Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Egérpad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Nagyon szuper, és akkor benne is van a válaszodban, ha van egy célzott project, amihez ez kell, akkor igen, de egy átlag embernek a pi inkább nyűg mint hasznos.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t

Aki spórolni akar, az szerinted mit fog rajta futtatni? Csak kérdezem, ír rá egy oprendszert, kiegészíti, és forraszt hozzá még lábakat, mire majd ráheggeszt egy valamilyen hdd-t, és utána majd azzal szórakozik? Oh wait nem.. Hozzárak egy picit és vesz olyat, amibe default bele tud tenni egy 2,5"-os hdd-t, rá tud heggeszteni egy valamilyen Linuxot, és mint egy torrent, samba, ftp, apache szervernek használja fel, esetleg okostv-hez WiFi-n filmet néz. És hasonlók.
Nekem is van kettő Cubietruck-om, miért? Mert abba alaphelyzetben benne van minden ami nekem kell... A pi-ben meg nem. Ennyi. Otthonra igaz drágább mint a pi, de cserébe használhatóbb is.
Tehát otthonra a pi-vel nem fogsz spórolni, mert minden olcsóbb, mintha pi-ből kiépítenéd. Érted, ha van 7000-ért használható wifi router, akkor miért pi-ből építenéd ki? Vagy van WiFi kamera, ami készen van 30 000 -ért, akkor miért pi-vel szarakodnál? Csak kérdezem...
Én is voltam olyan állás interjún, ahol megkérdezték, hogy na ép amúgy pi-ből építettem már ap-t? Nem vazze, mert minek? De nem nagy cucc ...
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha kifejezetten ipari felhasználásra kell, ahol fut egy oprendszer, és semmi másra nem használod, mint adatot továbbítasz vele, arra nyilván a pi a jó... De ahogy írod is:
Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Pontosan a pi nagyon szép, nagyon szuper, nagyon kompatibilis, csak nem praktikus otthoni felhasználásra... Hát ez van.
------------
Ha viszont azt nézem amire gyártották eredetileg, a fejlesztés, programmer board, na arra a legjobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- A vártnál korábban érkezhet a Xiaomi 17 Ultra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Linux Mint
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1000 - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- HPE T1500 G5 INTL Tower UPS - Szünetmentes tápegység - Piaci ár alatt
- Surface STUDIO AIO PC 28col 4k TOUCH / Intel i7 /32gb ram / 512NvMe + 1TB / NVIDIA 4gb dedikált
- Asztali Gamer Gép Garanciális Ryzen 7-7800x3d 4070 Super
- i7 10700/ RTX 2080Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633,100% Akkumulátor
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő