- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Összefoghat az Intel és a Samsung üvegszubsztrátumok piacán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Ez igaz, viszont érdemes megemlíteni, hogy ott van a Blender meg az Inkscape, amikkel értő kezekben gyakorlatilag ugyanazt meg tudod valósítani, mint az iparági standardnek minősülő alkalmazásokban, és a GIMP is jóval többre képes, mint a felhasználók zöme (tehát nem elsősorban a szoftver limitál). Probléma inkább ott van, hogy a formátumok csak részben kompatibilisek és nyilván mindenki az Adobe és hasonlóakat tekinti alapnak. Tudok olyan logótervezőt, aki az Inkscape-pel (ráadásul Ubuntun) csinált karriert és egy elég jó portfóliót. Office-ra meg bőven jó egy virtuális gép. De persze a probléma valós, nem akarom erodálni, csak nem teljesen fekete meg fehér ez sem.
-
Te most újra tanulsz Linuxul? Mik ezek a noob kérdések?
Csinálj zram-ot, az automatikusan a fizikai ram felét kialakítja, szerintem egész jó, tömörít és gyors rohadtul. Nem kell vacakolnod az FSATB-ban, ha félsz tőle!
ID-10: swap-1 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram0
ID-11: swap-2 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram1
ID-12: swap-3 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram2
ID-13: swap-4 size: 2.00GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram3Azt nem tudom, hogy Arch-klónokra van-e.
(#546) Dave™
Már mondta előre, hogy utálja a KDE-t, csak a régi csapatszellem, még a Junittyos időkből, tudod.......
-
-
Syl
nagyúr
Még egy kérdés: Manjaronak kell külön swap partíció? Mert ugye az új Ubuntuk már fájlba szveppelnek.
Tekintsünk el a 4 giga ram felett nem kell swap mantrától(#541) Dave™
De ez pont a parancssoros verzió, amihez nem fűlik a fogam. Nem a terminal zavar, hanem a cfg fájl hegesztése. Abban nem tudok normális sorrendet csinálni, felesleges tételeket kivenni, átnevezni stb. [link]
-
Dave™
nagyúr
Tervben van! De még egyszer biztosan nem írok címlapra, csak ilyen személyes blogbejegyzésben (köszönje a ph a cikk korrektorának, aki lekezelő stílusban oktatott ki, pedig senki sem kérdezte. Ráadásul a két észrevételéből egyik hülyeség is volt, amire már nem is reagált érdemben). Csak összehasonlításképpen mondom, hogy az előző cikk korrektora - teljesen más személy - elismerően nyilatkozott az akkori szöveg minőségét/helyesírását illetően, elmondása szerint alig volt vele dolga. A ph-nak biztosan jó marketing, ha a korrektora az ingyenes tartalomszolgáltatót cseszteti azzal, hogy elrontott egy-két dolgot egy hétoldalas cikkben (ő is hagyott benne hibát).
Amúgy a legnagyobb bajod a KDE-vel azt hiszem az SMB-s videolejátszás volt, ahhoz elég ha felcsatolod a megosztást, vagy alternatívaként VLC és megadod a jogosultságokat. Ebben az egyben jobb a Gnome, kétségtelen. Régebben én sem tudtam volna elképzelni, hogy ezt használjam, aztán most már mást nem tudnék elképzelni.
-
Ja, jó lenne már egy jó kis De írás, amit lehetne gyapálni!
Amúgy már többször rászántam magam, de lehet, hogy most is meg kéne várni, mi jön ki májusban a Mint-tel.....mivel szorosan a Mint Cinnamon lesz a téma, a saját X-es programok bemutatásával értelemszerűen. Így az is ráugorhat, aki a Mint-et nem szeresse meg az is aki a Cinnamont utálja.
(kicsit az is akadály lehet, hogy nem vagyok egy írékony alkat, elmegyek egy témával nagyon akár, ilyen jól felépített, összeszedett cikket nem tudnék írni, mint Dave kolléga és a többiek, reménykedem is mindig, hogy megelőz valaki)
(másik gond lehet a megjelenés, márpedig csak a saját nickemen tudnám csinálni, ami aztán igencsak népszerű) -
Ja, én meg is találtam, mint látható feljebb.
Manjaros (Arch) megoldást most nem tudok bedobni, mert igen kényesek az Arch alapú disztrók, a Mint GRUB-ja simán kinyírta az összes rendszerbetöltőt, de csak az Arch alapúakat. Ehhez elég volt a Mint XFCE GRUB-ját felrakni, nem érdekes miért, így gyorsabb volt megoldani valamit, eddig a GRUB-áthelyezéssel nem voltak gondjai a többi disztrónak. Szóval az Arch hisztis kissé.
Olyan kernel panicot dob az összes, hogy egyelőre megöltem a játékot velük. Még konzolos beírási opciót se dob fel.....
szóval tanulok archul, az archom van már meg hozzá eddig
Az utolsó képed epic
Köszi, kicsit be kellett segíteni a Wines kollégáknak a könnyebb megtalálhatóság miatt.
-
Frawly
veterán
Nekem nem rémlik ilyen az Ubuntuban, igaz nem használom már majdnem 3 éve. Pár hete volt bebootolva Live-ban, hogy megnézzem milyen lett Unity nélkül. Valószínű igazad van, van rá tool, sanszos, hogy előre telepítve, de más disztrókon is biztos feltehető, ha nem ez, vagy mert nem akar senki Gnome-függőséget hozzá (mivel gnome-disks igazából a neve), akkor egy másik csomag a tárolókban, ami nyújt ehhez grafikus felületet. Már kifejtettem egy másik topikban a systemd-vel az /etc/fstab veszíteni fog a jelentőségéből, de tényleg sokszor van, hogy egyszerűbb abba beleszerkeszteni egy sort. Nyilván, ha fent van ez a Lemezek, akkor azt még egyszerűbb egy kezdőnek használni, arra kell rámenni, legalább nem csak dísznek lesz fent. Az fstab szerkesztése viszont működik bárhol, függetlenül, hogy milyen csomagok vannak telepítve. De azzal a kezdőnek fetrengeni kell, rootként futtatni a szerkesztést, kimásolni az UUID-t, megadni a mount opciókat, nem épp felhasználóbarát, bár elvileg nem kell ehhez sem terminál, mehetnek grafikus felületről, UUID-t kijelzi a Gparted meg még sok minden, ami tud partíciókat kezelni.
(#214) schawo: az azonos nevű conf fájlok elvileg mind symlinkek, így elvileg mindegy melyiket szerkeszted, mert azt a fájlt szerkeszted, ahová mutat. Én mindig a legfelső szinten lévőt nyitom meg. Sose volt még ilyennel gondom, mindig megtalálom mit kell szerkeszteni.
-
Vesa
veterán
Ezeket mindig megkapom, ha le merem írni, hogy a _desktop_ Linuxal nincsenek jó tapasztalataim. Nem a tanulással vagy utánanézéssel van baj.
Oldalakat írhatnék tele, mennyit _olvastam utána_ a számos problémának amibe belefutottam, de se kedvem, se időm nincs már erre. Egy biztos, ha munka helyett az oprendszerben kell kutakodni parancs sorban fél napokig csak azért, hogy egyáltalán dolgozni lehessen, akkor az minimum nem nevezhető ideálisnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest