Hirdetés
- IFA 2025: A világ legkönnyebb 16"-es notebookját alkotta meg az Acer
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- IFA 2025: Belépőszintű Wi-Fi 7 router az Acer kínálatában
- IFA 2025: Frissíti Nitro termékeit az Acer
- IFA 2025: Bemutatkoztak az Acer legújabb, Iconia sorozatú táblagépei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
Köszi az infókat! Jelenleg az RPi 2-t pont így használom (NAS-ról, illetve a linkelt addonokkal filmek, youtube stb..) Szerinted FHD-t videokat elvinne a Pi Zero W -is?
Az audio kimenettel kapcsolatban olvastam, hogy a Zero-ra is csatlakoztatható kiegészítő "hangkártya", illetve a HDMI-ről átalakítóval kinyerni hangfolyamot, csak azt nem tudom melyiket érdemes, illetve árban nem kerül-e többe mintha egy RPi 3-at vesz az ember?
Még keresgélek az RPi fórumban is, de ha tudsz konkrét megvalósítást valahol leírva, megköszönöm ha belinkeled.
-
+1
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha van egy jól definiált cél, meg hozzá egy sw, amiről lehet tudni hogy minden oké vele adott boardon, akkor persze miért ne? Én sem vagyok a pénztárcám ellensége, főleg ha többet is kapok ugyanannyi pénzért. Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t
-
st3v3np3t3r
nagyúr
attól nem félek
ha kevés lesz neki a 5V/2A, akkor még mindig van egy 270W-os pc-s tápom ami 15-20A-t tud 5V-on
annyi már csak elég leszmajd kiderül milyen lesz, sok pozitívumot olvastam róla, ezért is mertem belevágni... amúgy szettben rendeltem direkt, nem volt kedvem barkácsolni...meg hát jóval olcsóbb...állítólag már vannak rá használható disztók, elég sok...
elvileg a napokban már várható a OPi PC kiszállítása, a +2E meg jövőhéttől...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
direkt úgy választottam
megnéztem a specifikációkat, az egyik csak letölteni kell majd, a másik meg a muzeális villanyzabáló asztali gépet fogja váltani...
de most úgy őszintén... a RPi3B 4x1.2GHz és 1GB DDR2/900 RAM-os, az OPiPC 4x1.6GHz+1GB DDR3 RAM-os... az hogy 64bit vagy 32bit, oly mind1, nem használok olyan progikat amik megkövetelik a 64bitet
1) már eleve 30%-kal nagyobb órajelű az OPiPC és a +2E procija
2) sok helyen olvastam hogy az OPi-knek kell a hűtőborda, nagyobb igénybevétel esetén hűtőventi sem árt neki
3) az hogy nincs a PC-ben bluetooth se Wifi, engem nem is nagyon zavar, a +2E-ben meg van Wifi+16GB integrált tárhely+2GB ramos és van SATA, RasPi-k közül egyben sincs integrált SATA port és Gbit/s LAN!
4) ha specifikációit veszem alapul olcsóbb az OPi tudás/ár kategóriában... az hogy nincs benne bluetooth, azt egy 3-400Ft-os ebayes usb-s pótolni tudjalehetne ezt vesézni, de ha azt nézzük akkor az Orange Pi-k olcsóbbak és szinte többet tudnak mint a Raspberry Pi-k...erősebb proci, gyorsabb ram, jobb GPU...
Mellesleg a fogyasztás tükrözi a teljesítményt is... egy OPi 5V/2A-ről megy, a RasPi-k 5V/0.2-0.8A-ről, szerintem ilyen alacsony fogyasztással meg alacsonyabb órajellel kizárt hogy jobban teljesítenének...eleve régebbi konstrukciók mint a NariPC-k, meg amúgy a Cortex-A7 meg A53 között nagyon sok differencia nincs teljesítményben, főleg alacsonyabb órajelen, de majd meglátjuk
hogy valóban rosszabb-e mint ahogy te gondolod
Új hozzászólás Aktív témák
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Parfüm topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Asztali PC , i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Intel i3-10100F + RX 5500 XT 4GB + kingston hyperx fury 32gb 2x16gb + B460M-DS3H Félkonfig eladó
- HP ProDesk 600 G4 SFF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung U28E590DS 60Hz 4K TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest