- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #59 üzenetére
Nem én kezdek cinikus módon írni és megkérdőjelezni emberek foglalkozását. Ilyen alapon bármikor nekiállok szapulni random foglalkozásokat. A hentes egyenesen sátáni foglalkozás lehet és amúgy is milyen ember aki képes naponta 200 marhának a fejét beütni egy bazinagy ékkel? Talán így már érthetőbb. Tiszteletet adok én kilószám, de akkor ne kössünk már bele a betonba is, hogy méééér.
A mentésen meg nem tudom mi az érdekes. Jobban tetszene, ha a híradóban a tavasszal az erdőben bomló több tonna tetem lenne, vagy az, hogy esetleg kimentettek egy őzmamát, akinek ott lett sok kis őzikéje, aminek a felét ha ki is lövik, még mindig előrébb vagyunk. Remélem így már megvan. Kérdezd meg a nagy öregeket, hogy mi ment errefelé is, mielőtt nekiálltak fékezni a vizet. Legkisebb bajod lenne a vadász.
Az erdészet megmondja miből mennyit lehet kilőni. Kész. A többit meg a vadászok intézik. Ha már mindenképp problémát kell gyártani a semmiből, akkor linkeljünk egy Apple logót, aztán hadd szóljon a nóta.
Tényleg befejeztem. -
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #54 üzenetére
Vigyázok a stílusomra, szeretem is
Bioszhoz lehet több közöd van, infósként nem ez a szakterületem, de én meg itt élek 22 éve, erdő, szántás meg egy bazinagy folyó mellett, vannak olyan irányú tapasztalataim meg infóim, amik könyvben vagy suliban nem nagyon lesz soha.
Amúgy meg nem én kezdtem az állatkák védelmét. Tudod mennyi pénzbe van az állatok etetése? Sokba. Vajon milyen gyorsan döglene ki az a 30 fős őzcsorda, akiket látni szoktam Dada környékén, ha nem szórnák ki a kaját? És vajon mennyi állat döglene meg minden évben, ha nem hoznák ki a Nívákkal az elárasztott területekről őket? Pedig hidd el, ha nem lenne Tiszalöki Vízlépcső sem, meg szabályozott Tisza, akkor ennél sokkal nagyobb kaka lenne.
Offot részemről befejeztem.
-
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #50 üzenetére
Gondolom bioszból nincs meg a tápláléklánc fogalma. A kisemlősökkel nem lehet mit csinálni, azok annyian vannak, amennyien. Ha ezekre 2X ennyi ragadozó jut, akkor ott kajásak lesznek az állatok. Ergo elmennek kaját keresni.
Érdekes módon 4-5 éve nem volt rókás riasztás, amióta lecsapolták őket rendesen. Ez van sajnos. Pedig védett terület az erőmű és környéke, az szerintem 50 éve nem volt bántva, se a holt tiszai rész, se a lápos, szóval helyük az nem csökkent.
Az állatok elég okosak hozzá, majd ha bekerül a kamera, akkor mutatok videót, hogy az őz ott áll az út mellett és néz balra meg jobbra, mert tudja, hogy ahol olyan út van, azon megy valami, ami megölte a csoportjának 1-2 tagját. Évtizedek óta ez így működik ha nem hiszed akkor nem, parttalan így a vita.daa-raa: Mind szép, csak ha elolvasod amit írtam, akkor irreleváns, de nagyon. Ha egy állatnak a helyéhez nem nyúlnak, mégis baromi sok lesz belőlük és mondjuk pont hozzátok kukucskál be pár, akkor lehet kevésbé lesz poén.
Mikor még autók alig voltak, akkor is lőttek ki állatokat, pusztán mert bizonyos fajtákból túl sok volt, és szép lassan magát öli meg a természet, tápláléklánc szevasz. Ha kezded érteni miről vakerolok. -
Tikakukac
titán
válasz
Jim Tonic #29 üzenetére
Elmúlt évben uncsimék 3 hetes kocsijában 1,5 milla kár ment bele, mert bambi beugrott a kocsiba egy kis zenét hallgatni. Apám a cégessel heti szinten kísérti a sorsot. Én úgy amikor itthon vagyok, akkor nagyjából napi szinten kell kivészfékezni meg istenkísérteni egy róka őz fácán nyuszi és egyéb állatkákat. Terelő, etető meg miegymás sokat nem ér, irgalmatlanul sok őz van, akik a tarlón meg a szántáson kóricálnak ilyenkor, és mindenképp menni akarnak valamerre.
Egy időben raklapszám lőtték ki a rókákat, mert annyi volt a Tisza melletti erdőben, hogy bemerészkedtek a városba is, meg nekimentek a halászoknak. Nem értem a problémát.Mellesleg van rengeteg vadász ismerős is, meg családtag is. Miért is ne hinném el?
-
Tikakukac
titán
A fűtött egerészős téma nekem kötelező. Nagyon alacsony a vérnyomásom, és ha nem végzek fizikai munkát(tehát gyakorlatilag az év 80%-ban egyetem mellett) akkor nagyon képes vagyok lehűlni kézügyileg is. Ez tuti bolt lesz
Silentfrog: Nálunk meglepően sokan halnak meg azért, mert bambik meg vuk és egyéb állatkák kimászkálnak ész nélkül az útra, aztán az ember kivágja a kormányt, és meghalt a család. A vadász azért van, hogy szabályozza a vadállatok populációját is. Annyit lőnek ki, amennyit lehet és kell. Nem többet és nem kevesebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest