- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
De még egy Firefox/Chrome is gyorsabban elindul és betölt egy oldalt mint az x86 6/12 cpu-m, PCIe 4.0 SSD-vel. Úgy is ha nem Marika néni vagy és közben power sémát állítasz kézzel, hogy pattogós legyen a rendszer, core parkingot kapcsolsz ki meg disk cache-t a böngészőben.
(és közben azon filozofálunk az FF topicban, hogy 1 tabbal miért ír az SSD-re kikapcsolt cache mellett óránként 1GB-ot...)Telefonon is volt ilyen... rengeteg romot raktam fel meg ütemezőt piszkáltam... Galaxy S1-en. (és cserébe mindegyikkel szar laggolós volt
). Azóta meg előveszed és nyomkodod, 'szt megy. (Ha nem így lenne már földhöz is vágta volna mindenki.)
PC-n egyébként a MS/Win is sáros. Widgetet pl. 10 éve nem tudnak csinálni? Ez meg már nem hw/integráció kérdése csak sima akarat. Nagyon sci-fi lenne nem külön exe-t indítgatni külön ablakokban, esetleg 3rd party cuccot, hogy lásd pl. ha jött egy levél, vagy testre szabva, hogy mi van a naptárban... ez persze csak lazán kapcsolódik. Inkább a másik oldalról érdekes, hogy amit lehetne abban sem lépnek előre 5-10 évig. Akkor miért lépnének ott, ahol valós integrációs/platform/szabványosítási problémákat is le kellene küzdeni a gyakorlatban is?
-
sb
veterán
Nem tudom. Nulla tapasztalatom van almával.
PC oldalon nézegetem és nagyjából képben vagyok fogyasztásban mert érdekel a téma de itt tök más a körítés. Ami itt szembetűnő, hogy nem is az idle sokszor a gond (már ha van gond), hanem ha van minimális terhelés... ami azért adja magát: fut a háttérben pár dolog, lehet 1-2 elcseszett program is, ami ad némi terhelést, a 100 böngészőablakod, stb...
Itt előfordulhat, hogy a nem 100%-os menedzsment miatt így a nagyobb hw többet kér 1-2% terhelésen is, míg tök idle-ben mindegy hány magod van, ugyanazt hozza a nagyobb is.
De pl. AMD-nél is inkább az IF/uncore számít, nem a magok száma.
És elég jól állnak már ilyen szempontból is, a fenti "probléma" létezik, de nagyrészt már nem jön elő, APU vonalon legalábbis a monolit felépítés miatt.Mivel almán zártabb a rendszer szerintem kevesebb az sw/menedzsment oldali hibalehetőség. A unified architektúra viszont hw oldalról lehet hátrányos ilyen szempontból. Tippre itt sem a cpu/gpu magok számítanak ilyen szempontból, hanem a 400GB/s ram alrendszer amire mindent rálógattak közösen. Az ritkán alhat.
De ez elméleti okoskodás, a gyakorlat majd kiderül. -
Xero
nagyúr
En csak nagyobb project nyitasnal ereztem meg Riderben ill tobb savos 4k projecten FCP-ban, de ezek szerint nekem alacsony az ingerkuszobom.
Mondjuk day to day egy CTO 2018-as 15-oset hajtok, hozza kepest meg a base Air is gyorsvonat.Ahogy nyilt a .hu store mar akkor kb 10 perc utan novembert mondott a kis hamis. Van egy kis PS5 elorendeles szajizem.
-
Xero
nagyúr
Pont ezen gondolkozom. Nem viccnek vannak a 140W-os toltok sem.
En most 14-esen gondolkozom privat gepnek (mivel asszony Air-je annyira meggyozo, hogy ihaj, viszont kellett a multi display). Reszemrol kivarom a teszteket, mivel meg a 10 magrol sem gyoztem meg magamat a 32GB Ram-rol meg vegkep nem. A Max-et igazan eros modellezeshez vagy vagashoz tudnam megindokolni. A fiszfasz motoros videoim 4k-ban pedig nem kepezik a betonsziladrd megindoklasat a Max-nak.
Az arak erosek, de szerintem meg igy is boven odaszurtak a piacnak ar/ertekben, ha valoban 70%-t pakolnak CPU-ban az M1-re.
#28 emvy: Kollega mar meg is rendelte, en meg itt tokoreszek. Mar asszony is hajt, hogy vegyem ne szerencsetlenkedjek. Miota megvettuk neki az air-t kb azota csorog a nyalam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az esti eseményen nagy valószínűséggel az Apple új processzora köré tervezett hordozható számítógépek lesznek főszerepben.
- Társasjáték topic
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Azonnali játékos kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford topik
- További aktív témák...
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- ThinkPad E490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv gar
- Celsius H770 15.6" FHD IPS Xeon E3-1505M v6 M2200 32GB DDR4 512GB + 1TB HDD magyar vbill ujjlolv gar
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest