná, de akkor létjogosulatlan lenne a csodapuskás hír. -
Zodicus
senior tag
A torony az valami hihetetlen szép.
-
válasz
Tikakukac #27 üzenetére
Nálunk meglepően sokan halnak meg azért, mert bambik meg vuk és egyéb állatkák kimászkálnak ész nélkül az útra, aztán az ember kivágja a kormányt, és meghalt a család. A vadász azért van, hogy szabályozza a vadállatok populációját is. Annyit lőnek ki, amennyit lehet és kell. Nem többet és nem kevesebbet.
Te elhiszed ezt?
-
Tikakukac
titán
A fűtött egerészős téma nekem kötelező. Nagyon alacsony a vérnyomásom, és ha nem végzek fizikai munkát(tehát gyakorlatilag az év 80%-ban egyetem mellett) akkor nagyon képes vagyok lehűlni kézügyileg is. Ez tuti bolt lesz
Silentfrog: Nálunk meglepően sokan halnak meg azért, mert bambik meg vuk és egyéb állatkák kimászkálnak ész nélkül az útra, aztán az ember kivágja a kormányt, és meghalt a család. A vadász azért van, hogy szabályozza a vadállatok populációját is. Annyit lőnek ki, amennyit lehet és kell. Nem többet és nem kevesebbet.
-
mrcrnl
tag
Azért azt megnézném, hogy milyen riadalom lenne, ha egy városi júzer hely hiányában a panel erkélyén játszana egy ilyen linuxos "mesterlövész puskával"!
-
Peat;)
veterán
válasz
eszterencs #15 üzenetére
Bár én alkalmatlan lennék arra hogy meghúzzam a ravaszt egy csóri emlős állatra, ettől függetlenül nem tartom jó ötletnek általánosságban elítélni a vadászokat. Az ő pénzük is szükséges, különösen itthon, hogy az erdő és vadgazdálkodást fenn tudják tartani, alkalmazottakkal. Ez egy kontrollált körforgásos folyamat legtöbbször, az orvvadászat már egy másik téma. De az erdőgazdálkodás többek között az ellen is próbál fellépni.
-
TeeJay
félisten
ha az AAA akkut bele lehet tolni egy AA méretű hüvelybe
akkor C méretű hüvelybe lehet tenni AA méretű akkut is (2500mAh már elég jó azért)
és D méretű hüvelybe lehet tenni C méretű akkutazért szerintem senki se fog D méretű akkut igénylő készülékbe AAA akkus átalakítással szórakozni
-
kiskaktusz
addikt
Jó kis akksi, a moddolt cucc meg durván szép lett.
-
stranger28
addikt
Az a torony...
-
BiP
nagyúr
Ennek a Matrjoska-akku dolognak akkor lenne értelme, ha az egyes burkokban lenne +kapacitás, tehát a mérettel együtt nőne az összes teljesíménye.
Pl. AAA alapból 1500 mAh, az AA burokban lenne +1000, így egy 2500mAh-s AA lenne belőle, stb.szerk: Most látom csak, hogy már írtátok. (#12)
-
SentryGun
aktív tag
Bár már rég elhagytam a desktop vonalat, a toronygép nagyon ötletes. Viszont a famegmunkálás lehetne szebb, főleg a tetején, ahol leginkább látszik. Bár nem vagyok asztalos, de szerintem szebben, szinte alig láthatóra össze lehetett volna csiszolni az érintkező éleket. (Vagy 45 fokban illeszteni őket.)
-
sanzi89
addikt
válasz
eszterencs #15 üzenetére
Én mindig is szerettem volna vadászni, de különböző okokból nem tettem. Ezzel a módszerrel pedig nagyon szívesen kipróbálnám - persze ha nem kerülne ennyibe a cucc -. Egész éjszaka lapulni a vadászlesben vagy járni az erdőt, kint lenni a természetben. Bár lényegében a célomat egy jó távcső+fényképezőgép kombóval meg tudnám valósítani...
-
Silentfrog
veterán
válasz
eszterencs #15 üzenetére
Lehet,hogy elég egy ideig,de több kell és akkor kezdődnek a bajok!
-
sanzi89
addikt
Most biztos azt mondjátok, hogy hülye vagyok, de előjött belőlem a sötétzöld. Van a vadászpuskán a technika, beazonosítja a célpontot, virtuálisan lő, aztán tolja fel Facebookra, vagy akármire, hogy lehessen vele menőzno. Így a "lövés" élménye is megvan - mégha csak virtuálisan - és a szarvas se döglik meg feleslegesen.
-
-
Kobaljov
senior tag
Gondolom a különböző méretű "elem rétegekben" önmagukban is lenne tárolás amik összekapcsolódnának a központi csatlakozást biztosító AAA-s résszel. A mostani CES-en bemutatott Bluetooth-os Tethercell-t még hozzá lehetne kombinálni (egy BT-n keresztül vezérelhető AA-s tok amibe egy AAA-s elem megy).
A vadászszámítógéphez hasonlókat már elkezdtek fejleszteni néhány éve pl. az amerikai haderőknél a mesterlövészeknek.
-
Ez a Matrjoska akku nem rossz dolog habár egy hasonló dolog van már az ebay-n battery adapter néven,pld AA-ról D-re 4db 2$
-
Alchemist
addikt
Az se baj, ha egy aksi túl gyorsan merül le, ez megmentheti akár egy szarvas életét is.
-
ThodEE
őstag
válasz
Silentfrog #7 üzenetére
Nem kötekedni akartam, csak pontosítani
-
ThodEE
őstag
válasz
Silentfrog #5 üzenetére
Az akkukból kinyerhető energiát mAh-ba mérjük és AAA ba van már akár 1500-as is, nem is olyan drágán
-
Silentfrog
veterán
Én nem értem az akkuk nemi életéhez de én még nem láttam AAA akkuban 500 mA-nél nagyobbat.
Amiben ugyebár góliát akku kell azt nem véletlenül találták ki arra. Elégséges egy ici pici AAA 500mA akku oda ahova góliátot terveztek? -
Angel1981
veterán
Az aksi nagyon jópofa!
Ez a melegítős egérpad meg besz*rás! -
thomeef
őstag
Nagyon szexi darab lett a moddolt torony
-
gabe_
őstag
Első leső!
A Matrjoska akku, jó ötlet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Chrome
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen program, ami...?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- OLCSÓ MONITOROK
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest