Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz cucka #137 üzenetére

de, többet mondtam, mert nem csak azt mondtam, hogy ha most windows alapú rendszert építesz ki, windowsod lesz, hanem azt is, hogy akkor sok évig windowsod lesz. vendor lock-in, ami a legdrágább dolog a világon.

"Szerintem leginkább a feladat határozza meg, hogy melyik a jó megoldás.": meg az ár.

"Az MS termékek előnye, hogy az interoperabilitás megoldott, mi több, ez a fő fícsör.": igen, annyira interoperábilisak egymással, hogy éveken át nem volt (lehet, most sincs) olyan fájlszerverük, ami az összes windows verziót egyszerre képes kiszolgálni. csak a linuxos szerver tudott ilyet. mert az ms úgy gondolta, hogy a fájlszerverbe épített inkompatibilitással fokozni tudja a vásárlói kedvet.

ms meg kompatibilitás... ilyenkor az is eszembe szokott jutni, hogy hány ocsmány doksit láttam, ami teljesen szétesett, mert nem volt meg minden gépen minden font. az agyhalott user elfelejtkezik magáról és docx-ben ment, akkor régebbi ms cuccokon nem tudod beolvasni. az msie6 meg annyira interoperábilis volt, hogy külön kellett rá weblapot fejleszteni...

olvastam egy tanulmányt, amiben benne volt, hogy a vista előtti platformokon, amik képesek voltak .net-et futtatni, 35 féle egyedi api volt. mer az jót tesz az interoperabilitásnak... meg az is kifejezetten jót tesz, hogy víruskergetőt muszáj vagy futtatni, mert anélkül alig ússza meg átlag mezei user (nem kell a vaker, hogy az itteniek közül kinek hány éve nincs, átlag userről beszélek), és ezek sem interoperábilisak semmivel.

meg interoperabilitás egy olyan világban, amikor a cuccok zöme maga húzkodja maga alá a számára megfelelő directx verziót...

szóval ezt a kifejezést, hogy ms meg interoperábilis, csak kabaréban lehet arcvesztés nélkül elsütni, mert ott normális, hogy harsányan röhögnek rajta.

Új hozzászólás Aktív témák