Új hozzászólás Aktív témák
-
dagonya
aktív tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Egyszer arra lettem figyelmes, hogy 3 perc körül bootol a W7. A problémát az akkoriban használt Avast okozta, valami felhízott benne mert maga az Avast könyvtár a program filesban is elérte az 1.5GB-ot. Letöröltem, tettem fel Avirát, aztán úgy már 1 perc alá ment a boot idő.
Úgy egyébként az SSHD segített nálam kicsit, akkoriban még drága volt a méretes SSD, de HDD-s kollégáknál én még fél perc alatt bootoló W7-et nem láttam.
-
redgreg
tag
egyet biztos, nem értik, hogy a gépük ami eddig gyorsan indult és állt le, az most mit molyol folyton
Öőő izé, lga 775ös 3200 MHZs őskövületen a win 7 kb 30 sec alatt indult be, a 8.1 még annyi se. Aztán ugyanez a platform 2 magosra váltva win 10el és ssdvel szintén. Intel I3 2 gennel kb 20 sec volt a bootidő, most kb 10 sec. Biztos ezt gondolnák... Csak mert NEM egy átlag linux distro nem áll fel gyorsabban. Ahogy am a frissítések is háttérben mennek jó ideje... -
törölt tag
Aham. Tipikus linux hívő érvek. "Mert a linux gyorsabb". Jó. Adott körülmények között valóban. Csak ha te, mint (feltételezem) hozzáértő nem lennél ott mellettük, és egyszer csak valami nem indul el, vagy nem úgy működik, ahogy kellene, mert "hoppá, nincs hozzá default linux támogátas), akkor mit csinálnának? Kétlem, hogy elkezdik a fórumokat bújni, ahol am 5 perc alatt találnának rá megoldást (ha tudnak angolul, természetesen). Ha nem lennél ott, hogy szóljanak, hogy valami nem jó, akkor bizony szidnák a linuxot, és ha tudnák, hogy van windows, ahol ilyenekkel nincs probléma (mert ugye a windows kompatibilitást komolyan veszik a fejlesztők, mert az az elterjedtebb oprendszer), sírva menekülnenek hozzá.
Neked is csak ugyanazt tudom mondani. Jó a linux, de nem mindenre, és nem mindenkinek. Amíg az a tendencia, hogy a cégek windows-ra fejlesztenek, majd vagy átportolják linux-ra is, vagy valaki megpóbálja megtenni helyettük, addig a linux rétegtermék marad.
-
Ribi
nagyúr
Gondolom nekik azért te állítottad be a linuxot és kerested meg a 30 verzió közül az ideálisat és te ... nincs mindenki mögött valaki aki ért a linuxhoz és beállítja neki jóra. Úgy nyilván pöpec. Próbálnád ki, hogy ledarálod a rendszert és 0-ról rakja fel azt a verziót amit ő úgy gondol. Akkor azért nem ilyen lenne a törénet.
-
PuMbA
titán
De kell Windows az esetek nagy többségében. Amikor szüleim használtak Linuxot 1 évig, akkor a végén az lett, hogy tegyük vissza a Windows-t, miért körülményesebb Linuxon pár dolgot megcsinálni
És igen, arról volt szó, hogy van olyan program, ami nem megy Linuxon, Windows meg igen.
-
dagonya
aktív tag
van freedos is előtelepítve, meg gyakran linux is. mindenkinél megy egyből a levesbe. szegény chromeos-es gépeket is agyon kellett barikádozni, hogy a jónép ne daráljon rájuk azonnal egy windowst. ha windowshoz van a legtöbb támogatás/driver/szoftver, akkor mi a francért kellene bárkinek alternatív operációs rendszerekkel bohóckodni?
fiadnak meg mondd el te, hogy van élet a windowson túl is. ha érdekli majd kezd vele valamit, ha nem akkor meg majd leszarja ugyanúgy mint sokan mások ... teljesen jogosan. -
törölt tag
Ha valaki előtelepített linux-os gépet kap, és nem ért az informatikához, az jó eséllyel azzal kezdi otthon, hogy keres valakit, aki tesz fel neki egy windows-t. Nem fogja a linuxot használni. (Am aki ért hozzá, az nem vesz előtelepített windows-os gépet másfélszer annyiért).
Egyébként elvileg már kötelező tananyag informatika órán a szabad szoftverek ismerete. Szóval kellett volna legalább említés szintjén tanulniuk a linux-ról.
-
törölt tag
Hagyjuk már ezt. A linux más világ. Nem átlag usernek való, hanem valamivel professzionálisabb felhasználóknak. Az meg nettó hülyeség, hogy winről linuxra egyszerűbb váltani, mint win7-ről win10-re. Épp ellenkezőleg. Nagyságrendekkel több energiát, affinitást, és türelmet igényel, mire valaki megszokja, hogy ott hogy működnek a dolgok.
-
törölt tag
Az átlag júzer szerintem nem csinál ilyeneket, mert nincs szüksége autocad-re és nem is tudja honnan szerezze be a tört rilizeket. Ha meg fel is mókol valami virágbolti ofiszt, max arra használja, hogy elolvasson évi két-három mail melléklet docx-et. Ettől nem megy csődbe az ms, mert egyébként sem lesz soha vásárló. Az okoz igazi kárt a szoftver cégeknek, aki tört programokat használnak, de meg tudnák venni a licencet.
-
dagonya
aktív tag
az itt szerintem nem releváns hogy ki mennyire jogtiszta szoftvereket használ és hogy mi ehhez a lelkiismereti hozzáállása. az egy teljesen más topik.
ellenben ha nem is windows ismeretekkel születik, de 20 (vagy tetszőleges értékkel behelyettsíthető) éve windowst használ. az esetek többségében a büdös életben ne látott semilyen linuxot. azt se tudja eszik-e vagy isszák a gnome, kde, unity, vagy akármilyen interface-t amin matatnia kellene. és hogy őszinte legyek a többségüknek nincs is rá szüksége soha. -
dagonya
aktív tag
nem az elv érdekes. a megszokottól eltérő ökoszisztéma rettenetesen össze tud zavarni bárkit. hiába "ugyanaz". akinek nincs hozzá affinitása arról azonnal lepattan a linux is, meg az osx is. és megmondom őszintén nekem sincs sok kedvem baszakodni új megoldásokkal csak azért mert "lehet úgy is". a windows általános felhasználói gyakorlatában az égvilágon semmi nem indokolja hogy valaki nekiessen valami új operációs rendszerrel bohóckodni. épp ezért nem is értem soha a windows cikkek alá odakúrt "használj linuxot" posztokat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Persze a Microsoft operációs rendszerét Pro licenc mellett nem muszáj elhagyni, de aránytalanul sokat kell fizetni a terméktámogatásért.
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest