- Házimozi haladó szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
A hozzád hasonló antiszociális alakok meg maradjanak csak IT-ben, oda valók.
#22 bencze: Ez nem egészen így működik, a Valve nem még egy konzolt akar a nappaliba, annál többet, mást kell kínálniuk. Egy teljes értékű PC-t akarnak a nappaliba, ami mellesleg konzolként is funkcionál, így az is fontos, hogy mint desktop OS hogyan állja meg a helyét a Steam kliens alatt lévő Linux.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Utoljára futok neki. Nem az a kérdés, hogy a Steam fut-e minden Linuxon. Amíg van SteamOS addig ez teljességgel érdektelen. A probléma az, hogy a SteamOS is egy Linux, annak minden előnyével és hátrányával. Az új felhasználók eleinte csak a hátrányokat fogják látni, amiknek egy jelentős része a Linux platform fragmentáltságából fakad, vagy amiatt körülményes rá a megoldás. Most már világos?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezzel teljesen egyet is értek, ezért írtam, hogy nem erre gondoltam.
Úgyszintén a DX-hez képest gondoltam, és ez még csak a DX11, ha kijön a DX12 a helyzet ennél is sokkal rosszabb lesz. Erre megoldás lenne, ha a SteamOS Radeon/Mantle exkluzív lenne. Ez szerintem lenne elég vonzó az AMD számára, hogy kiadja a Mantle-t Linuxra, de úgy tűnik a Valve valamiért nem akar eltávolodni a zöldektől.
Nem a Steamről van szó, pláne nem big picture módban, hanem az alatta lévő Linuxról, ami azonnal előkerül amint általános felhasználásról van szó. Pl. Netflix miatt már nem kell zsonglőrködni, de aki Windowsról jön annak sok más szokatlan problémára kell majd szokatlan megoldást találnia, ami egy komoly sokkélmény lesz eleinte. Ezeken a problémákon szabványosítással rengeteget lehetne segíteni, de ezt sajnos a Linux közösség zsigerből gyűlöli, holott szerintem ennek alapvetőnek kellene lennie.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A legtöbb gondot nyilván a grafika fogja okozni, a driver-mizéria (a nyíltak se jobbak, sőt) és az OpenGL (lassabb, rondább játékok) miatt, de a fragmentáltságot nem azért említettem problémaként, mert a Steamet körülményesebb felvarázsolni egzotikusabb disztrókra, hanem mert ha leülsz egy Linux elé (SteamOS) azért az nagyon más, mint a tipikus "nesze-exe-next-next-finish" Windows életérzés. Így aki frissen csöppen bele csak a fejét kapkodja.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Linux Mint van minden gépemen kb. 2 éve. A Linux fragmentáltsága pedig nem azért probléma, mert a Steam esetleg nem fut egyik-másik disztrón (egyébként tudtommal mindegyikre fel lehet tenni így vagy úgy), hanem a kismillió probléma amit ez okoz, és az hogy így a Steam felhasználók is érintettek. Linux felhasználóknak ebben semmi új nincs, de akik Windowsról váltanának SteamOS-re azok ettől sikítófrászt fognak kapni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Relatíve olcsó, multimédiára és játékra optimalizált PC-re, PC OS-re lenne igény, nem itt vétett hibát a Valve. Ott hibáztak, hogy rosszul mérték fel a Linux platform életképességét. Főleg a Linux ökoszisztémában uralkodó káosz és a jelenlegi OpenGL alkalmatlansága a feladatra az, ami miatt belebukhatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest