Ma este debütálhat az új Apple SoC

Az esti eseményen nagy valószínűséggel az Apple új processzora köré tervezett hordozható számítógépek lesznek főszerepben.

Hirdetés

Az Apple ma tartja a már lassan szokásosnak is mondható, második őszi eseményét, amelynek középpontjában a legtöbb pletyka szerint ezúttal is az új Mac számítógépek állnak majd.


[+]

A legtöbb kiszivárgott információ alapján a MacBook Pro és Mac Mini szériák frissítésre számíthatunk majd, amelyek megkaphatják a tavalyi M1 SoC erősebb, tízmagos processzorrésszel és akár 64 GB memóriával rendelkező, M1X néven emlegetett változatát. Már az előző (pontosabban aktuális), az iPad Pro modellekbe is bekerült generáció teljesítményére sem lehetett panasz, a maximum 16 GB RAM és a MacBookokban korábban helyet foglaló grafikus vezérlőkhöz viszonyítva gyengébb IGP miatt nem mondhattuk azt, hogy mindenki számára egyértelműen jobb választás egy M1-es gép, mint az inteles verziók, ez azonban ma megfordulhat.


[+]

A pletykák szerint nem csak ezen a téren lesz fejlesztés, hiszen állítólag az immár 14 és 16 hüvelykes kijelzővel szerelt gépek megkapják a 12,9”-es iPad Pro-nál is látott mini LED kijelzőt, annak 120 Hz-es képfrissítésével együtt, ami a korábbinál jóval vékonyabb kávák között kaphat helyet, bár lehet, hogy ennek az iPhone-okból ismerős, belógó kamerasziget elviselése lesz az ára. Az eszközök állítólag új, szögletesebb dizájnt, SD szabványú kártyaolvasót, HDMI kimenetet és MagSafe töltési módot is kapnak, továbbá egyre több forrás erősíti meg, hogy kikerülhet a sokak által szidott TouchBar, hogy helyét fizikai gombsornak adja át.


[+]

A MacBookok mellett új, harmadik generációs AirPods és M1X-es (vagy hívják bárhogy is) Mac Mini is bemutatkozhat, illetve szinte biztos, hogy a gyártó elárulja a macOS Monterey megjelenési dátumát is.

Az esemény a legegyszerűbben az Apple YouTube csatornáján lesz nézhető, ma este 7 órai kezdéssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés