Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
7Heads Drago #91 üzenetére
egy az ezerből.
-
bmakszim
senior tag
válasz
Schuler888 #87 üzenetére
Oké. Azt hiszem ilyen megdönthetetlen bizonyítékkal és szilárd, észérvekkel alátámasztott véleménnyel nincs értelme vitába szállnom.
-
bmakszim
senior tag
válasz
Schuler888 #83 üzenetére
Nem úgy tűnik.
Epic Games Asks Court to Allow Fortnite Back on the App StoreAz Epic-en kívül kevés olyan cég van jelen az AppStore-ban, akik azon kívül is megállnak a lábukon, a többiek pedig nem fogják bevállalni a tiltás. Eleve nem értem az egészet. Kevésnek a 70%-a még mindig több, mint semminek a 100%-a.
-
MeszesKPT
őstag
válasz
Schuler888 #83 üzenetére
Szerintem az Apple előbb fog minden hasonló renitenskedő céget kidobni az ökoszisztémájából.
-
MeszesKPT
őstag
Tim Sweeney azt hitte, hogy az Apple és a Google is csak egy Valve, de ezúttal túl nagy almába harapott (pun intended).
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
7Heads Drago #79 üzenetére
És szerinted a Google tehet róla hogy nem a stock Droidot teszik fel a gyártók?
"Anno amikor kereskedelemben dolgoztam semmit se tudtunk így árulni."
Ilyen az eladók élete. Van egy terméked ami vagy kell annyiért vagy nem. Ha nem tetszik a vevőnek, választ mást - ha tud. Ha nem, de kell neki megfizeti. -
7Heads Drago
veterán
válasz
Williamgrant #77 üzenetére
Csak a gyártók a saját kutyult droidjukat teszik fel az általad vásárolt telora. Próbáld meg lecserélni szűz droidra.
Szerinted akkor rendben van a 30%-os árrés? Anno amikor kereskedelemben dolgoztam semmit se tudtunk így árulni. És hogy ez mennyire sok az jól látszik az Apple és a Google "vergődésén is"... épp hogy tengődnek szegények. Pedig sokan azt hitték eddig hogy az olajban van a pénz. Ezek lényegesen rövidebb idő alatt lettek a világ legnagyobbjai. -
Ezekiell
veterán
válasz
Williamgrant #77 üzenetére
GMS nélkül, tegyük hozzá...
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
7Heads Drago #76 üzenetére
Fogalmad sincs a Google licenszelésről. Légy erős, ingyen telepíthető az android. Gyárts telefont, felteheted rá.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Williamgrant #73 üzenetére
A Google a teloval együtt eladja neked a szoftvert is. Akkor az hol van ingyen? 🤣🤣🤣
A saját érdeke is az hogy fejlessze.
Magán az áruházi appon meg mit fejleszt?
Az Epic meg olyan mint az összes többi játék fejlesztő cég. Ha senki se áll be a Google, Apple elé akkor bármit megtehetnek. -
pakesz
aktív tag
válasz
Williamgrant #73 üzenetére
az Apple az megvizsgalja a user adatokat es hazon belul csinal konkurenciat a jobban meno appoknak, szoval a user adatokat nem eladja hanem sajat celra a zsiros uzlet remenyeben felhasznalja
az Epic -el lyukra futott, mert az megfelelo teljesitmenyt nyujtott amit nem voltak kepesek lemasolni
de miert 30% ? miert ne legyen 50%? hiszen olyan czukik -
Williamgrant
nagyúr
válasz
7Heads Drago #67 üzenetére
Számomra inkabnaz is vicces hogy egy szakmai fórumban itt tartunk...
A Google ingyen fejlessze a szoftverét? Viszi az áruházból a 30%-ot és jól eladja az user életének adatait. Apple nem árul annyi adatot, cserébe keres a készülékeken is.
Miért, van olyan cég aki nem profitot akar termelni?Az epic egy tetű cég, aki egyszerűen többet akar zsebre tenni. Elég undorító dolog miután szerződött és évekig lovagolta a platformot.
Tiszta szívből rühellem az Apple cuccait és az iost, de nagyon remélem hogy az epic jól elmegy a kínai anyjába. -
Somatom
veterán
válasz
Williamgrant #66 üzenetére
Az Epic bojkottot hírdet, a fejlesztők mellé állnak (hiszen nekik is fáj a 30%), lehal a szoftverbót, elértéktelenedik az Apple és bagóért kalapács alá kerül. Síma liba.
-
Noukoum
veterán
válasz
7Heads Drago #67 üzenetére
Ezért vannak olcsó iphoneok, mert egyszerűen a szolgáltatásokon hihetetlen nagy haszon van kb a semmiért.
-
bmakszim
senior tag
"Miért nem adják 30 százalékkal drágábban a dolgokat az Apple boltján keresztül?"
Mert, ha el lehet adni 30%-kal (ami igazából ~43, ha pénzüknél akarnak maradni) drágábban, akkor az Epic azt a 30%-ot is magának szeretné.(#47) pakesz
Azért nagyon nem mindegy, hogy a másik zsebedbe, vagy a más zsebébe megy a pénz. -
Soma01
veterán
Miért nem adják 30 százalékkal drágábban a dolgokat az Apple boltján keresztül? Ha a felhasználó megfizeti, akkor ok. A weben belépve meg lehessen normál áron vásárolni az Epictől. Aztán majd mindenki elődönti, hogy megér-e neki a kényelem 30 százalék felárat.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Schuler888 #59 üzenetére
Úgy értettem, magától..
Ha a bíróság/jogalkotás kötelezi, akkor persze. De csak azért, mert néhány fejlesztő hangosan elégedetlenkedik, tutinem. Ezen meg nem bukik felhasználókat, legalábbis annyit biztos nem, h érdekelje.
-
adamklark
senior tag
azért annak nem örülök hogy ott van mögötte a tencent..
-
Schuler888
senior tag
válasz
adamklark #55 üzenetére
Oke. Es akkor hogy?! Csak ez mukodhet, ha az appstore 1/3os zsebrevagasat vegre belenyomjak a torkukba tovig, es a fejlesztok tobb bevetelhez juthatnak, amibol a juzer profital. Az Epic eleg nagy hozza, a mogotte allo Tencent meg kb egy orias, hogy veghez vigyek a forradalmat. Ha mar a 30%-rol uj, 15-20%os standardot sikerul elerni, az mar oktatni valo merdoldko lenne..
-
Ezekiell
veterán
válasz
adamklark #55 üzenetére
Perelni akartak, a szerződésszegés eszköz volt, hogy kiprovokálják a bant, amivel szerintük több esélyük van a perben. Nincs ebben semmi meglepő vagy "béna hozzáállás".
Az, hogy igazuk van-e, az más kérdés, majd a bíró eldönti. Mivel az Apple semmilyen módon nem fog engedni a 30%os IAP/appfee csökkentésében, de soha (ez a teljes digitális service üzleti modelljük), ezért az Epic nem igazán tud válogatni módszerekben, ha változást akar. Azt mondták, hogy "ok, all in!". Majd kiderül, bejön-e nekik.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
adamklark #53 üzenetére
Próbáltak tárgyalni, Apple elhajtotta őket (legalábbis írásban kérték a fee csökkentését, amit az Apple megtagadott). Majd pereltek is. A nyilvánvaló direkt szerződésszegést pedig marketingfogásként alkalmazták - pontosan tudták, mi lesz a következménye, cska úgy ítélték meg, hogy marketingben ez jó, illetve így a bírósági ügyük talán erősebb lesz, ha eleve úgy mennek oda, hogy a kezükben van egy döntés az Apple oldaláról a banról.
Itt eddig mindkét fél azt tette, amit tennie kellett (az érdekeik alapján), a nyilatkozatok/PR háborút nem figyelembe véve (mert az bullshit).
-
adamklark
senior tag
nekem ez az egész olyan gyerekesnek tűnik epic részéről. képzelj egy olyan világot ahol nem fizetsz adót vagy nem fizeted ki a fodrászt mert drágának tartod.
ott kezdődik a dolog hogy van egy szerződés és betartod. ha nem tetszik akkor tárgyalj mint egy normális felnőtt ember vagy perelj ha jogtalannak gondolod. szánalmas szerintem
-
Straw
senior tag
Csak nehogy az legyen a vége ennek a nagy partizán akciónak hogy az Alma végül felvásárolja az egész EPIC-et, tokkal vonóval
bagóért
-
pakesz
aktív tag
válasz
7Heads Drago #24 üzenetére
>> "Ellenben ha jól értem nem csak a fejlesztői fiókot blokkolják hanem minden játék fiókot."
ket nagy fejlesztoi account volt a Fortnite es az Unreal Engine
a Fortnite account az ment a levesbe, miutan nem egyeztek meg
az Unreal annyira megy, hogy az Epic nagyfonok a PUBG mobile -t ajanlotta twitteren a Fortnite helyett, azzal a dumaval hogy az is Unreal Enginen szaladgal
a jovorol nem tudok nyilatkozni, hogy az Unreal Engine -vel mi fog tortenni mert az Apple meg szokta bosszulni ezeket a dolgokat, eleg ha csak mashogyan ertelmezi a sajat haziszabalyzatat es maris ellehetetlenul a dolog -
Legalább a Hitman ingyenes most.
-
viera
őstag
válasz
CptAdamica #19 üzenetére
+1
-
zseko
veterán
válasz
Schuler888 #29 üzenetére
Tudomásom szerint bárhonnan tölthetsz programot androidra, nem csak Store-ból, így közvetlenül a gyártóról is. Így vettem játékot még az S2-re a Gamelofttól, és így van fent a Szerencsejáték oldaláról az okoslottó is pl. (fene se autózik azért 15-20km-t, mert anyumék elfelejtettek szelvényt feladni) Ezért akár az Epic oldaláról is letölthető lehetne az apk. És akkor semmit nem kellene fizetnie sehova.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Schuler888 #37 üzenetére
Ez a bíróságon múlik mostmár. Az Epic vissza nem fog lépni a pertől, az kb biztos (csak ha majd vesztésre állnak, de az még nagyon távol van).
-
BiP
nagyúr
Akkor ezt légyszi úgy fogalmazzátok bele a cikkbe, hogy közérthetőbb legyen.
Nem követem napi szinten a dolgot, -meg már bele is zavarodtam kicsit ebbe a csiki-csukiba - így az összefoglaló baromi hasznos volt, de ha már fejlemény van, érdemes lenne jobban/pontosabban utalni rá.
szerk: látom, (#10)tlac már írta. -
-
Somatom
veterán
válasz
Schuler888 #36 üzenetére
Magasról lehet igazán nagyot esni. Sztem ezt már sok cég igazolta.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
Schuler888 #33 üzenetére
Sőt, az ipari standard 30%-tól szerintem biztosan kevesebbet fizet az Epic a Samsungnak, tekintve hogy Galaxy Store exkluzív volt a Fortnite anno. Már maga az elv, hogy nyíltan azt mondják a Samsungnál, hogy tárgyalható a 30%, már az sokat jelent.
Ettől független az appvásárlások 30%-os díjánál az Epicnek vszeg nem sok esélye van, az IAP 30%-os díjánál meg talán van az Appleel szemben sztem. A saját store iOSen meg... hát az nagyon long shot.
-
Somatom
veterán
+1
Én is erre lennék kíváncsi, mert igazából nem a bíróság, hanem a harmadik fél, a felhasználó fog dönteni, hiszen mindketten az ő pénzéből élnek. Én az ügy végéig bannoltam az Apple és az Epic termékeit. Ha mindenki így tenne, akkor pillanatokon belül megszületne köztük a megegyezés. -
Ezekiell
veterán
válasz
Schuler888 #29 üzenetére
30%-ot vesz le az app vásárlásokból (alapból, de ez tárgyalás kérdése, kifejezetten írják is hogy lehet velük "alkudni"!), de in app paymenteknél van PayPal/Creditcard/stb, ahol meg az adott opciótól függ a % mértéke, 3-5% átlagosan (tudtommal).
-
joey04
titán
válasz
tothzoltan #7 üzenetére
Ha csak egy cikkírónál fordul elő, akkor az nem a kommentelők hibája...
-
Schuler888
senior tag
Lasd feljebb. Az amazon boltja nincs fent nekem, de ha azon nincs, valszeg a Galaxy Store mar csak az egyetlen hivatalos forras. Kivancsi vagyok, milyen exkluziv szerzodesek lehetnek mogotte, hogy naluk maradhatott? Koztudott, hogy anno a Fortnite sokaig samsung exkluziv volt mobilon, miutan naluk debutalt mobil-fronton. Aki fejlesztesben otthon van, esetleg tudja, hogy a Galaxy Store mennyit csippent le a fejlesztoktol?
-
Ezekiell
veterán
válasz
7Heads Drago #24 üzenetére
Hát, ez van a ToSban, hogy ez így okés-e vagy sem, az más kérdés.
Nem minden játék fiókot blokkolnak, hanem az Epic Games fejlesztői fiókját, amivel a Fortnite-ot fejlesztik (az Unreal Engine fejlesztői fiókot a bírói tilalom miatt nem). Az Apple ugye el is távolíthatja a telefonokról a Fortnite-ot, mindegyikről egyszerre, azt még nem lépték meg (tudtommal)
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom az Epic mar kivarja a per veget, mert igy van az o kezukben is egy kisebb utokartya. Nekik kedvez az is hogy a felhos jatekszolgaltatasok se lettek beengedve a platformra. A negyedik negyedeves eladasokbol talan kiderul, hogy hany iPhone-os, iPados usernek fontosak ezek.
-
h_143570
addikt
Az Apple a létező legsúlyosabb ellen csapást választotta, mint kíndúlási alkupozíció, mivel az Epic egy elege alattomos kampányt kezdeményezett ellene. A válasz reakció mellékhatása, hogy az Apple platform-okon az Unreal Engine-t használok kerülnek rossz helyzetbe, vagy mondhatjuk azt hogy vannak elő pajzsnak használva az Epic által az Apple ellen.
Az Epic eredeti pere az, hogy az Apple és a Google monopóliumok az adott piacon (Sherman Act szerint, ami digitális piacokra nem feltétlenül alkalmazható). A per sikere azon multik, hogy hogyan kerül a piac definiálatlanra. Ezt valószínűleg a következő pár évben ki fog derülni.
Az egész úgy indult, hogy az Epic elkövetett egy kendőzetlen szerződés szegest, erre megkaptak a szerződésekben lefektet azonnali eltiltást, míg ki nem javítják a problémát. Az Epic ezek után azonnal benyújtott egy 60 oldalas monopólium ellenes kereset (kezdetben az Apple majd a Google ellen is). Majd PR hadjáratot indított a Twitter-en a Fornite közösegen keresztül az Apple ellen.
Az Apple erre válaszul, elve a szerződésekben foglalt jogaival, előzetesen figyelmeztette az Epic-et a fejlesztői fiókjaik felfüggesztésére. Beleértve az Unreal Engine fejlesztéséhez szükségeseket is. Itt kell megjegyezni, hogy a szerződések szerint mind 2 félnek joga van azonnal és indoklás nélkül felmondani a szerződést. A bíróságnak kell eldönteni-e, hogy az ugyan arról a bankszámláról fizet és azonos adószámú, de különböző szerződések ugyan azt a jogi személyt jelentik-e vagy sem. Ez alapján dől el hogy az Apple csak a Fortnite vagy minden Epic fiókot beszánthat-e.
Az Epic akart egy precedenst arra, hogy évekig nem Apple Pay-es fizetési módokkal is az App Store-ban lehet maradni (pl elhúzódó bírósági kereset) és ehhez mindent módszert felhasznált. Az Apple mivel nem egy jóságos és barátságos cég egyből az atom csapást lengte be, mint válasz reakciót. Innét van bőven lehetőség lefele alkudni.
A bíróság 1 hónapra jegelte a jelenlegi állapotot (Fornite ki, Unreal Engine bent) míg el tudjak dönteni, hogy az Epic ónkezével okozott ónsérelmet (self-inflicted harm), hogyan kezeljek. Azaz Epicnek javítania kell a szerződés szegest vagy az Apple törölhet-e minden fiókot míg az eredeti anti monopólium kereset le nem zárul, vagy a 2 véglet között barmi mást.
Az Epic egyenlőre ott tar, hogy a falu gyűlésre oda csődítette a felhergelt sárkányt akinek egyenlőre megvan tiltva hogy hamuvá egesen minden ott levőt a következő egy hónapban.
Az Apple egyenlőre a határozatnak megfelelően a többi Epic fiókot nem bántotta, de beszántotta a Fortnite fiókot.
Röviden 2 szemét és mocskos cég senkit és semmit sem kímélve próbálja megszívatni egymást.
-
Chibass
tag
Az egyébként miért nincs nagy dobra verve (én eddig ezt nem is tudtam), hogy a Google áruháza csont úgyanúgy kezeli a témát?
-
Maxxy10
addikt
Kabaré...
-
Soma01
veterán
Jaaa. Az más. Erről nem hallottam. De akkor is elég lett volna csak az alkalmazást tiltani, mert azzal volt/van a gond. Ha azt tiltják, nem lesz már spam sem. Ez nem indok a fiók tiltásra szerintem.
Ed_007!
Úgy tudom, hogy az alkalmazást és plusz az egész fiókot is tiltották. Nem csak a kifogásolt alkalmazást.
Lehet kimaradt pár mozzanat, de próbálok képben lenni. Akkor még egyszer átrágom magam a témán... -
bmakszim
senior tag
"Tehát az Apple a konkrét témához/kifogásolt programhoz nem kapcsolódó vonalon tilt."
Nem. A hivatalos álláspont szerint az Epic folyamatosan spam-elte az AppStore-t Fortnite frissítésekkel, amik persze továbbra is tartalmazták az illegális fizetési módot. Ez szabályba ütközött és erre hivatkozva függesztették fel az Epic fejlesztői fiókját. -
bmakszim
senior tag
"vagy 30%-kal olcsóbban megkapják ugyanazt az Epic Games rendszerén keresztül"
Csak 20%-kal lehetett olcsóbban megkapni (9,99 helyett 7,99). Szóval nem pusztán a felhasználóikkal jótékonykodtak.Ja, de amúgy én is valami olyasmit vártam, hogy esett az Epic részvényárfolyam (már ha van ilyen), vagy hasonló.
-
Soma01
veterán
Tehát az Apple a konkrét témához/kifogásolt programhoz nem kapcsolódó vonalon tilt. Ez nem valami szép dolog. Tiltsa ezt az alkalmazást amivel baja van, ne az egész cég minden fejlesztését!
Ez elég aránytalan "büntetés". E miatt már lehet perelni is az Epicnek. Ezt az ügyet megnyerhetik. -
válasz
tothzoltan #7 üzenetére
Nekem nincs bajom abu cikkeivel, azt én is unom, amikor a cikket el se olvassák és úgy kapja az ívet, csak mert ő írta. Tényleg nem volt rosszindulat bennem, szimplán másra számítottam a cím alapján.
-
tothzoltan
tag
Nem volt feltétlenül negatív, de nem is pozitív. Lehet, hogy én reagáltam túl, de kicsit úgy jött le mintha a cikk írója képtelen lett volna nektek elegendő információval szolgálni, az amúgy is száraz tényekről.
... Én naponta feljövök ide cikket olvasni, és már izzad a tenyerem, hogy Abut rendszeresen kicsinálják itt, mintha két perc alatt büfögné fel ezeket cikkeket. Sokszor a szívemre veszem, mert én nagyon szeretek itt időt tölteni, és emberünket általánosságban elég ritkán méltatlják jó szóval. Bocs, ha én értettelek félre. -
válasz
tothzoltan #5 üzenetére
Ebbe nem volt semmi negatív, én azt hittem valamiféle pénzbeli elemzés lesz benne (hogy 3nap alatt x összegtől esett már el az epic vagy valami hasonló), elsősorban a cím miatt. És ezeket a híreket már lehozta a ph egyszer, tehát nem volt számomra újdonság benne, mert már elolvastam ezeket itt a ph-n. De írd már meg, hogy hol volt trollkodás, fanyalgó stílus a kommentemben?
-
tothzoltan
tag
-
h_143570
addikt
Elege megy a sárdagasztás, de nagyon röviden a következő az állas:
Az Apple (az Epic alttal elkövetett Szolgáltatási Feltételek megsértése végett) közölte az Epic-el, hogy 28-an minden fejlesztői fiókjukat beszántják, azokat is amik az Unreal Engine fejlesztéséhez kellenek, mivel az Apple véleménye szerint ugyan az a tulajdonosa mindnek (azonos bankszámla és azonos adó szám, stb.). Ezzel az Epic partnereit hozva nagyon szar helyzetbe.
Az Epic beadott egy kérelmet, hogy ezt elkerülje a totális tiltást és hogy a Fortnite a nem csak Apple Pay-es fizetési lehetőséggel kerüljön vissza az eredeti per végéig.
A bíróság felemás döntést hozott, azaz Epic nem Fortnite-os fiókjai nem szánthatóak be, de a Fortnite sem mehet vissza, egy hónapig, amíg ténylegesen elbíráljak az Epic végrehajtass felfüggesztési kérelmet (injunction).
Az Apple ennek ellenére a Forntite-os fiókokat (28-an) beszántotta, mivel az Epic nem volt hajlandó kivenni a nem támogatott fizetési lehetőséget. Azaz nem adható ki új verzió és talán az Apple Pay sem használható.
Akit érdekel a részletes angol nyelvu szak kommentátori (ügyvédi) elemzés az fáradjon ezen playlist irányába.
-
-
Valaki elmondaná, hogy ez a cikk miről szól? (Mármint hogy mi benne az új információ.)
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone SE 3 64GB gyári független 2025.11.20. Apple jótállás
- HP EliteBook 855 G8 Ryzen 5 5650U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 13 256GB gyári független kék és fekete színben makulátlan kiváló akkuval + jótállás
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független független modellek új akkuval! Kék, ezüst, Grafit
- IPhone 13 256GB gyári független bontatlan 1 év Apple jótállás
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 IPS 256GB notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest