Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezzel teljesen egyet is értek, ezért írtam, hogy nem erre gondoltam.
Úgyszintén a DX-hez képest gondoltam, és ez még csak a DX11, ha kijön a DX12 a helyzet ennél is sokkal rosszabb lesz. Erre megoldás lenne, ha a SteamOS Radeon/Mantle exkluzív lenne. Ez szerintem lenne elég vonzó az AMD számára, hogy kiadja a Mantle-t Linuxra, de úgy tűnik a Valve valamiért nem akar eltávolodni a zöldektől.
Nem a Steamről van szó, pláne nem big picture módban, hanem az alatta lévő Linuxról, ami azonnal előkerül amint általános felhasználásról van szó. Pl. Netflix miatt már nem kell zsonglőrködni, de aki Windowsról jön annak sok más szokatlan problémára kell majd szokatlan megoldást találnia, ami egy komoly sokkélmény lesz eleinte. Ezeken a problémákon szabványosítással rengeteget lehetne segíteni, de ezt sajnos a Linux közösség zsigerből gyűlöli, holott szerintem ennek alapvetőnek kellene lennie.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A legtöbb gondot nyilván a grafika fogja okozni, a driver-mizéria (a nyíltak se jobbak, sőt) és az OpenGL (lassabb, rondább játékok) miatt, de a fragmentáltságot nem azért említettem problémaként, mert a Steamet körülményesebb felvarázsolni egzotikusabb disztrókra, hanem mert ha leülsz egy Linux elé (SteamOS) azért az nagyon más, mint a tipikus "nesze-exe-next-next-finish" Windows életérzés. Így aki frissen csöppen bele csak a fejét kapkodja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged