Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Nekem nem rémlik ilyen az Ubuntuban, igaz nem használom már majdnem 3 éve. Pár hete volt bebootolva Live-ban, hogy megnézzem milyen lett Unity nélkül. Valószínű igazad van, van rá tool, sanszos, hogy előre telepítve, de más disztrókon is biztos feltehető, ha nem ez, vagy mert nem akar senki Gnome-függőséget hozzá (mivel gnome-disks igazából a neve), akkor egy másik csomag a tárolókban, ami nyújt ehhez grafikus felületet. Már kifejtettem egy másik topikban a systemd-vel az /etc/fstab veszíteni fog a jelentőségéből, de tényleg sokszor van, hogy egyszerűbb abba beleszerkeszteni egy sort. Nyilván, ha fent van ez a Lemezek, akkor azt még egyszerűbb egy kezdőnek használni, arra kell rámenni, legalább nem csak dísznek lesz fent. Az fstab szerkesztése viszont működik bárhol, függetlenül, hogy milyen csomagok vannak telepítve. De azzal a kezdőnek fetrengeni kell, rootként futtatni a szerkesztést, kimásolni az UUID-t, megadni a mount opciókat, nem épp felhasználóbarát, bár elvileg nem kell ehhez sem terminál, mehetnek grafikus felületről, UUID-t kijelzi a Gparted meg még sok minden, ami tud partíciókat kezelni.
(#214) schawo: az azonos nevű conf fájlok elvileg mind symlinkek, így elvileg mindegy melyiket szerkeszted, mert azt a fájlt szerkeszted, ahová mutat. Én mindig a legfelső szinten lévőt nyitom meg. Sose volt még ilyennel gondom, mindig megtalálom mit kell szerkeszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Deepcool CC560 V2 Black Midi PC ház eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB ZALMAN Z1 Plus A-DATA 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB ZALMAN M4 FSP 700W
- G.Sill Trident Z5 DDR5 6000 MHz 2x16 GB RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3460, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3298
- Patika hibátlan Iphone 14 PRO MAX 128GB Független - Dark Purple - 5 Mobilxof tok + Üvegfolia
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest